Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - difian

Pages: [1] 2 3 ... 735
1
Ситаротата са произведени във Франция...

Не разбирам необходимостта от с аналогията с буклучивия продукт, проектиран в Купертино, сглобен в Китай... Това са си маркетингови трикове за пред наивната публика. Чудно, покрай търговските войни и забраната на китайски устройства, как още не са забранили айфоните в САЩ, защото са от Китай...  :crazy:

2
Преди два дни КАТ-аджии глобяваха един водач между Гурко и Патриарха, вероятно за това, че е бил спрял... В момента не може да се говори за натоварено движение, че да говорим за каране в буслентата, ти няма и нужда, но е съм засичал и паркирани автомобили...

3
Перник / Re: Перник - обща тема
« on: 14.08.2018, 07:51:54 »
Quote
Перник търси 15 "екоавтобуса" за градския транспорт

Общината в Перник е обявила обществена поръчка за закупуване на 15 автобуса на природен газ за обществения транспорт в града. Откритата процедура е до 12 септември 2018 г., стана ясно от АОП

Възложител е Градски транспорт - Перник ЕООД. Поръчката е обявена като: "Доставка на подвижен състав - 15 броя нови автобуси на природен газ за нуждите на обществения транспорт в град Перник", в изпълнение на проект "Интегриран градски транспорт на град Перник".

Поръчката е за доставка на 15 новопроизведени, в серийно производство (неограничена серия), нископодови, единични градски автобуси, с две оси. Те трябва да отговарят на изискванията на Директива 2001/85/EC от 20 ноември 2001 г и са имат сертификат за ЕО одобряване на типа на превозно средство.

Изискването към автобусите е да са с горивна уредба за сгъстен природен газ (CNG). Външната им дължина да е 8 000 - 9 000 мм, а широчината - не повече от 2 500 мм. Те трябва да са високи не повече от 3450 мм (с климатичната система и газовите бутилки). Бусовете трябва да са с две врати от дясната страна и минимум 20 седалки, от които минимум две за трудно подвижни лица (приоритетни седалки).

Изискването е да има място за най-малко 37 правостоящи пътници.

Според заданието височината на пода в салона за пътници трябва да е не повече от 340 мм, измерена при спрял автобус, без пътници и без включена система за накланяне на автобуса. Максимална скорост да е 70 км/ч. Максимално преодоляван наклон: не по-малко от 10%, гласи описанието на изискванията към поръчката.

4
Наскоро се загледах в тази релса до ДАГ/НАГ. Не помня да сме я коментирали. Някой да има идея какво прави там? :neznam: На мен ми хрумват няколко идеи - да не е за трамвай, а да е била за количка на релси за пренасяне на тежки неща в сградата на ДАГ или Банята (много рядко и на малко места из Града има релси, но много по-малки, за колички, с които са пренасяли въглищата...), да е използвана за укрепване на телекомуникационната шахта отдолу....  :help:

6
Много интересно, на стълба на светофара има нещо, наподобяващо сегашните велосветофари.  :eek:
А столчето на бебешката количка напомня на Икарусова седалка като на тролейбусите в София! ;)  :rolleyes:

7
По Сливница са започнали да се отварят нови дупки вече... Време е и там да се мисли за нов асфалт... "Ремонтите" на тези и 10 години не изкарват.....

8
Само да се надяваме ,че тия перони са съобразени с височината на краставиците. :)
Това да ти е проблемът само...  :help: Те в метрото не могат да го постигнат.... Трасето е с двойно междурелсие и трамваите са подравнени в една линия срямо центъра на двата насрещни коловоза, съответно теснорелсовите трамваи ще са по-отдалечени от пероните спрямо нормалнорелсовите...

Разбира се, не можем и да мечатем за такъв резултат:


Източник


Източник


9
Ето ти Мерцедес Капасити от следващото поколение в Прага, точно на линията до Летището:


Източник

10
Към 11 и нещо, 2693 изпълняваше курс по ТБ5 и се повозих с него от Алея Яворов до Гурко...

11
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 11.06.2018, 13:50:11 »
Ето, че и СОР-овете стават за подпалки:


Източник

12
Сутринта -2922-ТБ9.
Абсурд!!! Не вярвам.
Вероятно си ироничен към Трамс13... Днес има доста Икаруси по Тб9, но принципно всеки ден така или иначе има поне един...

13
След официално получаване на протокола от кандидата, той има 5 дни да отстрани липсите/грешките в документите за подбор (дали има нужния оборот, произвежда ли автобуси, какви сертификати притежава и т.н., каквото са вписали, че изискват...). След това комисията ги оценява и се преминава на оценка по същество на техническите предложения (оценка по същество, какви автобуси, в случая се предлагат, и дали отговарят на условията на търга)...

14
Снимки от днес... От първата се вижда, върху каква основа общо взето изливат подложката. Нещо не им виждам подмяната на канализацията и сградните отклонения, къде са в схемата. Изливат на кратки участъци, като местят тръбите, които ползват за кофраж за дупките. На последната снимка се виждат гранични плочи със сравнително добра дебелина. Вероятно са мострени...

Вчера изрязваха изсъхналото дърво, точно на кръстовището с Раковски, там където на втората снимка са хората с оранжевите жилетки.

15
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 31.05.2018, 16:58:33 »
Така бул. Витоша ми изглежда доста странно, в началото се заблудих, че е Ботев при Пиротска, а то било Витошка и Алабин...  :rolleyes:


16
На спирката на Славейков са излели бетонната основа за релсовия път. За съжаление не успях да снимам, за да коментираме. Не съм се зачитал, какво пише за ремонта, но имаше нещо, че щяло да е по не-знам-си каква технология... Някой може ли да обясни директно, като трасето до АГ Овча Купел ли ще е, нещо по-добро или нещо по-зле?  :neznam:

17
Сивее ли ми съчленението? Не би ли трябвало да е гумено и черно, или има някакъв отблясък и затова да изглежда така?  :neznam:

18
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 18.05.2018, 15:53:13 »
Да не е бил на рекламация? Шофирах, но и ясно запомних номера...  :neznam:

19
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 18.05.2018, 11:56:39 »
Преди около час и нещо, новата аварийна Скания теглеше по бул. Илиянци, от Левски към Надежда, прясно пребоядисания/ремонтирания 2915...

20
Водачката на тролейбус 2697 е "за похвала" и бие много от колегите си мъже. Пуши и говори с телефон на ухото, докато управлява... Случката се разиграва в момента по линия 9 в посока Борово! ;)

Pages: [1] 2 3 ... 735