Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 153083 times)

Online V.Peichev

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4352
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2320 on: 11.07.2017, 17:07:47 »
Преди американците имаше диктатури тип арабски социализъм в повечето държави и военна в Египет. :rolleyes: Никога не е имало демокрация. :rolleyes: Елцин има безспорни успехи в алкохолната подготовка на професионално ниво, неслучайно е единственият чуждестранен президент носен на ръце от охраната в Белия Дом. :) :fan:

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2321 on: 12.07.2017, 10:46:40 »
Не, не се е живяло преди 90-та година добре!!! Това не е вярно! Може би една част от хората да са живяли - ако родителите им са имали официялна или неофициялна власт. Но иначе НЕ!
Сега ако са били в семейства на директори на предприятия, където имаш достъп до нещо, което с връзки да даваш на който трябва и да събираш приятелска клиентела. Ако семейството се е добрало до лека кола - особено Лада, Волга също помагаше да се води по-лек живот. Обикновено колата се впрягаше да те вози до село и съответно се въртеше пазарски бизнес с продукция от селата или се избягваше харченето на пари в най-лошия смисъл за щяло и нещяло.
Най-добре бяха тези като едни мои роднини от Харманли, на които единия член от семейството кара тир до чужбина и има долари. Съответно тогава имаха не просто кола, а червена Волга, не просто касетофон, а двукасетъчен касетофон, не просто телевизор, а западен телевизор с дистанционно и видео касетофон включен към него. Съответно внучките имаха кукли с едни малки грамофонни плочици вътре и можеха да издават звуци, докато ние обикновените хора се чудихме откъде да купим батерии, защото бяха дифицитни.
Наистина нямаше батерии дълги години. И когато като момче си купиух едно детско роботче единствените батерии бяха от най-големите от 1.5 V. Съответно с тиксо захванах една за гърба му и една за гърдите му и с жички ги свързах. Така робота успя да върви някак си макар и натоварен като камион.
Имай предвид, че аз не съм живял в някой смотан град - а в един от най-големите неокръжни градове с население по онова време от близо 60 000 души. Доказателство за това е, че изградиха до някъде тролейбусна мрежа - говоря за Димитровград. Съответно там имаше предостатъчно развита икономика - имаше (и го има и сега) хим. комбинат за производство на Амониева селитра, който по онова време синтезираше и сярна киселина, имаше въгледобив, имаше циментов завод, от който сега е останала май само една пещ, ако изобщо и тя работи след като изградиха в Девня новия циментов завод тъй като собствеността е една и съща. Имаке завод за полиестерна коприна с японски машини, имаше и сега има ТЕЦ-Марица 3, завод за климатична техника (и сега май го има) и т.н.
Не знам защо си мислиш, че е било много хубаво тогава? Ако беше щяхме ли да искаме през 89-90 год. да променяме страната? Особено с кризата от последните години 87-88 всичко беше обхванато от дефицити. Специално вкъщи имаше парадокса да имаме компютри пък да няма олио, захар и брашно.
Ама като чуете хорарата родени след тези времена за компютри по онова време и си представяте незнам какво че е било. Истината е, че повечето хора не знаеха какво е това и го смятаха за загуба на време. Аз имах компютри просто защото баща ми работеше в Пловдив в една лаборатория на завод Балакан и съответно е взимал достатъчно пари и съответно е имало и служебни. Иначе в Димитровград първия Правец 82 го видях в радио клуба, който в началото нямаше флопи и се записваха и зареждаха програмите от един руски магнетофон. После след около година направиха за учениците една барака пълна с Правец и всички играеха игри вътре. В училище се появи чак 89-90 год, когато аз го бях имкал вече 3-4 годнини. Но добре, че имапе списание "Компютър за вас", че държавата твореше абсурди и там. Примерно Правец 8Д се продаваше, но нямаше контролер за флопи и добре, че беше Борислав Захариев на напише ДОС 8Д и да направи контролер, който завода в Правец успя чак 91-ва година да пусне в продажба на компютър от 87-ма година.
Онзи режим се опитваше да направи хората като овце, които да изпълняват и да не мислят. Съответно успя с голяма част от хората, които са сегашните пенсионери с по 200 лв. пенсии.
Но едно си спомням най-отчетливо като дете - беше абсолютна СКУКА! Просто нищо не се случваше и си вървеше монотонно в един ритъм. Имаше си една програма по телевизията - 2 , 3 програми по радиото и нищо не се променяше с години. Мен от скуката ме спасяваше че се занимавах с фотография (но не като изкуство), с компютри и ходенето на село по цяло лято и бягството от градската скука и сивота.
Престъпност имаше и по онова време. Но се говореше за нея под формата на слухове. Всъщност слуховете бяха онова радио, което всички слушаха и му вярваха безрезервно.
Иначе си беше опасно да се ходи по тъмно и на уединени места и по онова време. Имаше си убийства, битови кражби. Чуваше се за убийство в каменна кариера и други , които съм забравил. Нямаше наркотици - това е вярно. Но се пушеше навсякъде. Беше нормално да идеш в кабинер на директор и той да ти пуши насреща. Според мен поне 50% от хората пушеха цигари.
Най-много се пушеха Стюардеса, Кент. БТ, а дядовците пушеха Арда и Родопи.
Да сегашното ежедневие ако бъде посолено леко с онази скука, с онази предвидимост ще е добре. Но онзи режим в целия си блясък е просто ненужен!
Вярно е, че баничката беше 26 ст. Сега ти звучи добре. Ама в 60 000 град се печаха банички само на 2 места. В останалите лавки , включително и училищата се продаваха банички печени 1-2-3 дни по-рано като подметка на обувка. Те не струваха и 10 ст, какво като бяха по 26. Хляба в магазина беше често корав като дъска. Като се ходеше за хляб всеки стискаше по 10 хляба за да вземе най-мекия. С оня хляб ако цапардосаш човек щеше да загуби съзнание! Беше 36 ст. ДОбруджа и 40 ст. бял - но сега се хранят животните с по-мек хляб от онзи!

Допълнение:
Едната ми баба по онова време ходеше на петдесятна църква. Беше една възрастна жена облечена с по едно времешно с престилка, елечета и кърпа на главата. Колко чест се беше случвало и ми е разказвала да идва милиция и да ги разгонва от импровизираната църква, че и милицията да им прибира пастора за по няколко дни. Представи си що за режим е бил, който да ходи да стресира бабите, които се събират в някаква стая и пеят разни песни.
« Last Edit: 12.07.2017, 10:54:12 by ooleg »

Offline Ivanko

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 94
 • Меценат на женската красота.
  • Skype Me™!
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2322 on: 14.07.2017, 08:26:06 »
Аз ти казвам как ми го описват живота на мен.  :D

А и в края на краищата това е перестройката и малко преди това, при подготовката и, 1981-85. Когато вече същинската перестройка започва, Горби решава да резне материалите и щедрата подкрепа. Ясно защо, те там средната възраст на членовете на Политбюрото е над 70 години - т.е. пълно е с изкукали дядовци и бабички. К'во да очакваш от тях? Според баба ми се е живяло добре преди началото на перестройката. Може би защото тя е била подполковник в секретните ведомства на МВР, ама чак пък толкова. Виж, обаче след 83-та и за тях нещата се влошават, а преди това си е имало и се е водел нормален простичък живот. Убийства не знам, ама по-добре да ти пафкат в лицето цигара, отколкото ганджа. Не само, че ще погледаш и видения после, а и ароматът не е никак предпочитан.

Тъй. Още едни въпросчета.
Какво мислите за добрия тон между Щатите и Русия? А за изваждането на Америка от Парижкото споразумение?
Ако някой забележи грешка в това, което съм публикувал тук, винаги ще е от огромна полза за мен да бъда поправен.

Благодаря,
Иванко

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2323 on: 14.07.2017, 09:59:44 »
Според мен добър тон, когато съшествува между Америка и Русия - населението на една от двете страни няма да е доволно като стандарт на живот. Давам пример с времето на Елцин, а защо не и с Михаил Горбачов. Все пак в Русия не обичат Горбачов. Ясно си спомням събитията от 91-ва година. Даже си спомням, че точно в пика им реших да пътувам до моето село. И понеже то е до Симеоновград лесно се стигаше от Димитровгард до Симеоновград с влак или автобус, но после нямаше връзка с автобусите за селото ми и точно по онова време просто тръгнах пеш. И съответно беше доста голяма жега и 10 км вървях и размишлявах. После нещата се решиха в следващите няколко дни.
Причината да има прортивопоставяне до голяма степен е и икономическа - продажбите на оръжия. Производството на оръжие никой не го е изнасял за Китай. И то по-скоро съперничеството в арабските страни, страните от третия свят и други държави също е добро място за тестване на силите.
Иначе и аз смятам, че 70-те години са времето, когато нещата в тая държава са били много близко то най-добрите възможни за онзи период от време. Не случайно съм се появил и аз през този период  :) Но може би тук причината има две точно имена - Т.Живков и Леонид Брежнев и взаимната им симпатия.
Иначе сигурно точно 70-те години, от които имам само откъслечни спомени са причината за всички приказки за страхотния перид наречен комунизъм. А то сигурно Брежневото време е най-точно да се нарече и дажбите му за НРБ.
Давам си сметка, че специално моите родители са имали условия, предоставени от малкия град, които сега човек би нарекъл идеални. Като се замислиш не е имало нужда да си сменят хората работата, освен ако не са били като баща ми дето да е отишъл в голям град да работи заради предизвикателството още от комунизма. Съответно като е все тая къде работиш са се нагласяли и наистина всичко им е било максимум на 1 км диаметър. Е в София и големите градове сигурни не е било чак така, но на другите места...
После през 80-те години и особено през последните години си спомням, че масово се увеличиха разводите. Понеже нашите се разведоха точно преди да почна 1-ви клас и знам, че по онова време това е било голяма рядкост и в следващите 5-8 години се получи стандарт в семейните отношения. Донякъде това също е блег на сватби в едни добри години и разводи при по-големи трудности и проблеми.
Незнам как са били другите като мен учили до 8ми клас през комунизма, но на мен ми се струваше изключително гадно в училище - хиляди претенции към децата, хиляди изисквания и в същото време нищо кой знае какво от учителите. Още тогава имаше учители, които за нищо не става - и странно по моя преценка основно по математика и чужди езици.
Що се отнася до добрия стандарт - моите роднини например точно в края на 70-те години са работили няколко години в Коми. След това с рублите са си купили веднага апартамент дали и ладата не беше с тези рубли незнам. Но тази възможност да се работи в Коми за рубли (или Либия за долари) също даде висок старт на българите. После през 80-те години рублите нещо не се търсиха или поне работата в Коми не се котираше така, както либийските долари.
Спомням си разказите колко зле са либийците и как за нищо не ставали и как викали майстор да им смени крушките.
Много истории , но аз знам едно - разпада през 90-те години започна от същите тези хора, които живееха през комунизма на пълни обороти. Примерните социалистически граждани и ученици. Когато стана 90-91-ва година някои примерни отличнички давани за пример по родителските срещи си свалиха сутиените за календарите, социалистическите инженери пуснаха машини за аудио касети, на които след 3-4 години се появи Радка-пиратка, народна музика, Екстра-Нина и Цветелина + Нелина (в края на 90те). Мутрите също се появиха отведнъж през 93-та година, така че всички тези явления изгряха от терена на 80-те години. Така, че според мен 80-те години докато се носеха на тласъка от 70-те родиха всички изродюини от началото на 90-те и голяма част от тях някой ги беше подготвил умишелно. Няма предвд чалгата - а "застрахователите".
И всичко това го вързаха много точно със свалянето на Филип Димитров и идването на Любен Беров - т.е. поемането на властта от Ахмед Доган. То даже си стигаше простотията със свалянето направителството за да тръгне долара нагоре, което веднага правеше икономиката да пада.
Вярно е, че ревнаха много хората от БСП за ликвидацията на ТКЗС-тата, но всички кражби на техника за жълти стотинки бяха детска играчка в сравнение с това, което мутрите направиха с градовете по-късно и с държавните предприятия.

Offline Ivanko

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 94
 • Меценат на женската красота.
  • Skype Me™!
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2324 on: 14.07.2017, 12:58:47 »
Ти недей, че може да го следят тез мутри това дето го пишеш, да те намерят и да ти резнат гръцмуля, а си интересен събеседник и не ми се ще да ти се случи.  :P
Ако някой забележи грешка в това, което съм публикувал тук, винаги ще е от огромна полза за мен да бъда поправен.

Благодаря,
Иванко

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2325 on: 14.07.2017, 13:03:19 »
Аз винаги съм казвал, че се мре веднъж - страшното е колко пъти ще те убиват  :)

Offline Ivanko

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 94
 • Меценат на женската красота.
  • Skype Me™!
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2326 on: 14.07.2017, 21:56:32 »
Абе мре се веднъж, ама не се става след това.
Ако някой забележи грешка в това, което съм публикувал тук, винаги ще е от огромна полза за мен да бъда поправен.

Благодаря,
Иванко

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2327 on: 17.07.2017, 11:44:43 »
Извън точно политиката, извън точно икономиката, извън точно телевизията - изобщо извън всичко нормално се забелязват от 1 месец сериозни опити на Шуши да посегне на Булсатком.
Използват се медии-бухалки за да се предизвика негативен имидж на фирмата.
Например ето тази статия в Tруд:
https://trud.bg/%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%BC/

Някои от глупостите са очевидни. Например "интерференция" от близък сателит. Първо да не говорим, че позициите на сателитите са стандартизирани точно с идеята да не стават глупости, второ едва ли с обикновена антена ще може да се ловят едновременно два спътника без да е от онези специалните с широк фокус, трето за да има интерференция на две честоти - то те трябва да са абсолютно еднакви, с една поляризация и да се приемат едновременно от антената. Супер лесно за преодоляване при пробите.
Глупости от сорта, че спътника не бил телекомуникационен щото бил за радио и телевизия - сякаш това не е телекомуникация и сякаш някъде пише, че само за това ще го използват.
Друга идиотщина е възхваляването на Хелас Сат3. Ама той не бил гръцки, а кипърски. Малко преди това твърдяха, че било лукс за дойче телеком да има спътник, ама за смешен Кипър по тяхната логика не е лукс.
Нямали били сателити Виваком, Мтел и Теленор - Да ама Теленор имат , само че собственика Теленор, а не нашата бивша Глобул. А ето го и него: http://en.kingofsat.net/pos-0.8W.php
Сателита бил собственост на банката. Ами катобачках в Тойотва всяка лизингова кола, която продавахме беше собственост на лизингодателя. Взимаха големия талон и оставяха малкия + пълномощно. Явно някои хора се притесняват, че ако прибарат фирмата няма да могат спътника щото юридически не е на Булсатком. Лоша работа!
Чуват се мнения на хора, че нямат и проблем със заплатите както е описано вътре. Това не го знам. Но нещата са много познати какво може да се случи на Булсатком.

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4264
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2328 on: 23.07.2017, 12:25:54 »
За да не се чудят някои млади, и да им се изясни в каква Държава живеем, и чия е властта:

Вижте неразказаната история на групировката ТИМ
« Last Edit: 27.07.2017, 15:05:31 by difian »
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2329 on: 23.07.2017, 22:54:18 »
Предлагам малко щриховано и без детайли, но в общи линии вярно. Една от причините оня край на България да не вирее добре. Сещам се как една време Бургас имаше един кмет комунист Йоан Костадинов, при който Бургас беше съвсем хлътнал в блато. Когато дойде сегашния кмет сякаш развързаха куче държано на синджир. При Варна не стана така с Портних. Сякаш има сега сила на власт играеща ролята на Йоан Костадинов.

Забравили са да споменат концесионера на летищата Варна и Бургас, както и България Ер, Хемус Ер и Тв България Им Ер, като и собствените и цифрови мултиплекси за ефирно излъчване....

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk
« Last Edit: 23.07.2017, 23:09:40 by ooleg »

Offline Ivanko

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 94
 • Меценат на женската красота.
  • Skype Me™!
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2330 on: 24.07.2017, 15:47:46 »
То това е проблема ялта, че не можем да обезглавим мафията. Точно тая, дето ни е грабнала за ухото и ни влачи накъдето си ще. Някой проведе ли акция, ще го намерят и ще му резнат гръцмуля на човека и на цялото му домочадие. Дали физическа кампания, или съдебна. Боднеш ли мафията, главата ти ще краси градските стъгди. А и трябва да признаем, че тайно или явно и на властите им допада тази мафия, и че много от депутатите я ръководят. Не можеш просто. Де да можеше да се прочисти милата ни родина от такива, щеше да има някаква основа, на която да се гради нагоре.
Ако някой забележи грешка в това, което съм публикувал тук, винаги ще е от огромна полза за мен да бъда поправен.

Благодаря,
Иванко

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4264
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2331 on: 24.07.2017, 17:13:12 »
и че много от депутатите я ръководят.

Депутатите са кукли на конци, и естествено им ги дърпат..............
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Online btr95

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2429
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2332 on: 27.07.2017, 11:34:37 »
Никога няма да бъде обезглавена мафията, защото ние сме народ от, как да го кажа, нека бъде от играчи. Който и да отида там горе ще стане играч и ще се самозабрави (не забравяйте "Приказка за стълбата"). В общи линии това не е от днес, ние си обичаме беззаконието откакто имаме държава, защото ни дава свобода. Та в цялата ни 13-вековна история има само един изцяло оригинален български закон-Закон за съдене на людете и отчасти сега действащия НК, всичко останало е преписано от Византия, Франция, Германия или Италия. В периода на действието на стария Закон за задълженията и договорите от 1892 до 1951 (когато влиза в сила настоящия Закон за задълженията и договорите, който уж е социалистически, но е преписан от Италианския граждански кодекс на Мусолини :D) са приети 5 валидизационни закона, с които се обявяват недействителни договори за действителни, защото българите никак не са искали да сключват договорите във форма нотариален акт. Да не говорим, че до идването на Комунистическия режим по селата не са знаели що е закон, всичко е било съобразно обичая. Така че причината за беззаконието е в самите нас, колкото и зле да звучи.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2333 on: 27.07.2017, 11:55:17 »
Само да допълня, че ако дойде достатъчно хайде да не кажа честен политик, ами такъв дето не играе по чужда свирка, то ще се създаде медийна атомосфера да бъде окалян, очернен и т.н. включително и за хъркането му нощно време, така че да бъде разкаран.
Първи такъв пример и може би от гледна точка на времето най-неопровержим - Филип Димитров. Вербуваха половината парламентарна група на СДС да станат мравки, взеха съветника на Желев (Любен Беров) и под диктата на ДПС-Доган, БСП направиха правителство, което докара мутри, застрахователи, даде страната на Мултигруп. Тогава в. 24 часа се прояви като цианкалиева медия и стздаде отровна атмосфера към правителството. И въпреки, че в. Демокрация и Филип Димитров направи всичко по силите си за да падне Беров успяха да препишат правителството на СДС в простонародните глави и благодарение на изборите мисля бяха в края на 94-та година (май) дойде на власт Жан Виденов. Неговоите хора разораха всичко от горе до долу и нашите от глас се сетиха за СДС. Не ми се коментира, че после постъпиха по същия начин с Иван Костов, но понеже колкото и прост народ да сме един и същи номер не минава с разлика от 8-9 години и се сетиха за царя. Вече когато имаше политическо чучело, син на обичан монарх и с методите за Филип Димитров номера се получи.
Разби ра се Иван Костов не е идеалист като Филип Димитров и има доста повече недостатъци от него, но за сметка на това е много по-решителен и безкомпромисен. Той обича да ремонтира счупени системи и да ги осъвършенства и поради тази причина 60-70% от промените изобщо през годините са негови - Кореком, освобождаването на цените, деноминацията на лева, реформата в доболничната помощ и т.н.
Всички, които го плюят за това или онова не направиха след него нищо, с което да са по-добри и за пример спрямо него - фалита на Кремиковци, приватизацията на БТК, БМФ, Булгартабак, опита по време на НДСВ за изгавряне с магистрала Тракия и т.н.

Online btr95

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2429
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2334 on: 27.07.2017, 12:26:58 »
Всички, до един са клонинги на Българската комунистическа партия. Разликата между БСП и останалите е, че останалите се крият, но на всеки един от тях червения цвят и поклона пред партията-майка е дал отскок. Да не мислиш, че политбюро сваля Тодор Живков без никакъв план? То така или иначе Живков е щял да сдаде властта и да се свика ВНС, независимо от всичко, защото просто света е тръгнал в тази посока, а ние не сме послушни като севернокорейците. Просто по този начин политбюро си запазва контрола над държавата
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2003
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2335 on: 27.07.2017, 16:44:09 »
Знам, че Филип Димитров и Костов го свалиха Л.Гоцев с кръга около него, които са описани по-горе в статията на Ялта. Само по себе си това е доста красноречиво. Иначе за други от някогашното СДС съм съгласен.
Пример Ж.Желев,С.Ганев, Орешарски...
Други са били сговорчиви по свой си начин като Бисеров и Данчо или странни в поведението.
За Костов имам поглед по един или друг начин от академична гледна точка и ако имаха други политици толкова акъл, а да не са толкова тревиални щеше да е добре. Едва ли много министър-председатели разбират от математика.
Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk
« Last Edit: 27.07.2017, 17:01:40 by ooleg »

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4264
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2336 on: 30.07.2017, 09:53:44 »
ВИС, СИК.................

http://www.videokadri.net/video/39381
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4264
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2337 on: 02.08.2017, 00:01:21 »
Да не си помисли някой че комунизъма/социализъма са си отишли, просто боравят с парите ни.

https://bivol.bg/cq-borisov-1.html
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Online btr95

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2429
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2338 on: 02.08.2017, 12:45:09 »
А, добро утро!
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4264
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #2339 on: 10.08.2017, 19:35:30 »
"Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща"!
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/