Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hitar_potter

Pages: [1] 2 3 ... 92
1
Абсолютно аматьорско е да свършат билетите за нощния транспорт. А фактът, че обсъждаме този „проблем“ и предлагаме „решения“ е просто безумен.

2
Виждам, че си играете с шрифтовете. Пробвахте ли моето предложение?

3
Жалко за хората :(
Според шофьора на автобуса водачката на колата се е разсеяла докато го е изпреварвала (искала да спре радиото, за да чуе звук от колата си), при което го е ударила отляво и съответно наклонила. Според мен няма как да го наклони така, вероятно го е стреснала и той при опита си да реагира на удара е завъртял рязко волана наляво, повдигайки автобуса на две гуми. Явно не е бил подготвен да реагира адекватно :(н
Хора, ползвайте колани!

4
Само един съфорумник знае със сигурност..
А може би дори те не знаят разписанието? И сега го натамъняват, следейки как се движат самите автобуси?  :crazy:

5
Защо се връщат ж.к. и кв.? Нали се видя и от анкетата тук, че мнозинството смятат тези частици за ненужни.

Като прочетеш Гоце Делчев може да значи и булевард, може да значи и квартала. Същото е и с Васил Левски, Христо Ботев, площад и бул. Македония и т.н.

Дестинациите в почти всички случаи са квартали. Ако по изключение дестинацията е булевард или площад, тогава може да се добави пл. или бул. на табелата. Заради 1-2 частни случая е глупост на всички табели да се изписват безсмислени символи.
Забелязал съм, че именно такава е стратегията в други европейски градове. Когато крайната дестинация е квартал, просто се пише името на квартала. Ако името е на улица или на площад, тогава това се добавя.

6
Ще ги изписва на ел.таблата и да се надяваме да ги качат в сайт-а им,за да може мобилното приложение да ги вижда.
Защо електронни табла? Нощем няма трафик. Автобусите трябва да цепят секундата! И на всяка спирка да си пише точно в какъв час спира. И трябваше да са през един час, за да може човек да си знае, че автобусите спират в :17 и в :47 (примерно) на неговата спирка.

8
Въпросът е, че не трябвва да е на английски, а на латиница. Тук се търси транслитерация, а не транслация. С изключение на важни транспортни или международни обекти като Central Railway Station, National Palace of Culture, Sofia Airport и т.н., всичко останало трябва да бъде според закона за транслитерация.
Iztok car depot - е*ати транслитерацията.

9
Те не просто не са написали точните часове. Написали са грешни часове! Като тръгна да им чакам автобуса в 3:20 примерно и се окаже, че всъщност е минал преди 10 минути, повече няма и да стъпя им стъпя в нощния транспорт. Сума пари са хвърлили за тия безполезни табелки.

10
Всеки със зрение под 10% може да се придвижи до превозното средство и да се доближи максимално близо до табелата и да види какво пише на нея.
Хората са нулева видимост не могат да се оправят. Затова е необходимо да се въведат нещата, които сме написали по-горе. Особено да се помисли върху клиповете, които е пуснал fafan.
Ами като ти се пишат жалби и ти се дават предложения, нека да е за това. А не за табели, които помагат само на хората с 10% зрение, не помагат на тези с 0 и са излишни за тези с поне полунормално. Само хабиш усилия и създаваш излишни поводи на ЦГМ да твърдят, че се грижат за хората с увреждания. Все още ли твърдиш, че има кампания срещу теб като личност?

11
Репчо и компания правят всичко възможно да провалят нощния транспорт.

12
Би трябвало по GPS да се сверяват часовниците.

13
Тая тема я дъвчем от години. Едно си Емо знае, едно си Емо бае. Хиляди пъти му обяснихме, че има къде-къде по-интелигентни решения, които ще са от полза на всички, но той държи на своето.

14
Това нещо като разписание не изглежда правено от ЦГМ. Какво значи Qr?

15
Онзи участък е ужасен. Неосветен, с дупки, започва с криво кръгово, при което ежедневно стават катастрофи. На 2 пъти пътят се стеснява изненадващо, без маркировка и знаци – можеш да си попаднеш в маркировката, ако е непознат. И е пълен с дупки.

16
Аз все още не разбирам защо трябва да се настоява за едно изключително половиначато решение, което е полезно само за малък процент от хората в неравностойно положение. Защо не се настоява решение, което да е полезно за всички слепи? Например гласово оповестяване? Некролозите са полезни на нищожна част от населението – тези с нормално зрение си виждат ел. табелата, а повечето от тези, които имат увреждане, което пречи да видят ел табелата, не виждат и некролозите. Ако превозните средства бяха оборудвани с неудобства за всеки частен случай, нямаше на нищо да приличат.

17
Трамваи / Re: 4027...
« on: 29.03.2018, 16:11:08 »
Моето мнение е, че трябва да бъде изпратен на основен ремонт в Трамкар. Вложени са много средства в него, движеше се нормално, като изключим няколкократното авариране на компресора му. Все си мисля, че би могло да се поправи или да се постави нов, който да не създава проблеми.
За какво да правят основен ремонт на един уникат? Не виждам и смисъл да се оставя за музеен.

18
И никой не се е сетил, че това лого пречи там...

19
Разни / Re: Фаст фууд
« on: 29.03.2018, 15:31:14 »
Най-сетне отвориха Domino's Pizza в Надежда, какво е вашето мнение за тях?
Много са вкусни, пробвай ги. Но не си поръчвай „тънко и хрупкаво“ тесто – използват полуфабрикат. Иначе в обектите им можеш да видиш как работят пицарите, тестото се точи на момента, зеленчуците са свежи. Можеш да промениш безплатно една от съставките на всяка от пиците – имат бутонче „Модифицирай“. Аз обикновено си поръчвам „Градинарска“ и сменям някой от зеленчуците за месо. „Чоризана“ също много ми харесва.

20
От СЕ са намерили къде да си плякнат логото  :fan:

Pages: [1] 2 3 ... 92