Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 107
1
Надявам се турбината, която би трябвало да монтират в Максуда на ВЕЦ-а, който ще се задвижва от водите, които колектора Васил Левски ще улавя от високата част на Варна и закарвв чак  до морето да е достатъчно мощна, че да захранва града!
Сещам се по Пеячевич какво ставаше при дъжд дето се канализира в дерето от един голям циментов улей. Тук водосбора е достатъчен за ВЕЦ.
В следващия мандат и ПАВЕЦ, който вечер ще изпомпва изтеклите води обратно, че да ги пусне денем отново!

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


2
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Today at 09:48:24 »
Ето сега комунистите измислили да се прав референдум за еврозоната.
Ама чакай бе, как ще ми преценява тая материя Сульо енд Пульо??!!
Ама те ще ми определят дали да съм във валутен борд ли?! Дали финансовата система да мине от БНБ към ЕЦБ ли?! Кредитния рейтинг на страната ли?! Нивата на лихвите?! Ще ми определят дали да се освободи няколко милиарда резерв след излизането от борда?! Ама ще ги питат и за плоския данък и други непенсионерски неща!
Дай да направим референдум и дали да спуснем до дъното графитените пръти в Козлодуй за да се засили пауъра на Козлодуй?!


Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


3
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Today at 00:30:47 »
Като гледам съседната ви САЩ как Тръмпи е същински Бойко и си мисля, че е най-добре да си прост! Ей тъй като нашите вече под 7 000 000 население. Дето всяка баба се смята за годна да преценя за АЕЦ Белене или не! Едни идиоти се канеха да питат бабите и за еврозоната. Същите дето помагат на полицията като пускат хилядарки в кофите за боклук.
Мене дето ако ме питаш имам някаква представа от бързи, бавни неутрони, от ядрени реакции и други ми се струва, че малко съм чел и незнам достатъчно!
Е на тези всичко им е по-добре!
Някой ако ги пита и за програмиране и там ще избират!
Оня ден в една статия един обясняваше как при приемането на еврото паричния ни поток щял да бъде заем от ЕЦБ? Викам му човече ЕЦБ тоя заем трябва да го даде на себе си щото тя ще отговаря за валутата ти и да си го връща сама! Ама не може да ядене какво му говоря! Обяснявам, че при всеки кредит също така получавал в портфейла си своите пари + парите от заема. При приемането на еврото твоите пари изчезват. Следователно не е заем щото крайния паричен поток остава един и същи. Пита ме дали не съм от онези дето били от УНСС.. Мисленето ми било като тяхното. Възгордях се, че му изглеждам на учил в УНСС. Казах му,че изобщо в такъв тип университет не съм бил - пак лошо се оказа!
В същото време ми каза една нова колежка, че според нея нищо не разбирам от компютри щото и твърдях, че с Майкрософт само проблеми си докарваш на главата. Казах Линукс е добре! Викам : сложен е! Казвам, че не е задължително щото на телефона си като гледам не и пречи! Ама то било Андроид! Казвам ми той е Линукс! Не не било! Показвам версията на кернела - ама пак нищо не и говори! И телевизора и казвам в къщи е с Линукс, ама изглежда си на телевизор и си прилича на такъв! Тука вече ме отписаха тотално на 18 Тата година трудов стаж.
Нали си падам и по неренопаралитичните теми - казаха ми скоро, че Новичок бил получен на базата на фосфорната основа! Чудно дали има тогава натриева киселина?
Така, че се чудя понякога дали не е по-добре да си си прост и да имаш мнение по всички теми по рождение?
Как са обикновените канадци по тези теми?

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

4
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: Yesterday at 23:32:02 »
Ами тя не става тая работа без метро, без трамвай, без тролейбуси, без автобуси и без корабчета.
Особено нелепо е, когато малкото които имаш ти ги е купил ЕС, а със собствени средства не си спомняш кога за последно си инвестирал.
Най-нелепото е дето всяко лято се скубят граждани на други държави и градове и пак са на загуба!
С автобус им е скъпо по целия маршрут на 88, ама да купуват тролейбуси и нова мрежа също им е скъпо.
По-добре е да минат под шапката на ЦГМ в София, че белким поне поевтинеят картите. И без туй са фалирали умствено. Туй е все едно на някаква блондинка дето са и купили кола и апартамент, обаче тя нямя акъл, който да и стига и да си ги ремонтира

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

5
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: Yesterday at 22:20:16 »
Това е добре за билета, само дето по телевизията едни пътници обясняваха, че е много зле транспорта и не спазва разписанието. Конкретно за 12. Не знам дали не е подходящо възстановяване на 2 докато няма 88 в пълния маршрут или пускане на 88а автобус от КЗ до Аспарухово.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


6
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: Yesterday at 21:08:22 »
Няма смисъл да се комбинира нещо, което го няма! Няма БРТ щото няма БРТ автобус, няма и предимство на светофарите! Извърши се една кражба - нагла и противна! Крепят се нещата на непросветеността на хората, които не схващат нищо. Пътуване от Владиславово до центъра над 20-25 минути, прави града непроходими. От Владиславово до Почивка трябва да е максимално 30 минути.

А на тези хора в Аспарухово и Галата трябва да се предложи алтернатива. Ако не духаха такива силна ветрове и кабинкова въжена линия можеше да се изгради, но с тези ветрове е опасно и ненадеждно особено с оглед на корозията на въжето. Затова съм убеден, че трябва земен лифт демек релсов транспорт.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

7
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: Yesterday at 17:53:30 »
А пътуващите с 88 за Аспарухово и в обратна посока как стигат от/за КЗ? Има ли специален автобус, който да свързва съкратения курс на линията с крайната спирка или се разчита на редовните линии?

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


8
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 12:34:18 »
Само за данъците за жилищата не съм съгласен с твоето мнение! Ако сделката вдигнат данъците - това ще просто наказание, че имаш жилища! Няма как общините да го няма, но данъците да се вдигнат! Трябва да се въведе стандарт за общината! Няма как да няма канализация в София, няма как да има квартали без инфраструктура, училища и градини, места с птркъсващ ток и да се прибират и данъци.


Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk

Какво може да се помисли да се направи?
1. Трябва да се накарат институциите да работят, като хората започнат да оценяват работата им? В момента те правят хората на луди. Скоро бях пускал жалба до КРС, която отсъди, че съм имал предоставена възможност, просто защото тези възможности са били написани в една система - тази за преносимост на номера, независимо, че не са предприети никакви действия от тяхна страна.
2. Данъците да се образуват по точкова система спрямо изградена инфраструктура на място. Да се гледа има ли вода, ток, канал, газ, обхват на gsm и т.н. Да могат хората сами да си определят част от данъка, който да изразходват целево. Например да могат да вземат мерки с техните данъци да се подобри качество на водите и въздуха. Например да финансират изграждане на тролейбусен, трамваен транспорт или с данъците си да закупят автобуси за техния район.
3. Част от акцизите да се превеждат в бюджета на НЗОК и да се ползват за здравето на хората.
4. Семейно подоходно облагане на домакинствата. Да не се гледа всеки сам за себе си.
5. Да почне тъпата държава да си събира ДОД и осигуряване на реални доходи. Това, че тя не може да си събере 10% ДОД и осигуряване означава, че няма право да наказва мен щото и е по-лесно ами да си ходи по фирмите и да си търси парите.
6. Да си свърже системите така, че не да хваща майки с 340 лв. майчинство щото са си дали децата на ясла, обаче в същото време ИАЛ да води хора, които не работят в дадена фирма, че отговарят за качество на лекарствата в нея!
В момента е напълно възможно да се водиш, че отговарящ за безопасността например на диазепам, а да работиш 2 години продавач на дюнери.
Щото няма механизми да се следи дали не ти е прекратен трудовия договор с фирмата.
Не е далече времето, когато ще се окаже, че президентът е отишъл емигрант, но се води президент.

9
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 21.07.2018, 23:08:06 »
А защо никой не направи във форума едни снимки на 88, който върти под моста на мрежа, която служеше за красота десетилетия? И никой не е отразил, че във Варна може да се види нова ВКМ изеън депото, което е недостъпно за обикновени пътникопоточески очи? Имам чувстовото, че вече никой дори във форума не се интересува от варненските тролейбуси. :/

Сега остана и в 88 да почнат водачите да продават билети и идилията ще е пълна...

Цялата идея да се купува масово билет е сбъркана! Нуждата от билети води до нужда от голям контрол.
Билета трябва да се ползва от туристите и тук-там от някой редовен пътник. Масопво редовните пътници трябва да карат на карти. Ама за тая цена и за тоя метод на продаване, където задължаваш хората в рамките на някакви дни всички да се наредят на опашки - това няма да се случи. Да не говорим, че би могло тая карта на каквато и да е цена да се купи електронно. Т.е. да платиш по банков път (или чрез оператор) и да ти се генерира карта. Обаче тоя свободен начин на продажба изисква да се махне малоумщината да се правят кампании за продажба на карти за календарен месец и да важи един месец от датата на купуването.

10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 19.07.2018, 12:52:45 »
Една интересна новина, която след себе си ще доведе до други новини:

https://news.bg/world/radio-svobodna-evropa-se-vrashta-v-balgariya-i-rumaniya.html

Quote

Радио "Свободна Европа" обяви планове да започне предоставяне на новинарски услуги в България и Румъния, за да подсили медийната среда в двете балкански държави, съобщават от радиото.

И при двата случая това е завръщане за радиото: преди да се присъединят към ЕС и НАТО компанията действаше в България и Румъния. Тя прекрати емисиите си в двете държави съответно през 2004 г. и 2008 г.

"Особено се надяваме нашето отразяване, извършвано от местни журналисти, да помогне за увеличаване на медийната свобода, насърчаване на демократичните ценности и институции и информирани дискусии в двете страни за тяхното място в НАТО, ЕС и други западни организации. Очакваме да си партнираме с местните независими медии и гражданското общество", обяви президентът на радиото Томас Кент.

Правителствени лица, представители на гражданското общество и журналисти в двете държави изразяват безпокойството си от дезинформацията, корупцията и социалното разделение, подкопаващи техните политически системи.

Започвайки дейността си от декември 2018 г., радиото ще предоставя мултимедийни репортажи и анализи на български и румънски език и ще си партнира с местни медии за увеличаване на съществуващите проекти с цел насърчаване на обществената отговорност и борба с фалшивите новини.

Радиото има сериозни ангажименти на Балканите, тъй като има бюра в Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Черна гора и Сърбия. Също така има услуга на румънски език за Молдова.

Радио "Свободна Европа" разчита на мрежа от местни журналисти за предоставяне на вярна новинарска информация на 26 милиона души на 25 езика в 20 държави, където медийната свобода е ограничена и където професионалната журналистика не е напълно развита. През 2017 г. 1,5 милиона души са гледали видеоматериали на радиото в каналите във Facebook и YouTube. Радиото е независима медийна компания, която е финансирана със съгласието на американския Конгрес чрез Broadcasting Board of Governors.

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.07.2018, 13:15:38 »
Ако беше през комунизма щяха да минат за страхотни шоколади. Ама сега не са нищо особено - въпреки, че съм опитал само един шоколад. Черния шоколад не съм им го пробвал щото не обичам.
А според теб Тръмп не е ли голяма мижитурка освен всичко? Сега се извъртя като го направиха на 2 ст. и се оказа, че искал да каже точно обратното на това, което казал, ама се объркал. Вместо , че не виждал причина да са се месели в изборите, не виждал причина да НЕ са се месели в изборите.
Или нещо подобно по смисъл.

12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.07.2018, 12:52:06 »
Не е добре да говориш така за Юшченко. При всичко, което е преживял от отравянето с диоксин дори да си сръбва е разбираемо. Това нещо да ти пречинят бавно и гнусно отравяне, чрез обезобразяване налицето е толкова гнусно, че дори на омразните ми Тръмп и Путин не бих пожелал!
За Порошенко не се притеснявай. Неговите шоколади ги папкат в доста държави и може да си позволи алкохол и за внуците.
Ти пробвал ли си ги и как ги намираш на вкус? За мен поРОШЕНко са на вкус като Своге, въпреки че съм изял един.

13
Отдавна не е сменяна настройката на броя писма, а 300 мисля че е повече от достатъчно.
Иначе хостинга струва към 300 лв. на година, по-високият план отива около 500 лв.

Ами как съм го надвишил лимита с 20-30%? Освен да е имало бъг в някоя версия, който да са оправили при някой ъпдейт.

14
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 17.07.2018, 13:10:38 »
Дай да обсъдим един по-интересен и лек въпрос за Варна!
Много е интересно, че в шопско е разрешено да влизаш с животни в градския транспорт. Не, че съм им чел наредбите, но можеш да видиш хора, които влизат в автобус, трамвай, метро, тролейбус с кучето си , което си стои вътре със стопанина и после си слизат някъде си. Във Варна е разрешено само за кучета водачи на слепи хора.
Случвало ми се е в неделен ден да нося със себе си малко котенце (примерно на 3 месеца), което да си го държа в себе си и кондукторка да ми се направи на интересна, че все едно голямо нарушение правя , ама хайде от нея да мине...
Т.е. кое е по-правилно - да можеш да влизаш с домашни животни или да е престъпление срещу човечеството?!

2. Друга такава разлика към момента е таксуването на ръчен багаж. Да се таксува или да не се ?

15
Ама то братче някой сложил статистика на тези съобщения, обаче аз като редовно влизам докато пътувам през Tapatalk и не съм я виждал. Явно я има от последните месеци. Та там вътре пише:

Capacity: 360 messages, 120% full.

Това значи, че някой е намалял капацитета и аз съм се оказал над него. Иначе не бих успял да препълня с 20% след изтриване на 20-тина.
Не ми  много ясно защо толкова пестим дисково пространство все едно е скъпо като едно време когато си спомням как 10ГБ диск пред 99-та си взех супер "тънко" от Пловдив на приятелска цена от над 100$...
Явно почвам да трия....добре поне, че вече се вижда колко и до къде...

16
Изтрих едни лични, обаче нормално ли е да се препълват личните? Все пак малко си падам вехтошар и не ми се трие много...

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


17
Странно не съм получавал лично от месеци, обаче понеже не пиша много и го смятах за нормално, че просто никой не ми е пращал.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


18
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 16.07.2018, 16:18:16 »
Клоуните Путьо и Патока Тръмпьо въобще не заслужават да им обръщаме внимание и коментираме. Даже тук в Канада освен да им се смеят с глас, друго не говорят за тях - под достойнството на хората е....

Бях написал много логични работи за Тръмп, обаче като се замислих, че логиката не пасва на един идиот и ги изтрих, за да не се напряга някой да чете. Няма смисъл!

19
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 16.07.2018, 13:48:47 »
То това тука не е приятелски кръг така, че кой кого харесва е важно доколкото да не е непоносима обстановката.
А относно електротрнаспорта за съжаление се мечтае повече, отколкото да има нещо реално.

Ето и една статия във в.Сега, която подва варненските проблеми:
http://old.segabg.com/article.php?id=908412

И една кратка илюстрация, която е фрапираща:
Quote
Във вторник кметът каза на пресконференция, че са нужни 100 млн. лв. за колектори....
Да проверим какво наистина струва 100 млн. лв в България.
Quote
Отсечката на третия лъч на метрото, която ще тръгва от Малък градски театър “Зад канала” и ще стига до ул. “Житница” в кв. “Красно село”, ще струва около 370 млн. лв. Това стана ясно след отварянето на ценовите оферти на кандидатите да изграждат трите отсечки на новото 7-километрово трасе на подземната железница.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/370-mln-lv-za-metroto-do-krasno-selo_news344243.html

От статията четем:
Quote
Централният участък ще има има 7 метростанции – “Зад канала”, Орлов мост, Попа, НДК, ул. “Г. Софийски”, при “Гешов” и “България” и до пазара на “Красно село”. След търга ще е ясно и дали ще останат средства за изграждане на още 1 станция - тази на бул. “Владимир Вазов”.
Значи за 370 млн. лв се строи 7 км трасе със 7 метростанции. Колко би било това за Варна?! От Почивка до Летището са 12.7 км. според бгмапс. Значи парите с които би могло да се направи някакво метро даречем от НАП до Младост са около 4 пъти повече от тези, които Портних иска да зарови в някаква канализация, която би уж била достатъчна да решила проблема с водата.
Я би била решила, я не би! Но щом с 4 пъти повече пари можеш да направиш метро изцяло под земята и 7 метростанции, какво ли би успял да направи човек, ако избере скоростен трамвай, който е по-подходящ за Варна...сякаш...
Вместо това мечтите са да заровим едни оранжеви тръби на 2-метра за същите пари!
Ще бъдат един масов гроб на човешката глупост!
По този ценоразпис километър метро ще струва над 1 млр. лева може би!

Ама я да видим за какво сме дали пари във Варна колкото за едно метро:
Quote
Около 300 млн лв ще бъдат вложени тази година в пътно строителство във Варна
Около 300 млн лв ще бъдат вложени тази година в пътно строителство във Варна. Най-впечатляващ е проектът на новия бул. Левски, за който са предвидени почти 100 млн. лв.
http://darikradio.bg/okolo-300-mln-lv-ste-badat-vlozeni-tazi-godina-v-patno-stroitelstvo-vav-varna.html

Ето го къде било и метрото и трамваят и тролейбусите - изръсени под формата на асфалт из разни места в града!
Безспорно асфалта е важен, обаче май всичко се изчерпва с него!

20
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 16.07.2018, 09:10:34 »
Няма проблем с наклоните във Варна особено ако релсите не са точно по земята както си го представям, а на места са вкопани частично, на други издигнати частично, на трети по земята. Т.е. аз не си представям просто да се закопават едни железа асфалта, а по-скоро да се разположат смислено и отделно. Доколкото знам в София най-стръмното трасе в момента е това в гората до Семинарията, а преди е било на Черни Връх, където сега е линия2 на метрото. Наклона го имаше някъде из темите.
От ремонт се нуждае по-малко от път. Има места доколкото знам, които не са пипани от преди 90та. Например релсите и плочите на ТМ20-22 около халите.
Иначе трамвая позволява да правиш състави, но най-вече позволява да го бучнеш по места, които не са за коли.
Например пешеходни зони напр
 центъра на Варна покрай фонтана, например морската градина...
За мен най-важното място е Аспарухов мост, който блокира много народ при честите катастрофи. Това е единственото решение, ако на някой му пукаше за нещо. Но варианта с корабче се оказа твърде сложен за Потника, какво остава за друго.
Аз си мисля, че ако течаха от една тръба пари щеше да им е сложно да ги събират и щяха да го дадат на частник, който да инвестира в това, че Общината не може да си го позволи.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

П.С. Относно другото. Нека да зададем въпроса стана ли по-добре формума през последните 12 и повече месеца или не?
Градския транспорт във Варна със сигурност не стана по-добре!
Най-страшното е липсва на проекти за каквато и да е сериозна модернизация на градския транспорт. Изхождайки от провалените проекти по ОП "Транспорт" при модернизация на ЖП Инфраструктурата в страната и съмненията, че се прави умишлено шансът да се прехвърлят пари като миналия програмен период за магистрали и софийски метро са минимални и шансът за загуба на парите е максимален. Ако имаше проекти, които да са алтернмативни имнаше шанс поне те да получат финансиране по някакакъв начин с милиони левове. Т.е. ако еврокомисията реши да накаже управляващите с отказ от финансиране на магистрали и софийското метро, то един амбициозен и безспорен алтернативен проект във Варна би могъл да получи финансиране от белгийското небе....

Pages: [1] 2 3 ... 107