Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mitkov2

Pages: [1] 2 3 ... 21
1
но ако питаш дали самият климатик може да духа и топло - да може, изпитвал съм го лично.

Докато не загрее антифриза, и не отвори термостата, в салона не духа топло.
А за какво духане от климатик пишете, не знам.
Точно така, не трябва да бъркаме климатика на стената с климатика в автомобил/автобус/тролейбус/електромобил и пр. Различни системи са.

2
Къде сравняваме Виена и София по бюджет? Там стандарта на живот е коренно различен, цените на услугите, които общината предлага и консумира са съвсем различни, валутата също. На всички ни е ясно как милиони изтичат не по предназначение, а се "усвояват" по безумни начини, със завишени цени на обществени поръчки и т.н. Това се констатира редовно в различните раздели на форума, не знам защо сега изведнъж истината се превърна в популизъм :D С парите, откраднати за последните 20 години, всички тези проекти щяха да са реализирани.

3
Ще мине под Цариградско, това е очевидно.

4
Това са спекулации без никаква база. Ако имаше пари, сигурно щеше да е довършено. Явно пари няма. Фактът, че не се купиха нови стари пендели с остатъчен живот под 10 години говори, че в този планов хоризонт - до 10 години - явно е планирано да се завърши и за това купуването на специален пенделен подвижен състав не е необходимо.
Да, спекулации са, но това все пак е любителски форум, няма как да знам истинските намерения на ръководството на СО, а те често не са тези, които се говорят публично. За мен доводът "няма пари" не важи. При бюджет над 1млрд. лв, не мога да приема, че няма пари. Отделно на София постоянно се помага и от МС. В тая държава пари все няма, а като излезе някой на протест все се намират, чудно как става тоя фокус? Личното ми убедение е, пак казвам, че има ли желание, има и начин, всичко опира до това и до обществения натиск.

5
Каква омраза, какви пет лева? СпасиСофия, извинете, но вече ставате банални с това плюене по Фандъкова. Никой не мрази трамвайния транспорт. По-скоро предпазливост. Все пак трамваят е най-скъпата транспортна технология в София след метрото. Но не това е причината. На този етап е смешно да се говори за въпросните трамвайни трасета след като нито Копенхаген нито Каблешков не са готови.
Копенхаген ако имаше воля, както се рекламират от общината, можеше да е готов вече. Истината е, че точно заради трамвая не искат да го продължат, защото по проект той е СЪС обособено трамвайно трасе. Явно искат като умрат пенделните трамваи, което ще е скоро, да сложат край на 23 и трамвайната връзка с гара Искър да изчезне завинаги. "Братята" ще са доволни, има доста релси за крадене.

6
В случая не е задължително да е обособено.

Ако са имали обосновка, че трасето ще е неефективно, защо изобщо се стартира от гара Искър доникъде? Защо цели 10 години се таралянка линия на абсолютна загуба, след като тази транспортна задача можеше да отиде по далеч по-полезни трамвайни линии. Или трябва трасето да се закрие и съответно прокуратурата да провери, кой и защо е взел неефективно решение, или да се продължи към Младост.
И в какво ще се превърне трасето, ако бъде закрито. Живея на Копенхаген и помня времето, когато там пустееше. Познавайки компетенциите на СО, ще стане поредния паркинг, ако не официално, то неофициално. Хората по света правят зелени трасета върху трева и между дървета, ние ще закриваме, нещо, което има абсолютен потенциал да стане едно такова и за което е платено вече...

7
Трамваи / Re: Дюваг
« on: 13.03.2018, 22:26:04 »
Как са могли да боядисат дървените стени вътре? Това беше най-хубавия Дюваг откъм интериор именно заради тях  :( иначе 4410 - другия обновен - е с по-нормално отопление и е боядисан отвътре в доста приятен тъмен нюанс на жълтото
Какво нормално отопление, ужасно е. Да, сега като е 14-15 градуса навън е топло и вътре, ама качи се на температури под 0, вътре е не хладилник, а фризер!

8
http://podtepeto.com/kriminale/lokomotiv-ubi-zhp-rabotnik-mezhdu-plovdiv-i-krumovo/

В 10.30 ч., днес, в междугарието Пловдив разпределителна изток – Крумово, подбивна машина, преминаваща транзит по път 2 в посока Димитровград, удря служител на ДП НКЖИ, съобщиха от компанията.
Загиналият е изпълнявал служебните си задължения във връзка с извършвания текущ ремонт на стрелки по път 1 в участъка.

9
... Погледнете АМ "Тракия", там си остава старият път E80, при тежки инциденти и аварии пренасочват движението от там. Имайки предвид качеството на изпълнение на проекти по ЖП инфраструктурата в България и дълготрайността на обектите, ще има нужда и от "бавното" трасе.

Път I-8. Е80 следва А1 и след това А4. Въпросният път понастоящем се води затворен поради непроходимост. Старият път I-1, дубльор на А2, също е затворен поради непроходимост. Случайност?
Затворен е временно, АПИ има намерение да го ремонтира тази година. Затворен е само участъкът Вакарел-Ихтиман, което е около 20? километра. Никъде другаде по Е80 няма затваряне :D

10
Никъде не е упоменато, че старото трасе отпада, предполагам че ще остане за пътническите и товарни влакове, а бързите и експресите ще са по новото. Дори се споменава за 2 нови ж.п.връзки със старото трасе, при Вакарел и Костенец, така че ще има възможност и за повече маршрути дори.

При 160 км/час ще може да се пътува до Пловдив за около 50 мин. време без спиране.

2020-та ли е крайният срок? Доста работа имат и ако е тогава ще видят зор, като гледам има доста съоражения за правене, а пък и колко време правеха Пловдив-Бургас.

Да не стане така както има само няколко локомотива за по-високи скорости, да има 2-3 елитни влака, които да пътуват за 50 мин. до Пловдив и за 3 часа до Бургас а всичко останало да си е по старо му. Макар че ако се поддържа и 100-110 км/час плътно без много спирания, пак трябва да може да се стигне до Бургас за малко над 4 часа, и за час и малко до Пловдив.
Никъде не е упоменато (още), защото се страхуват от реакцията на хората. Голяма част от пътниците не знаят какво предстои, не всеки е транспортен ентусиаст, за да следи.

11
ЖП линията е на първо място транспортна инфраструктура и няма как гледките да определят съдбата на главна линия. Живописни линии имаме предостатъчно.
Единствената съществена транспортна загуба ще е за Вакарел, където ще отпаднат повечето влакове и едва ли ще просъществува като гара дълго. Там само трябваше да остане цялото старо трасе, но еднопътно и пътническото движение да минава по него.
Не казвам, че трябва "гледките да определят" съдбата на главните ЖП линии. Нито съм против модернизацията по принцип, и аз искам да стигам за 1 час до Пловдив, само дето това няма да се случи и след 10 години... Видях как работеха на участъка Септември-Пловдив, изстрадах целия процес. Закъсняха с 2-3 години, при това на равен участък, представете си какво ще бъде през планината, където тепърва предстоят адски мъки. Също, за мен цялата тая "модернизация" с линии за 160 км/ч е просто прах в очите на обществеността, за да се каже, че се прави нещо за ЖП транспорта. В 21-ви век, епоха на TGV, ICE, Шинкансен и тем подобни, всякакви скорости под 200 км/ч не са никаква модернизация, освен ако не говорим за Африка.
Вярно е, че съм пристрастен, защото имам сантимент към това трасе, от там е минавал Ориент експрес, аз самият съм имал и продължавам да имам приятни пътувания от там. Представете си, че не говорим за Елин Пелин-Септември, а участъка през Искърското дефиле. И там е главна линия, все пак това е транспортен коридор 4. Ако трябваше половината линия да мине в тунели, нямаше да сте толкова равнодушни.
Пак казвам, аз не съм против високоскоростно трасе, точно обратното, но какво пречи да остане старото трасе? Ще кажете, че вероятно технически е необосновано, скъпо и пр., но идеята не е лишена от логика. Погледнете АМ "Тракия", там си остава старият път E80, при тежки инциденти и аварии пренасочват движението от там. Имайки предвид качеството на изпълнение на проекти по ЖП инфраструктурата в България и дълготрайността на обектите, ще има нужда и от "бавното" трасе.

12
Ето го проектът: https://www.youtube.com/watch?v=s_jMoUY-QOo. Само Вакарел няма да е на новата линия, но си има отклонение за него (както и за мина Чукурово). Доколкото се вижда от анимацията - само отклонение от източна страна - откъм Пловдив, т.е. няма да е възможно пътнически влакове София-Вакарел-Септември да минават през сегашната гара Вакарел. Уникални гледки ще има по мостовете на новото трасе, по сегашното няма някакъв уникат.
Явно не пътуваш достатъчно често, аз съм по тоя маршрут поне 2 пъти в месеца и в двете посоки вече години и не ми омръзват гледките. Около Костенец е наистина много живописно, Момин проход и Момина Клисура. Вакарел-Елин Пелин също е красиво. Не виждам как през тунела ще се вижда нещо?! Нищо не им пречеше да оставят старото трасе за ПВ и КПВ, ама все пак знаем кой е министър на транспорта, знаем ги капацитети в НЛЖИ, БДЖ и колко им пука за редовния пътник или бабите от селата. Наши се усвояват парите, симулира се дейност, всичко е точно.

13
"Модернизацията" на София-Елин Пелин е започнала, или започва от утре, защото движението се извършва само в единия коловоз и се изчакват влаковете на Елин Пелин. Някой има ли линк към проекта, интересува ме по-конкретно какво се случва със сегашното трасе Елин Пелин - Белово. Знам, че ще се правят тунели и мостове, ама все си мисля, че ще е най-разумно по текущото трасе да продължават да се движат ПВ, срамота ще е да се оставят толкова населени места без транспорт, а и гледките са уникални.

14
Във всички нископодови Конекта на Земляне има видеонаблюдение.  Контрола също се осъществява с видеонаблюдение( поне така пише в някои автобуси на едни сини лепенки)
Интересно как виждат картите, като не се валидират в автобусите?  :D :D

15
Н4 няма нищо общо с маршрута на А204 след центъра. До колкото виждам минава през Подуяне, от там по маршрута на 404, през Дружба-1 и покрай Кауфланд влиза в Дружба-2. За малко минава по бул. Проф. Цветан Лазаров, надясно по Копенхаген (от там минават 4,384,404) и до последна спирка (ЖК Дружба-2)

16
По мое мнение можеше да е с 9,  не  с 12 врати, щеше да има повече седящи места.

17
2139-304  :eek:

18
Трамваи / Re: Т6М-700/М (701-729, 801-863)
« on: 05.03.2018, 00:54:17 »
Ако на тоя трамвай му е слабо отоплението, какво да се каже за пенделните Дюваг по 23. В този синия, не му помня номера е кучи студ, половината печки не работят, иначе боядисан... Писах жалба преди години, отговора беше, че толкова голям салон за 200 пътника нямало как да се отопли  :eek: :eek:

19
Пловдив / Re: Общи теми и Въпроси
« on: 04.03.2018, 13:15:46 »
Закупуването на китайски електрички е глупост, да. Само че освен китайски автобуси има 120 големи МАН - а с оригинални електронни табели, не като на Петко с лепенка. Транспорт в София има до 00:00, не в 9 часа да се чудиш в събота как да се прибереш от центъра към Смирненски. 100-годишни возила няма, това са митове и легенди, най-старите са по някои крайградски линии, които са сред най-слабо натоварените. Таблата по спирките работят още от как са сложени, в Пловдив 3 години си отлежават вече.
Разбирам, че явно превозвачите си имат лоби във форума, ама някои факти са неоспорими и няма как да се определи като "мрънкане", нещо, което ме засяга пряко. Аз не давам акъл от едно идване до Пловдив, редовно съм тук, и в делнични, и в почивни дни и когато по разписание има 66 в 21:10 в събота към Прослав от кино "Космос" и аз съм там 10 минути по-рано, гениалната табела показва 15 минути, изтичат автобус няма, ни по разписание, ни по табелата. Няма на кого да се оплача човек. Да, трябва да се казват позитивите, в по-голямата си част автобусите са чисти, факт. Зимата са топли, лятото не винаги охладени, но за това нямам претенции дори.
Не приемайте критиките към организацията на ГТ лично, не ви познавам лично, нямам нищо против вас, но приемайте и другите мнения. Нали за това е форум, да има плурализъм. Пловдив е прекрасен град и просто не му отива зле организирания градски транспорт :)

20
Няма база за сравнение между България и Обединеното кралство. Там климатът не предполага редовно да има сняг и да се налага такъв транспортен блокаж. При нашият климат е нормално да се чисти, да се кара със зимни гуми и да мрънкат хората като не е почистено. Те и в Южна Франция се радват на снега и нямат претенции към общинските власти за състоянието на пътищата и транспорта, ама там това не е ежедневие, а атракция, която се проявява през 10-тина години. Иначе хубави снимки :)

Pages: [1] 2 3 ... 21