Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - AGENT 006

Pages: [1] 2 3 ... 425
1
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6B5(4101-4137)
« on: Today at 19:36:19 »
И 4132 също.

2
Мисля, че да, макар че аз не ползвам „Люлин“, а „Западен парк“ и „Люлин“ я виждам само от влаковете в движение. Тръбите с диоди в тях излъчват по-симпатична светлина от белите луминисцентни тръби(казвам го от опит със „Сливница“, където преди повече от година също подмениха не само тръбите, но и самите осветителни тела), а и при всички случаи са по-енергоспестяващи, така че това е стъпка напред.

3
Невъзможно ли е да се прехвърли в Искър? Там по 8, 11 и 4 извън пик или в почивни дни може да се движи без проблем.
И да имат място да ги експлоатират пълноценно „Искър“ никога не биха ги поискали, защото те искат всячески да се отърват от всичките си стари возила. Ще спра до тук, че ще навляза в територията на клюките.

4
Защото в „Надежда“ явно ги считат за непригодни за 1 и 9. По 9 вече са се доказали, че се тъпчат като консерви, по 1 не е имало такива експерименти, но мисля, че и там би се случило същото, а може би от значение е и факторът недостиг на части, защото по-натоварените линии изискват по-обстойна поддръжка. По спомени мисля, че големите проблеми с 2003 и 2004 датират именно от експеримента с пускането им по 9, заедно с 2002.

5
Има дефицит на части, тъй като са прототипи и още на времето СО и СЕ не са ги обезпечили с части. За всичко трябва да се поръчват части от Турция за каросерията и от Румъния за апаратура, а самите тролеи не са и особено необходими като активен подвижен състав, защото са подходящи единствено за 6 и 7, които ги орязват ежегодно и „Надежда“ възлага изключително минимална транспортна задача на кобрите.

6
2004 ще се ползва за части, за да се приведе 2003 в по-добро състояние. Към момента на разтоварването на ДАК-а в началото на април и двата тролея стояха непокътнати на плаца без да се работи по тях.

7
Е по твоята логика със субективността wolf_rusi, би трябвало всеки тук да може да си прави каквото си иска. Именно това ти казва Радо, че не е така, както го мислиш и не е нужно всичко да е написано, за да е ясно какво е правилно, какво е грешно, какво е атрактивно и какво е досадно - усеща се интуитивно, а с харесванията системата тук улеснява преценката за това какво е атрактивно, полезно и интересно и какво безинтересно и досадно, до максимална степен. Хайде стига се пиши на голям философ какво трябва и какво не трябва да се спазва. Не си пораснал достатъчно. Да не говорим колко се самодискредитираш пред аудиторията. Затова ли си си купил скъп DSLR фотоапарат, за да снимаш само 3638 и 3640 по 67 и да мрънкаш след това ама защо някоя снимка ти била изчезнала и защо някои потребители ти пишат на ЛС, че ставаш досаден? Задай си този въпрос. Това, което коментираме в момента е смешно и напълно ненужно, както за форума, така и за всеки един потребител в него. И аз съм имал такива прояви, но с годините, със снимането и с натрупването на опит започнах да гледам с по-широк хоризонт. Извинявам се за нескромността, но с факта, че съм прекарал по-голямата част от транспортната си „кариера“ тук във форума смятам, че съм идеален пример за това „разширяване“ на хоризонта, за което говоря и не е необходимо сравнително нови потребители като теб да откриват топлата вода, за да последват този пример след мен.

8
Щом нещо не е забранено - то то е разрешено  :yes:
Така ли? Аз пък ще ти кажа, че на мен никой не може да ми отговаря така. Откога съм аз тук, откога ти, хайде не ме изкарвай от равновесие. Ама че тарикат. Ето сега кой си избива снимки и постинги и си източва картата памет във форума, ето, виждате ли го.

9
Аз имам. Писна ми да гледам едни и същи снимки от една и съща линия и на едни и същи места. Това са тъпи детински изпълнения. Ако аз правех така веднага много хора щяха да пропищят, а за wolf_rusi се мълчи.

10
Снимки / Re: Снимки (автобуси)
« on: 24.05.2017, 09:43:26 »
Хаха, добро попадение. Пребоядисан ли ми се струва или се лъжа? И на предната снимка на Ники 1515, която беше качил тук ми изглеждаше някак прекалено свежо.

11
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6B5(4101-4137)
« on: 24.05.2017, 09:40:03 »
Извънгабаритни са разбира се. Извънгабаритни спрямо останалите МПС при необособени трасета. Ако всички трасета ни бяха обособени, но не са.

12
Разни / Re: Странични въпроси
« on: 24.05.2017, 09:28:11 »
На мен ми хрумна идеята да напиша марката и модела на ключа в „Гугъл“ и попаднах на обява в „E bay“, в която беше заснета кутийката с диаграма кое къде трябва да се свърже и мисля, че си реших въпроса. Такъв тип инсталация с магнето е тотално различен от конвенционална инсталация с акумулатор, което я прави много трудна за разгадаване тъй като много неща изглеждат нелогични. На мен проблемът ми идва от решението да сменя бронята на жилото на задната спирачка, около която бях овързал старите жици, които бяха наистина много стари и снаждани на много места, но аз най-варварски ги разкъсах и после, когато купих нови и ги свързвах към превключвателя явно съм объркал позициите за свързване с много малко, но достатъчно, за да си скъсам нервите три дни да търся откъде идва проблема. Всъщност объркал съм само едно единствено нещо, че съм поставил единия кабел от двигателя на дръжката на превключвателното лостче, а там трябва да е задния габарит, а също така на портовете за фара трябва да се гледа, защото фарът е с габарит и къса светлина, но това лесно може да се поправи с размяна на жиците на буксите на самия фар.

13
Разни / Re: Странични въпроси
« on: 23.05.2017, 21:03:21 »
Въпрос за жичкаджии.
Това е електрическата инсталация на мотопед, но някъде има грешка и нещо не е поставено както трябва, защото светлините и клаксона си работят, когато им скимне в напълно непредвидена конфигурация на превключвателното лостче, а от самия превключвател бие ток. Та въпросът ми е къде е грешката ако някой я открие. Долу са реалните снимки на превключвателя. Има една грешка в диаграмата, че съм сложил стопа на контактор 1, а той е на 2, ана 1 е клаксона.

14
Препятствията за незрящите в метрото
Все забравям да напиша. Опитват се да направят нещо по въпроса, но не е достатъчно. На перона на „Сливница“ по цялата му дължина има издълбани канали в плочите. Проблемът е че неравностите са вдлъбнати, а не изпъкнали, поради което се усещат доста трудно. На „Вардар“, пък са си направили труда да поставят няколко плочки тактилни ивици на изхода на асансьора, но нищо значително.

15
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 22.05.2017, 20:57:17 »
В 12:47 беше на „Ал. Стамболийски“ и „Константин Величков“ в посока „Люлин“. Нещо, което не е коментирано до момента седалките му са пластмасови със заменяеми тапицирани платки, а цветът на тапицерията е зелени и черни ситни квадратчета.
677 вече е на линия, днес 8/9.

Пропуснал съм, извинявам се.

16
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 21.05.2017, 08:35:44 »
Е чак пък сполучлив ремонт... по-скоро приличен.
Море сполучлив си беше. По принцип ремонтите там, където е строено метро повечето са такива. Говоря за изпълнението само, не включвам решението за премахване на ТМ 9.
Иначе като фасада в района на „Лозенец“ има голямо подобрение спрямо 2009 г., макар и не цялостно. Тротоарите на „Баучер“ са къде, къде по-зле сега, ако въобще може да се каже, че ги има. Самоделните сергии на пазарчето при „Люботрън“ отдавна ги няма, тротоарите на „Чарни връх“ не са в този мизерен вид и по новите няма паркиращи коли, трамвайното трасе не е панелно и е значително по-чисто, но има много още какво да се постига. Смятам, че тенденцията е положителна.

17
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 20.05.2017, 10:49:00 »
И беше хубаво, че това се случи от гледна точка на заснетата инрфаструктура. Основният ремонт на булевард „Черни връх“ е „перлата в короната“ на инфраструктурните ремонти в София в последните 10 години заедно с реконструкциите на „Пейо К. Яворов“. Лошото обаче е че хубавото се компенсира от бурното намаляване на транспортната задача на МГТ, а от друга страна толкова сполучливи ремонти вече наистина са рядкост.

18
Трамваи / Re: ČKD Tatra T4D-C/B4D-C (1009мм)
« on: 20.05.2017, 09:04:40 »
Потвърдено 1187+196 на ГПР. 1199+210 вече на линия. Вчера е бил 11/1.

19
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6B5(4101-4137)
« on: 19.05.2017, 18:32:12 »
Може би целта е светлините да привличат повече внимание, което при широкия кош има значение. На мен лично не ме дразнят тези стопове, дразни ме само, че няколко основни ремонта наред не се сетиха да им поставят гнезда, а просто ги завинтват на ламарините, както и баба знае.

20
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6B5(4101-4137)
« on: 19.05.2017, 09:24:15 »
4122:

Pages: [1] 2 3 ... 425