Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - tm0

Pages: [1] 2 3 ... 145
1
Линии на градския транспорт са с натрупано закъснение поне един час. Заради валежите от сняг и затрудненото почистване, интензивния трафик на автомобили пътници стоят по 20 минути да чакат автобуси по ключови линии в центъра. Важат позлатените правила на Центъра за градска мобилност, заради които превозните средства се движат по няколко едно след друго, а след това няма транспорт. Заради тези некадърни служители на ЦГМ, които не признават курсове на водачи, прилагайки субективно нефункционалния правилник, въпреки че пътниците са превозени, никой не иска да работи в градския транспорт и десетки напуснаха. В момента е пълно с пенсионери, на фона на големия недостиг на водачи. Когато дойде време за избори много от гласоподавателите ще си спомнят за градската дебилност и колко време им загубиха политиците марионетки.

2
Тролей 1805 - линия 11.

3
Никой не е обещал официално пускане.

4
Когато това лято започне ремонтът на Графа, се очертава да няма трамвайно движение - нито 10, нито възстановен 6. Едновременно ще се реконструира подлеза на НДК, Граф Игнатиев, Гешов и България. А по отношение на броя заместващи автобусни линии, мислете ли че е постижимо? Защото до преди 15 юли те няма да осигуряват редовно обслужване на пътниците като интервал.
Стана интересно като казаха, че започва ремонт на Арсеналски, да се надяваме, че няма да се прави нещо по трамвайното трасе като например да го извадят?!

5
Идеи / Re: A204/304
« on: 18.03.2018, 18:01:04 »
Ако пътувате успоредно на превозно средство на градския транспорт, движещо се по бул. Цветан Лазаров, ще разберете в какво ужасно състояние е пътната настилка. Заради нея се разбиха новите къси тролеи. Автобуси да не се движат в бус лентата по цялото протежение на булеварда, в посока от Димитър Пешев до метростанция Дружба. Да се ползва средна активна лента за движение.
При посока на движение към Димитър Пешев от кръстовището с бул. Копенхаген автобусите да се движат в лява лента до осевата линия, поради опасното състояние на останалите две ленти.

6
Идеи / Re: A204/304
« on: 18.03.2018, 15:46:17 »
304 стои да чака интервал от предната кола, защото ако има изпуснат цял курс, това е скандално. Обаче като тръгне по маршрута пак трафика и светофарите нарушават обслужването.
204 да обслужва редовно Борово, без съкращаване на маршрута. Наваксвания да се правят на стадион В.Левски с прехвърляне в следващата кола на пътници и обратен завой в другата посока.
Виртуалните табла и тези по спирките да показват времето до пристигане на първата и последващата я кола по същата линия. Така, ако първата кола е препълнена, а следващата кола е след 4 минути, пътниците няма да се тъпчат и допълнително да бавят вече закъснелия автобус, а ще бъдат превозени нормално със следващия. Имам предвид една линия.
Празник разписанията на трамвай 10 са така направени, че събота 204 минава в минутата на пристигне трамвая на УАСГ, а неделя - 204 идва по разписание една мината след другото превозно средство. Така и по летните, и по зимните разписания. Заради некадърно съставени теоретични разписания, пътниците чакат максимален интервал, заради смяна на две превозни средства. Как искате да намалите автомобилния трафик като вие от ЦГМ отблъсквате хората с вашите недомислици. Непрекъснато усвоявате средства за подобряване транспорта по европейски програми, гълтат ги приближените ви фирми (светофари, електронни табла, камери) и накрая не можете да извършите елементарен мисловен процес как да се подобри положението!

7
Автобус 12-тм излиза във виртуалните табла при търсене по спирка.

8
Идеи / Re: A204/304
« on: 18.03.2018, 01:09:12 »
Откакто удължиха 304 до историческия музей, основната маса пътници намаля. 304 вече трупа закъснения - от бавно каране, с цел пестене на гориво, плюс задръствания, поне по 25 минути. Автобусите, с които сега се обслужва линия 304 са стари, аварират, отвсякъде влиза прах и мръсотия; прозорците не могат да се отварят; непрекъснато се изключва от скорост и се кара по инерция. Затова хората пак разчитат само на 204. Щом дори и почивни дни, при спазено разписание в някои от спокойните часове автобусите на частния превозвач се карат максимално бързо, говорим за успешно концесиониране на линии. Когато договорът изтече, всички ще съжаляват за това, че общината ни губи времето в бавни превозни средства. Икарусите се движеха по-бързо, отколкото автобусите сега! Пътникопотокът от Манастирски ливади е нищожен, спрямо този от Дружба и окръжна болница (отскоро при добавена спирка Mall of Sofia). Ако искат да запазят последния маршрут на 304, трябва още една кола. Като прибавим позлатените гнусни правила на Центъра за градска мобилност, че превозни средства не могат да прекъсват маршрута си при свободен път (да обръщат посоката преди крайна спирка), резултатите са лоши.

9
11 март: 1139 - 111, 12 март - 1955 на 102.

10
Положението с нечуване мнението и исканията на хората отиват към протести. Било спешно положението на Скобелев - че то от колко години е спешно. Този път няма да закриете още една трамвайна линия!

11
Преди около седмица автобус 1223 беше с откраднато зарядно за ГСМ от ел.гнездо.
Все още е така, а има още един автобус с изчезнало зарядно - 1216.

12
Тази сутрин автобус 2147 по линия 304 аварира. Кога е започнала аварията, не знаехме, но ни изгубиха времето. След 8:30 ч. автобусът пристигна със закъснение. Как се е движел 2147, може да се прецени по паралелното движение на 9107 (204) на една минута пред МАН-а. От втора спирка в Дружба 2 до х-л Плиска 2147 се движеше с не повече от 20 км/ч. Чуваше се пищене от таблото. 9107 мина, обра пътниците, препълни се от трета спирка и с максимално бързо и безопасно каране продължи по маршрута. На Цариградско шосе, след окръжна болница ни задмина следващата кола по линия 304 - автобус 2155. Последният беше с двама пътници и се движеше сравнително бързо. На Плиска 2147 изгаси двигателя и ни свали. Предупреждението за авария можеше да се даде много преди Окръжна болница, на която спирка шофьорът слезе да провери двигателя. В последният момент на Плиска успяхме да се придвижим с 9110 по линия 204, отново препълнен и бързо шофиращ. Как няма елементарен мисловен процес да предупредиш пътниците, да се обадиш по служебния телефон на колата зад теб и с половин минутен престой да събере бързащите пътници. Те от своя страна си изгубиха времето, докато чакаха трето превозно средство. Ето това са правилата на Центъра за градска мобилност и липсата на диспечерска организация. Тези автобуси МАН возеха не само Студентски град, но и пътници по други линии. Кога ще претърпят ремонт на двигател, на каросерия (ръжда). То бива бива свръх експлоатация, текущо и генерално лошо планиране на транспорта, ама това на нищо не прилича! :/

13
Благодаря на Спаси София и Сдружение Градски транспорт и инфраструктура за това, че за пореден път защитиха позицията на гражданите. Внесе се яснота, защото все още има хора, които не са виждали проектите. Значение имат много фактори, може би гледат финансовия повече. Значение имат екологичния, доказания пътникопоток, социалния, възвращаемостта на инвестицията. Дано тези, които не ползват градски транспорт, а вземат решения за други хора, разберат това.

14
Преди около седмица автобус 1223 беше с откраднато зарядно за ГСМ от ел.гнездо.

15
Истината е, че докато имаше смесено обслужване, ватманите на Банишора караха по-бързо в участъците, които позволяваха висока скорост, за разлика от тези в Красна поляна. Сега, поради особеностите на времето не може да се кара бързо, заради боксуване и пързаляне при спиране/ трудно потегляне. Релсите са много мръсни и кални - обяснявали са съфорумци.

16
Една добра новина. Автобусите MAN CNG ще се поддържат с оригинални резервни части по голям каталог. Автобусите от модела на гараж Дружба масово скърцат при съчленението и за разлика от другите гаражи, не се предприемат мерки за това.
Във връзка с увеличаване броя на автобусите на метан, ще се разширява капацитета на газ станциите.

17
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 02.03.2018, 02:03:29 »
повече от 40 мин не е имало трамвай 10. Когато се стигна Хладилника от Центъра наредиха да се изкача времето за депо и да се тръгва. Т.е. след като 40 мин не е имало трамвай, десетката да изчака още 10 мин да й дойде времето да тръгне.
Поредният пример как правилата на Центъра за градска мобилност не стават. Аварии и природни бедствия има, но ще дойде деня, в който публично ще бъде изгорен правилника, заради който страдат пътници и водачи.

18
27 февруари: трамвай 4125+4127 прибран през Ботевградско шосе от друга двойка трамваи.

19
На 03, 04 и 05.03.2018 г. превозните средства на обществения транспорт ще работят по празнични разписания.
Ето кога, малкото останали да работят, под угнетяващите и абсурдни правила на Центъра за градска мобилност, ватмани и шофьори ще почиват.

20
Ето само част от сигналите за нередовен градски транспорт, който ползваш, ако оставиш личния си автомобил. 26 февруари 2018 г.:

Правилата за движение на превозните средства на Центъра за градска мобилност не стават!

Pages: [1] 2 3 ... 145