Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - difian

Pages: [1] 2 3 ... 729
2
А защо не са си поръчали автобуси, отговарящи на характеристиките на линиите от търга?
Няма такова мъгливо понятие - характеристика на линия. Има (или няма) в обществената поръчка описание на минималните изисквания за возила и това описание може да е на ниво маршрутна линия. Това, че някой в предната концесия беше пропуснал А204, а сега - А86, си е проблем на писачите на тръжна документация.
Макар че съчлененият статус на А86 е дискусионен за разлика от очевадната необходимост по А204.
При търговете за услуги е редно да има техническа спецификация, където са описани такива неща, макар че тази процедура е от преди хиляда години и вероятно документите са правени по стария ЗОП. И колкото и да шикалкавиш, не можеш да ни обедиш, че МТК не са нагли в претенциите си. Като са печелели линиите и като са се чудели, с какво ще ги обслужват, е трябвало да преценят, с какви автобуси ще могат. Де факто, с това което се случи, се изменят първоначалните условия на търга! Като в стария виц: "Продадохме компютри на Япония" и последващото изявление "Не били компютри ами компоти, не било Япония ами Виетнам и не сме продали, а са ни ги върнали".

Най-интересно, за чий интерес играят от Московска 33, след като е имало съдебни дела, тази концесия да не се случи. Изведнъж нещата са ок и концесионерът само ще си решава и ще променя всичко!  :rolleyes: ;)

3
Вярно че между Курило и Зебра подлеза е с височина 3 метра, а Проситито и като цяло CNG автобусите са високи ~3,3м.
Честито и на мен  :P
А защо не са си поръчали автобуси, отговарящи на характеристиките на линиите от търга? Според мен, договорът можеше да се отмени, поради невъзможност/нежелание на изпълнителя да предостави автобуси, с които може да обслужва линиите от пакета... Но престъпните действия в София, а и не само продължават да се мултиплицират...

4
Транспортът по света / Re: SETRA
« on: 19.07.2017, 13:49:33 »
Новият двуетажен флагман на Сетра - S 531 DT:


5
Разни / Re: Пазарите в София
« on: 19.07.2017, 13:33:10 »
E хайде сега, не може навсякъде розички и книжки да се продават! Зеленчуков пазар си има във всеки град из Европа. При това не на периферията му (тук се визираше Дружба и борсата в Слатина), а на самия пъп - Виена (Нашмаркт), Залцбург, Мюнхен, абсолютно всички италиански градове, Ница, Солун и т.н.
При това тези места са далеч от лукса, ето например снимка от Панорамиото от Нашмаркт - Виена:
...
В Италия, докато тече пазарният ден (обикновено до ранния следобяд) си е далеч от чисто, после играят маркучите. ...
Ето снимки, които не са взети от туристически каталог, от личния ми архив от Торино: (мястото, на което са правени снимките)
6
...
Заради реконструкция на трамваен релсов път на бул. „Овча купел“ от ул. “Коломан“ до бул. “Цар Борис III“ се очаква следната временна организация на движение на обществения градски транспорт: ...
Източник: https://www.facebook.com/pg/sofiaurbanmobilitycentre/posts/?ref=page_internal
Ужас, какво означава, че "се очаква"!?!  :laugh: На оракул ли са ходили, боб ли са хвърляли, на кафе ли са гледали...

7
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: 17.07.2017, 13:05:17 »
А трамваят в ляво, който се вижда, кой номер е?
4233?

8
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 15.07.2017, 12:53:47 »
Ех, това наше съвремие... Защо, освен само да си правиш селфи с него, не попита, какво му правят?!  :P

9
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 11.07.2017, 14:01:03 »
От личните ми наблюдения всеки ден, в момента Икарусите/Икарцедесите доминират пред Шкодите по линия 9...

10
... В онези години имаше впечатляващо количество неинформирани хора, но май и духът на времето предразполагаше към това ...
Днес си е все същото. Не съм сигурен, дали е вярно, следователно и успокоително заключението, че като е имало неинформираност и тогава, нещата не са се влошили повече, а поне си стоят на същото ниво... Но уви, днес още по-страшни са демонстрацията на наглост и безпардонност, които се демонстрират...  :help: Щеше да е хубаво да има просто глупави и прости хора, които си стоят кротко някъде, а не, те да са настоящият ни политически, икономически и "културен" "елит"...

11
Автобус 2022 аварирал, прибран на буксир.
2023 - 294, прибран дърпан от аварийната по Ситняково към Малашевци.
Да очакваме и 2024 тези дни...  :laugh:

12
Забавно / Re: Снимки
« on: 07.07.2017, 09:28:50 »
Ааа той е с поне четири 10ки , за да се виждат. :P
И жълтото е жълто, но липсва розовият фон... ;)

13
Забавно / Re: Снимки
« on: 06.07.2017, 14:02:58 »
Някой е снимал Емо Шиваров в гръб!  :rolleyes: :D :laugh:

14
Сменят колектор или водопровод от Софийска вода. Поне досега, както описвате нещата, може вече и допълнителни дейности да се извършват.

15
Е, ето ако abs111 знае, той каза, че е живял доста, ако имаш инфо, чувствай се свободен да кажеш. Благодаря!!!  :)

16
За да се получи качествено подобрение през следващите 10 години трябва да бъде по минимум 10 милиона на година.
И тези пари да отидат не само в количество, но и в качество на ремонтите...

17

Тези автомобили в джоба на спирката за престой ли са спрели?!  :neznam: :help:

18
Чудех се къде да го публикувам... Някакво странно извръщение с каросерия на O 305/G в румънски музикален клип. Автобусът като че ли е съчленен, на които са залепили задницата на края на първата секция ала рязаните Икаруси в София...


19
НекФа извънземна технология, дето няма да я видим в София. Измислят такива глупости, защото не са се сетили да хвърлят асфалт с лопати в движение от платформа и двама цигани да тъпчат с крака след това... ;)
20
Quote
25-годишен удари с бутилка шофьор на автобус в София, 22.06.2017 год.

Арестуваха 25-годишен нападател над шофьор на градския транспорт в София, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е получен в полицията към 15:30 часа. По първоначална информация, водач на автобус направил забележка на пътник за арогантното му поведение. В отговор, непознатият нападнал и ударил със стъклена бутилка 27-годишния шофьор.

Инцидентът е станал в района на бул. "Тодор Каблешков" и ул. "Луи Айер". Пострадалият шофьор на рейс е откаран в болница за оказване на медицинска помощ.

В резултат на предприетите светкавични заградителни действия служители от Четвърто РУ задържали 25-годишния нападател. На криминално проявения мъж е наложена полицейска мярка за задържане за срок до 24 часа.

Работата по документирането на случая продължава, предстои доклад в прокуратурата.
Източник

Pages: [1] 2 3 ... 729