Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hitar_potter

Pages: [1] 2 3 ... 93
1
Разни / Re: Проблеми с компютрите
« on: 19.05.2018, 22:51:43 »
SSD в този клас може да има само при лаптопи тип нетбук.

2
Автобуси / Re: BMC Belde 220/250-SLF
« on: 15.05.2018, 13:03:44 »
2739 е преобразен с нова тапицерия  :fan:

Е чак преобразен... Все така му се разпадат каросерията и окачването, пък и все така си вие, просто има нова тапицерия на седалките и май сменен балатум на пода...  :)
току-що се возих. Целите седалки са сменени, обаче вие пронизително и яко тропа...

3
Изтрити теми / Re: Мнение за форума
« on: 10.05.2018, 09:05:51 »
Що не отидеш да цвъкаш в коментарите под статиите на dnes.bg?

4
Автоматът не е нужно да приема хартийки и монети. Няма да се вандализират тъй като няма да се събират пари в тях. Достатъчно е да има четец за карти и всеки с карта ще може да си купува какъвто и да е билет. Време е да влезем в 21в.
А тези без карта?
Време е да влезем в 21 век и да приемаме само биткойни  :devil:

5
$h@IdEr въобще не липсва във форума. Предлагам ако някой е решил да приеме неговата роля, да се откаже. Меко казано не е добър модел за подражание.

6
Трамваи / Re: Дюваг
« on: 04.05.2018, 20:16:05 »
В духа на предишното мнение, се чудя какво ще стане с краставиците..

7
Не съм видял тук да е обсъждано, но къщичката на Вишнева изглежда готова (поне отвън  :D). Много хубаво изглежда, браво  :fan:
Дано ремонтът и да е качествен.

П.П. Извинявам се за калпавата снимка, от трамвая я щракнах и не се получи особено добре..

8
Ако наистина е вярно, че тези автобуси понякога спонтанно губят спиране, не знам какво би направил ти, влизайки в спирка зад друг автобус.

9
Ама те все още ли не са решили проблема с билетите?! О.о

10
За да сме стриктни, както са и колегите застъпващи униформите, в този случай няма нищо недобросъвестно, защото спирката е за чакащи, а не за тичащи. А ако шофьорът е бил с униформа, качеството на обслужване е спазено и е си е възпитан.
Затискането на пътници е много качествено обслужване, евала.

11
Абсолютно аматьорско е да свършат билетите за нощния транспорт. А фактът, че обсъждаме този „проблем“ и предлагаме „решения“ е просто безумен.

12
Виждам, че си играете с шрифтовете. Пробвахте ли моето предложение?

13
Жалко за хората :(
Според шофьора на автобуса водачката на колата се е разсеяла докато го е изпреварвала (искала да спре радиото, за да чуе звук от колата си), при което го е ударила отляво и съответно наклонила. Според мен няма как да го наклони така, вероятно го е стреснала и той при опита си да реагира на удара е завъртял рязко волана наляво, повдигайки автобуса на две гуми. Явно не е бил подготвен да реагира адекватно :(н
Хора, ползвайте колани!

14
Само един съфорумник знае със сигурност..
А може би дори те не знаят разписанието? И сега го натамъняват, следейки как се движат самите автобуси?  :crazy:

15
Защо се връщат ж.к. и кв.? Нали се видя и от анкетата тук, че мнозинството смятат тези частици за ненужни.

Като прочетеш Гоце Делчев може да значи и булевард, може да значи и квартала. Същото е и с Васил Левски, Христо Ботев, площад и бул. Македония и т.н.

Дестинациите в почти всички случаи са квартали. Ако по изключение дестинацията е булевард или площад, тогава може да се добави пл. или бул. на табелата. Заради 1-2 частни случая е глупост на всички табели да се изписват безсмислени символи.
Забелязал съм, че именно такава е стратегията в други европейски градове. Когато крайната дестинация е квартал, просто се пише името на квартала. Ако името е на улица или на площад, тогава това се добавя.

16
Ще ги изписва на ел.таблата и да се надяваме да ги качат в сайт-а им,за да може мобилното приложение да ги вижда.
Защо електронни табла? Нощем няма трафик. Автобусите трябва да цепят секундата! И на всяка спирка да си пише точно в какъв час спира. И трябваше да са през един час, за да може човек да си знае, че автобусите спират в :17 и в :47 (примерно) на неговата спирка.

17
...да му се помогне да го напусне.

Забавно.
Какво ти е забавното?

18
Въпросът е, че не трябвва да е на английски, а на латиница. Тук се търси транслитерация, а не транслация. С изключение на важни транспортни или международни обекти като Central Railway Station, National Palace of Culture, Sofia Airport и т.н., всичко останало трябва да бъде според закона за транслитерация.
Iztok car depot - е*ати транслитерацията.

19
Те не просто не са написали точните часове. Написали са грешни часове! Като тръгна да им чакам автобуса в 3:20 примерно и се окаже, че всъщност е минал преди 10 минути, повече няма и да стъпя им стъпя в нощния транспорт. Сума пари са хвърлили за тия безполезни табелки.

20
Всеки със зрение под 10% може да се придвижи до превозното средство и да се доближи максимално близо до табелата и да види какво пише на нея.
Хората са нулева видимост не могат да се оправят. Затова е необходимо да се въведат нещата, които сме написали по-горе. Особено да се помисли върху клиповете, които е пуснал fafan.
Ами като ти се пишат жалби и ти се дават предложения, нека да е за това. А не за табели, които помагат само на хората с 10% зрение, не помагат на тези с 0 и са излишни за тези с поне полунормално. Само хабиш усилия и създаваш излишни поводи на ЦГМ да твърдят, че се грижат за хората с увреждания. Все още ли твърдиш, че има кампания срещу теб като личност?

Pages: [1] 2 3 ... 93