Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - New_Passenger

Pages: [1] 2 3 ... 15
1
Една интересна сграда зад строящия се Диамант: https://www.google.bg/maps/@42.6670867,23.3433922,3a,75y,135.76h,98.14t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipMJLUiLCKauXWoh-0Os0s5-8rLxCAv0T16Mbogc!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMJLUiLCKauXWoh-0Os0s5-8rLxCAv0T16Mbogc%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya39.41127-ro-0-fo100!7i10240!8i5120
Малки прозорчета. Виждал съм нещо подобно. Дали е на Артекс? Онова каре направо да го кръстят жк.Артекс както навремето стана с Бокар. Интересното е че полусрутените бараки все още си стоят. Разкошната гледка от луксозния комплекс? :laugh:

2
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 17.04.2018, 18:15:52 »
Това КНСБ в строеж ми прилича на панорамна кула :laugh:

3
В случая Спаси София са прави и реагират своевременно. Абсолютно нелогични имена. Театрална би било добре ако беше на Раковска. В никакъв случай нямам намерение да омаловажавам Театър София или Зад канала, но все пак най-голямата концентрация на театрите е по Раковска. Ако имахме станция до Народния театър, щеше да носи името на театъра.
Станция Стадион Георги Аспарухов - не беше ли идеята да се кръсти само Георги Аспарухов? Името му е напълно достатъчно, веднага се разбира че става дума за стадион.
Защо Христо Ботев след като беше планирано НДК 2? Щом имената на трансферните станции се различават, Сердика 2 можеха да я кръстят Средец.  За трансферната на НДК не ми се вижда чак толкова топонимично логично име. За входовете на станцията фактически ще се използват сегашните входове, а най-близкият до бул.Христо Ботев вход е до църквата Св.Георги. Името Христо Ботев беше подходящо за МС Опълченска, имаше шанс преди време.
За Медицинска академия ще се съглася с Благой. Александровска болница като една от най-старите болници в София е топоним. Медицинска академия вече е МУ-София. Някои станции май по инерция ги кръщават.
Щом видях "бул." в имената на метростанциите, веднага ми замириса на трамвай. Интересно, ако след време по Цар Борис 3 и България се появят още метростанции, как ще ги кръстят?
Тракия е може би най-нелогичното име. И объркващо. Посоката е АМ Хемус. Ако някой ден слатинското разклонение на МД3 стане реалност, следващата станция, трансферна на ИЕЦ може да се кръсти Тракия. Пък името Мизия е по-подходящо за метростанция от илиянското разклонение.
Тракия, Мизия... ами Добруджа? Аз предлагам станцията на Попа да я кръстят Добруджа. Едноименната улица не е далеч.


4
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 12.04.2018, 19:37:24 »
Прав е Благун. Не мога да се съглася че всички които правят много снимки с телефоните си са безделници. Има и много делови хора които пълнят социалните мрежи със снимки от различни места. Вярно че преди нямаше Инстаграм, но от време на време се появяват интересни снимки. Малко са снимките от Интерпред, тук има една снимка от първата копка със Софиянски: https://www.capital.bg/multimedia/fotogalerii/2018/01/26/3118843_fotogaleriia_sofiiskoto_metro_navurshi_20_godini/

Тук също има една снимка от изграждането на Жолио Кюри: https://www.dnevnik.bg/photos/2018/01/28/3117426_fotogaleriia_20_godini_otkakto_metroto_trugna_pod/

5


Спаси София няма НИЩО ОБЩО с изработката или разполагането на тези табели. Предложихме им нашата безплатна помощ преди повече от месец, но ни отказаха и сключиха договори с друга фирма и дизайнер. Тъй като работиха с тях, предполагам картата е направена от Стоян, а спирковите знаци от Филип (човекът който прави новите спиркови табели). Не искаха нещо безплатно и в унисон с нашите неща, избраха труд срещу заплащане и със сериозни грешки. На пример английския текст изобщо не се чете нощно време, тъй като е син текст върху син фон. Това са неща които всеки дизайнер би трябвало да разбира, ама...

Дизайна не ли на Спаси София? Да не са го подарили на СО? :blink:

На Хилтън са подменени (А94), дизайна е досущ като този на Спаси София.

6
Относно спиркознаците - тук не мога да не се съглася. Тотална липса на навигация, да не говорим за невъвеждане на машини за билети.

7
Има да чакаме... Има ли прогнози за колко време ще се преодолява този път? Французи и англичани още 1986 г. правят прогнози за колко време ще се изминава Париж-Лондон тунела под ЛаМанш... Какво пречи и при нас да се направят разчети?

8
А пък на моя въпрос никой не ще да отговаря, въпреки че е най-смисленото питане за АМ Хемус.

11

Грешно! Ако е след изграждането на НДК през 1981- А94 до Хемус, оттам ТМ6 и 9 до гарата, ако е между 1978 и 1981 - А94 до Дружба, оттам ТМ9, 12 и 18 до гарата.


Със сигурност е след 1981 г. защото се споменава и кафенето на терасата на НДК. Книгата е писана около 1984 г. Добре че на останалите места не е сбъркано и транспортните връзки са представени такива каквито са били по онова време.

12
Стикерите май никой не ги обича и се повтарят едни и същи грешки както от ЦГМ, така и от другите организации. Нищо не костваше да се залепи с лепенките МС Витоша. Сега на много места все още имаме крайна МС Баучер. Не знам, сигурно се притесняват че на стикерите бързо ще им видят сметката.

13
Аз не пълзя. Ти може и да пълзиш, ако принадлежиш към съответния вид, не знам и не ме интересува.
Не съм казвал че си направил тема. Въпроса е че далеч по-глупавите теми се толерират и се подкрепят.

14
А ако са пристигнали в последния момент? Нали са направени от друга организация? Ако е в последния момент, няма как спирките да останат без табели. Сега сигурно ще се преработят и грешните табели ще бъдат подменени.

15

Това говори много за ЦГМ... Какво значи не са обърнали внимание?!

Според теб какво, без табели ли трябваше да останат спирките след пустането на НТ?

16
Много ясно че се разпечатват от предварително изготвени мостри. Явно и ЦГМ не са обърнали внимание.

17
Лора от сутрин до вечер (2011)

http://www.videoclip.bg/watch/669025_lora-ot-sutrin-do-vecher-chast-1

На 02m56s режисьорът е вкарал нещо като слайдшоу, виждат се табелите на ЦГМ и едно ЧКД.

http://www.videoclip.bg/watch/669027_lora-ot-sutrin-do-vecher-chast-2

Тук на 04m26s се вижда един блок, не знам точно номенклатурата, но мисля че е в Дървеница, последван от други панелки. На 6m16s се вижда Дървеница.

Съжалявам, но на този сайт няма опция да се дава линк с точно време.

18


Кога се очаква цялостното завършване на проекта за АМ Хемус? Има ли прогнози за колко време ще се преодолява разстоянието София-Варна?

19
Нямам думи за ЦГМ вече... това да сложиш табела с lorem ipsum, че и преведено...

Не са точно на ЦГМ, а на познатата на всички нас организация.

20

Темата е меко казано безумна и мястото ѝ е в някой тийн форум.


Уфф, ама и ти ги ръсиш едни... как в един тийн форум ще пускат теми за носталгия, та те още не са живяли...
Пък политическата тема дето само караници поражда, мнооооого се вписва в този форум. Много полезна тема, няма що. Който си е прост по рождение... Сега остава и футболната тема да я наречете "умна" и "полезна", най-малоумния спорт.

Каква сърцераздирателна тема е направил Радосвет... на това му се вика евтин селф-пиар :fan:

Pages: [1] 2 3 ... 15