Author Topic: Русе - маршрутна мрежа  (Read 61143 times)

Offline klutsohor

 • Приятел на ГТ
 • ****
 • Posts: 157
  • View Profile
Re: Русе - маршрутна мрежа
« Reply #240 on: 13.08.2017, 01:01:30 »
Така е. Затова лобизма от страна на кмета в полза на общината може да ви донесе късмет и да ви направи подарък! Апропо, при нас ненадейно се появиха едни допълнителни 30 млн., с които се закупиха новите ни автобуси и с което практически се сложи край на бъдещото развитие на тролейбусния транспорт, за да има смисъл от неговото съществуване в града. А уж само електротранспорт щяхме да развиваме- поне такива бяха нагласите през мандата на проф. Св. Танчев! Но нали сега се говори, че сме с най- модерният транспорт, изпълняван от "екологичните" ни дизелови автобуси, без значение, че транспортната ни схема е неефективна и без значение, че дружеството ни работи на загуба!

Edit: И за да не изглежда, че съм изцяло голословен, ще подкрепя казанато от мен с факти, какво е било в началото и какъв е резултатът! Прочетете внимателно двата линка:

Линк 1: http://stzagora.net/2011/06/29/общинската-администрация-залага-на-т/

"Нашите консултанти искат да ни убедят, че интегрираният градски транспорт обхваща всички превозни средства и затова държат да има и автобуси. Считаме за правилно да се заложи максимално на екологичния транспорт, каквато е европейската и световната директива. За пример в Плевен 86% са тролейбусни превози (при 25% за Стара Загора) и само 14% автобуси, като и тях искат да заменят с нова контактна мрежа, ново депо, рампи, подходи към спирките и т.н."

Линк 2: http://www.starozagorskinovini.com/news/index.php/vlast1/6648-obshtinskite-druzhestva-umishleno-se-vodyat-kam-sasipiya-smyata-opozitziyata-v-obs-stara-zagora

"Решенията за останалите дружества, които генерират различни по обем загуби, са: на "Тролейбусни и автобусни превози" в размер на 610 113 лв. да остане като непокрита загуба"

"Според опозицията тролейбусите и автобусите дори и в пиковите часове возят полупразни"
« Last Edit: 13.08.2017, 17:43:56 by klutsohor »

Offline viktorlc

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4656
 • www.bgtransport.org
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
  • Email
Re: Русе - маршрутна мрежа
« Reply #241 on: 13.08.2017, 12:16:15 »
Тролейбуси могат да бъдат закупени чрез дългосрочен заем от ЕБВР или ЕИБ като към него могат да се включат и подмяна на мрежата към Чародейка, частична подмяна по трасето на линия 25, Модерни стрелки около гарата и кръговото, построяване на мрежа през пробива Кауфланд и модернизация на депото. Стойността на заема може да е около 35 милиона лева и държавна помощ от 5 милиона лева. Това ще включва 30-35 нови тролейбуса и гореописаните подобрения. Годишната вноска за максимален срок на изплащане - 20 години ще бъде под 2 милиона лева, което е напълно постижимо за всяка община от Габрово (ок. 57 000 д.) нагоре.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline bgdimitrov

 • Писател
 • **
 • Posts: 46
  • View Profile
Re: Русе - маршрутна мрежа
« Reply #242 on: 13.08.2017, 14:24:26 »
Не знам аз не виждам общината да е чак толкова решителна, че да тегли огромни заеми поне към момента. Нека първо видим какво ще се случи с тролейбусния транспорт пък тогава ще мислим за останалото. Все пак смятам, че могат да се намерят в пъти по-добри автобусни превозвачи които да обслужват Русе от Шанс и Геокомерс.

Offline rusencizatransport

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 1
  • View Profile
Re: Русе - маршрутна мрежа
« Reply #243 on: 14.08.2017, 02:08:47 »
Здравейте на всички! Радваме се че най-накрая има официален профил на групата в този форум за да може да достигнем до всички Русенци и хора които се интересуват от темата за градския транспорт на града.

Още от самото основание на гражданска инициатива Русенци за Транспорта през 2015 г. едно от нещата от които се интересуваме е транспортната схема на Русе. Тогава само се говореше че нещо се случи в бъдеще, и макар вече то да е реалност предстои да видим дали наистина ще се подобри транспортната схема на града. Ние сме напълно против нова схема от типа орязване на линии, разписания и прочие. Срока за избиране на изпълнител който да направи новата транспортна схема е 7 септември. Тоест до тогава трябва да сме готови със всичко за да запознаем изпълнителя, общината, и гражданите. :) Вече официално може да знаете, че наблюдаваме дискусията тук с интерес. Работим по нашите идеи и предложения които може да намерите на линка https://rusetransport.wordpress.com/transport-scheme/.

Ето новина по темата от вестник Утро.
Quote
Без дублиране на линии от автотранспорта, електротранспорта и междуселищните линии - това ще бъде основен критерий при дългоочакваното актуализиране на транспортната схема на община Русе. Предвидено е да се направи маршрутна схема в няколко варианта с подробни разписания, като ще се определят честотите за всяка линия и период от деня - за делнични и празнични дни, училищен и ваканционен период, събота, неделя, и ще се изработят карти за новата маршрутна схема.

За да се стигне до таза крайна фаза, предварително ще бъдат извършени редица дейности: анализ на текущата мрежа на обществения транспорт и разписанията, който включва обхват на мрежата, ниво на услугата по райони, делнични и празнични дни и време от деня, връзка между основните райони на начални и крайни спирки, както и анализ на търсенето на услугата, в това число механизъм на таксуване, възможности за оптимизация и за прекачване. За целта ще се формират две фокус групи с участие на представители на местни неправителствени и граждански организации, активни граждани и местния бизнес предприятия с персонал над 100 души, за да се анализират нуждите на заинтересованите страни. Ще се проведе и социологическо проучване сред населението в общината, с което ще се идентифицират проблемите, нуждите и очакванията от актуализирането на транспортната схема. Ще се направи и представително проучване на търсенето на транспортни услуги и обществен превоз. Чрез него ще се събере информация и за удовлетвореността на населението от действащата транспортна схема. Ще се проведат и три дълбочинни интервюта с представители на ключови ресорни длъжности от общината, както и с членовете на постоянната комисия по комунални дейности към общинския съвет.

Изработеното въз основа на събраната информация предложение за актуализация на транспортната схема ще бъде подложено на публично обсъждане със заинтересованите страни, включително и транспортните оператори.За тази цел общината обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да се захване с актуализацията на общинската транспортна схема. Обявлението е на стойност 427 080 лева, като 300 000 лв. са от общинския бюджет, а 127 080 лв. по програма „Хоризонт 2020“. Фирмите могат да подават оферти до 7 септември, а на следващия ден комисия ще ги отвори и разгледа.
« Last Edit: 14.08.2017, 02:27:03 by rusencizatransport »

Offline bgdimitrov

 • Писател
 • **
 • Posts: 46
  • View Profile
Re: Русе - маршрутна мрежа
« Reply #244 on: Yesterday at 21:29:14 »
Някой може ли да ми каже защо има А8 до Басарбовските гробища и отделна междуселищна линия Русе-Басарбово? Маршрута е същия.

Offline pesho

 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 266
  • View Profile
  • Email
Re: Русе - маршрутна мрежа
« Reply #245 on: Today at 04:17:53 »
rusencizatransport Какво става със новата транспортна схема? Скоро не сте обновявали интерактивната карта а до 7 септември не остана много.Все пак трябва да представите идеите си за да направим корекции.
bgdimitrov А8 е създадена с цел да ходи до Басарбовските гробища само уикенда и по големи празници.Тя се различава 50% от маршрута на Русе-Басарбово,а пък и незнам дали басарбовската спира на гробищата всеки път.Поне на мен това мисля,че е идеята,но официално незнам.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!