Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - difian

Pages: [1] 2 3 ... 727
1
Трамваи / Re: Въпроси и отговори
« on: Today at 13:17:00 »
За Банишора не е ли по-лесно и бързо през Струга?

2
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6
« on: 21.03.2017, 17:08:19 »
Поне спирачките отговарят на критериите ти и са си ОК!   :fan:

3
Това се появи в другия форум:Цитирам и текста към мнението, ако някой не се досеща, какво е това:
Quote
А това е бул. "Иван Гешов" по днешному с ж.п. тунела на околовръстното софийско влаково трасе, а отгоре е трамвайната линия - София-Княжево. Разбирайте бул. "Цар Борис III". Точно вдясно над ската и до локалното платно бяха еднофамилните къщи на двама мои съученици. Сега са нови блокове.

4
5005 в Базел 2009-2010г., купен е от Италия (TPL Lugano), затова и ливреята е такава: ...
Лугано си е пак в Швейцария! ;)

5
Не, че не може, но все пак това не е пълноценна пешеходна зона - няма възможност за свободни разходки по цялата площ, пешеходците трябва да се съобразяват с тролейбусите и не могат да използват около 3 метра широка ивица. :rolleyes:
Пълноценните пешеходни зони да не са с зигзагообразни трасета, които ако не ги извървиш целите, ти чупят краката на финала и ти отнемат правото да стъпваш на това място отново?!? Ето панорамна гледка на мястото от Гугъл Земя, повече от прилично си е. Място за разходка достатъчно и няма нищо общо с извръщението Ларгото, което сега тепърва ще се чудят как да го социализират и обживяват...

6
Вчера към 10 часа сутринта, 1355 стоеше точно на стоп линията на кръстовището на Сливница и Луи Пастьор в посока ул. Тома Давидов. Шофирах и не можех да го огледам, но беше килнат в различни посоки и като че ли му беше изпуснат въздухът.

7
Обикновено, офертите по поръчките са валидни до 6 месецa, а при извънредни обстоятелства, може и да се удължат... Можем да гадаем, защо се могат...

8
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 02.03.2017, 21:35:26 »
ЦЦС-ът отвори тогава някъде, 2006-2007... ;)

9
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 345 (G)/Conecto (G)
« on: 01.03.2017, 14:26:44 »
Като е повдигната темата - има ли някой, който може да даде сигурен отговор на въпроса - как е по-икономично да се кара (вкл. само гориво, без разходи по евентуални повреди) - с изключване от скорост или с каране само на D? На N има повече инерция, но пък се харчи повече гориво до колкото знам аз.
Карал съм автомобили и с автоматична, и с ръчна скоростна кутия, които имат функция на компютъра, да показват моментния разход. На автоматиците, и моя собственост, и такива, които не са били мои, никога не съм си позволявал да изключвам скоростния лост на неутрална позиция в движение, но на ръчните скорости имам навика да карам и по инерция - с изключен лост или натиснат съединител. Честно казано, опитвам се да си изкореня този навик... Като цяло, ако не се подава газ и има условия за движение по инерция, компютърът отчита нулев разход, докато при каране по инерция (на ръчната кутия), разходът пада до този в покой (0,5-0,8 л./ч.)... По този начин, с автоматик и рестартиран брояч на компютър, на нощно спускане от Копитото до пътния възел с Околовръстното ми се получи среден разход от 0,0 л./100 км, въпреки че бях изминал доста километри и тук таме съм натискал с малко педала на газта!

10
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 24.02.2017, 08:27:42 »
ТБ мрежа е разбира се https://youtu.be/KOsYeFhrnIw
Кадрите са от Прага, а както знаем, там от 70-те години насам, тролейбусно движение няма. ККМ и да напомня тролейбусна такава, не е....

11
Снимки / Re: Снимки (автобуси)
« on: 24.02.2017, 08:21:21 »
Много благодаря! Да бяха купили бяло Конектори с климатик, оранжевото по не им се връзва....

12
... Могло е да се върже Мария-Луиза с Христо Ботев по тези релси и трасето по Екзарх Йосиф да е трирелсово
Алтернативни трасета никога не са излишни, не отричам, но на Халите могат ли да се впишат криви към Мария Луиза?!

Фото архив, че явно трябва едно и също нещо 100 пъти да се описва с думи, и пак не се разбира, имаше някъде и по-съвременни снимки в кадър със София 75/100 или България... ;)


Източник

13
Снимки / Re: Снимки (автобуси)
« on: 21.02.2017, 11:19:29 »
Поздравления за снимките от Локорско и от Зоопарка!  :fan:
И с молба, някой най-после да си направи разходка до Летището и да снима бившия автобус на Карат, който са купили от Летището, и вози между терминалите...

14
Вероятно става дума за мястото, където новата настилка е отрязана на черта. Същото е и на моста на 7-ми км. на „Цариградско шосе“, където преди малко гледах репортаж за огромните нововъзникнали дупки. За СОП между кръговото при автомагистрала „Люлин“ и квартал „Горна баня“, а може би и след това, няма какво да споменавам, всяка година там е един и същ лунен пейзаж.
Ако това конкретно е по моето мнение, не става въпрос за това. Сега съм на компютър и ми е по-лесно да дам линк към мястото към Гугъл. Ето го, на мястото на тази прясна кръпка, актуална към юни 2015 год...


Хмм, сега случайно видях, че имам и снимка на кратера, правена есента....

15
Има и ужасно цялостно пропадане на асфалта с размера и дълбочината на дупка на десния завой от Козлодуй към Константин Стоилов, точно на сливането им, в което Соларисите изпукват ужасно всеки път. А заобикалянето е почти невъзможно...

16
Сега с последната поръчка, може пък и да ни изненадат с 30 бройки от показаното по-горе  :crazy:
При още по-ниска прогнозна стойност за бройка, спрямо крайната стойност за 110-те Ютонга, какво очаквате точно... Може би това:


17
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: 12.01.2017, 00:38:27 »
Наклонената нагоре е за спотърите по балкони и тераси...

18
3138 - 404 :fan:
Днес е 3303, въпреки че според ел. табела отпред е по 88! ;)

19
Преди малко закачаха 720 да бута 3001. Сценката се разиграваше след кръстовището на Графа и Патриарха/Левски в посока Евлоги и Христо Георгиеви.

20
На новата Билла на ул. Иван Вазов, срещу Министерство на икономиката, вече са наредили стелажите... ;)

Pages: [1] 2 3 ... 727