Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Дам, в плана за трамваите пък нито дума за трасето до Младост 3. Единственото ново трасе което се споменава е по готовата част на Каблешков - връзка Цар Борис III и Черни връх?
На тролея ухото е някъде до северния изход на МС Балан. Възможно ли е обръщало там? :blink:
2
Варна / Re: Автобуси (ОБЩА ТЕМА)
« Last post by nokia on Today at 11:45:26 »
1740 (О405 от Пловдив)-хареса ми, чист
1743 (О405 от Пловдив)-също ми хареса и с тези Войт скорости набира доста
3
Мисля че има още един начин да се угоди на БП. Гюмюшев се разширява за трамвайни габарити и се прави трасе по Гюмюшев-Аврамов-проф.А.Танев, после завива по Москов и се връща по Самара. Или на отиване по Самара, на връщане по Москов. Няма връзка с метростанцията БП, но поне е в пешеходна достъпност.

По принцип, ако беше възможно трасето по Ляпчев, щеше да е не по-малко важно от това до БП в случай че трасето по Кл.Охридски се възстанови.
4
Разни / Re: Фаст фууд
« Last post by New_Passenger on Today at 11:22:30 »
Вкуса на Макдоналдс променил ли се е? :eek:
5
Във една ФБ група видях, че във Варна са купили от новото поколение на Соларис. Похвално за което, вместо разните Ютонги, ВМС-та и тн. Значи вече имаме доставки от новото поколение във България, да видим колко бройки ще накупуват. Не пише дали са стандартни дизелови, или някакви електрически, като тестовия. Там как са успели да купят такива интересно?

Ако ще купуват турски автобуси, поне да са от доказани марки като Мерцедес Конекто, или МАН, където явно следят доста повече качеството. Виждаме как МАН 262 и 232 движат вече 20-та година без нито един ОР и са по-добре от по-новите ВМС-та.

Тия двигатели Къминс на нашите автобуси, оригинални канадски ли са, или някакво лицензно производство в Турция иили Китай например?
15 броя дизелови.
6
Балан си имат връзка с Плиска, Орлов мост, с Люлин и Обеля даже. Въпросът е за връзка на вътрешността и западната периферия на Младост-2. Именно заради хората от РУМ-а усукаха А306, колкото да си умият ръцете. А дали автобус с интервал през 25 минути пътуващ до Плиска 18 минути, е по-добро от тролей през 8 минути, пътуващ до Плиска 21 минути, е доста съмнително. Даже да се абстрахираме от екологията.
7
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 345 (G)/Conecto (G)
« Last post by difian on Today at 10:23:27 »
Кристиан да беше помислил, правилния предлог ли е използвал и нямаше да се налага Иво да пише това мнение..  Вероятно е имал предвид по линиите на гараж Дружба, че ги връщат за постоянно в този гараж, а не за брак или ремонт...
8
Въпроса е, че практиката показва че е напълно възможно да стане едното за сметка на другото. Да кажат, удължихме ТБ5 с още 2 спирки какво повече искате. Трамвайния транспорт може да има по-висока експоатационна скорост от тролея, превозната му способност е в пъти по-голяма. И тук става въпрос и за новосъздаващи се връзки с Гео Милев, Слатина, долната част на Дружба, не толкова за директно пътуване до Подуене, Халите, Плиска итн, до където е ясно че ще е същото или дори по-бавно. Докато с този тролей реално не се създават никакви нови връзки, всичко си е постаро му.

Аз съм малко скептичен за този тролей. В момента например 76 пътува 12-13 мин. по разписание от Балан до Плиска, по маршрута на този тролей ще са към 21-22 със всички спирки и през винарово колело. Разлика от 8-9 минути вече си е съществена.
9
Ул. Радко Димитриев е разширяема до габарит, в който може да поеме нормалнорелсово трамвайно трасе. Единствено заходът към Ляпчев е проблемен заради тавана и отдушниците на МС Младост-3 - евентуално с дъга през градинката пред "Тримата глупаци". Още по-лесен би бил вариант през Гараж стрийт (Жечо Гюмюшев), но и твърде периферен за жилищния район.

Колкото до БП-София: няма точка, до която да ходят всички линии - метрото, А76, 111, 314, 413, 213. Според сградата, в която ти е работата и линията която ползваш, пешеходният преход е неспасяем в повечето варианти. Единствен начин трамваят да угоди на всички работещи там, е да стига до МС Малинов, което предвид Големия Каньон и тавана на МС Младост-3 е невъзможно.
10
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 345 (G)/Conecto (G)
« Last post by Ivo on Today at 10:00:52 »
Из цяла София и предградия ще се движат разбира се, където има нужда от съчленени, не само в Дружба.
Pages: [1] 2 3 ... 10