Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Кога ще спре глуповата практика да не се пускат климатиците, особено при тази жега? Трябва да има строги санкции за неработещи климатици.
2
Да, по променения маршрут на линия 10тм за 11 и 12 август, шофьорите не спираха на спирки, на които имаше чакащи пътници.
3
Автобус 9055 - аварирал на 204, 6 август.
4
14 август 2909 - също на тролей 5. Резервната мрежа по Гурко и около стадиона изобщо не се използва тази събота и неделя.
5
Други градове / Re: Ямбол
« Last post by plamen_yambol on Today at 01:11:21 »
Така е, наистина автобусите са добри. Нископодови са, имат климатици, електронни табели, вътре има камера за видеонаблюдение и нищо, че не са чисто нови. Трябва само да бъдат добре поддържани и всичко ще е на шест.
6
Снимки / Re: Снимки (автобуси)
« Last post by comet on Today at 00:41:43 »
Драгалевския елит 1003 и 1517:


1215 - 64:


1821 - 64A:


1947 - 98A:
7
Quote from: tm0 link=topic=88.msg100184652#msg100184652 dНate=1533971931
Колко токови кръга има в Младост 2 - един или два?

На снимките май се вижда само един.

https://www.facebook.com/transportzasofia/posts/2105066706170033

8
Разни / Re: Преместване извън София
« Last post by IKAR on Today at 00:38:23 »
Именно, техническите умения не са най-важни. Много по-важна е комуникацията, вписването в екипа, дори ако са млади хора, които си говорят постоянно простотии, следва да им влезеш в "тона", иначе много лесно могат да кажат "този не се сработва с останалите". Особено при компании, чиято политика е да вземат по-посредствени хора, които си знаят тавана, та хем да им плащат малко, хем да не драпат за повишение, по-добра позиция и т.н. Съответно е много по-вероятно да те викнат на интервю ако имаш по-ниска квалификация от изискваната, отколкото ако е по-висока. Понеже в последния случай, хора които знаят и могат, първо си знаят цената, второ HR-ите разсъждават, че като позицията, която за която им трябва човек няма особени перспективи за развитие, ако вземат някой свръхквалифициран, той след известно време ще си потърси по-добра работа и ще си тръгне, и съответно пак ще трябва да търсят човек. И трето - пазят си позициите - може да се окаже по-добър от хората, които вече работят във фирмата, дори тези, които са го наели, и да им изяде главите. Затова мениджърите на средно ниво не рискуват с такива хора.
9
Разни / Re: Преместване извън София
« Last post by ooleg on Today at 00:20:33 »
Само да вметна, че IKAR много бърка, за jobs.bg.
Изобщо не е прав, че няма да ти видят CVто щото има 200 кандидати и ще видят 50. Това беше преди 8-10 години.
Моята сегашна работа е от джобса и предната ми също, но във Варна. Преди това не бях си намирал така работа, Или поне все се намесваше познат, на друг познат, който казал нещо си...но някаква препоръка все от някой минаваше по трасето.
Та за джобса. През 2016та по това време е имало само 10 кандидати за моята работа. За счетоводител тази година може и по-зле да беше като махнеш хората дето не са работили нищо и си търсят първа работа.
Но не питай за заплатата така! Тука ИКАР е прав! Ама няма да ти го обясня така както него, а обратно.
Като си наумих през 2016 след едно убеждаване в Линкедин от една HRка в HP, че ставам за Senior админ при тях и след като се натъкнах на тийм лид, който искаше повече да свърши работа на друга негова колежка също HR, стигнах до извода, че знанието е доста маловажно понякога, обаче моето е на добро ниво. Затова понеже много фирми и не ги знам какви са...та просто оставих да ми пускат CVто вкъщи, щото нямам време да се ровя.
И един следобед август ми звъни телефона и виждам непознат номер. Вдигам и чувам глас, който ми се представя. И аз се представих. Слава-богу фирмата ми беше позната. След 2 минути разговор ме попитаха колко заплатата ще искам.
Какво да кажа?! Аз живея във Варна,  не знам много за София. Аз бих проучвал 1 ден преди да реша, че ще кажа нещо смислено. От заплатата в HP извадих малко и казах едно число изсмукано от пръстите. Оказа се, че е реалистично и се стигна до други интервюта.
Обаче погледни как въпроса за заплатата по телефона от непознат човек може да шашне дори работника. Представи си пък стиснат работодател как би реагирал.
Причината да имаш проблеми в момента е лятото! София спи в момента!

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

10
Разни / Re: Поздрави
« Last post by Trams13 on Today at 00:06:00 »
Честит Рожден Ден на Magirus deutz! Да е жив и здрав.Пожелавам му здраве,късмет и много успехи ! :)
Pages: [1] 2 3 ... 10