Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - blagun

Pages: [1] 2 3 ... 607
1
Не знам колко бързо ще преминават товарите от Солун към Будапеща, след като най-бързият им пътнически влак прави равната като тепсия отсечка Белград-Суботица (180 км) за 4 часа. Сигурно при кайзер Франц Йозеф се е движил по-бързо.
Не че нашата алтернатива през Видин-Калафат се е скъсала от бързина.

2
По Христо Смирненски в стръмния участък е невъзможно да премине автобус заради разрешеното двустранно паркиране, което на всичкото отгоре е и зона.
Зоната е отменима, както беше по Ботев (и както трябваше да си остане).

3
Какво толкова сте се зациклили (както и миналата година) във фантастични сценарии за периферната отсечка от ремонта, където широки улици за заместващи автобуси дал Бог? Трафикът от Хладилника до Стадиона не е такъв, че да не може да се поеме от автобуси и това се случваше за няколко години напоследък. Не виждам проблеми даже автобусите да вървят по Арх.Миланов/Христо Смирненски - Итонгите имат достатъчно мощност да качат баира (ако не - О302 са винаги готови  :D).
Същественият въпрос е какво ще се прави в централната част и връзките с другите видове транспорт на МС Стадиона, МС Сердика и Попа.

4
Не вярвам в Иван Вазов някой да се ядосва, че са върнали шестицата където й е мястото. Но веднага ще се ядосат, ако не подсилят единицата, както си е редно.
Колко коли обслужваха ТМ1 и ТМ6 до 2015?

5
Да събудим темата с оглед на идващия ремонт:

Като започнат ремонтите по Графа и по Борис три, ще има предостатъчно трамваи и ватмани. И без това се очертава голяма резачка от съвсем скоро, а пробегът трябва да отиде някъде. За Графа се мислело замесваща автобусна линия по Гурко.
По Гурко в посока от стадиона до Телефонната палата няма проблеми. Алабин също изглежда безпроблемна. Но в обратна посока единствен начин за автобусите да стигнат по Гурко е по Солунска и Дякон Игнатий, което ме съмнява, че може да се случи.

6
Ако все пак го пуснат ще трябва да възкресят Т4D, иначе ще стигат ли трамваите за тм11?
Е то не трябва повече коли за шестицата от обслужващите го по маршрута до Иван Вазов. Просто няма да сложат допълнителни коли по единицата, за да се наострят жителите на Иван Вазов срещу тези на Лозенец. Ще са си на положението преди спиране на движението в тунела.

7
При всички случаи не е ефективно да върви по ръба на квартала по бул. Линкълн.

8
А94 виси в блокади между Семинарията и СУ, съответно обслужването от него не е чак толкова добро. :rolleyes: А102 също виси в блокадата от Семинарията до Хемус. :rolleyes: Определено е нужна допълнителна връзка по обособено трамвайно трасе без блокади. :rolleyes:
Той виси, но за тези, които пътуват от Хемус към центъра, е все едно. Ако всичките пристигат долу със закъснение +5 (което не е съвсем така заради развлачените разписания), на чакащите там им е все едно, дали ще се возят с 5-та или със закъснялата 4-та кола.

Категорично съм съгласен с Emperor, че закриване+обещание за откриване не е равно на замяна.

9
Баба ми, която е имала леля, живееща в района разказва за този трамвай, че са го ползвали още от края на 20-те години на миналия век. Трамваят си е бил толкова нужен тогава, колкото и сега.
Трамвайното трасе от Хемус до Спартак е от 1984. На Хемус транспортното обезпечение е повече от добро - метро и А94 (не броя А102, който не отива към центъра).

Въпросът е да не се рекламира заместващо тролейно трасе, ако не е такова - визирам рекламирания тролей 8А или 94А. Ако пуснат линия с електробуси А174:Манастирски ливади - Арсеналски - Петте - Ботев - гарата, по-може да мине за заместване на трамвая. А да се промени сегашния маршрут на ТБ8 е повече от скандално - той и само той дава връзка на Гоце Делчев, Стрелбище, Иван Вазов и даже Младост-1 с медицинския район.

10
Ето прочетете подробно за новата тролейбусна линия от първа инстанция (Евгени Крусев): http://mysofia.bg/news/troleibus-ste-svarzva-trite-linii-na-metroto/ и ми обяснете, дали тя замества ТМ6 или подсилва А94 :angry:
Единствено възможен тролеен маршрут, заместващ горе-долу трамвая по Арсеналски, трябва да върви по Фритьоф Нансен - ляво по Патриарха-Петте-Руски паметник и нататък по Опълченска. В другата посока - през тунела на НДК надясно. Направената промяна е направо катастрофална - вместо да замести трамвая по Арсеналска и до голяма степен А74, тя дублира силно маршрутите на ТБ8 и А94.
Тук не коментирам, дали Луи Айер е най-подходящата улица за тролей, след като и с неголям джип имам проблеми при разминаването с други коли или с А65. Мога да ръкопляскам само ако и направят основна реконструкция до габарита примерно на Костенски водопад.

11
Ето го проектът: https://www.youtube.com/watch?v=s_jMoUY-QOo. Само Вакарел няма да е на новата линия, но си има отклонение за него (както и за мина Чукурово). Доколкото се вижда от анимацията - само отклонение от източна страна - откъм Пловдив, т.е. няма да е възможно пътнически влакове София-Вакарел-Септември да минават през сегашната гара Вакарел. Уникални гледки ще има по мостовете на новото трасе, по сегашното няма някакъв уникат.

12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 11.03.2018, 18:06:24 »
И без това при хранителните продукти цените са като на запад и в момента.
Сериозно?????????????

13
Според мен преминаване през 30 минути на автобус през летището е доста пресилено. Да не забравим, че и сега, при функциониращо метро, А84/184 и 384 доста пътници се ориентират към такситата. Не мога да си представя много мераклии нощем да разнасят куфари от един на друг автобус. Може да пуснат N84 по класическия маршрут до хъба на Батенберг -от 23:30 до 01:00 и от 04:30 до 05:30. За двата полета на Wizz в 2 часа нямам идея - може би един курс в 02:30?

Иначе по маршрутите - линията от летището, ако я има, твърдо трябва да е по Цариградско - най-вече заради хотелите, ориентирани към пътниците от летището. На юга са много добре вързани маршрутите, за разлика от бялото петно на общинския проект. Може би ще те упрекнат от пресгъстяване на югоизтока. Но след като си ме ощастливил с 2 маршрута, нямам право да те упреквам  :devil:
На североизток - бледосиният маршрут може да направи една врътчица през Каменоделска-Орландовци-Първа българска армия.

И имам въпрос по общинския проект: някъде прочетох, че автобусите ще са 14, а не 16. Това обяснява късите отсечки до Левски-Г и Гоце Делчев. По 2 от линиите ще се движат по 3 автобуса, а не по 4. Според мен като програма-минимум това трябва да се преразгледа и двата маршрута да се удължат, още повече, че са в райони, необслужени добре с нощни маршрути. За Левски вече споменах предложение за удължаване, което ще покрие допълнително Орландовци и Хаджи Димитър. За Гоце Делчев е идеална твоята усуканица през Арсеналска-Черни връх, Ибсен или пък казионната, продължена до Парадайз мол. Друг е въпросът, че 40-минутните лъчи при нулевия нощен трафик ни гарантират юнашко влачене, познато ми от ползването на А94 след Халбите. Но явно влачещият се ГТ е запазена софийска марка.

14
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 11.03.2018, 11:28:19 »
искащите на готово за щастие се изнасят.
От познатите ми, заминали да учат или работят в чужбина, не познавам някой да е намерил наготово щастие на новото си местожителство. Нито по-доброто заплащане, нито по-доброто образование ти гарантира щастие само по себе си. Всеки българин в чужбина си знае цената на своето "щастие" и компромисите, които прави.

15
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 09.03.2018, 22:56:15 »
И то не ги плащат най-вече "паралиите" и "фирмаджиите", вземат хитри счетоводители точно за да се укрие колкото се може повече. А ако счетоводителят знае, че го грози пандиз, надали ще прави такива шменти-капели, дори и шефът да настоява. То въпросните шменти-капели в нормална държава и шефа ще приберат "на топло".
Доста си се откъснал от България. За твоя информация укриването на осигурителни вноски от 2015 е криминално деяние, а отговорност носят не само началниците, а и счетоводителите, изготвили неверни документи. Събираемостта на данъци в НАП е на прилично южноевропейско ниво, далеч над това в държавата, в която съм в момента.
Само че сигурно от медиите си прочел, че големите риби не са подотчетни на НАП, а на офшорни обръчи от фирми. Просто елементарното укриване от 90-те и осигуряване на МРЗ е минало свършено, има далеч по-тлъсти схеми. Наша Гинка от Пазарджик има някакви оборотчета от няколко хиляди и запорчета за още толкова, но слага на масата 300 милиона евра. Цецо Мустака си направи шменти-капели с КТБ с няколко порядъка повече от някакви си спестени осигуровки. Колкото и да ровят върха на айсберга КТБ, нищо от подводната му част не е във видимата за НАП и прокуратурата зона.

А даже всички ЕТ и ЕООД да бяха плащали данъци и осигуровки на реално изплатените суми, това е с пъти по-малко от милиардите, които изтекоха и изтичат в енергетиката.

16
Ако по Струга няма ежедневно тармвайно движение ще заприлича на паркинг и при нужда ще стане трудно да се освободи.
Да бе, трудно! Тази зона е любима за паяците - близо до наказателен паркинг, лесно евакуиране, невлизане в задръствания.

17
1. Линията към Студентски град вместо по Св.Наум да върви по Черни връх-Вапцаров и маршрута си.
2. Линията за Овча купел 2 вместо по периферията на ОК2 да минава по Монтевидео-Боряна-Автогара Овча купел
3. Късичкият радиус за Левски да се врътне през Сточна гара-Стоилов-Каменоделска-Първа българска армия-през Хаджи Димитър до Вл.Вазов и нататък по маршрута си

Иначе съм съгласен с Марин, че индексите на линиите трябва да са с кирилско Н, още повече, че тази буква е налична в латинската и даже в гръцката азбука.

18
... ще подобри видно неефективната в момента тройка.
В момента ТМ 3 не е неефективен, проблемът с липсата на ефективност идваше от огромните интервали.
Тя е ефективна в участъка Захарна фабрика-Възраждане, който се поема от новия вариант на ТМ6 и неефективна при тантуркането по Ботев до гарата. Връзки на Стамболийски с гарата на различни спирки правят А77,60 и 74.

19
Съгласен съм, че ТМ1 и 6 биха били силно дисбалансирани във вида им преди спирането (вариант 0). Най-малкото, което трябва да се случи, е да им се разменят крайните спирки. Иначе от следващите варианти най-добре изглежда Вариант 1 и ще подобри видно неефективната в момента тройка.

20
Алтернатива може да е линия със сходен маршрут с ликвидираната. А102 изобщо няма какво да я обсъждаме - тя има само 2 припокриващи се спирки. Също както провалилите се "заместители" 6тм1 и 6тм2, които возеха въздух до моста на въздишките. Тролей, насочен към Одеон и СУ практически е почти А94. Смислен тролеен вариант е по Черни връх-Нансен-Петте-Руски паметник-Опълченска-... Но май това не е офертата. И най-важното - ако проектите Скобелев и тролейно трасе са разделени, няма гаранция за цялостното им изпълнение. Плюс ОП за тролеи, тъй като наличните не стигат и за действащите линии. Обещано тролейно трасе не е равно на действащо.

Pages: [1] 2 3 ... 607