Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - AGENT 006

Pages: [1] 2 3 ... 415
1
Още една подобна новина: http://dnes.dir.bg/news/gradski-transport-mvr-poboy-ulitzata-strahat-25520593?nt=4

За съжаление саморазправата и чувството за безнаказаност отново вземат превес. По този повод, какво стана с монтирането на камери в превозните средства?
Пребитият е имал криминални регистрации за наркотици, така че факта, че това се е случило в превозно средство от градския транспорт е съвпадение на обстоятелства. Проблемът е че едва ли, както набитият, така и нападателите му са били редовни пътници.

Иначе за случая в „Красна поляна“ обяснението на шофьора, макар и да не е потвърдено, звучи логично. На това място се пресича без всякакъв ред и съобразяване, а и от снимките на „Гугъл“ се вижда, че действително навесът е бил опасно близо до ръба на тротоара. Друг е въпроса какво трябва да се разбира под констатацията, че навесът е бил предварително изместен. Важно е да се знае накъде точно е бил изместен. Ако има нещо добро то е че навесите ще са с един от най-отвратителните по-малко.

2
Трамваи / Re: ČKD Tatra T4D-C/B4D-C (1009мм)
« on: Today at 19:31:09 »
Струва ли ми се, или 1171 вече има ръжда най-отдолу на бялото точно под решетките отстрани? Ако не - евала Трамкар!
Боядисали са част от кутията, която стои под престилката, вижда се ясно. Някой си е нямал работа и е решил и нея да омаже.

3
Вероятно от съвсем скоро. Пролетно време в „Земляне“ има доста сериозна освежителна кампания, а и по принцип пребоядисват предниците при минаване на годишен технически преглед.

4
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: Today at 08:21:50 »
Три снимки от вчера:
1171+183 by Владимир Симов, on Flickr
4131+4133 by Владимир Симов, on Flickr
4116+4118 by Владимир Симов, on Flickr

5
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ShNBGIbo2H8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ShNBGIbo2H8</a>

6
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Today at 07:37:02 »
Ти от майтап не разбираш ли? :?

7
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 22:24:44 »
Хора хайде да се съберем гражданския съвет и да решим. Изборите се оказаха напълно безсмислени. Предлагам сумата платена от държавата за тяхната организация да се удържи от заплатата на господинчото от Банкя. И без друго нито решенията му са много реални, както гласеше слоганът им, нито е толкова слаб, за да умре от глад. Само Цв. Цв. ще му носи от време на време вода.  :D

8
Не, но пък за сметка на това има как автобус по 45 се е покачил на тротоара и е блъснал спирконавесът на пазара в „Красна поляна“ посока метростанция „Вардар“(спирката при блок 22 А). Шофьорът бил с последно предупреждение, а не се показва нищо по автобуса, за да стане ясно как точно е станал сблъсъкът. Колко типично.

9
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: Yesterday at 07:46:51 »
Положението с нашето управление, както местното в София, така и държавното, тъй като едва ли някой се съмнява от зависимостта на управлението в София от модела на управление на съответната партия, наистина е стигнало дъното на безотговорността, некомпетентността и пълната липса на желание за работа в интересите на града и гражданите. Интересното обаче е друго - в кой свят живеят общинарите. Все едно те не виждат същата тази разруха и не дишат същия отвратителен въздух. Алчността и желанието за практикуване на философията „разделяй и владей“ наистина е достигнало потресаващи размери не само в София, но и в цяла България. Удивително е как в стремежите си за такова управление тези хора пожелават собственото си страдание заради алчността си. Разбирам г-жа Фандъкова да слизаше от облаците или от някоя райска планета, където няма ДВГ и замърсяване на въздуха, но за съжаление не е съвсем така. Жалко за София, жалко за лицето на България, жалко за всички.  :angry:
Аз си мисля нещо друго. Какво би се случило ако София инвестира в електроавтобуси, за да се развие адекватен нощен транспорт предвид, че за нощен транспоррт се очаква по-малко натоварване, което предполага, че батериите няма да свършват насред смяната? Това според мен би било сигурна стъпка напред дори при сегашното технологично ниво на производството на батерии.

11
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 25.03.2017, 09:04:28 »
А с 3638 какво се случва? Има ли вече приблизителна представа колко издържа?

12
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 23.03.2017, 22:22:57 »
И една подробност. В 18:06 3639 си тръгна към гаража заменен от 3603.

13
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 23.03.2017, 20:35:06 »
А всъщност какво има толкова да се хвалят? Нито са купили тези автобуси, нито пък са ги произвели те. Това е все едно аз да произведа някакъв иновативен интересен продукт, да го дам на някой да го ползва известно време и той да се хвали с моя труд.

Чак пък грозни, на мен ми изглеждат симпатични тия две рейсчета, все едно са се усмихнали на снимката.
Аз затова вече започвам да се дразня на тази афера. Хората са незапознати и общината ги върти на пръста си, вместо да се решават реални проблеми се прави всичко възможно да се докарат колкото се може повече тестови, за да се бият някои хора по гърдите и да се гледат в праймтайма на националните телевизии, хората да си мислят, че се постигат постижения, но както се вижда от случая с 3638 технологията не е достатъчно усъвършенствана, за да бъде въведена в масова употреба, както говори госпожа кметицата по новините.
Що се отнася до дизайна обърнатата ми вана изглежда по-добре от този Сор.  :D Не го знам този дизайнер, но творенията му определено „обръщат погледите“.

14
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: 23.03.2017, 08:29:48 »
2031+2032:
2031+2032 by Владимир Симов, on Flickr

15
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6
« on: 23.03.2017, 08:06:46 »
Туй нещо с един сешоар и се маха...
Малко са хората, които ги интересува ще останат ли или няма да останат такива лепенки. В тролеите Graf & Stift австрийските лепенки с логото на IVB още си стоят, което разбира се не би трябвало да е така, но...

17
Снимки / Re: Снимки (автобуси)
« on: 21.03.2017, 21:06:48 »
Този подвижен състав днес трябва да бъде сериозно послание към хората, които избраха Ютонг.
Ето и аз да не съм по-назад с гледането на сеир.  :D
3909 by Владимир Симов, on Flickr
1825 &amp; 2080 by Владимир Симов, on Flickr
1817 by Владимир Симов, on Flickr

18
Тролейбуси / Re: Тролейбусна KKM
« on: 21.03.2017, 19:53:12 »
Днес пътувах с 9 и видях, че злополучният стълб е заменен с нов на същото място без допълнителната странична тръба за камерата, но не видях постамент с шпилки, а ми се стори, че липсва и по-широката очаквана дупка, което ме навежда на мисълта, че пак може просто да са побили нов стълб в старата дупка, да са я укрепили с малко цимент повърхностно отгоре и хайде, но ще огледам и на живо.
Иначе стария тип стълбове, които се срещат в „Банишора“, където инфраструктурата е характерна със своята античност, са дву и четирикомпонентни, така че никак „не са вчерашни“. Не трябва да се забравя и по-голямата сила на този тип конструкция от две или повече стоманени греди с междинни греди с форма на триъгълник между тях. С други думи да живее старата школа. Пред депо „Красна поляна“ има една двойка стълбове крепящи контактната мрежа по трасето, а в депото е пълно с още много, дори старите лампи на завод „Светлина“ още стоят.

19
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 21.03.2017, 07:55:42 »
Плюла си е на Гранд туризмо-то тази Застава, но изгледа добре, може пък и да се движи, макар че едва ли е гранд турист.

20
Тялом е бил, но духът му отдавна беше напуснал мършавото си тяло.

Pages: [1] 2 3 ... 415