Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: [1] 2 3 ... 194
1
Може би наистина идея с обща спирка като пл. Батенберг, където автобусите да спират под 45 градуса спрямо тротоара с определена секция за всеки ще е много удобна. Така няма да има объркване и след това всички ще се изнизват по ред и дори няма да има нужда от маневри като връщане назад. Мястото позволява да се тръгне и в двете посоки, а няма проблем да се забрани паркирането между 23:00 и 6:00, защото там няма жилищни сгради.

2
Ако намалят времето по 5 с 1-2 минути, ще се вдигнат на стачка и ще са много единни, ама за това че нямат нормални условия на труд, нищо не се прави. А тия синдикати дето им се плаща част от запалтата за какво са? Не е ли точно тяхна работа? И колко би струвало да се направят нормални тоалетни на всички крайни спирки на фона на целия персонал и разходите по подвижния състав? После защо няма персонал - повечето си траят и подмазват, а голяма част от нормалните хора със самоуважение като видят че няма как да се преборят си заминават. И това си е наистина въпрос на манталитет и далеч не само при ватманите.

3
Жената ме събуди стресната, но беше слабо и не ме впечатли. Далеч от класата на пернишкото :)

4
БМЦ на 74, но не видях номера.

5
Не знам какво сте гледали в новината, но там пише, че билетът ще е 2 лева и картите няма да важат, а не 4 лева.
Обаче от написаното се вижда, че не се изключва вариант да има добавки към картите, за да можеш да ползваш и нощния транспорт.
Quote
обновено преди 16 минути
Коригирали са текста между моя и твоя пост. Пишеше 4 лв. като го пуснах.

6
От общината обсъждали нова наредба за градксия транспорт, от което по интересното е:
- че се планира отпадане на билета за багаж
- билета за нощен транспорт да е 2 лв. и да не важат карти (автора е коригирал статията, първоначално пишеше 4 лв.)
- акта за нередовен пътник става 50 вместо 200 лв.

http://dnes.dir.bg/news/sofia-gradski-transport-stolichna-obshtina-naredba-sos-tzgm-26904801?nt=13

7

Обществен релсов също застават с имената си и с лицата си.

Веднъж се оптивах да ги видя кои са в интернет, но така и не успях.

Аз бях го написал още преди няколко седмици.
Беше писал 25.01, а вчера беше 15.02.

И все пак ще помоля да не започвате конфликти тук, а да използвате доводи и да защитавате мнението си без да нападате и обиждате другите. Това не е тема "За и против Спаси София".

8
Браво, общината не се е подвела по акъла на псевдоорганизацията и тя плюе и обижда сега по всички налични канали хората, които не и танцуват по свирката  :D :D. Позната картинка  :help: :help:

Няма как да наричаш "псевдоорганизация" такава, която застава с лицата си и води множество кампании. Псевдоорганизации са "Обществен релсов" и други подобни.
Подобно на теб и те изразяват мнението си и го защитават, а това че се различават не е повод за нападки. Явно имаш и нещо лично към тях, защото си против всяко тяхно предложение или коментар. Може да спориш колкото си искаш, но без нападки, обиди или злорадстване.

9
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 15.02.2018, 16:29:58 »
Днес имаше краставица по 11, ама не обърнах внимание на номера.

10
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 12.02.2018, 19:28:44 »
Той самия надпис е толкова неграмотен, че не знам какво се учудвате на мацането :)

11
Трябва да се прави проверка дали в последните 45 мин. да речем картата ти е чекирана на друга станция.

12
Можеш да пуснеш тема Водоснабдяване в Разни и там да коментираш организацията и проблемите на водоснабдяването в София, но мисля, че ако погледнеш безпристрастно на нещата, ще разбереш че нямаше как тема "Софийска вода" с единствен пост, представляващ съобщение за планиран ремонт, да бъде оставена.

13
Дано да могат да го направят за 14 дни.
Абсурд. Дано стане за 2 месеца.

14
Миналата или по-миналата година заместващата линия минаваше по Македония, Ботев, Стамболийски, Витошка и от Алабин пак по Македония.
Не помня някога да е имало такава заместваща линия, но имаше Македония -> Ботев -> Скобелев -> Руски паметник.

15
Разни / Re: Фаст фууд
« on: 02.02.2018, 10:57:12 »
Dominos pizza са направили нова пицария за която още се търсят служители на бул. Станке Димитров в Надежда 4
То вярно, че в картите на Bing Дупница още е Станке Димитров, ама хайде поне тук да не се правим на интересни използвайки стари имена на улици.

16
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 01.02.2018, 14:20:50 »
Конкурсите, както се вижда от обявлението, са за лизинг и там участват лизингови компании, склонни да рискуват играейки с общината. Тук дори цената не е толкова важна.
Конкурсите, където печелят нормални западни фирми (тролейбусите Шкода, Инекон, Песа, метрото), макар и понякога по-нискобюджетни, са за закупуване (с пари от ЕС) и доставчикът си получава веднага парите от общината.

Следователно за да имаме нормален подвижен състав, първо общината трябва да кандидатства за кредит (ако някой и даде) и след това да купи с него автобусите, но това е по-сложният за тях вариант.

17
Какво общо има горивото с пригодността за планински терен?
Най-малко метановите бутилки излишно увеличават теглото на автобуса. Останал съм и с впечатлението, че на метан мощността е по-малка и не съм сигурен до колко може да се намери такъв автубус подходящ за стръмни терени.

18
Така е. Може би онази поръчка, кяото стана от дизелови на газови автобуси, отново трябва да стане за дизелови, но пригодени за стръмен терен.

Също мисля, че може да се изпробва линия до Копитото през толите месеци, защото е добра изходна точка за доста дестинации през лятото - Момина скала (там е пълно с хора в горещините), Боянски водопад, Камен дел, Алеко...

19
Казва се и че до 2013 са доставени още 40 влака, но те са втора употреба. Снимка 9.

20
Ясно, че има голяма ненавист към кметицата, ама с какво тя може да помогне в случая с пикаенето и повръщането в трамвая? Да осигури по едно ремарке с тоалетна ли? Или да ходи да им се кара, при положение, че най-вероятно 10 човека са гледали безучастно? Вкарахте темата в излишен офтопик!

Pages: [1] 2 3 ... 194