Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
2
3303 - 76
3
Едно ПТП от петъка
4
Всъщност няма ли как да се натисне СО да поръчва новите автобуси точно по този начин - странична табела ниско някъде (не малоумно в средата като при Ютонг), ами ниско най-долу, а отпред както досега, но с още една за номера долу вдясно, където сега седят хартиите. Въобще не звучи сложно и ще е консенсусен вариант, който не пречи на никого и аз например съм съгласен с такава реализация.
Но и колегата Емо трябва да признае, че хартии с ф-т А4 наплякани по автобуса са изключително грозни и въобще не са истинското решение на проблема, а по-скоро някаква времянка, ако изобщо този проблем го има.
5
Разни / Re: Топло
« Last post by bdz43r on Today at 17:50:23 »
500 лв за тон ако ги купиш сега... моите са по 360 лв в началото на лятото. Стига да имаш къде да ги държиш.
6
1525 впечатления от Неделя,много шумен,студен но за сметка на това безаварийна работа по А66 преди да го късят до лифта Драгалевци заради опесъчаване на пътя до Морени.
7
Интересното е, че при общуването ми със Сюъза на слепите никой не спомена за проблема далтонизъм и желанието табелите да са на бял фон с черни числа, нещо, което много активно се застъпваше като причина за премахване на цветните табели. Т.е. хората с увредено зрение могат да виждат всяко нещо, което е на нивото на зрението им. За странични електронни табели най-добрият вариант е както бяха при Кобрите - разположени ниско, но и по никакъв начин не пречещи на пътуващите в салона, както и на шофьорите (защото се изтъкнаха тези проблеми при Ютонгите). Принципно говоря с хора с увредено зрение, имащи по-малко от 10% зрение и виждащи до максимум 1 метър. Такъв човек ако се е позиционирал на спиркознака и види страничната табела, но превозното средство не му върши работа, може да се придвижи до спрялото зад него превозно средство, но за да види номерът на линията, трябва да се придвижи още 2-3 метра назад, да достигне до страничната табела и ако му върши работа да се качи от първа врата. Но това отнема време и много често превозното средство вече е тръгнало (за това вече съм писал до КЗД с огромни аргументи). А ако има табела на предното стъкло долу вдясно, то още човекът отивайки към превозното средство, ще попадне в обсег по-малък от 1 метър и ще види номера.
А реалността в момента показва, че всички дружбенски манове и БМЦ-та, както и огромна част от Мерцедесите карат без табела на салонното стъкло след първа врата, което вече прави абсолютно невъзможно за един човек с под 10% зрение да види някоя от горните табели. Няма да коментирам защо се появи тази липса.
И не бъркайте възможността на човек да върви по улица с това да чете. Зрението се уврежда по такъв начин, че има останало зрение, което позволява безпрепятствено движение, но за да се прочете нещо, то трябва да е с големи числа/букви и да е на максимално близко разстояние до очите. Във всички случаи табелите, които са разположени горе са невидими за тази част от хората.
8
Разни / Re: Топло
« Last post by ooleg on Today at 16:42:16 »
Ами не, не мисля. Референдумът от вчера в Генерал Тошево показва, че скоро на газ няма да бъде по-евтино, на пелети също няма догодина да е изгодно, а заради въздуха ще направят дърва-въглища също проблем...
Аз винаги съм казвал, че пелетите много топлят - още от камиона като ги докарат един тон почват да ме изпотяват и като ги прибера вече съм плувнал в пот. Само дето да се налага да броя близо 500 лв. за тон и на всичко отгоре да ми пробутват изкуствен дефицит от фирмите производители, че да трябва и да се чувствам благодарен за тая цена - много ми е прекалено за едно топло!
Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk
9
831 с ПТП на Руски Паметник :angry:
10
Я пак?
Автобусът е по 204.
Pages: [1] 2 3 ... 10