Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - pepi1997

Pages: [1] 2 3 ... 187
1
Никой не се обърква. Дори и да няма табела, много лесно може да се разбере дали автобусът е до селото или до ханчето. И в двата случая стига до ханчето, просто като е до селото не влиза в колелото, а спира на пътя.

2
Преди си имаше на табелата маршрут до селото и маршрут до ханчето. Сега вече няма и за това е с хартиена табелка отпред.

3
Като не е регламентирано дори и самото заставане на вратата е ясен сигнал, че иска да слезе. Ако от 5 спирки преди това е виснал някой на вратата, ми много ясно, че на шестата вече няма да му спре.
Просто си трябва съобразителност от пътниците.

4
Е като няма никой за какво да спира?
Защото не е маршрутка, а автобус и се движи по разписание, според което се спира на всички спирки. И защото дори и да има хора за слизане никой не ги отразява.
Е като си седят на седалките и чакат да ги поканят с кафе да слезнат как искаш да ги отрази? Пък дори и си изпусне спирката някой, ще подвикне и ще му спре.
То по селските линии ако спира на всяка керемидка никога няма да е по разписание. Да не говорим, че всяко тръгване и спиране е разход на гориво, а автобусите имат горивни норми, които горивни норми на селските линии са ЗАНИЖЕНИ.

5
https://gospodari.com/%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82-(%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE)-video136957.html

Очаквам форумните адвокати.

Едит: Неумишлено съм писал в грешната тема. Моля, някой модерато да го премести в релевантната.
И отново я няма предисторията, както при всички такива случаи.
Никой няма да тръгне да се заяжда и да заплашва без причина!
А и снимащия щом си е заредил телефона да снима, значи предварително го е провокирал и е очаквал подобна реакция.

6
Ми то за това всички автобуси имат стоп-бутони, и новите МАН-ове, и старите, и зелените Мерцедеси, че дори май и 302-ките имат на капака над вратата стоп-бутон. Длъжен ли е да спира ако не е натиснат бутона? В други държави ако не си натиснал бутона няма да ти спре, от къде ще знае дали си за слизане или не висиш на вратата. Ако не друго ако сте за слизане на такава спирка в нищото които са по желание поне си казвайте че има за слизане.

Иво пак си сложил розовите очила. Стоп бутоните не работят в повечето автобуси, освен това не е регламентирано тяхното използване. Така че шофьор, който не спре на спирка е в нарушение, при това тежко. Така че да, шофьорът е длъжен да спре без оглед какъв бутон е натиснат.
Е като няма никой за какво да спира?

7
Е нали те е закарал, какъв ти е проблема?
И ми е интересно как от вътре вида какъв мигач дава. Аман от простотии........

8
Аз разбрах, че ще вдигат броя на колите. Специално за автобусни линии 4, 5 и 204. Колко е вярно не знам, защото все още не са готови новите разписания.

9
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 26.12.2017, 19:07:08 »
Слагай ги отзаде двете различни и си карай така.
Само за протокола моите зимни предни са 2002 година Мишелин, а задните - Sava 2008г.
Мишелинките са отпреде, защото са по-добри.

И понеже така си разсъждавате големите разбирачи от каране в БГ, затова е такава статистиката с ПТП и техните последствия. Ама такъв ни е чипа, както казваше един иначе никак не идеален политик.

И понеже знам какво ще ми бъде отговорено, аз така и така съм цветар и поправям цървули като допълнителна работа, т.е. нищо не разбирам, бъдете щастливи и честита ви Коледа и на вас.
Ми един приятел си взе Kleber чисто нови за отпред преди един сезон и сега пак си търси гуми, защото от тия нищо не става, а моите все още си държат и ще изкарат и тоя сезон, а догодина - нови.

А пишещите в тая тема изобщо знаете ли какъв пробег и години дават производителите на дадена марка гуми при правилна експлоатация и съхранение или просто си пишете ей така?

Та да, аман от разбирачи, купувайте си нови гуми, ако искате и всяка зима.

10
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 25.12.2017, 21:45:00 »
Слагай ги отзаде двете различни и си карай така.
Само за протокола моите зимни предни са 2002 година Мишелин, а задните - Sava 2008г.
Мишелинките са отпреде, защото са по-добри.

11
Изтрити теми / Re: Новини от София
« on: 09.12.2017, 15:56:39 »
Общо взето, при липса на информация на таблата, ползващите нощен транспорт са само случайни пътници, забелязали автобуса. Ако по подобен начин искат да докажат неефективността на нощния транспорт, то успяват.  :angry:
Ползващите нощен транспорт са пияници, наркомани и подобни свободни боклуци.

12
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 01.12.2017, 20:48:08 »
И днес по 204 са с по над 100 минути закъснение.

13
Аз казах ли, че рано или късно ще се появят обичайните заподозрени и пак ще настъпи същата дискусия, каквато се води откакто форума съществува  :hammer:
То за това е форум - за да се води дискусия :)

14
А пък младежа, "допринасящ за развитието на икономиката", който снима видеото прави няколко нарушения. Снима в превозното средство, разсейва водача като създава предпоставки за ПТП и излага на риск здравето на всички пътници, също така с действията си забавя движението на ГТ. Забранено е говоренето с водача по време на движение.
Поредния безделник.

Защо отново видеото е прекъснато? Защо ги няма репликите от тоя скубльо към шофьора?
Интересно как винаги при такъв тип клипчета се показва само едната гледна точка....

15
Има автобуси, на които не работят или липсват малките табелки отстрани, т.е. седи само прозорчето, но табела няма.

16
Повечето линии на общинските оператори също имат предостатъчно време, но водачите не изчакват прекачване по спирките, ами предпочитат да тръгнат бързо и после да се влачат докато влезнат в разписание. Повечето впечатления са ми в момента от 86.

Малко съм offtopic в тази тема, но това е абсолютно ежедневие на 280 на Г.М.Димитров. Заради малоумното разписание, двата влака в двете посоки и 280 в посока Студетски град спират точно в един и същи момент, но 280 тръгва максимално бързо от спирката, преди слезлите от влаковете да успеят да стигнат до автобуса, и отива да чака една минута на червения светофар на 20 метра след спирката. Това не е изключение, а е правилото на тази спирка. Та по този въпрос, кажете ми как и къде да пускам жалби срещу всеки автобус и шофьор, който направи този номер и аз съм свидетел :)

PS: ако трябва, преместете съобщението ми в правилната тема
Спирките са за чакащи, а не за тичащи, първото което е. Основание за жалба и за оплакване няма. Отделно, предвид маршрута на 280, е абсолютно невъзможно автобус от линията всеки ден да е в една и съща минута и секунда на спирката.

17
Най-вероятно просто частниците си подбират кадрите или имат завишени изисквания и контрол.
В държавните и общински предприятия по традиция изпълнителският персонал (а напоследък и ръководният) се сабира "от кол и въже" и читавите хора се губят в масата.
Глупости.

18
Също така за разлика от почти всички техни колеги от автото и електрото, повечето шофьори на МТК изчакват бягащи или прекачване от заден автобус при двойна спирка.
Шофьорите в МТК са бивши работници от други гаражи. Не са новоизлюпени. Просто по въпросните линии има повече време, което позволява повече изчакване.

19
Абсолютно! Тук е България - пише се и се говори на БЪЛГАРСКИ език. Който иска да чете на английски - да ходи в Англия!

20
Разбира се, че ще е длъжен. Ще го чака секунда, не цяла минута. Какъв е проблемът да почака, че да им затваря вратите под носа?
Може би проблемът е ЧЕ НЕ ГО ВИЖДА????

Pages: [1] 2 3 ... 187