Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 701

Pages: [1] 2 3 ... 126
1
708 подменен от 701 поради липса на комуникация.
На 701 лявото крило на 4 врата не се затваря. След няколко дърпания и един ритник се оправи.
И накрая излезе 702, защото 701 изпраска една джипка на ул. Краище.

2
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 11.01.2018, 00:53:34 »
Много хубаво са ги проектирали, голям кеф е и как при отварянето на вратите пада едно стъпало, което е облекчение за трудноподвижни хора.
Трудноподвижните хора трябва да се качват на първа врата (която не се затваря автоматично) или на трета врата (която е в нископодовата секция). На втора, четвърта или пета врата някой с бастун обикновено бива затиснат от вратата, тъй като слиза бавно, а вратите стоят отворени няколко секунди. Не се намери никой никъде да обясни на хората, че може да натиснат бутона по време на движение и да слязат на стъпалото долу и вратата пак ще се отвори, тъй като копчето "помни". Отделно има бутон на дръжката, която разделя стъпалата за такива случаи, но масово хората не гледат и се стига до такива ситуации.

3
Трамваи / Re: Дюваг
« on: 02.01.2018, 12:56:11 »
4413 до последно беше на етап "кърпене". Сложиха рифелова ламарина на стъпалата, китосаха го тук - там и завариха едни грозни и настърчащи ламарини с претенция за престилки. По кабелажа не е пипано нищо, освен, че от едната батерия са изтеглени 24V за GPS-а, защото има някаква утечка и горяха бордовите устройства. Естествено, утечката ще продължи да си я има, защото изолаторите на пусковите и спирачни резистори не са пипнати, кабелажа е на 60 години и само чудо пази този трамвай от самовъзпламеняване.
Дано успеят да го научат тоя трамвай да върви напред вместо назад, че беше голяма мъка. Само флексът ще ги оправи !

4
Днес 665 по ТМ 12 на спирка Козлодуй. Плевенска таратайка спряла близо до линията, ТМ спира на спирката, хората си натискат бутоните и втора врата влиза в колата и се заклещва. Изненадващото беше, че нямаше драскотини и щети по вратата на 665.

5
Новата година идва с "приятна" изненада за ползвателителите на ТМ 3 и ТМ 12. ТМ 3 отново се връща на старото разписание 5-3-3-2, а Тм 12 става от 9 на 8 коли... :angry: Хвала, ЦГМ, така се печелят пътници !!!

6
При мен не работи.  :(
Може би трябва да го ъпдейтнеш. При мен работи.

7
Софбус отново работи ! Хвала, Здравко Несторов ! :fan:

8
Разписанията трябва да са съобразени с трафика, състоянието и натоварването на трасето.
Оптималната скорост на трамвай в необособено натоварено трасе е около 25км/ч. Тук говорим за участъци с изсипано много време, създаващо дискомфорт на водачи и пътници, а не за рязане и развиване на опасни скорости.
Делник (по наблюдения)
За ТМ3 махане на 3/4мин. от Ботев до Захарна, +1 нова към гробищата вечер
За ТМ6 махане на 2мин. по Жеков и 1мин. на надлеза, +1 нова на Петте Кюшета (и ТМ7)
За ТМ 8 махане на 2/3мин. от Пастьор до последната, 1мин. на Вардар и 2мин. от Мола до Съдебна.
За ТМ 10 махане на 2мин. от Мола до Гарибалди и 2/3мин. след Журналист. 
Списъкт може да се допълва, но трябва и да се действа :rolleyes:
Не знам дали си наясно, но трамваите не се движат сами по софийските улици, тоест спират по спирки, чакат по светофари и висят в задръствания. Не може на всяка последна спирка да има по 10+ минути за завъртане, а за сметка на това да се кара неразумно и опасно заради съкратено разписание. В събота и неделя бях в Белград и се повозих доста на трамвай. Еми там карат като бесни (повечето) едни плякатарки и това, което ме изуми, беше, че никой пътник не направи забележка на ватмана защо кара така, там явно така са свикнали да ги возят и се държат. Отделно, че и 90% от трасетата са обособени. Когато тези фактори са налице в София, тогава би могло да говорим за осезаемо забързване на наземния транспорт.

9
Добре какво стана с обещаното забързване на ГТ??? Крусев и СО искат да борят задръстванията с ГТ със скорост 12км/ч. Курсът на ТМ8 без проблеми може да се намали с 10мин. Така линията може да се обслужва от 9 вместо 10 коли. Същото се отнася и за тм 3, 10 и 11 и доста други. 8 и 10 се влачат като сополи по Ботев завличат и тм7. Днес тм3 караше бавно и пак цъфна на -4 на Величков. Този проблем е от години и отблъсква пътниците все повече!
За ТМ 8 и 10 може да се махне от Мола до пл. Македония и да се даде на последна спирка. На ТМ 3 разписанието не е равномерно разпределено - към Захарна фабрика е раздуто, а от Клокотница към Орландовци съкратено. Иначе без някакво обособяване на трасетата, няма как да се забърза трамвайният транспорт (за пример е Белград).

10
Някой знае ли дали Дювазите се движат в Белград и по коя линия?

11
Днес нощните коли по ТМ 3 ще са 702 и 709.

12
Какво става с великолепната осморка, идват ли вече насам?
Очакват се другата седмица.

13
Тези трамваи трябва да ги пуснат на 12 за да обслужват центъра
Нов трамвай по разбитото Илиянци забрави да пуснат, а и, за съжаление, ремонт не се предвижда скоро.

14
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 20.10.2017, 21:42:42 »
Очаквано - заради мача утре:
Мачът на Герена или на Националния стадион ще се проведе?

15
До ползвателите на Софбус:

тъй като си кореспондирам с човека, който поддържа приложението, той има нужда от помощ, за да заработи отново приложението. Нека всеки, който иска отново да проработи, да прочете долното и, ако има желание, да помогне с жалбата:
 

Здравейте,

Благодаря ви, че ми писахте и информирахте за проблемите със Софбус. От няколко дена приложението не фунционира и е свалено от маркета на Google Play. Съжалявам за това, което се случва, но за пореден път хората от градската мобилност не желаят хората да бъдат максимално улеснени и постоянно променят начините за извличане на информацията от сайта си. Това прави процесът изключително труден за нас като дивелопъри да се адаптираме към множеството промени. В момента има нова версия на сайта, която е доста различна като код и достъп и... приложенията станаха нефунциониращи. В момента е свалено от маркета и се надявам в близко време да успея да го оправя, но... ще изисква доста усилия и време... Съжалявам за причиненото неудобство и се надявам в скоро време всички да се радваме отново на Софбус в маркета и да помага на всеки да достигне до желаната си дестинация.

Имам идея, за която обаче ми трябва подкрепата на много хора. Ще съм благодарен, ако вие като потребител и всеки около вас, на когото Софбус е помогнал и желае да продължи да се развива, да пише до СКГТ с молба да бъде предоставено удобно АПИ, което лесно да интегрирам в приложението и всички отново да го използваме (ако може да бъда добавен в копие на имейла, за да можем всички заедно да постигнем една малка победа, с която да улесним съществуването на такива приложения).
Благодаря ви предварително!

16
Според мен не е трамвайно. Залагам на А 85, предвид оскъдната до момента информация от mlk.

17
Трамваи / Re: Т6М-700/М (701-729, 801-863)
« on: 20.09.2017, 19:32:25 »
720 ще бъде пребоядисан съвсем скоро.

18
665 по 12 завъртя на гара Север около 19.30. Капаците на маслените станции бяха свалени.

19
От ТМ18 е резната една едносменна кола, която е изчезнала явно заради разстановката на ТМ3
Тя отдавна е резната и няма общо с увеличението на колите по ТМ 3. Мисля, че като преправяха разписанието по бул. Мария Луиза миналата година.

20
670 и 685 прибрани за отказ на регулатора.

Pages: [1] 2 3 ... 126