Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hitar_potter

Pages: [1] 2 3 ... 86
1
Не видях в другите теми да е публикувано. Тези дни се возих в едно BMC по 67 и искрено се забавлявах на следния стикер (извинявам се за ужасната снимка, от телефона е):

Звучи ми като пропагандна кампания на ЦГМ. Всичко, което е написано звучи добре, но силно се надявам, че тези, които са го разлепили осъзнават, че само стикерите няма да решат никакъв проблем. Това, че е сложена табелка „чист и комфортен автобус с възпитан шофьор“ не означава, че твърдението автоматично е вярно. Надявам се заедно с това да са предприети и реални мерки нещата, които са написани да се превърнат в реалност, а да не останат добри пожелания.

2
Впрочем относно коланите – въздухът се пробива при около 10 kV на сантиметър, т.е. при 25 kV може да се получи искра на около 2,5 cm от проводника. Естествено, това зависи от влажността на въздуха, но порядъкът е този. Не знам какъв е прагът за полиестерен колан, но силно ме съмнява толкова дълъг колан да пробие при такова напрежение. Във всеки случай, не мисля, че най-разумното нещо е било човек да е близо до крана по време на искрата.

3
Абсолютно рутинна волтова дъга... Яво за инж. Василев инцидентите са рутина.

4
Според мен градският транспорт не бива да страда от проблемите, от които и автомобилният. Така че приветствам по-голямата обособеност.

5
Вчера видях китаец по 72 без странична. Само държателят стоеше.

6
А ти постоянно си на нокти срещу всички. И на мен ми омръзна вече това. След като си избрал да си негативна личност, то поне го спестявай на останалите.

Това за кого се отнасяше?
Мислех, че е за мен, но после видях какво има в „Кофата“ и ми стана ясно.

7
Емо, не се заяждам с теб. Ти изразяваш мнение по темата, аз не съм съгласен с него и го изразявам. Не го възприемат като лична нападка. Извинявам се, че не съм се изказал прецизно относно разпореждането.
Все пак какво значение има дали говорим за разпореждания или заповеди? Това, че от ръководството са казали „може и да не слагате предни табели“ не означава, че когато се слагат такива табели, могат да са във всякакъв цвят.
А това, че разпорежданията са се нарушавали от определени хора досега не значи, че така е редно. Нали ако караш по магистралата всеки път със 160 км/ч и не са те наказвали, това не значи, че това следващия път няма да те накажат?

8
И как заповедта, която гласи, че вече челните табели не са задължителни, позволява слагането на цветни табели? Ако са били забранени преди, забранени са и сега.

9
И трето, но не последно, не ти прилича да държиш такъв тон на никого тук!
Че той на кого не държи тон тук?

10
Мисля, че в РБВ-тата няма нужда човек да си взима първа класа. Във втора класа са достатъчно добри условията.

11
Готино е това, но на страничната табелка нямда се вижда освен от 2-3ма седящи до нея.

Тогава така ще се постави страничната табела, че хем да се вижда отвън, хем задната и страна да се вижда от салона. Идеята със задната страна не е самоцел, само така ще се гарантира, че табелата ще отговаря на маршрута. Иначе след няколко месеца ще видим трамваи, които обикалят с грешни схеми и никой няма да се заинтересува да ги подменя.
Като информация табелата е полезна, но шрифтът е много разкривен. Ако се добави информация за пресечните точки с метро ще е още по-добре.

12
Тоест шофьорите на МАН имат пълното право да искат вредни, задето трябва да боравят с рампата за инвалиди.
Ти го казваш.

Мисля, че спора започна за автобус 1857, който е Мерцедес Конекто, чиято рампа не се заключва и има дръжка, за да се дръпне от придружителя или някой друг човек - нещо съвсем елементарно.
Авторът на великото писание твърди, че именно водачът е ДЛЪЖЕН да напусне работното си място, да остави рейса и да ходи да разпъва рампата, защото 50 безделници отзад ги мързи да дишат. Ми щом не е заключена не - НЕ Е длъжен. Точка по въпроса, пишете и се оплаквайте на когото искате.
А какви Манове и какви трамваи намесихте после не знам.
От каратските поне 2/3 от рампите не могат да се отворят от обикновения пътник. трябват щангички/отвертки, за да се повдигне отстрани, понеже дръжката е на гъз. На мановете дръжките масово са запечатани под дебел слой кал. Говоря от личен опит.
Много интересно как това шофьор да помогне на пътник в неравностойно положение е „напускане на работното място“, а ходенето до магазинчета при работещ двигател е едва ли не част от нормалния работния процес.

13
Островните перони са по-скъпи за изпълнение, тъй като от станцията излизат два тунела, които трябва да се съединят, а не един общ. А все пак ние се гордеем, че метрото ни е най-евтиното в Европа.

14
В Белгия подобна имаше подобна случка в междуградски влак. Разправяха се с чернокож пътник кондукторите, той не се съгласяваше нещо с тях и на една от гарите просто го чакаше полиция. Изхвърлиха го от влака (не се го дърпали чак за главата), проснаха го по лице на земята и му сложиха белезници. Оттам нататък не знам, защото потеглихме.

15
Въпроси / Re: Въпроси и отговори
« on: 23.06.2017, 20:52:16 »
Аз се чудя защо има толкова пътници, които да ползват билети и то да си ги купуват от шофьора. Много ме дразни като пътувам с 67 постоянно някой се качва и се залепя при шофьора за билет. Някой път на една спирка и 2-ма. В 98 го няма това.
Много дразни да занимават шофьора на всяка спирка и да го принуждават да стои по 1 минута на нея.
Нито е изгодно да се купуват билети, нито ми е ясно като си любител на билетите, защо не си ги купиш от някоя бутка и да си дупчиш после няволя колкото си искаш вкл. и по 10 на веднъж.
Защото е пълно със спирки без пункт за продажба на билети и защото още по-трудно се намират дневни карти. Ако шофьорите продаваха дневни карти, вероятно доста по-малко хора щяха да им висят на главата.

А... да. И защото по необясними причини автомати за билети в автобусите няма!

16
Човещината не е задължение, а вътрешно качество... И изобщо, мнения от типа на "ама сега аз на тоя трябва ли всъщност да му помогна или не трябва" нямат никакъв смисъл - или си човек, или говедо, боклук и който както иска да нарече втората категория.
Бой, стригане, глад...  и лъвът се превърнал в котенце. Като я нямат човещината като вътрешно чувство, могат да им я наложат зорлем с наказания и санкции.

17
И като отговориш на простотията с простотия, накрая ще станеш същия като тях...... :/
Най-голямата простотия е целият рекет, който СО и ЦГМ са организирали спрямо пътниците!! Да ти викат, псуват и спъват, щото, рази'йш ли, не си идиот и не са могли да те преметнат, че редовната ти карта, всъщност била изтекла?
Това си е своеволие на контрольора, не е организиран рекет от ЦГМ и СО. С мрънкане във форума нищо няма да промените. Отива се в централата на ЦГМ и се подава жалба, а контрольорът можеш да го разпознаеш на място по снимка.

18
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 305(G)/Heuliez
« on: 17.06.2017, 19:03:53 »
A по каратските линии какво ще се движи? Ще си останат ли в крайна сметка на Карат-С, докато автото докарат нови?

Между другото се чудя на тия абитуриенти с автобуса... как може такава циганска работа. Тая идея на бал с автобус отдавна не е нито интересна, нито оригинална.
Аз ходих на бала си с автобус (1813) и искам да ти кажа, че беше незабравимо изживяване. Мога да се обзаложа, че хората, които са дали грешни пари за някой лъскав баварец нямат такива спомени, каквито имаме ние с икаруса. Да не говорим, че самият факт, че автобуса може да побере цяла приятелска компания/клас, допълнително допринася към удоволствието от изживяването!

19
С тези многократни задръжки и с пожара голяма икономия е станала с тоя изолатор, няма що...

20
Ако ще се прави тема за караници, трябва да се добави и емотиконка с пуканки във форума  :laugh:

Pages: [1] 2 3 ... 86