Този уиикенд край морето с приятелката решихме да искараме на южното за разнообразие, че тази година няколко пъти на северното все ходя. Не бях ходил до Бургас и южното от доста време, и честно казано не ми хареса особено, на северното ме кефи повече и Варна. Но заради Роби Уилямс и Спирит-а. Та не знам какво му харесвате на Слънчев Бряг но заварихме това на снимките, чадър до чадър, няма място къде да седнеш, и за това се плаща по 8 лева, сандвич с пилешко месо 6 лева. Автобусите претъпкани, само единични ВМС-та вярно лъснати и чисти, с видеонаблюдение вътре, адски задръствания, особено около Ахелой, билетите за автобус 10-ка и 11-ка от Несебър и Слънчев Бряг до Бургас по 6 лева. 5-цата която ходи до Св.Влас билета поне беше само 1.50 от Слънчев Бряг, но и тя много нарядко на около 40 минути и вечно претъпкана и естествено с единични автобуси.
Свети Влас беше една идея по-добре, но има много малка плажна ивица и пак чадър до чадър, също и там вече е доста застроено. На 2-рата снимка плажа на Свети Влас. Изкефиха ме обаче огромните двуметрови вълни и ураганния вятър въпреки горещото време от над 30 градуса, на долните 2 снимки.
Бургас видимо доста се модернизира, видях наченки на автономни бус-ленти и то действащи, но някак си няма духа на Варна с тази архитектура и курортното настроение, морската градина също е по-малка, плажа е много по-хубав от този на Слънчев Бряг и Св.Влас, има огромни безплатни зони, сравнително чист е, цените са си съвсем народни, от плажа се гледа повече зеленина и дървета, отколкото сгради, и не е така претъпкано.
Като цяло най-хубаво за мен си остава на Варна, както и плажовете и района от Каварна на север до Румънската граница. Там има скали, километри чисти плажни ивици, гори, пясъчни дюни, кристално чисто море. Обслужването е много добро и посрещането е топло. Като сравните тези снимки с тези от предишния ми пост от района на Шабла се вижда огромната разлика колко по-готино е на северното.