Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Днес един мерцедес опита да изпревари тм4 посока Никола Петков отляво.
Впоследствие трамвая го удари, а автомобила се завря между трамвая и автобус 2077 по 309. :fan: :crazy:
2
И как така автобусите не са предвидени за движение по сняг?
Защото по всичко личи, че на някой представител на „напредналото западно общество“ му е хрумнала идеята, че по пътищата не може да се задържи сняг или че задържи ли се това трябва да бъде равносилно на блокаж на целия транспорт, както всъщност си се случва на запад наистина и то при количества и честота на снеговалежите, които ние гледаме като шега работа.

Относно позицията на „Спаси София“ да ме извиняват, но нещо в последно време само вдигат шум и бълват изсмукани от пръстите си сензации. Цялото това усложняване на процедурите няма смисъл и би струвало повече от приемливо необходимото, за да се поддържа ситуацията под контрол. Целия проблем се корени в Столична община, която не осъществява никакъв надзор и лежи на тая, че ако медиите гръмнат, че някъде нещо не е наред, няма да се плати на съответната фирма. Целта трябва да бъде да не се допускат нередности, а не да се глобява след като не се положат никакви усилия да не се стига до нередности. Ами разбира се, че като не се предотвратяват нередностите ще ги има, що за безумен казус. На времето си спомням, че медиите много наблягаха на това да питат ден преди съответната прогноза кмета на София дали е подготвен, а в последните години се наблюдава обратното - никакво специално внимание от страна на медиите към това готови ли са службите да посрещнат зимната обстановка, просто едни хвърчащи предупреждения и се разчита, че хората ще си дадат сметка какво предстои без предварителен натиск и покачване на общественото напрежение.
3
Не само данъците са причина за малкия бюджет на столицата, а също така и престъпната приватизация на общинските имоти през прехода. СО продаде апетитни имоти за жълти стотинки, а те можеше да носят немалки приходи. Спомнете си за общинската фирма "Софийски имоти" и всички далавери около нея. „Софийски имоти“ - богата фирма, бедна община. Това беше много популярна фраза преди години. Всъщност, това беше един умален модел на случващото се в държавата. Фалиралата социалистическа държава, беше допълнително "оглозгана", като огромните ѝ материални активи бяха продадени на мутрите за жълти стотинки.
4
И кой ще плати по-късите интервали?

Кой плаща за "зеления" билет?
5
И как виждаш стриктен контрол за паркирането по всички булеварди МГТ?

ЦГМ.

Как виждаш стриктно спазване на бус-лентите?

КАТ.

И кой ще плати по-късите интервали?

С какви превозни средства и шофьори ще се обслужват те?

Бюджет на столична община.

Не ми е ясно където и да било по света да се третират преди снеговалеж тротоарите... Ами ако завали първо дъжд, какво правиш със сместа която вече е сипана по тротоара?

Има много варианти, как да се читят и подържат тротоари, аз не съм много запознат. Но каквото и да се направи, ще е по-добре от сегашното нищоправене. (хвърлена купчина сол на спирката, не се води почиствена спирка.)
6
И как виждаш стриктен контрол за паркирането по всички булеварди МГТ? Как виждаш стриктно спазване на бус-лентите? И кой ще плати по-късите интервали? С какви превозни средства и шофьори ще се обслужват те? Не ми е ясно където и да било по света да се третират преди снеговалеж тротоарите... Ами ако завали първо дъжд, какво правиш със сместа която вече е сипана по тротоара?
7
Никой не беше готов да посрещне тежка зимна обстановка през март, просто и ясно.
Общината трудно би могла да предприеме нещо като се има предвид, че чистят концесионерите, а не тя.

То чистенето не е най-големия проблем...

Никой не беше готов да посрещне тежка зимна обстановка през март, просто и ясно.

От седмица се знае, че ще вали сняг. Всеки ден го съобщаваха по прогнозата за времето. Превантивни мерки от страна на СО нямаше.

Е нали имат ABS,днес и аз пътувах в бял МАН и без малко да се завъртим и ние,при всеки сняг ли ще е така?Няма логика ремаркето на този модел да е по леко впредвид,че освен двигателния отсек там се и намира климатикът.

Нищо им няма на Мановете. Те не са направени да се движат по лед и сняг. Ако пътищата се чистеха нямаше да имат проблем.

И какви трябва да са превантивните мерки срещу сняг? И как така автобусите не са предвидени за движение по сняг?

Къде съм казал превантивни мерки срещу сняг??? Сняг е имало, има и ще има занапред.


Ето ви една проста картинка, в която е описан проблемът.

Quote from: Спаси София
Премахването на паркирането по основните булеварди в дните преди снеговалежа ще позволи тяхното третиране преди да завали, а след като започне да трупа снегорините ще могат да ги чистят от бордюр до бордюр. Освободените паркинг ленти могат да се ползват от градския транспорт, като BUS ленти. Така, Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova няма да ни призовава да ползваме градски транспорт, висящ в задръствания, а такъв, който се движи по приоритетни и свободни за него коридори. И тук идва следващата мярка - ден преди снеговалежа, когато вече булевардите са освободени, градският транспорт трябва да се подсили с по-стегнати разписания и повече коли на линия, позволяващи по-малко чакане по спирките и по-бързо придвижване: така призованите ще видят предимството от градския транспорт и ще го изберат, когато колите им осъмнат затрупани под снега, а когато започне снеговалежът, е времето, в което СДВР Столична Полиция е редно да осигури пълно спазване на BUS лентите и да предотврати колкото се може повече шофьори от това да карат по трамвайните релси.

Ако ще призоваваме софиянци да избират градския транспорт, тротоарите трябва да са чисти. Затова е крайно наложително тротоарите да започнат да се третират преди да е заваляло и всички пешеходни маршрути от и към спирките на градския транспорт да се чистят регулярно от момента, в който е започнало да натрупва.

София е град, който всяка зима преживява снеговалежи и трябва да има изготвен план за действие. План, който да води до #ВидимиРезултати, а не до задръствания, хаос и недоволство в социалните мрежи.

8
Има автобуси за движение върху сняг и лед на шасита от високопроходими камиони примерно Урал, КрАЗ, Татра и т.н. но са с малка вместимост, много висок под и нисък комфорт. :rolleyes:
9
Наистина бюджетът на София е малък - примерно Краков при по-малко население разполага с почти двойно  по-голям такъв, Прага при сравнимо население с около четири пъти по-голям. :rolleyes:

София се управлява категорично от социалисти-популисти, които ги е страх вече 12-та година да вдигнат данъците. То вече в София е по-евтино да се живее от Сливен, Бургас. Там данъците са по-високи. Дори ги е страх да ги индексират с размера на повишените разходи за административно обслужване. Просто това е луд популизъм, който умишлено стагнира развитието на града, защото развитие се прави с мисъл и пари, а не само с "чужда европейска пита".
10
От тази модификация на Ситаро има няколко бройки в Будапеща. Внесени са втора употреба от Швеция. Освен новите, които купиха преди няколко години имат много от стария модел, събирани от цяла Европа. С разликата, че там не ги пускат на линия както са си дошли с германските реклами, а се пребоядисват, сменя се тапицерията на седалките с типичната за Будапеща, слагат се табели и т.н.
Pages: [1] 2 3 ... 10