Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 104
1


Quote
Ето как изглежда малкият пътникопоток по бул. Арсеналски, с който Столична община се опитва да оправдае ликвидирането на трасето на трамвай №6. Натъпкани пътници в автобус 102, който освен нередовен е и твърде бавен, забивайки се в множество задръствания по маршрута си. Това ли е ”чувствителното подобрение” на градския транспорт, обещано с вдигането на билета на 1.60 лв.?

https://frognews.bg/novini/spasi-sofiia-protest-protiv-likvidiraneto-tramvai-6.html


2
Разни / Re: Кварталите на София
« on: 17.04.2018, 22:22:07 »
Е сега нали не се правим, че Иванчева не е взимала пари за да пусне строеж, а иначе по 1 година и стоят какви ли не документи по бюрото. Аз имам познати, които от година време схванаха историята, че отива към пари за да ти се придвижи нещо от бюрото към химикалката.
А и на много места вече го знаеха проблема Иванчева вкл. и разни предавания по телевизията.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

3
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 16.04.2018, 10:44:04 »
В twitter се е разгоряла истинска дискусия относно изказването на швейцарската лаборатория:https://twitter.com/SpiezLab


В един от коментарите казват:
Quote
Spiez Laboratory
‏ @SpiezLab
19h19 hours ago

No, we are not in the best position. The OPCW has rejected Russian demands to publish the designated labs involved. Wait for the meeting of the OPCW Executive Council on 18 April.

Да припомня, че днес и в сряда има насрочени две заседания на Изпълнителния съвет на ОЗХО. Днешното е относно Сирия, в сряда е относно "Инцидента в Солсбъри".

4
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.04.2018, 23:36:59 »
Сергей Лавров е КГБ-джия, нещо повече - той е човекът с най-голяма носталгия по бившия СССР, считайки неговия разпад за най-голямата грешка и загуба....
Той нека да си е такъв. Ние защо сме пасмина, дето е пластелин в такива ръце? Медиите ни вкл. и уважавани само copy-paste-тват чужда информация. Няма проверка, няма чекване на фактите, няма елементарно лично участие на журналистите.
Съответно никой обикновен човек на база медия не е в състояние да му хване края. Те журналистите дири не помнят и припомнят стари събития. Аз също бях забравил Норд-Окс , който е показателен за употреба на химическо оръжие с много жертви.
На мен не ми е работа да хвана едно изказване и да видя, че издиша по няколко различни начина. Трябваше някой да ми го даде на готово и аз да си го прочета.
Например през 2002ра година, по време на събитията в театъра имах един лампов телевизор, който бях ремонтирал и след като го бях гледал 2-3 години вече му правиха мизерии и кондензаторите на хоризонталното отклонение. Съответно даваше гледаема картина чат-пат. Спомням си как слушах събития и пак сигурно помня повече от много журналисти. Смисълът да пишеш по много теми е да ги сврзваш и да си ползваш готовия опит за други хора дето го нямат.

P.S. Още "един" "пореден" и "нещастен" случай на неудобен за Путин журналист, който е разкрил смъртта на войници от частната армия "Вагнер" и който е паднал през прозореца.
https://petel.bg/m/index.php?action=view&id=260232&opinion=

https://www.dnes.bg/rusia/2018/04/16/pochina-jurnalist-pisal-za-smyrtta-na-ruski-naemnici-v-siriia.373672

Явно привържениците на режима освен здрава психика имат и силни ръце. Няма случай те да падат от някъде за разлика от противниците, които балистично проверяват Нютон от години...


Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

5
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.04.2018, 22:34:21 »
Искам да обърна внимание на лъжите на един външен министър, които последните десетина и повече дни ми идвам малко в повече. Извинявайте, че си пипа сам в темата, ама все пак си нямам вестник или блог.
Става въпрос за Сегей Лавров.

За основа ще ползвам това изказване от преди 1-2 дни:
Quote
Независима експертиза на използваното вещество при атентата срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри показвала, че в него имало следи от химическо оръжие, което било на въоръжение в САЩ, Великобритания и страни от НАТО. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. По думите му, експертизата била швейцарска и е направена от Швейцарския център по радиологични и химическо-бактериологични изследвания в град Шпиц. Тя е на база образци, изпратени им от ОЗХО и е завършена още на 27 март.

Лавров казва, че експертизата показала следи от веществото BZ, което било съставна част на химически оръжия втора категория съгласно Конвенцията за забраната на химически оръжия на ООН. BZ е неврно-паралитично вещество, което временно "нокаутира" човек, а токсичният ефект настъпва в разстояние на между 30 и 60 минути след прием. "Рецептата" за BZ била използвана за създаване на оръжия в САЩ, Великобритания и "други страни от НАТО", добави руският външен министър.

Лавров обаче посочи и, че в пробите имало вещество на отровен агент А-234 – агент, който Великобритания нарича „Новичок”, като агентът бил в първично състояние и в значителна концентрация. Освен това имало и отпадни продукти. Това вещество във висока концентрация водело до смъртносен изход и затова било подозрително, че предвид високата си волатилност т.е. бързия си разпад било в такава концентрация в пробата, която била взета, по мнението на Лавров, две седмици след покушението срещу Сергей Скрипал и дъщеря му. Припомняме, че според официалното заключение на ОЗХО използваното вещество при атаката срещу Скрипал е "изключително чисто" т.е. няма никакви примеси.

Прочети още : https://www.actualno.com/europe/lavrov-v-probata-ot-solsbyri-ima-veshtestvo-ot-zapadno-himichesko-oryjie-news_669653.html
© Actualno.com
За сега има опровержение от самата лаборатория, въпреки че по принцип са отказали да коментират и са оставили тази работа с команетара на Лавров на ОЗХО. Има само един малък twit
https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/15/3163338_shveicarska_laboratoriia_oproverga_lavrov_za_novichok/.
Да оставим на ОЗХО коментара за примесите и да видим какво се знае за BZ.
https://en.wikipedia.org/wiki/3-Quinuclidinyl_benzilate
 Ето го "сладура".
Имаше някъде коментари, вече не помня какви, че понеже много бързо се разпадал и затова почти не останали следи. Нашите журналисти (и не само нашите) не обичат да мислят, още по малко да четат. Щяха да видят иначе:
Quote
BZ is odorless. It is stable in most solvents, with a half-life of three to four weeks in moist air; even heat-producing munitions can disperse it. It is extremely persistent in soil and water and on most surfaces. It is slightly soluble in water; soluble in dilute acids, trichloroethylene, dimethylformamide, most organic solvents, insoluble with aqueous alkali.[20]
Полу-разпад 3-4 седмици, но иначе силно устойчив. Следователно няма как да е бил нещо повече от примес, макар и това да е подзрително, защото има информация към момента само за една лаборатория.
Лавров казва, че това не го е произвеждала никога Русия или СССР, следователно било доказателство, че е намесен НАТО.
Той лъже.
В съшата страница на Wikipedia може да се прочетат две използвания на BZ при почти пряко замесване на Русия.

Първото е:"The chemical was also allegedly used in the August 2013 Ghouta attacks.[13]"
Или говорим за хичмическа атака в Гута - Сирия през 2013-та година с BZ.
https://edition.cnn.com/2013/08/21/world/meast/syria-chemical-weapons-questions/index.html
Тоест не пречи Русия да е изследвала, разработвала или подпомагала Башар Асад с този химикал. Т.е. Русия има как да замърси пробата с него.
Другото е още по-скандално. Другото съмнение, че че Русия е използвала BZ, като БОВ на своя територия именно срещу цивилно нбаселение.
Става въпрос за атаката Норд-Ост в Дубровка.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0
При този терористичен акт загиват 170 души (невинни и теористи) и е пряка употреба на химическо оръжие в Русия от Владимир Путин. Ако си спомняте бяха объркали дозировката на иначе неназованото до ден днешен химическо оръжие и убиха освен атентаторите и много заложници.
Понеже за разлика (!!!) от случая Скрипал, Русия не смята да назове агента, не е сигурно на 100% и до сега какво е изпозлвано. Много западни източници смятат, че е било BZ.
https://www.svoboda.org/a/24192684.html
Статия от сайта на Радио "Свобода" (за България се казваше радио "Свободна Европа" но не е имала сайт)
https://www.svoboda.org/a/24192684.html
Quote
Марина Катыс: Многие западные средства массовой информации пишут, что используемый газ - BZ, и он подпадает под действие Конвенции о запрещении химического оружия, Лев Александрович, вы считаете. что было использовано именно запрещенное средство химического воздействия?

Лев Федоров: Я уверен, что западные средства массовой информации пустили этот газ BZ, потому что они знали о нем, не более того. На самом деле, он не мог быть применен ни при каких обстоятельствах, он внесен в запретительные списки Конвенции по химическому оружию и не может участвовать ни в каких операциях.

Марина Катыс: Вы абсолютно в этом уверены?

Лев Федоров: Я надеюсь, что руководство страны не самоубийца.

Марина Катыс: А как вы полагаете, что могло быть применено для спасения заложников, какие средства химического воздействия?

Лев Федоров: С точки зрения химии отравляющих веществ, есть целая группа веществ несмертельного действия, их называют инкапаситанты, как раз BZ - один из них, но единственный, который внесен в запретительные списки, все остальные - разрешены, так что выбирайте на вкус, по западной прессе много гуляет названий.


Има и други материали със съмнение за използване на BZ при онзи терористичен акт. Според Wikipedia:
Quote
"According to Professor Konstantin Anokhin at the Institute of Normal Physiology in Moscow, BZ had been used during the 2002 Nord-Ost siege to incapaciate terrorists but thanks to overdose it killed hostages as well[18]"

Това до тук ми струваше само 30 минути загуба на време за да опровергая горе-долу Сергей Лавров.
Чудя се нащите "журналисти" кога ще почнат да мислят и да си вършат работата за да спра да си губя времето?!
Що се отнася до притесненията му за разпада на Новичок, може да си види интервюто на Вил Мирзаянов :
Quote
Только идиоту может прийти в голову такая мысль — это была большая ошибка.
https://www.kommersant.ru/doc/3600889
Той твърди, че най-слабото място на този вариант на Новичок е нестабилността му във влага. Според него английската мъгла е запазила Сергей и Юлия Скрипал живи. Но в интервюто си той споменава, че pH на водата е много важно, и че са използвали за сегазация 3% разтвор на солна киселина, който директно го унищожава.
Т.е. единственото което предпазва агента А-234 Новичок от влагата е мастния разтвор на бравата на вратата, който най-вероятно е и допълнително хидрофобен. Вил Мирзаянов твърди, че друго освен влажност не влияе на силата на веществото.

За съжаление смятам, че това е онзи сценарий за уронване на престижа на ОЗХО. В случая предполагам целта е, когато излязат анализите от Сирия хората да не знаят какво чуват виждат и на какво да вярват. По всичко личи, че освен СЗО http://www.mediapool.bg/szo-ima-priznatsi-za-izpolzvane-na-himicheski-orazhiya-v-duma-news277847.html
скоро и ОЗХО ще напише опровержение на Сергей Лавров за град Дума, че няма следи от химическо оръжие. Ако това се случи, ще може да се допълнят тези разсъждения...

6
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 12.04.2018, 14:21:13 »
Част от прогнозите ми за доклада на ОЗХО се сбъднаха. Не са посочвали вероятността да е руско производство, но са потвърдили много високата чистота на веществото, доказваща лабораторния му прозиход (както при Виктор Юшченко).
Извинявам се, че няма да преведа констатациите от английски, но не ми е много силна страна превода.
Quote
Independent chemical weapons scientists have confirmed that "high purity" novichok was used in the attempted murder of former Russian spy Sergei Skripal and his daughter Yulia.

Tests carried out by experts from the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) showed the nerve agent was found in environmental samples collected in Salisbury.

Blood tests also revealed that the chemical was found in blood samples taken from the Skripals and Detective Sergeant Nick Bailey, the police officer who first attended the scene.

The report from the OPCW says the chemical was "high purity" with a complete absence of contaminants.

Foreign secretary Boris Johnson called the results "conclusive".

"There can be no doubt what was used and there remains no alternative explanation about who was responsible - only Russia has the means, motive and record," he said.

A UK Foreign and Commonwealth Office source said the OPCW has "explicitly confirmed our findings" and the high level of purity indicated a "highly capable state actor".

https://news.sky.com/story/chemical-watchdog-confirms-novichok-poisoned-sergei-skripal-11327382

Информация от тук:
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/nezavisimoto-razsledvane-skripal-i-dashterya-mu-sa-otroveni-s-novichok

Quote
Международнатаорганизация за забрана на химическите оръжия току що разпространи доклада с разследването и заключенията на независими учени, според които бившият руски шпионинх Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са отровени с нервно-паралитичното вещество "Новичок".

Тестовете са показали, че става дума за "новичок" с много голяма чистота, пише в заключението, публикувано на сайта на организзацията https://www.opcw.org/.


Веществото е открито и в проби от околната среда, събрани в Солсбъри, както и в кръвните проби на сержант Ник Бейли, който пръв се е оказал на мястото, където Скрипал и дъщеря му изпадат в безсъзнание.

Веществото е с най-висока степен на чистота и пълна липса на каквито и да било замърсители.

Подчертаната част от снимката в сакйнюз е:
Quote
10. The results of analysis by the OPCW designated laboratories of environmental and
biomedical samples collected by the OPCW team confirm the findings of the United
Kingdom relating to the identity of the toxic chemical that was used in Salisbury and
severely injured three people.
11. The TAV team notes that the toxic chemical was of high purity. The latter is
concluded from the almost complete absence of impurities.
12. The name and structure of the identified toxic chemical are contained in the full
classified report of the Secretariat, available to States Parties.

PDF файл с текста на доклада прикачам към мнението.

Секция с документи на страницата на ОЗХО:
https://www.opcw.org/special-sections/salisbury-incident/

7
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 10.04.2018, 11:22:41 »
Има един страхотен филм, "Да разлаем кучетата", изгледайте го, осмислете го , и се помислете, дали ако Доналд Тръмп напише в Туитър, че в България не живеят хора, а говеда, вие ще мучите.

ПП: Мисля, че някой хора така и не разбраха, че американската "дмокрация", не работи във всички държави. То и концепцията на демокрацията е грешна, да не забравяме, че в Римската република и Атина са гласували само неколцина по-богати и влиятелни.
Донал Тръмп е един глупак, който руснаците подпомогнаха да стане президент. Освен това, да ти кажа. че ще муча. Муча за глупостите му и сега.
Но много повече ми се налага да муча по следните въпроси:
-"Азбуката идва от макединските земи"
-"Червената армия е спасила българските евреи"
-"Никакви Украинци, поляци, финландци и сие не са освобождавали България. Само Русия!"

Последното е максимално обидно за мен, защото не стига, че си държал против волята им народи като прибалтийските републики, поляците и финландците, ами и с имперска арогантност им забраняваш споменаването на народностите. За Украинците да не говорим щото те като най-близо са били като бройска съизмерими с руснаците. Щото едно време не са си хващали полета от далечния изток.
А иначе е факт, че американската демокрация не работи навсякъде, но е факт също така, че особено напористо се изнася политика и политически действия от местата, където не работи американската демокрация.
- Едните действия са под формата на бежанци, другите под формата на научни разработки на руската наука.

П.С.
Долната снимка казва много. Без коментар.


Edit 12:26
През тези дни забравям да кажа мнението си по една българка тематика, ама свързана с горното (всичко заедно).
Докато Галъп отчита рекордна подкрепа за действията на Бойко Борисов в международен план според мен окончателно затворихме вратата за Шенген на този етап.
Първото действие беше отказа да Борисов да експулсира не Руски дипломат, а руски ШПИОНИН. С отказа си да го направи поради липса на доказателства, той на първо място дискредитира работата на ДАНС. Защото е работа на ДАНС да намира доказателства на Министър-председателя. Дали чрез партньорска работа, дали чрез собствени начини, но това НЕ Е работа на хората, а на НАШИТЕ Служби. В случая те се направяиха на заспали.
Втория проблем е свързан с Виктория Скрипал. Ако случката не беше станала във Великобритания (която никога не е искала да е част от Шенген), а в друга страна като Франция, Бенелюкс, Германия, която е част от Шенген и ако ние бяхме част от Шенген - то за да стигне Виктория Скрипал до хипотетичната шенгенска болница без разрешение на хипотетичните власти щеше да е напълно достатъчно руския посланик в София - Макаров да пожелае българска виза за хипотетичната Виктория и такава щеше да и бъде осигурена. Ако не станеше по тоя начин, щеше да е напъплно достатъчно да даде някой долар и да го поиска от Волен Сидеров, който просто щеше да заплаши Борисов, че ще напусне управлението и такава българска виза да бъде издадена на секундата. Така кацайки в "Шенгенска София" можеше да си отиде хипотетичната Виктория без проверка на свиждане в "Шенгенската болница". В случая това няма как да стане, защото нито ние, нито Великобритания са Шенгенски страни. Според мен е напълно сигурно, че въпросната мисловно-хипотетична случка са я били разиграли в много Шенгенски страни.
И за да не остане капка съмнение, че тоя метод на разсъждение е в правилната посока, ние се погрижихме да ИЗПУСНЕМ двама убийци от затвора, които за да е още по-сигурно, че разсъждавам правилно ги подгодни само чистачката, докато въоръжената охрана е тракала със зъби от страх под някоя маса. И за да е още по-ясно, че не сме за Шенген им ги намериха въпросните убийци скрити до Своге и ги изпуснаха отново.

Е честито 80% одобрение! Да Здравствует Шенген!

8
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 08.04.2018, 21:05:21 »
Лошото за Сирия е, че няма добро. Затова като за начало поне да пуснат инспектори от ОЗХО. Т.е. поне убийствата да се сведат до класически ислямски.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


9
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 08.04.2018, 18:30:08 »
Докато случая Скрипал е още в развитите, друга химическа атака изпрати много хора на онзи свят. Става въпрос за предградието Дума в Сирия.
Това се случва няколко дни след срещата на Русия, Турция и Иран.
Видеото е тежко за гледане. Аз не мога да го изгледам до края.
Разбира се обвинените Иран и Русия, отговорни за Башар Асад казват, че е измислица. ОЗХО къде ли е сега?
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-43691291

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 06.04.2018, 08:57:17 »
Русия се готви ДА НЕ ПРИЗНАЕ резултатите от разследването на ОЗХО след проваления опит и в нарушение на процедурите да вземе участие в разследването, при изричната забрана страната  жертвата и заподозряна да участват.
https://m.dnevnik.bg/sviat/2018/04/06/3159132_rusiia_niama_priznae_razsledvaneto_za_novichok_i/
Да напомня, че организацията е създадена с тая цел и има процедури за такива междудържавни спорове. Русия също е създател на организацията и руския е официален език за нея.


Едит 8 април.
https://m.youtube.com/watch?v=K1mvZs4y0WU
Руснаците направо се осраха с извинение с манипулациите.
Ама как така Юлия не иска руска "помощ" от майчината Русия.
Я да видим:
1.Опит за убийство с основен заподозрян страната и
2. Спасяват и живота от сигурна смърт във Великобритания
3. Дават и поверителна информация, която ние не знаем.
4. Знае неща от баща си от преди
5. Знае неща от баща си от сега
6. Братовчедка й и записва обажданията и ги носи в телевизията
7. Гледа ютуб и вижда докато е умирала страната й и в частност външно министерство как се е гъбаркала нагло с живота й и е мислила само за псевдо изборите си.
8. Грижи се за безопасността на баща си, който държавата и нарича изчерпан агент. Да припомним, че 4 такива изчерпани уж агенти, Русия разменя през 2010 година с други 10 от американска страна. Това става на летището във Виена. Този изчерпан агент е бил пожелан от Обама и даден от Медведев.
9. Навярно статута на Сергей Скрипал е на военен. Тъй като е бил двоен агент работейки в ГРУ, което е военно разузнаване. Полицаите, пострадали също са военни. Използвано е БОВ, установено във военна лаборатория.
Цивилното разследване навярно е само за пред хората и основната дейност я води английското Мин. на отбраната. Следователно не се дава информация както при нападение от друга държава.
10. Юлия Скрипал вече има политическо убежище и просто не са водели още отказа от руско гражданство.

Коя е причината да иска да види руснак?
НЯМА Такава!


Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 04.04.2018, 22:14:05 »
Най-сетне нещо положително и измиващо срама от лицето ни от миналата седмица, като новопоявила се информация от заседанието на ОЗХО днес.
https://m.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-sluchaiat-skripal/rusiia-iska-svikvane-na-ss-na-oon-po-sluchaia-skripal-6081025

Не са излезли още резултатите. Друго ме изненада. България като председателстващ ЕС в момента е представлявала ЕС и в ОЗХО и нашия представител е защитавал нормални европейски позиции.
Споменато изказване на Захарова, относно домашните любимци на Скрипал наистина затвърждава днешното твърдение на английската делегация, че са "извратени".
Захарова специално успешно олицетворява извратеността във всички форми!

П.с. нашия представител и представляващ ЕС днес е изказал твърдение, че Русия не съдейства в разследването на ОЗХО.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk

12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 04.04.2018, 11:09:27 »
IKAR, относно Русия мнението ти е Канадско. Нещата не са толкова прости и розови в България!
Първо в единия край на границата е приятелчето на Путин - Ердоган. Сегашната визита там е показателна. Личи си любовта, която шурти между двамата и хладината, която вее от обратната среща с ЕС във Варна. На няколко километра от София е другото путинско Аверче - Сърбия и дкларираното и обосновано предположение, че могат да си летят до там без да има кой да ги свали.
Отделно Русия има нови две стоки за износ - износ на политика, при който се заплаща от тях стоката, а срещу нея получават поведение тип Волен Сидеров, такова на Льопен и на други националисти, а другата стока, която стига до американския континент е износ на виртуални поддръжници чрез тролове и социлани мрежи.

Отделно от всичко това може никой не обръща внимание на един друг факт. През студената война имаше надпревара във въоръжаването и американците и Западна Европа бяха засипани от псевдо миролюбиви организации.
В момента тези хора ги няма! Никой не се бори за мирен атом в Русия, никой не протестира там. Най-много да се появят такива организации пак в Западния свят. В Русия няма да има такива!

Отделно, понеже аз все пак не вярвам на български журналисти и социолози реших да си проведа собствено "социологическо" разследване като използвах Youtube.
За тази цел използвах един видео материал за България, където от преди около седмица след срещата във Варна се коментираше от една непозната мен българка позицията на Борисов.
Всъщност успях САМО с един руснак да коментирам българската история и техните "притеснения". В общи линии ТЕ НЕ РАЗБИРАТ българската история. Те знаят за Руско-Турската война , но не са запознати с договора от САН СТЕФАНО и ревизията му през Берлинския конгрес. Тъй като бяхме коментирали руското нападение над България през 1916-та годиниа позицията на руснака, който иначе си личеше, че е запознат с България беше - ама вие какво сте правили в Румъния (демек в Северна Добруджа). Също така те не разбират, че участието на България през ПСВ и ВСВ на страната на Централните сили и Тройния съюз е пряко следствие от загубената Македония и няма връзка с тях. Руснака беше казал - ами вие сте нападнали през ПСВ нашия съюзник  Сърбия. Никой не се интересува, че нападението над Сърбия е при нас следствие от Междусъюзническата война, както и Окупацията на Сърбия през ВСВ е следствие от Ньой!
Или поне така изглежда, че не са запознати. След като обясних българската история в рамките на ден-два човека не ми отговори, а след това изтриха мненията и коментарите.
Също държа да подчертая, че им зададох пряк въпрос - Вие можете ли да критикувате свободно Путин, на който въопрос вече 3 дни никой не ми е казал нищо. Вътре имаше въпрос и за посещението на Кирил на трети март.
Коментара на руснака за окупацията на Сталин през септември 1944-та година беше, че войната е развързала ръцете на армията и това, че са стигнали до Дунав означава, че няма да се връщат.
Т.е. при развито имперско мислене, нещата не изглеждат както им се струва на нашите български главици!

13
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 04.04.2018, 10:45:40 »
Днес има сесия на озхоhttps://www.opcw.org/ru/informacija-ob-ozkho/
Ще се опитам да отгатна какво ще се случи.
Първо обаче, нека да се обобщи тази информация от вчера от Портън Даун https://news.bg/world/britanskata-laboratoriya-portan-daun-ne-dokazahme-che-novichokat-e-na-rusiya.html
Много хора бяха странно изненадани от този факт. Ясно е казано в статията, че с научни средства не може да се определи дадено вещество къде е синтезирано. За тази цел е нужно сравнение на обрзци. В Портън Даун легално такива образци не може да има. Такива има в ОЗХО.
Почти съм убеден, че няма да открият пълно сходство с нито една мостра. Може би ще има вероятност около 60-65% веществото да е с руски произход и то най-много. Причината според мен ще бъде, че ще се окаже, че вществото е произведено в лаборатория.
Това става сравнително лесно - при промишленото производство се използват технически чисти вещества, които са с високо съдържание на примеси, които се откриват поод формата на замърсяване. За лабораторни цели се изпозлват реактиви с чистотата - ч.з.а (Чисто за анализ) - за неотговорна лабораторна работа - например фотографска лаборатория, или с чистота Х.Ч. - химически чисто, или особено чисто.
Според мен тук са възможни две хипотези - ако са достатъчно страхливи за финансирането на организацията биха обявили, че не могат да идентифицират химикала със сигурност. Възможна е и другата хипотеза - обявяват вероятността да е руско да е висока. Тогава при този резултат Русия може да напусне или суспендира в знак на протест членството в организацията и да си развърже ръцете да подновни производството на химически оръжия. ВЪзможно е атаката да е целяла точно този развой на нещата!

14
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 03.04.2018, 18:15:50 »
Юшченко не ми изглежда в лицето извън белезите от обезобразяването по-зле от Янукович и Порошенко.
Но алкохола не е повод за преценка на онези народи, че съм чувал от роднини, работили в Коми, че се е използвал и оцета по масите в стола където ядат.


Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


15
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 03.04.2018, 12:56:33 »
Юшченко е изтъкнат професионалист майстор на чашката с отлична алкохолна подготовка и сериозни успехи в пианизма, достоен ученик и последовател на великия Елцин. Неведнъж е постигал делириум и е отличен с високото звание "Горький пропойца" в Русия. Никога не е имало опит за отравянето му, просто е препил и се е нуждаел от медицинска помощ. :) Янукович няма особени постижения в алкохолната подготовка. :)
Относно отравянето има чисто документални доказателства от болниците, в които е извършено лечението. Подробностите и материалите, от които са взети, както и професорите изразили фактите са дадени в секцията на Wikipedia [отравяне].
Лекуващ лекар е https://en.wikipedia.org/wiki/John_Henry_(toxicologist). По онова време токсиколог в тази болница https://en.wikipedia.org/wiki/St_Mary%27s_Hospital,_London.
Доказан е и лабораторния произход на TCDD.
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(09)60912-0/fulltext
Точният диоксин е 2,3,7,8-Tetrachlorodibenzodioxin https://en.wikipedia.org/wiki/2,3,7,8-Tetrachlorodibenzodioxin

На снмката се вижда и специфичното  хлоракне, което се получава при отравяне с диоксини. Характерно за диоксините е натрупването в мастната тъкан.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD

Снимка на дете с "chloracne":

http://sulatestagiannilannes.blogspot.bg/2014/04/effetto-diossina-i-mutanti-di-seveso.html

Навярно това дете не е "майстор на чашката" като Ющченко въпрки очевидната прилика в лицето!

16
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 03.04.2018, 12:47:04 »
Относно социалистическата икономика - предаването на Антон Тодоров по ТВ Европа.
Разглеждат се документи (често секретни) и докладни записки до ЦК на БКП.
https://www.tvevropa.com/category/shows/dokumentite-s-anton-todorov/

17
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 03.04.2018, 10:38:48 »
Един друг опит за убийство, чрез отравяне. Може би един от първите. Може да си го припомним от кратък видеоматериал на ББС. Да си призная аз до свъсем скоро го бях пропуснал някак измежду всичкото.
Става въпрос за доста отдавна - 2004-та година, един НЕслучаен човек - президента на Украйна Виктор Ющченко, едни фалшифицирании избори от друг неслучаен човек, а друг бивш украински президент - Виктор Янукович.
В този случай не е използвано БОВ, а обикновена отрова от групата на диоксините. При това действие президента е обезобразен, от т.нар. хлор-акне.

http://www.bbc.com/news/av/world-europe-43611547/viktor-yushchenko-ukraine-s-ex-president-on-being-poisoned

Днес 14 години по-късно никой не се съмнява относно това, кой е Виктор Янукович.

Историята е следната според wikipedia.
Quote
През 2004 г., когато мандатът на президента Кучма приключва, Юшченко обявява независима кандидатура за президент. Основният му съперник е премиерът Виктор Янукович. От своя мандат като премиер Юшченко леко модернизира политическата си платформа, добавяйки социално партньорство и други либерални лозунги към по-старите идеи за европейска интеграция, включително присъединяването на Украйна към НАТО и борба с корупцията. Поддръжниците на Юшченко се организират в избирателна коалиция „Народна Сила“, която той и неговите политически съюзници предвождат с коалиция „Наша Украйна“ като основна съставна сила. Юшченко изгражда кампанията си на базата на лична комуникация с гласоподавателите, тъй като правителството възпрепятства повечето големи телевизионни канали да осигурят равноправно покритие на кандидатите.[9][10] Междувременно неговият съперник Янукович често се появява в новините и дори обвинява Юшченко, чийто баща е войник от Червената армия, арестуван в Аушвиц, за „нацист“[11][12], въпреки че Юшченко активно се обръща към еврейската общност в Украйна и за майка му се твъди, че е рискувала живота си, като е укривала три еврейски момичета за година и половина по време на Втората световна война.[13]

Отравяне с диоксин
Юшченко в Университета в Амстердам с хлоракне, причинено от натравянето с диоксин (2006 г.)

Кампанията често бива горчива и насилствена. Юшченко се разболява сериозно в началото на септември 2004 г. Той бива настанен в клиниката в Рудолфинехаус във Виена за лечение и диагностициран с остър панкреатит, съпроводен с междинни едематозни промени поради сериозна вирусна инфекция и наличие на химически вещества в организма, които обикновено не се срещат в хранителните продукти. Юшченко заявява, че е бил отровен от правителствени агенти. След заболяването лицето му е обезобразено (жълтеникаво, подуто и помръкнало). Британският токсиколог професор Джон Хенри от болница „Св. Мери“ в Лондон заявява, че промените в лицето на Юшченко се дължат на хлоракне, което е следствие от диоксиновото отравяне.[14] Холандският токсиколог Брам Бруер заявява, че промените във външния му вид са резултат от хлоракне и са открити нива на диоксин в кръвта на Юшченко 6000 пъти над нормалното.[15] На 11 декември д-р Майкъл Зимпфер от клиника „Рудолфинера“ заявява, че Юшченко е погълнал тетрахлородибензодиоксин и е имал 1000 пъти по-голяма концентрация в тялото си.[16] Не всички в медицинската общност се съгласяват с тази диагноза,[14] [17] включително и главния медицински директор на клиниката д-р Лотар Уик, който заявява, че няма признаци на отравяне, различно от тежкото хлоракне, което се вижда на лицето на Юшченко и твърди, че поради несъгласието си е бил принуден от поддръжници на политика да подаде оставка.[18] Твърденията на Уик довеждат до някои въпроси относно истинността и мотивите на Юшченко.[19][20][21] Много хора свързват отравянето на Юшченко с вечеря с група висши украински служители (включително Володимир Сатчук), която се провежда на 5 септември.[14][15][16] От 2005 г. Юшченко е лекуван от екип от лекари, ръководен от професор Жан Саарат от Женевската болница.[22] Анализът на телесните течности и тъкани на Юшченко предоставя полезна информация за токсикокинетиката на тетрахлородибензодиоксина и неговите метаболити при човека.[23] През юни 2008 г. в интервю за Би Би Си Давид Жвания, бивш политически съюзник на Юшченко, дискредитиран агент на Москва и бивш министър в първото правителство на Тимошенко, заявява, че Юшченко не е бил отровен през 2004 г., а лабораторните резултати са били фалшифицирани. Самият Юшченко обвинява Давид Жвания, кръстник на едно от децата му, за участие в отравянето с диоксин.[24] През август 2009 г. „The Lancet“ публикува научна статия на швейцарски и украински изследователи относно мониторинга, формата, разпределението и отстраняването на 2,3,7,8-тетрахлордибензодиоксин (TCDD) в организма на Юшченко във връзка с тежкото му отравяне. Нивата на TCDD за 2004 г. в кръвната проба на Юшченко са 50 000 пъти по-високи от тези в общото население..[23] Това ново проучване също стига до извода, че диоксинът „е толкова чист, че определено е бил направен в лаборатория“.

На 27 септември 2009 г. Юшченко заявява в интервю, излъчено по Канал 1 + 1, че свидетелствата на трима мъже, които са присъствали на вечерята през 2004 г., по време на която смята, че е бил отровен, е от решаващо значение за приключването на разследването, като заявява, че тези хора към момента са в Русия. Украински прокурори заявяват, че Русия е отказала да екстрадира един от мъжете, бивш заместник-началник на службата за сигурност на Украйна (Володимир Сатчук), защото притежава руско и украинско гражданство.[25] След пристигането си в Русия, Сатчук получава руско гражданство, което го защитава от екстрадиция.[26]

Безпрецедентните три кръга на гласуване

На първоначалното гласуване, проведено на 31 октомври 2004 г., Юшченко получава 39,87% от гласовете, изпреварвайки своя опонент Янукович (39,32%). Тъй като никой от кандидатите не достига 50% мнозинство, необходимо за окончателна победа, се провежда втори тур на изборите на 21 ноември 2004 г. Въпреки регистрираните 75% избирателна активност, наблюдатели съобщават за множество нередности и злоупотреби в цялата страна като организиране на повторно (многократно) гласуване и попълване на допълнителни бюлетини за Янукович след затварянето на избирателните секции. Резултатите от екзит пола поставят Юшченко напред в западните и централните провинции на страната, а според една анкета преднината му е от 11%. Въпреки това, окончателният официален резултат отсъжда победа за Янукович с 3% преднина.

Твърденията за изборни измами и несъответствието между екзит пола и крайния резултат подканват Юшченко и неговите поддръжници да откажат да признаят резултатите. След тринадесет дни от масови народни протести в Киев и други украински градове, станали известни като Оранжевата революция, Върховният съд отменя резултатите от изборите и насрочва повторно гласуване на балотажа за 26.12.2004 г. Юшченко провъзгласява победа за опозицията и заявява увереността си, че ще бъде избран с най-малко 60% от гласовете. Той печели повторното гласуване, но с 52% от вота.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80_%D0%AE%D1%88%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE

Допълнение относно механизма за отравяне по случая Скрипал:
От изнесената информация относно БОВ (Бойно Отровно Вещество) Новичок мога да предположа като технически най-удачен следния механизъм на отравяне, който е научно най-издържан.
Тъй като знаем, че този фосфоорганик е разработван като две безвредни вещества, които при смесване дават БОВ най-подходяща е следната схема:
За да бъде извърешно отравянето на жервтите трябва да бъдат отровени на подходящото място в подходящото време.
В този случай най-удачно е едната компонента (компонент А) да бъде нанесен предварително на подходящото място. Например в дома или колата. Координатата на времето я дава втората компонента (компонент Б). Тя например може да е сложена в някаква храна, дезодорант, одеколон, вода или друго, когато е дошъл МОМЕНТА. Когато се изпълни условието в подходящщия момент жертвите да се намират на подходяюото място + някакво време t (може да се приеме за някаква неизвестност във времето) се получава БОВ, което мигновено поразява жертвите. По-този начин се получава чисто химически комбинация от GPS + часовников механизъм.

18
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 30.03.2018, 23:17:20 »
От гледна точна на българите беше горе-долу така. Аз поне през лятото на 89та пламенно защитавах подобно мнение. Болеше ме от новите и коментарите по Свободна Европа и българската редакция на Дойче Веле.
Бях си на село лятото. Съседното село Шишманово е било с турци. Бяха изпразнили селото от хора. Мои роднини бяха поели изоставената работа от турците през лятото, но се изкошили и влизали в празни турски къщи и прибрали боклуците на хората. После идва милиция и прибра вещите. Т.е. пазеха им имотите, но не че наказваха българите при кражби.
Само не съм убеден, че доброволно всички заедно хукнаха от края на май, началото на юни. Официално беше като казва Чакъров, но по места чувах, че са ги гонели.


Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


19
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 30.03.2018, 16:04:18 »
С какво ще го угаси?! С голо дупе ли?
През 99-та година Костов каза "НЕ" на Русия за въздушното пространство и "НЕ" на САЩ за бежанци от Косово.
Нашият докато оправя Западните Балкани (ала Балканската война), същите ще го оправят него (ала Фердинанд и Междусъюзническата).
Ердоган му се подигра и по случая с Гърция и нейното въздушно пространство. Жалко, че в момента сме председател на ЕС. Не се ли падаше Великобритания по това време? Май ако Путин не ги беше преметнал с Брекзита и тях, сега щеше да има някой по-нормален да председателства ЕС.

20
Quote
При нов опит за погром над сърбите в Косово, Руската федерация ще изпрати своевременно значителна военна помощ на Сърбия.

Това обещал Владимир Путин на сръбския си колега Александър Вучич в телефонен разговор, твърди белгардското електронно издание Srbija Danas, цитирано от "Фокус".

Сайтът се позовава на източник от Москва, който разкрива детайли за дискусията между двамата президенти.

Сърбия, която Путин официално определи като "най-важния партньор и съюзник в Европа" на Русия, може да разчита на максимална помощ и защита от страна на Москва, твърди източникът на изданието.

Според него още преди време Путин лично наредил на генералите и други военни експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост. В тях е посочено, че руските самолети може да достигнат до Косово в рамките на два часа и да действат, за да защитят сръбските държавни и национални интереси.

Също така е разработен подробен план за прехвърлянето на най-известните руски специални сили в Сърбия. Оценката е, че те може да бъдат дислоцирани в Сърбия, т.е. в Косово, за най-малко 24 часа.

На въпрос как руските самолети ще достигнат до Косово, след като е малко вероятно страните от НАТО, които заобикалят Сърбия в обръч, да разрешат преминаването им, официалното лице от Москва, чието име не се разкрива, отговаря по следния начин:

"Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да свалят руските самолети? Не забравяйте, че Русия е най-мощната военна сила в света и имаме начини ефективно да неутрализираме всяка опасност. Затова не вярвам, че те биха се осмелили заради Косово и албанците да рискуват една голяма европейска и може би световна война".

В документа "стратегия за защита на Сърбия" се споменава и възможността да се действа в Косово и от далечни разстояния.

"Русия има ракетна система в Черно море, но и от други места може да действа срещу вражески цели в Косово. Няма сила, която да ни попречи да защитим сърбите", категоричен е източникът.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/balkani/2018/03/30/srybski-medii-nov-pogrom-v-kosovo-i-putin-prashta-samoleti.372249


Ще има да плачем за Иван Костов. Ако не са фалшиви новини, съвсем скоро ще стане твърде яно колко голяма е разликата между Костов и Борисов, но ще бъде късно! Защото нашия народ кълве вече само на блесна - т.е. само на имитация на политика с кукичка!

Pages: [1] 2 3 ... 104