Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - difian

Pages: [1] 2 3 ... 731
1
Представяне / Re: Сайтът на ЦГМ
« on: Yesterday at 18:33:21 »
Новото лого на ЦГМ-то чие дело е, на Гергин?

2
Чудно, ако си бях сложили коланите, щеше ли да се стигне до там... Не ми се ровят мненията ми отпреди около 10 години, но от там някъде, че и повече, автобусите фабрично са с колани (и за пътниците), а формално, слагането им е задължително... Но тук сме така, ходим по острието на бръснача, а като някой се изпусне и падне, викаме олеле 1-2 дни и после пак си продължаваме с игричките...

3
Разни / Re: Топло
« on: 12.12.2017, 16:08:37 »
При нас в Люлин 5 имаше достатъчно аварии тази година, вкл. и миналата зима, тъй че нема нужда  :D
Но мрежата в голямата си част явно е доста амортизирана.
Значи съм аз наред.... Добре, че на топлофикацията им ползвам основно само топлата вода от чешмата...

4
Че защо да има надписи на кирилица?
Потребителят над теб се пробва да е остроумен, но явно не му се получава.... Проблемът си е комплексен и нито е най-голямата драма на транспорта ни, че досега не сме имали табели на английски/латиница, нито с това ще се реши нещо...

5
Ето, че взимат мерки....  :D

Quote
СО иска двойно поскъпване на синята зона в столицата, 2.12.2017

Столична община иска двойно поскъпване на "синята зона". Общината взима мерки за чист въздух в столицата. Предлага се обособяване на зони с ниски емисии чрез временно ограничаване на движението на автомобили. Такива зони има и в момента. Предлага се и промяна в организацията на движение в зона Център. Освен това общината предлага транспортът в столицата да е еко. Амбицията е до 2019 г. всички превозни средства на градския транспорт да са екологични.

Планира се и ограничаване на сметоизвозващите коли в центъра. Ще се анализира ефекта от т.нар. легнали полицаи. Товарните автомобили се оказват най-големите замърсители в София. Вдигат таксата за тези над 4 тона на 120 лева месечно, а тези над 30 тона ще плащат 150 лева такса на месец.

Въвежда се такса за работа на строителни машини като валяци и багери в центъра и Зона 1 ще плащат нова такса 60 лева месечно. Повече буферни паркинги иска от СО, защото трафикът след септември 2017 г. се е увеличил 6 пъти. Двойно увеличение на синята зона, предлага още СО. Общината моли гражданите да не използват твърдо битово гориво, а да преминат на алтернативно.

Въвежда се безплатно паркиране до изчерпване на местата в буферните паркинги при използване на градски транспорт. За доказателство ще служат билетите. СО също така умолява гражданите да не ползват колите си, а да ползват градския транспорт.

Ще се забранява движението на ПМС в зона Център при превишаване на фините прахови частици във въздуха.

Предвижда се плаващо работно време за чиновниците при мръсен въздух. Крайна мярка е пълна забрана за автомобили и безплатен градски транспорт. Замърсяването има сезонен характер, обясни зам. - кметът на СО Йоана Христова.

София се увеличава като брой жители, строителството нараства, притеснена е тя. Темата не е лека, посочи Христова. Този проблем няма как да се реши с магическа пръчка, смятам ,че посоката, по която вървим е правилна, убедена е тя.

На въпроса на news.bg дали очакват разбиране за поскъпването на "синята зона", зам.-кметът изтъкна, че тази мярка ще помогне за по-екологично мислене на столичани. Успокоителното е, че двойната синя зона ще важи за деня след установен замърсен въздух. Христова коментира, че част от мерките на СО са непопулярни. Няма нищо, което да е панацея, подчерта тя.
Източник

6
Благодарим за изчерпателната информация и анализ.

Единственото ми питане е, на челното стъкло на този влак Шиваровка ли има?! :D :P

7
Разни / Re: Топло
« on: 12.12.2017, 10:12:38 »
В обобщение, следващата зима е ред за по-голяма авария в ТЦ Република или ТЕЦ София...

8
Местят се в бюджета за следващата година. Не отиват в джоба на Фандъкова или Фандъкова не ги изгаря в камината, както разни НГО-та се опитват да ни внушат.
То, това и оставаше, да си ги прибират... Макар че ще си ги приберат, като започне строителството от схемите с комисионни и подкупи... А и реално прибират и заплати за нищоправене...

И в този контекст, от списъка по-горе, трябва да се премахне Дондуков, защото ремонтът и на кота не се реализира такъв, какъвто уж беше планиран и одобрен от гражданите...

9
Общо взето всичко след центъра в източна посока..
Провери пак, дали ще е така... ;)

10
Естествено, че е много повече. Ще влиза и студ и жега... все пак голяма част от МД3 ще е навън.
Освен край депото в Земляне, къде още ще е навън?!  :eek: :rolleyes:

11
Има си Балкан стар, просто не са представител на Мерцедес вече.
В тази тема не обсъждаме автобусите Fuso... ;)

12
В София е пълно със знаци "Забранени са паркирането и престоят", но на никой не му пука и не ги спазва. Виждал съм патрулки, включително и на КАТ, да чакат, да се разминат, заради незаконно спрели така автомобили с шофьори вътре, но да не правят нищо... Така че трагедията е пълна. Виждал съм акции с паяци и в Слатина, но с минаване веднъж годишно, няма да има промяна! Паяците в момента се ползват да вдигат автомобили от Синя и Зелена зона, което за мен е тъпо. Там да слагат скоби, ако някой е спрял правилни на паркомясто, без да пречи на движението, но просто не е платил/просрочил е времето. А паяците нека обикалят целия град  и да се занимават с незаконно спрелите/паркиралите, които реално пречат на движението...

13
За протокола, вече няма "Балкан стар", а "Силвър стар"! ;)

14
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 01.12.2017, 12:26:27 »
Една интересна статия с очерк на степента на навлизане на електроавтобусите в обществения транспорт в Европа. За съжаление, прекалено обширната информация не ме прави квалифициран, за да отсъдя, точна ли е информацията и дали е поднесена коректно...

Тук има преглед и на доста по-спекулативната действителност в България. ;)

15
Как така Гео Милев, на табелата пише Овча Купел - Паметника Левски?
Но преди разширението на нормалните касовия трамваи, 4 и 10 са били до обръщалото на Автостанция Гео Милев... ;)

16
Такава им е "културата на оСблужване" на началниците на депото....  :help:  :neznam:

17
Зелени и червени...

18
Изтрити теми / Re: ПТП и инциденти
« on: 28.11.2017, 12:54:35 »
Снощи, към 18-19 часа, в подхода към Журналист се бяха събрали 3-4 трамвая.... Между тях имаше аварийна Мадара.

19
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6А5 (4140-4169)
« on: 28.11.2017, 07:58:51 »
По-младите със 7-8 години трамваи, дошли и поддържани в Прага, също масово са корозирали... Изкарахме, че само НАСА имат капацитета и ноу-хау-то да монтират прозорци с гумени уплътнения...  :help: :rolleyes:

20
Бъг беше, че задната табела беше програмирана да изписва и текста като на другите. Да, но може да се събере числото и една буква.
Доста време се чудех, какво означава “22К”! ;)

Pages: [1] 2 3 ... 731