Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - difian

Pages: [1] 2 3 ... 730
1
Е то зад всеки мол стоят чуждестранни инвеститори.
Или препрани капитали на родни "инвеститори", а чужденците са само подставени лица! ;)

2
Направили са го да прилича на Песа! ;)

3
Коя точно година Гриша Ганчев построи новата автогара, която се проектира още от 1965 год.?  :D :help: :rolleyes:

4
Дългата отсечка от тунела, където между коловозите има само колони ли, това ли е?
Да, а отстрани има перони, които са зазидани с тухли откъм коловозите. Важно е да се допълни, че са изградени само пероните, от тях до повърхността няма нищо изградено!

Ето тук Гергин доста подробно е обяснил какво има и какво се планира да се строи и да има. Включително, има снимки на реалния проект! ;)

5
Съгласен съм с Кайзера за това, че не може да има две палтени зони и паяците да обикалят в нея и да вдигат коли с просрочено паркиране (нали има слагат за целта скоби), а в останалите части на града хаос. Нека слагат скоби на неплатилите или просрочилите, но да се обикаля и целия град постоянно, а не като сега - кампанийно. Паяците да махат неправилно спрелите, а не текива, дето вече имат скоба, но са спрели на паркомясто и не пречат...

6
Да видим, от кой модел ще са и с какъв дизайн (дали ще е еиндивидуален за нас, както направиха за Словакия, Унгария, Турция и Германия)...

7
Идеята границата на зоната на платеното паркиране да минава по средата на булевард или улица, така че от едната страна да има свободно паркиране или различна зона таксувана на по-ниска цена е изключителна глупост и показва колко струва експертният потенциал на „Център за (гр)адска мобилност“.
Все някъде трябва да има граница, и границите обикновено разделят. Представи си че границата започва от перпендикулярните улици. Тогава на един ъгъл може да има разлика от 50% на таксата за паркиране...

8
Ехх, да съществуваше стария наказателен паркинг в района, трамвайното трасе щеше да е златна кокошка... Не е за тази тема, но защо все още не е възстановен трамвай 6!?

9
Дайте да питаме Илон Мъск за ХиперЛууп... Това от което има нужда летището е от нормална совалка между терминалите на 5-10 минути през цялото време, в което има полети... Това би било най-рентабилно и евтино, дори във варианта в който е на толкова кратки интервали и работи почти денонощно. А ще бъде и достатъчно флексибилно, да се променя според нуждите (наличие или липса на пътници). Трамваи и т.н. са химери...

10
Трамваи / Re: Въпроси и отговори
« on: 06.10.2017, 11:37:51 »
Първите си метри по софийските релси, Песите изминаха теглени от ЧКД! ;)

11
Разни / Re: Парковете
« on: 06.10.2017, 11:04:17 »
Защото искаха да дадат Западния парк в скандална концесия, а сега срещи точните милиони, ще го преасфалтират и ще понаредят бордюри т.н. По някое време може да се появи ландшафтния Ян Геел и да ни научи това онова, как София може да стане "Зелен град" (и да има смисъл зад това да е зелен, да осъзнаваме нуждата и да има полза за хората)...

Ето я моята алтернатива отпреди 2 години за тази територия...

Източник

12
Последно, предлагате и трамваи да имаме до Летището!?  :eek:

13
Трамваи / Re: София 65 и 70
« on: 06.10.2017, 10:56:21 »
Е, те партийците не са се родили с вратовръзки на вратовете, пък и после ги носят насила и разчупват нещата с яке на адидас над костюма и т.н. ... Но да спрем с оффтопика! :)

14
Инцидентно по-миналата седмица се возих в дълъг по 204 и определено, видът му беше като поддържан от Автото (може би да беше 9078, ако все още имаме такъв, гадая в момента)... И подменнените лепени прозорци, и цялостното състояние на салона...

15
Разни / Re: Фаст фууд
« on: 06.10.2017, 09:58:07 »
В Мега Мол пък отскоро има Pizzio.

На Бъргър Кинг куца ли им мениджмънта? Понеже срещу Макдоналдса на Витоша/Алабин вече е закрит и се нанася някаква друга бургер верига.
Новият ресторант е на Хесбургер, която е със същия мениджмънт, като на Бъргъра... Каква им е бизнес-стратегията, да заместват единия бранд с другия, вече не знам... ;)

16
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6А5 (4140-4159)
« on: 05.10.2017, 13:10:59 »
Може би някои от вас бяха забелязали, че 4158 страда от избита ръжда от долната страна на челното стъкло до уплътнението. Решението, което са намерили в депо „Искър“ е да опточат богато уплътнението със силикон, а ръждата не е премахната. Впечатляващо изпълнение.
4142, в които се возих тази сутрин, също е силно корозирал под първият прозорец от дясната страна... Чехите не случайно са ги бракували... ;)

17
Трамваи / Re: София 65 и 70
« on: 05.10.2017, 13:09:01 »
Редно е, партийното да се състои от 4 члена, а техническото, до колкото го има, най-много от един! ;)

18
Предница могат да вземат директно от бракуваните дълги зелени...

19
Тези автобуси са използвани в Дубай! ;)

20
Други градове / Re: Плевен
« on: 26.09.2017, 10:16:59 »
Има все още налични стари каросерии. Актуални снимки от тестове на Шкода 26Тр за Галац, Румъния, правени в Пилзен, Чехия. Щом за Шкода все още има стари каросерии (или им произвеждат), какво остава Соларис да си осигури за себе си такива... Но ще видим, какво ще дойде при вас! :)
Източник


Pages: [1] 2 3 ... 730