Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Други градове / Re: Сливен
« Last post by KRAKOMOBILA on Today at 01:24:02 »
В момента най-екологично и изгодно е закупуването на тролейбуси с батерии - които в града да се движат по контактната мрежа, но да покриват и части извън града ( че дори и селата) с батериите. Такива на пример се използват в Пилзен.
2
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« Last post by atanas_sofia on Today at 01:21:40 »
Това е репортаж по btv, който показва лошото обслужване по линия 63. Има ли вариант Малашевци да поемат линията с BMC и да се намали интервалът на 15-20 минути? Все пак имат излишък на къси след като МТК пое крайградските линии.
http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/machitelno-patuvane-do-vitosha-avtobusna-linija-edva-pobira-turistite-prez-uikenda.html
3
1619 - тб 7  :rolleyes:

По-рано през деня и на тб 1.
4
1619 - тб 7  :rolleyes:
5
Имаше 35 от един тролей, но не се изпълняваше ежедневно. Беше с онези големите зеленобели табели, кото са без пояснения в маршрута и съм се чудил как хората знаеха въобще за такава линия. Явно просто се е разчитало на късмета тролея да мине малко преди 2-ката и да обере пътниците й от Алана за К. Ганчево или от Перуна пред 3 и 36 за Загорка в другата посока.
Като стана въпрос за тази линия, скоро си мислех дали не е по- удачно линията да се възстанови, а тролейбусните линии да се сведат само до три, без да се препокриват помежду си: 1 Железник - Парк Мол; 25 Стадиона - МК Берое; 35 Загорка - Мототехника. :neznam:
6
Стара София / Re: Ретро снимки
« Last post by blagun on Today at 00:23:14 »
Автобус  ЗИС-155 пред Народния Театър, заснет през 1958г. Любопитен е надписът на ливреята отстрани : per esperanto por mondpaco. Може би е по повод на проведен международен конгрес по есперанто, въпреки,  че не намирам данни  това да се е случило през същата година.
През 1958 е основан Български есперантски театър: http://espereto.com/1958-esperanto-godina-72/. Изобщо соцлагерът лансираше есперанто като някакъв опит един мъртъв изкуствен език да стане световен в противовес на английския.
7
Разни / Re: Топло
« Last post by mihailo on Today at 00:06:12 »
Мда, водните пари са изключително вредни за човешкия организъм, както и въглеродния диоксид.
8
Разни / Re: Топло
« Last post by blagun on Today at 00:05:49 »
Та тия газове и пушеци дето излизат отиват право в апартамента на горния етаж. Нещо хич не ми хареса тая работа, като отвориш прозореца и дишаш тези пушеци и газове.
Иво, Ивоооо! Спал си в часовете по химия! От горенето на въглеводороди се получава CO2 и H2O! През отдушниците не може да влезе нищо в друг апартамент, защото тягата е от апартаментите към отдушника нагоре и се осигурява от вертикалния градиент на атмосферното налягане.
9
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« Last post by Stierlitz on Yesterday at 23:56:41 »
Това са примери за едни средства които не са похарчени за закупуване на разни счупени неща по автобусите, които неща са били по някакъв начин закърпени, отремонтирани или заменени с други. Дължи се на общия недостиг на средства и проблеми със закупуването на подходящи такива "неща". Това не означава, че трябва някой да окачествява усилията по поддръжка и ремонт като свинщини или мърлявщини, дори когато този ремонт е бил не особено удачен. Иначе мърлявщини има, да, срещат се из салоните, но далеч не винаги са резултат именно на некадърно мърляво изпълнение. 
10
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« Last post by Kingpin on Yesterday at 23:46:44 »
Ако това беше изолиран случай да, ама това си е редовна практика и примери много и най-различни може да се дадат.
Pages: [1] 2 3 ... 10