Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 153144 times)

Offline V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4354
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2540 on: 08.04.2018, 20:13:12 »
Без Асад в Сирия неизбежно ще се установи сунитска ислямска диктатура след евентуална гражданска война и ще има много бежанци шиити и християни. :rolleyes: Не се вижда възможност за военен светски режим за разлика от Египет. :rolleyes:

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2541 on: 08.04.2018, 21:05:21 »
Лошото за Сирия е, че няма добро. Затова като за начало поне да пуснат инспектори от ОЗХО. Т.е. поне убийствата да се сведат до класически ислямски.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2542 on: 10.04.2018, 11:22:41 »
Има един страхотен филм, "Да разлаем кучетата", изгледайте го, осмислете го , и се помислете, дали ако Доналд Тръмп напише в Туитър, че в България не живеят хора, а говеда, вие ще мучите.

ПП: Мисля, че някой хора така и не разбраха, че американската "дмокрация", не работи във всички държави. То и концепцията на демокрацията е грешна, да не забравяме, че в Римската република и Атина са гласували само неколцина по-богати и влиятелни.
Донал Тръмп е един глупак, който руснаците подпомогнаха да стане президент. Освен това, да ти кажа. че ще муча. Муча за глупостите му и сега.
Но много повече ми се налага да муча по следните въпроси:
-"Азбуката идва от макединските земи"
-"Червената армия е спасила българските евреи"
-"Никакви Украинци, поляци, финландци и сие не са освобождавали България. Само Русия!"

Последното е максимално обидно за мен, защото не стига, че си държал против волята им народи като прибалтийските републики, поляците и финландците, ами и с имперска арогантност им забраняваш споменаването на народностите. За Украинците да не говорим щото те като най-близо са били като бройска съизмерими с руснаците. Щото едно време не са си хващали полета от далечния изток.
А иначе е факт, че американската демокрация не работи навсякъде, но е факт също така, че особено напористо се изнася политика и политически действия от местата, където не работи американската демокрация.
- Едните действия са под формата на бежанци, другите под формата на научни разработки на руската наука.

П.С.
Долната снимка казва много. Без коментар.


Edit 12:26
През тези дни забравям да кажа мнението си по една българка тематика, ама свързана с горното (всичко заедно).
Докато Галъп отчита рекордна подкрепа за действията на Бойко Борисов в международен план според мен окончателно затворихме вратата за Шенген на този етап.
Първото действие беше отказа да Борисов да експулсира не Руски дипломат, а руски ШПИОНИН. С отказа си да го направи поради липса на доказателства, той на първо място дискредитира работата на ДАНС. Защото е работа на ДАНС да намира доказателства на Министър-председателя. Дали чрез партньорска работа, дали чрез собствени начини, но това НЕ Е работа на хората, а на НАШИТЕ Служби. В случая те се направяиха на заспали.
Втория проблем е свързан с Виктория Скрипал. Ако случката не беше станала във Великобритания (която никога не е искала да е част от Шенген), а в друга страна като Франция, Бенелюкс, Германия, която е част от Шенген и ако ние бяхме част от Шенген - то за да стигне Виктория Скрипал до хипотетичната шенгенска болница без разрешение на хипотетичните власти щеше да е напълно достатъчно руския посланик в София - Макаров да пожелае българска виза за хипотетичната Виктория и такава щеше да и бъде осигурена. Ако не станеше по тоя начин, щеше да е напъплно достатъчно да даде някой долар и да го поиска от Волен Сидеров, който просто щеше да заплаши Борисов, че ще напусне управлението и такава българска виза да бъде издадена на секундата. Така кацайки в "Шенгенска София" можеше да си отиде хипотетичната Виктория без проверка на свиждане в "Шенгенската болница". В случая това няма как да стане, защото нито ние, нито Великобритания са Шенгенски страни. Според мен е напълно сигурно, че въпросната мисловно-хипотетична случка са я били разиграли в много Шенгенски страни.
И за да не остане капка съмнение, че тоя метод на разсъждение е в правилната посока, ние се погрижихме да ИЗПУСНЕМ двама убийци от затвора, които за да е още по-сигурно, че разсъждавам правилно ги подгодни само чистачката, докато въоръжената охрана е тракала със зъби от страх под някоя маса. И за да е още по-ясно, че не сме за Шенген им ги намериха въпросните убийци скрити до Своге и ги изпуснаха отново.

Е честито 80% одобрение! Да Здравствует Шенген!
« Last Edit: 10.04.2018, 12:38:18 by ooleg »

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2543 on: 12.04.2018, 14:21:13 »
Част от прогнозите ми за доклада на ОЗХО се сбъднаха. Не са посочвали вероятността да е руско производство, но са потвърдили много високата чистота на веществото, доказваща лабораторния му прозиход (както при Виктор Юшченко).
Извинявам се, че няма да преведа констатациите от английски, но не ми е много силна страна превода.
Quote
Independent chemical weapons scientists have confirmed that "high purity" novichok was used in the attempted murder of former Russian spy Sergei Skripal and his daughter Yulia.

Tests carried out by experts from the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) showed the nerve agent was found in environmental samples collected in Salisbury.

Blood tests also revealed that the chemical was found in blood samples taken from the Skripals and Detective Sergeant Nick Bailey, the police officer who first attended the scene.

The report from the OPCW says the chemical was "high purity" with a complete absence of contaminants.

Foreign secretary Boris Johnson called the results "conclusive".

"There can be no doubt what was used and there remains no alternative explanation about who was responsible - only Russia has the means, motive and record," he said.

A UK Foreign and Commonwealth Office source said the OPCW has "explicitly confirmed our findings" and the high level of purity indicated a "highly capable state actor".

https://news.sky.com/story/chemical-watchdog-confirms-novichok-poisoned-sergei-skripal-11327382

Информация от тук:
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/nezavisimoto-razsledvane-skripal-i-dashterya-mu-sa-otroveni-s-novichok

Quote
Международнатаорганизация за забрана на химическите оръжия току що разпространи доклада с разследването и заключенията на независими учени, според които бившият руски шпионинх Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са отровени с нервно-паралитичното вещество "Новичок".

Тестовете са показали, че става дума за "новичок" с много голяма чистота, пише в заключението, публикувано на сайта на организзацията https://www.opcw.org/.


Веществото е открито и в проби от околната среда, събрани в Солсбъри, както и в кръвните проби на сержант Ник Бейли, който пръв се е оказал на мястото, където Скрипал и дъщеря му изпадат в безсъзнание.

Веществото е с най-висока степен на чистота и пълна липса на каквито и да било замърсители.

Подчертаната част от снимката в сакйнюз е:
Quote
10. The results of analysis by the OPCW designated laboratories of environmental and
biomedical samples collected by the OPCW team confirm the findings of the United
Kingdom relating to the identity of the toxic chemical that was used in Salisbury and
severely injured three people.
11. The TAV team notes that the toxic chemical was of high purity. The latter is
concluded from the almost complete absence of impurities.
12. The name and structure of the identified toxic chemical are contained in the full
classified report of the Secretariat, available to States Parties.

PDF файл с текста на доклада прикачам към мнението.

Секция с документи на страницата на ОЗХО:
https://www.opcw.org/special-sections/salisbury-incident/
« Last Edit: 12.04.2018, 15:08:49 by ooleg »

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2544 on: 15.04.2018, 22:34:21 »
Искам да обърна внимание на лъжите на един външен министър, които последните десетина и повече дни ми идвам малко в повече. Извинявайте, че си пипа сам в темата, ама все пак си нямам вестник или блог.
Става въпрос за Сегей Лавров.

За основа ще ползвам това изказване от преди 1-2 дни:
Quote
Независима експертиза на използваното вещество при атентата срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри показвала, че в него имало следи от химическо оръжие, което било на въоръжение в САЩ, Великобритания и страни от НАТО. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. По думите му, експертизата била швейцарска и е направена от Швейцарския център по радиологични и химическо-бактериологични изследвания в град Шпиц. Тя е на база образци, изпратени им от ОЗХО и е завършена още на 27 март.

Лавров казва, че експертизата показала следи от веществото BZ, което било съставна част на химически оръжия втора категория съгласно Конвенцията за забраната на химически оръжия на ООН. BZ е неврно-паралитично вещество, което временно "нокаутира" човек, а токсичният ефект настъпва в разстояние на между 30 и 60 минути след прием. "Рецептата" за BZ била използвана за създаване на оръжия в САЩ, Великобритания и "други страни от НАТО", добави руският външен министър.

Лавров обаче посочи и, че в пробите имало вещество на отровен агент А-234 – агент, който Великобритания нарича „Новичок”, като агентът бил в първично състояние и в значителна концентрация. Освен това имало и отпадни продукти. Това вещество във висока концентрация водело до смъртносен изход и затова било подозрително, че предвид високата си волатилност т.е. бързия си разпад било в такава концентрация в пробата, която била взета, по мнението на Лавров, две седмици след покушението срещу Сергей Скрипал и дъщеря му. Припомняме, че според официалното заключение на ОЗХО използваното вещество при атаката срещу Скрипал е "изключително чисто" т.е. няма никакви примеси.

Прочети още : https://www.actualno.com/europe/lavrov-v-probata-ot-solsbyri-ima-veshtestvo-ot-zapadno-himichesko-oryjie-news_669653.html
© Actualno.com
За сега има опровержение от самата лаборатория, въпреки че по принцип са отказали да коментират и са оставили тази работа с команетара на Лавров на ОЗХО. Има само един малък twit
https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/15/3163338_shveicarska_laboratoriia_oproverga_lavrov_za_novichok/.
Да оставим на ОЗХО коментара за примесите и да видим какво се знае за BZ.
https://en.wikipedia.org/wiki/3-Quinuclidinyl_benzilate
 Ето го "сладура".
Имаше някъде коментари, вече не помня какви, че понеже много бързо се разпадал и затова почти не останали следи. Нашите журналисти (и не само нашите) не обичат да мислят, още по малко да четат. Щяха да видят иначе:
Quote
BZ is odorless. It is stable in most solvents, with a half-life of three to four weeks in moist air; even heat-producing munitions can disperse it. It is extremely persistent in soil and water and on most surfaces. It is slightly soluble in water; soluble in dilute acids, trichloroethylene, dimethylformamide, most organic solvents, insoluble with aqueous alkali.[20]
Полу-разпад 3-4 седмици, но иначе силно устойчив. Следователно няма как да е бил нещо повече от примес, макар и това да е подзрително, защото има информация към момента само за една лаборатория.
Лавров казва, че това не го е произвеждала никога Русия или СССР, следователно било доказателство, че е намесен НАТО.
Той лъже.
В съшата страница на Wikipedia може да се прочетат две използвания на BZ при почти пряко замесване на Русия.

Първото е:"The chemical was also allegedly used in the August 2013 Ghouta attacks.[13]"
Или говорим за хичмическа атака в Гута - Сирия през 2013-та година с BZ.
https://edition.cnn.com/2013/08/21/world/meast/syria-chemical-weapons-questions/index.html
Тоест не пречи Русия да е изследвала, разработвала или подпомагала Башар Асад с този химикал. Т.е. Русия има как да замърси пробата с него.
Другото е още по-скандално. Другото съмнение, че че Русия е използвала BZ, като БОВ на своя територия именно срещу цивилно нбаселение.
Става въпрос за атаката Норд-Ост в Дубровка.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0
При този терористичен акт загиват 170 души (невинни и теористи) и е пряка употреба на химическо оръжие в Русия от Владимир Путин. Ако си спомняте бяха объркали дозировката на иначе неназованото до ден днешен химическо оръжие и убиха освен атентаторите и много заложници.
Понеже за разлика (!!!) от случая Скрипал, Русия не смята да назове агента, не е сигурно на 100% и до сега какво е изпозлвано. Много западни източници смятат, че е било BZ.
https://www.svoboda.org/a/24192684.html
Статия от сайта на Радио "Свобода" (за България се казваше радио "Свободна Европа" но не е имала сайт)
https://www.svoboda.org/a/24192684.html
Quote
Марина Катыс: Многие западные средства массовой информации пишут, что используемый газ - BZ, и он подпадает под действие Конвенции о запрещении химического оружия, Лев Александрович, вы считаете. что было использовано именно запрещенное средство химического воздействия?

Лев Федоров: Я уверен, что западные средства массовой информации пустили этот газ BZ, потому что они знали о нем, не более того. На самом деле, он не мог быть применен ни при каких обстоятельствах, он внесен в запретительные списки Конвенции по химическому оружию и не может участвовать ни в каких операциях.

Марина Катыс: Вы абсолютно в этом уверены?

Лев Федоров: Я надеюсь, что руководство страны не самоубийца.

Марина Катыс: А как вы полагаете, что могло быть применено для спасения заложников, какие средства химического воздействия?

Лев Федоров: С точки зрения химии отравляющих веществ, есть целая группа веществ несмертельного действия, их называют инкапаситанты, как раз BZ - один из них, но единственный, который внесен в запретительные списки, все остальные - разрешены, так что выбирайте на вкус, по западной прессе много гуляет названий.


Има и други материали със съмнение за използване на BZ при онзи терористичен акт. Според Wikipedia:
Quote
"According to Professor Konstantin Anokhin at the Institute of Normal Physiology in Moscow, BZ had been used during the 2002 Nord-Ost siege to incapaciate terrorists but thanks to overdose it killed hostages as well[18]"

Това до тук ми струваше само 30 минути загуба на време за да опровергая горе-долу Сергей Лавров.
Чудя се нащите "журналисти" кога ще почнат да мислят и да си вършат работата за да спра да си губя времето?!
Що се отнася до притесненията му за разпада на Новичок, може да си види интервюто на Вил Мирзаянов :
Quote
Только идиоту может прийти в голову такая мысль — это была большая ошибка.
https://www.kommersant.ru/doc/3600889
Той твърди, че най-слабото място на този вариант на Новичок е нестабилността му във влага. Според него английската мъгла е запазила Сергей и Юлия Скрипал живи. Но в интервюто си той споменава, че pH на водата е много важно, и че са използвали за сегазация 3% разтвор на солна киселина, който директно го унищожава.
Т.е. единственото което предпазва агента А-234 Новичок от влагата е мастния разтвор на бравата на вратата, който най-вероятно е и допълнително хидрофобен. Вил Мирзаянов твърди, че друго освен влажност не влияе на силата на веществото.

За съжаление смятам, че това е онзи сценарий за уронване на престижа на ОЗХО. В случая предполагам целта е, когато излязат анализите от Сирия хората да не знаят какво чуват виждат и на какво да вярват. По всичко личи, че освен СЗО http://www.mediapool.bg/szo-ima-priznatsi-za-izpolzvane-na-himicheski-orazhiya-v-duma-news277847.html
скоро и ОЗХО ще напише опровержение на Сергей Лавров за град Дума, че няма следи от химическо оръжие. Ако това се случи, ще може да се допълнят тези разсъждения...

Offline IKAR

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1753
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2545 on: 15.04.2018, 22:38:37 »
Сергей Лавров е КГБ-джия, нещо повече - той е човекът с най-голяма носталгия по бившия СССР, считайки неговия разпад за най-голямата грешка и загуба....
Less travel by car! (използвайте по - малко лични автомобили за сметка на обществения транспорт, независимо от финансовите Ви възможности - препоръка на Европейската Комисия)

Да се отнеме незабавно лиценза за пътнически превози на БДЖ, тъй като изключително неадекватните разписания и опасният амортизиран подвижен състав водят до особено лошо транспортно обслужване.

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2546 on: 15.04.2018, 23:36:59 »
Сергей Лавров е КГБ-джия, нещо повече - той е човекът с най-голяма носталгия по бившия СССР, считайки неговия разпад за най-голямата грешка и загуба....
Той нека да си е такъв. Ние защо сме пасмина, дето е пластелин в такива ръце? Медиите ни вкл. и уважавани само copy-paste-тват чужда информация. Няма проверка, няма чекване на фактите, няма елементарно лично участие на журналистите.
Съответно никой обикновен човек на база медия не е в състояние да му хване края. Те журналистите дири не помнят и припомнят стари събития. Аз също бях забравил Норд-Окс , който е показателен за употреба на химическо оръжие с много жертви.
На мен не ми е работа да хвана едно изказване и да видя, че издиша по няколко различни начина. Трябваше някой да ми го даде на готово и аз да си го прочета.
Например през 2002ра година, по време на събитията в театъра имах един лампов телевизор, който бях ремонтирал и след като го бях гледал 2-3 години вече му правиха мизерии и кондензаторите на хоризонталното отклонение. Съответно даваше гледаема картина чат-пат. Спомням си как слушах събития и пак сигурно помня повече от много журналисти. Смисълът да пишеш по много теми е да ги сврзваш и да си ползваш готовия опит за други хора дето го нямат.

P.S. Още "един" "пореден" и "нещастен" случай на неудобен за Путин журналист, който е разкрил смъртта на войници от частната армия "Вагнер" и който е паднал през прозореца.
https://petel.bg/m/index.php?action=view&id=260232&opinion=

https://www.dnes.bg/rusia/2018/04/16/pochina-jurnalist-pisal-za-smyrtta-na-ruski-naemnici-v-siriia.373672

Явно привържениците на режима освен здрава психика имат и силни ръце. Няма случай те да падат от някъде за разлика от противниците, които балистично проверяват Нютон от години...


Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk
« Last Edit: 16.04.2018, 10:01:20 by ooleg »

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2547 on: 16.04.2018, 10:44:04 »
В twitter се е разгоряла истинска дискусия относно изказването на швейцарската лаборатория:https://twitter.com/SpiezLab


В един от коментарите казват:
Quote
Spiez Laboratory
‏ @SpiezLab
19h19 hours ago

No, we are not in the best position. The OPCW has rejected Russian demands to publish the designated labs involved. Wait for the meeting of the OPCW Executive Council on 18 April.

Да припомня, че днес и в сряда има насрочени две заседания на Изпълнителния съвет на ОЗХО. Днешното е относно Сирия, в сряда е относно "Инцидента в Солсбъри".
« Last Edit: 16.04.2018, 10:47:06 by ooleg »

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2548 on: 15.06.2018, 18:53:11 »
Понеже в нашата страна не се говори и пише по неприятни за Путин теми, нищо че същите са дъвкани многократно, когато са обект на руски интерес и дезинформация.

И така: http://m.24chasa.bg/novini/article/6911559


Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk