Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - turboto96

Pages: [1] 2 3 ... 7
1
Слончето на 2026 е открито и утре ще бъде въдворено обрано върху табелите му ;)
Извинявам се ако ставам нахален, но туко що установих, че и на 2028 слона също стачкува, благодаря за моменталната реакция и полаганите усилия!  :) :fan:

2
На 2026 слончето му е избягало от таблото, иска обновление.  :D

3
Тъкмо, щях да пиша, че на белите лъвове, не са им обновени табелите на 88, но днес вече забелязвам разни слончета покрай дестинацията, който вчера липсваха. Браво!  :fan: :fan: :fan:

4
3312 - 413 е на път да си подпали спирачките. От трета ос дясна страна излиза бял дим и мерише на опечено! Не знам дали ще си изкара смяната.
Моя грешка, не са спирачки, просто до такава степен е заврял, че маслото и другите мръсотии са се разпушили и димът излиза откъдето намери, туко виж към Петък, Събота се запалил и той! (Да не дава Господ)

5
2008 - 294

6
2153 заменя 2257 на 78

7
3595  - 305. От седмица все е по линиите по Цариградско шосе.
Да, сега е на 76.

8
На всички по линия 102, страничното табло ги скролва наобратно, или само 1167?

9
2017 - 120 изгасна на спирка стадион Георги Аспарухово посока Левски Г. Рестартира и потегли, но май има нещо по системата, чакам да видя дали ще го заменят.
Държи се, дотук 2 обиколки без проблем.

10
Чудно ми е, защо ги експлоатираха половин година като персоналки, снощи пак беше tedom, довечера сигурно пак ще са BMC.

11
2169 - 78

12
2673 - 79 на мястото на 2510

13
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 06.06.2017, 17:53:38 »
Някой ще ми обясни ли как така добра поддръжка на рейса означава светодиоден надпис Мерцедес? И всякакви други джунждурии, фигурки и такива подобни? По софийските рейсове съм виждал и светодиоден надпис с името на шофьора. предполагам, че е неговото.
Ако си мислиш, че за хора като тях поддръжката е само лампички и гирлянди..., значи не знаеш и спукана гума сам да си смениш.  :fan:
... като иска да си оправи габаритните светлини защо не сложи оригиналния заводски цвят крушки?
Защото не е длъжен да го прави той, а и на мен ми харесва повече, по младежки и готино изглежда БЕЗ да нарушава закона.
По-вероятно е водач на такъв автобус, да ти помогне/упъти, ако го питаш, от колкото някой друг който само ще ти изсъска през зъби.

14
E, каква е тая простотия, 30бр. единични тролея с общ капацитет 2700 пътника, да заменят 41 броя подвижен състав с общ капацитет ~6150 пътника, е*а и метро-системите и чудото дето ще става с разликата. Ще си купя автобуси и ще започна като черните таксита м/у София и Перник, да подбивам пътниците на Автото! :help: :hammer: :stena:

15
Знам, че по 413 само коне и каруци, не са се движили скоро, но и от новите 3100 не го бях виждал доста време та: 3100 - 413

16
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 05.06.2017, 18:25:34 »
За съжаление, в познатия ни свят се разхождат страшно много човекоподобни, преди около 2години, жена на около 40-45 направи остра забележка на един шофьор от гараж Малашевци, защо си е сложил икнонка на сенника на автобуса, как това било "сериозна" обида към пътниците изповядващи друга религия, и трябвало на момента да я махне! Шофьора само се засмя и и пожела много здраве, а тя се разкрещя, щяла да пуска жалби, проверки да му правят за наркотици за незнам си какво, тогава аз и още двама човека се намесихме да си затваря змиевъдника. И за мартеници са правени забележки, как разбираш ли препречвали половината стъкло и сме щели да се блъснем, само като пътник съм чувал какви ли не идиотщини, та като шофьор не ми се мисли.
Що се отнася да конкретния автобус и шофьорът/ите му. Мисля, че е прекрасно това което се прави, защото ако искаме да се придържаме към нормите, защо ЦГМ и АП Земляне не са закупили ОРИГИНАЛНИ крушки за габарити от Мерцедес и не са ги сложили да светят на ВСИЧКИ! Защо се слага феродо и дискове различни от предписанията на МАN Bus&Truck на новите, газови автобуси карайки ги да вият като стар трамвай, защо шофьорът трябва да вади от собствения си джоб пари за козметичен ремонт на автобуса, щом не е бил негова собственост, ами питайте общината защо не си поддържа собствеността, ами чака някой друг, да съгласен съм картонените бараки по старите автобуси не ми харесват грам, но осветлението и лепенките на България и Българското знаме няма начин да не ми допадне, все пак! И последно само да кажа по-добре да свети в нещо габарита/фара/салонното осветление,отколкото нищо, достатъчно купени книжки има извън автобуса!

17
2150 - 120

18
1135 - 102

19
Чакайте и аз да кажа две-три приказки, който съм сигурен че преди 25-30 страници са казани, ама да си ги повторим, това с блокировките си е нож с две остриета, Когато автобусът е пълен е + защото пази хората, и - защото хората са малко... ами не се интересуват от правилната експлоатация на превозното средство и се бутат, като че е Икарус, и може да вървим висейки от вратите, който при МАN са по-чувствителни и хаби допълнително време в пикови и не само часове, в повторно затваряне на вратите, което на тесни улички като: Черковна и др. дразни изключително много другите участници в движението.
Когато автобусът е достатъчно празен (към крайните и в началните спирки) с цел наваксване на изоставане блокировките да се изключват временно, знам че не би помогнало с повече от 1мин. в стопяване на закъснение, но би могло да е от полза.
С други думи, аз съм за блокировките, но не бих изключил възможността за кратки периоди да се кара без тях.
Иначе едно огромно БРАВО на Ханс и Ян за великолепната инженерна творба, която вече три години броди из София и дефектите и проблемите взети заедно са по малко и по евтини от досегашните на yutong (Тук не включвам катастрофи, стрелби и хулиганство) Най-много ме е яд за безхаберието на СО закупувайки и слагайки на новите коли неоригинални части с цел пестене. Така коли като 2004, 2011... 3117 и др. при спиране скърцат и вият повече от български трам., а трамвай, то се едно спира товарен влак. Слагат и други боклуци по колите, но гледам че съм написал вече новия завет и ще спра.

20
Задължително след скъсването на пломбата, трябва да бъде сложена отново в сервиза, 2016 от миналата година си караше без блокировки (след инцидент на черковна), и откара така няколко месеца. В крайна сметка са взели мерки, но не знам дали по сигнал или при проверка.

Pages: [1] 2 3 ... 7