Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: [1] 2 3 ... 195
1
Наистина е много зле - колите карат едвам, почистен е само бул. България и още няколко освновни към центъра от това което видях. Явно масово вече са или с летните гуми, или с галоши, защото въпреки леда, не е толкова непроходимо, че да се кара с 20 и да не може да се тръгне. Снегорини почти не видях.

2
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 21.03.2018, 11:14:12 »
Графичната част с линиите за електробуси и планираните бус ленти...
А има ли критерии, по които са ги избирали тези линии, или са затваряли очите и където посочат?

3
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 20.03.2018, 15:47:09 »
От тези линии, само по 84 и 65 има някакъв смисъл от електрически автобуси. Другите са крайградски и въобще не оказват влияние на въздуха. Най-логични линии са такива като 9, 72, 74, 260, 604 и др., които минават по натоварени пътища със задръствания и населени по целия маршрут. Не може да излизат постоянно като най-замърсени места Павлово, Орлов мост и т.н., а ти да пускаш елетрически автобуси за подобряване на атмосферния въздух по селските линии.

4
Чува ли се нещо за избор на изпълнител за трасето по Борис? На 14-ти трябваше да са отворили офертите.

5
@pepi1997, хаде сега наистина да спреш с коментарите, свързани с трамваи, независимо от повода и дискусията. Нямаме нужда от безумни спорове.
Ще помоля и останалите да спрат да спорят с pepi1997.

6
На никой :) Докато не докарат багерите, нищо не е сигурно.

7
Проблемът е, че трамваИте се трошат и като стане това, няма как да ги ремонтират. Няма как да стоят половин година едни трамваи изолирани в тази отсечка.

8
Може и да са намислили да го връщат за да покажат, че няма пътници.

9
По-скоро да минава по Любляна, Никола Петков и Монтевидео. Така ще се покрие на до 10 мин. пеша целия Овча купел, старата му част, Карпузица и Княжево в по-близките до оковръстното части.

10
Много хубаво звучи, ама като гледам колко съоръжения (мостове и тунели) има, не знам дали за по-малко от 5 г. ще го направят.

11
Наистина София има нужда от повече пешеходни зони и по-широки тротоари на много от улиците. В центъра е трудно да се разтъпчеш навън в обедната си почивка дори.

12
Сложили са саксии, но не е ясно до колко ще спират джигитите, особено по тъмно.

13
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 02.03.2018, 10:33:18 »
Както знаем, в градския ни транспорт е важно да се усвои бюджета, да се изпълни пробега и да няма преразход на гориво. Пътниците са на заден план.

Някой има ли представа дали е различен като времетраене курса на 304 сега?

14
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 28.02.2018, 12:01:21 »
Ами не знам преди дали си минавал от там или не си гледал, но азпочти  всяка вечер се прибирах по Алабин през последните 10 години и мога да ти кажа, че постоянно имаше паркирали коли по Алабин след Княз Борис, както и около павильоните при спирката. Можеше редовно да се видят как няколко трамвая са се наредили и не могат да минат, защото колоната от автомобили преминва през релсите за да заобикаля паркиралите коли и те трябва да ги изчакват да се махнат. В момента се преминава доста по-бързо и безпроблемно.

15
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 28.02.2018, 11:10:53 »
За мен е и непонятно защо при положение че една глоба е мин. 50лв (не знам колко е за спиране на релсите) няма никакво желание да се измислят начини за глобяване. Дори ако иде там един патрул и глобява по 5 коли на час (макар че може и много повече, ама на не ги презорваме), това са 250 лв. Дори и двама да не платят - 150 лв. Разходите по заплати и кола да речем са 30 лв, а другото си е чиста печалба за държавата. Ако по Константин Величков и на Овча купел има ограничители, това може да спести по 1 кола на линия само по 11. Резултатите по Алабин например са повече от добри.

16
Много е зле положението на спирките. На местата, където са почистени, е изринато само малко. Подстъпите към спирките от свтофари, подлези и пешеходни пътели не са пипнати, на пътноъо платно пред спирката - също. Включително и на възлово място като Орлов мост не е почистено от подлеза до спирката, както и някои от изходите на подлезите.

17
Еми те карат с всесезони гуми и на това време няма как да не закъсват.

18
Quote
Катастрофа между автобус и трамвай №5 е станала на бул. „Цар Борис III“, няма пострадали, но се натрупа закъснение в движението на трамваите. Това каза за Агенция „Фокус“ Лъчезар Пеков – ръководител отдел „Организация, координация, контрол и безопасност на обществения транспорт“ към Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Инцидентът е станал към 6.00 часа. Автобусът се е движел за включване и е пътувал за гараж. Щетите са само материални.
„В участъка се натрупа по-голямо закъснение. Трамваите там закъсняха доста – с около 40 минути. В момента вече този интервал е избит и максималното закъснение е около 15-20 минути, то е за линиите 4, 5 и 11“, коментира още Лъчезар Пеков.
http://focus-news.net/news/2018/02/26/2492892/lachezar-pekov-tsgm-katastrofa-mezhdu-avtobus-i-tramvay-5-e-stanala-na-bul-tsar-boris-iii-nyama-postradali-no-se-natrupa-zakasnenie-v-dvizhenieto-na-tramvaite.html

19
На горнобански път 1501 е ударен странично по средата, вероятно от трамвай. Не знам дали е бил по 111 или е отивал по друга линия, но се е движел в посока Младост и в момента строи паркиран на светофара в насрещното. Забравих да го снимам, но той е и причината за голямото задръстване като се идва от Младост.

20
Днес е брутално навън - много трафик, боксуващи коли и задръстване навсякъде. Не може да се очаква редовен транспорт и да се мрънка. Днес ще е така и вероятно навсякъде по света ще е така при подобен валеж и вятър. В интернет може да се види и трафикът, и кога ще дойде някое превозно средство и съответно да се тръгне пеша или да се избере алтернативен маршрут.

Pages: [1] 2 3 ... 195