Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hitar_potter

Pages: [1] 2 3 ... 87
1
Жалко, че има мъртви пиксели на 2902. Разбирам, че така е по-автентичен, но все пак щеше да е хубаво да е някой с изрядна табела  :D

2
Забавно / Re: Снимки
« on: 20.09.2017, 15:14:14 »
Това не е толкова ненормално, предвид че тази снимка (за 22) е от Шипченски проход и там тм 22 минава само от и за депо. По-скоро е трябвало да снимат тм 20.
Не знам какво е трябвало, но този, който е правил този рекламен стикер или си е мразел работата от дъното на душата си, или е бил с глава, дълбоко завряна в ... пясъка.

3
Веско, каузата ти е загубена. Не за пръв път хора от форума вадят от 10 кладенеца вода, за да оправдаят всяка глупост, която правят водачите. На врякащото малцинство трудно можеш да му затвориш устата, особено когато врякането е по емоционални, а не рационални подбуди.

4
Забавно / Re: Снимки
« on: 20.09.2017, 09:44:57 »
Това ми напомня на този стикер, който стоеше разлепен по автобусите:

5
Представяне / Re: Сайтът на ЦГМ
« on: 19.09.2017, 12:58:40 »
И при мен алгоритъмът за маршрут не работи като хората. Предлага ми да ходя до метростанция Малинов, въпреки, че Балан ми е доста по-близо.

6
Това го знаем ние. Чужденците вероятно не го знаят, даже и хора от провинцията се бъркат понякога. А ако мислите, че човекът умишлено не си е продупчил билета – ами ако водачите ги продаваха валидирани, нямаше как да го направи това.

7
Против всякаква логика е шофьорът да ти продава невалиден билет! Затова се бъркат чужденците!

8
 :angry: Виждат се само линията и часът (явно някой е изтъркал там цапаницата)

9
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 12.09.2017, 16:49:39 »
С обяснението на The Freshmaker мога да се съглася. И все пак твърдя, че това не е недъг на електрическата тяга като цяло. При внимателно потегляне и/или електроника, която да позволява ограничаване на тягата при подобни условия, би трябвало подобен проблем да няма.

10
И в други теми го прави. Според мен не трябва да се толерират мнения, които по никакъв начин не допринасят за дискусията, както и излагането на неаргументирани твърдения.

11
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 12.09.2017, 00:39:34 »
Ама чакайте малко бе, това, че електрическият двигател отнася ДВГ като динамика въобще не означава, че би имало някакъв проблем на хлъзгав път. Изключително наивно е да се твърди такова нещо. Ако имаше такъв проблем с електрическата тяга, щеше да го има и при другите електрически превозни средства. Щяхме да си караме дизелови влакове и трамваи, щото нали са много по-хубави.
Един електробус няма причина да отстъпва по нищо в това отношение от един тролейбус (освен ако инженерите не са си оставили ръцете и не са разпределили калпаво тежестта)!

Ялта, много е лесно да се хвърлят голи твърдения в пространството, без никакви агрументи. И аз мога да кажа на черното бяло и да обяснявам на всеки, който не е съгласен, че не разбира и, че трябва да се учи. Призовавам те да си спестиш в бъдеще подобно поведение, защото не допринасяш с нищо по този начин. Само създаваш повод за цапане на темата.

12
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 11.09.2017, 18:15:00 »
Ялта може би има в предвид разликите във въртящия момент и боксуването между превозните средства, оборудвани с електромотори или ДВГ.
Тия автобуси са толкова бъкани с електроника, че това не подлежи на въпрос, според мен. Да не говорим, че плавният ход, осигуряван от електродвигателя само би могъл да помогне.

13
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 11.09.2017, 12:38:44 »
И аз не виждам какъв е проблемът с карането на електричките в зимата. Единствено батериите имат нужда от подгряване и това увеличава разхода. Но всички знаем, че за Ялта по-добър автобус от BMC-тата по софийските улици няма. Защо ли – не знам...

14
Разни / Re: Фаст фууд
« on: 11.09.2017, 10:40:29 »
Препоръчвам ви някой път да опитате истински телешки бургер, в София вече има доста места, където правят. Няма нищо общо с фаст фууда. Вярно, че са по-скъпи, но разликата е огромна.

Като например?
Дето се вика - още утре отивам, пробвам и споделям мнение. :)

PS: Всъщност, най-лошият бургер, който някога съм ял беше в Raffy-то на Витошка. 8 лева на боклука...  :crazy:
Има на Алабин едно Fresh Bar Kitchen, което ми харесва. Често в Грабо има ваучери за шопска салата, картофи на грил и бургер, но шопската им салата обикновено е застояла. Бургерите, обаче са им много вкусни. Имаше една каравана Street Chefs на Ангел Кънчев и Парчевич. Там също съм пробвал веднъж и ми харесаха, но са си наистина скъпички.

15
Разни / Re: Фаст фууд
« on: 09.09.2017, 08:58:21 »
Хесбургерите ми харесаха, препоръчвам ги.

За разлика от бургерите на Макдоналдс - тези на Хес са изключително фино смлени и жилките почти не се усещат.

Но, ако дъвчеш бавно и наистина се опиташ да усетиш вкуса им ще установиш, че де факто е изключително гаден, евтин и отвратителен.
Отделно ме боля и стомаха от него. Определено не бих го пробвал за 3-и път*.


*Пробвах го два пъти, за да съм сигурен в убежденията си.
Според мен си е финландски макдоналдс  :) Първия път като ги пробвах, бях изненадан, че на касата ме обслужи финландка  :blink:

Препоръчвам ви някой път да опитате истински телешки бургер, в София вече има доста места, където правят. Няма нищо общо с фаст фууда. Вярно, че са по-скъпи, но разликата е огромна.

16
А не може ли да се направи така, че като се купи картата да има автомат в ПС в което да я валидираш и да се отпечатва дата и час и да важи например 24 часа след часа на валидиране?

Това шофьора да се занимава да валидира картите и да им печата час и дата у нас не го виждам. Да, на някои места където ГТ е уреден със самостоятелни бус-ленти, нямаш постоянно в бус-лентата останал трафик, постоянно някой спрял в джобове на спирки, некултурни пътници и тн. всякакви неща които те бавят и дразнят тогава няма проблем да се занимаваш и с това. Ама в нашите условия само това остава да ги накарат. По-лесно ще е да се валидират едва ли са чак толкова скъпи такива автомати, които да отпечатват дата и час.
Навсякъде където съм бил по белите страни като си купиш билет от шофьора, той е бил вече валиден. Само България е в каменната ера и все още си дупчим превозните документи, дори и след като сме ги закупили от шофьора. Впрочем немалко чужденци се объркват именно заради това и пътуват „нередовни“, защото са си купили билет от шофьора и не са знаели, че трябва да го дупчат после...

17
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 28.08.2017, 09:59:58 »
Абе излишни друг път...то за това като има някакъв празник, културно мероприятие итн. като в случая на Драгалевския манастир и вчера на Алеко няма от къде да вземат допълнителни автобуси, защото има "излишни"
Хубава работа, хората да имат празник, а да ги возят с разни мумии...

18
Например за А413 спокойно може да бъде Младост 1 - Централна Гара (през Др. Цанков), а А213 Младост 4 - Централна Гара (през Орлов Мост), 305 би могъл да е Горубляне - Централна Гара (през М. Еминеску).
Бих казал:
413: През Ст. град
305: През Ситняково

19
И аз не съм видял някъде в чужбина да пишат аналога на квартал. Само улиците и площадите. С уговорката, че в Берлин всеки знае къде е Alexanderplatz, докато във София „Площад централна гара“ и „Площад сточна гара“ звучат дебилно. НИКЪДЕ не съм виждал спирката на централната гара да бъде обозначена по различен начин от „Централна гара“. Само тук пишем площад отпред, щото голяма разлика.

fafan, не, не съм доволен да ме закара „горе-долу“ автобуса и имената на спирките като цяло да са общи. Но съм напълно ОК дестинациите на електронните табели да са по-общи. Който е загубен и има нужда от подробна информация – има си подробен списък със всички спирки на таблата по спирките. Като се качвам на 305 ме интересува дали е към МЛАДОСТ или към ЦЕНТРАЛНА ГАРА, а не дали всъщност вози само до площада пред гарата или пък до кул. к-т Пейфил, каквото и да значи това.

20
Влизаме яко в офтопик. Нищо не ми стана ясно. Като напиша „Сточна гара“, резултатът ми е на две плюнки от Площад Сточна гара. Като напиша Младост 4, ми излиза област, която е на пешеходно разстояние от крайната спирка. И в двата случая бих бил доволен, че превозното средство ме е закарало горе-долу където искам, без да се е налаглао да пиша ж.к. или „площад“. Всъщност точно затова дадох „Младост 4“ като пример – никой не е мрънкал, че информацията е недостатъчна. Тези табели трябва показват направления и наименованията, които съм написал в поленцето за търсене са достатъчно конкретни за тази цел. Още повече, добавянето на тези „украшения“ при тези два конкретни примера не променя нищо в резултатите. Следователно са излишни.

Сега стана ли ясно или още трябва да обяснявам?

Pages: [1] 2 3 ... 87