Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - V.Peichev

Pages: [1] 2 3 ... 218
1
Улиците Радко Димитриев и Владимир Серафимов са в прилично състояние и не се налага да джапа 500 метра кал. :rolleyes: При нормално ходене 500 метра се изминават за под 10 минути съответно с чакането на 213 и придвижването общото време делник се получава около 20 минути. :rolleyes: С директен трамвай до Младост 4 няма да се спести време, тъй като обръщалото неизбежно ще е доста встрани от БПС, докато 213 има спирки в близост до входовете/изходите. :rolleyes:

2
В София трамваите често се движат по-бавно а и обикновено ползват МРС. :rolleyes:

3
Има автобуси за движение върху сняг и лед на шасита от високопроходими камиони примерно Урал, КрАЗ, Татра и т.н. но са с малка вместимост, много висок под и нисък комфорт. :rolleyes:

4
Сравнението с Прага и Краков е удачно - това са градове от бившия соц лагер и цените на услугите и стандарта не се различават драстично, докато бюджетите са в пъти по-големи - за Прага около четири пъти, за Краков при приравняване на населението около три. :rolleyes:

5
Наистина бюджетът на София е малък - примерно Краков при по-малко население разполага с почти двойно  по-голям такъв, Прага при сравнимо население с около четири пъти по-голям. :rolleyes:

6
От 26 до 31 март компетентната институция не приема и не разглежда жалби, съответно обжалванията могат да се забавят. :rolleyes:

7
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 22.03.2018, 13:34:34 »
Аварийните ще се наложи да бият доста път особено, ако се пусне електробус по 14 - разстоянието от най-отдалечената от гаражи точка от маршрута е около 13 km до Гараж Дружба и около 20 до Малашевци. :help:

8
Това звучи като идея за промяна на маршрута на 73 след пускането на МД3 и евентуално в бъдеще замяната му с тролейбусна линия.  :rolleyes: Такава тролейбусна линия и 73 няма смисъл да съществуват едновременно - дублажът е огромен. :rolleyes:

9
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 21.03.2018, 13:33:35 »
При постоянни спирания и тръгвания и движение със скорост близка до пешеходната в задръстванията наистина рекуперацията не е особено ефективна съответно се увеличава разходът на енергия.  :rolleyes: От друга страна при подобни условия автобусите се представят още по-зле. :rolleyes:

10
Обособени трамвайни трасета е оправдано да се строят само при поне 5000 пътници на час в пик, по Г.М.Димитров и Симеоновско потокът е по-малко от половината от тази стойност.  :help: Съответно строителството на обособени трамвайни трасета би довело до излишни разходи без да се получи качествено обслужване - при такива малки потоци разходите за инфраструктура, подвижен състав и т.н. преобладават над останалите съответно себестойността на превоза на пътник е висока. :help:

11
Най-добрият вариант е тролейбусът да бъде удължен по сегашния маршрут на 306 и старото трасе на Малинов до Седмо РПУ, може да се направи ръкав за ляв завой от старото трасе към Балан. Не е лошо ръкавът да е само за тролейбуси аналогично на Кюстендил освен времето на изграждане на метростанцията. :rolleyes:

12
Обособено трасе може да премине само по източния край на Младост 3 и 4 и надали ще има сериозен пътникопоток. :rolleyes: По Филип Аврамов около 25 ДКЦ няма достатъчно място за обособено трасе, съвместено такова неизбежно води до задръжки. :rolleyes:

13
Не важат само за трамвайния транспорт, но при него са значително по-големи - инфраструктурата и превозните средства изискват по-сложно и скъпо обслужване, при нощни трамваи ще трябва да се търси време за извършване на тези действия, особен проблем са тези по инфраструктурата.  :rolleyes: При автобусите не се налага да се обслужва инфраструктура, обслужването на превозните средства е по-лесно, бързо и евтино и изисква по-малко време и труд. :rolleyes: Замърсяването от 20-30 автобуса не е толкова голямо, че да оправдава допълнителните разходи за трамваи при сравнително малки пътникопотоци. :rolleyes: В градове 3-4 и повече пъти по-големи от София може и да има достатъчно големи пътникопотоци през нощта, оправдаващи пускането на нощни трамваи, но за София това не е така, неслучайно градовете с подобно население обикновено разчитат на автобусен нощен транспорт. :rolleyes: Не е без значение и сравнително малкото покритие на трамвайната мрежа в София както и кривите обиколни трасета. :rolleyes:

14
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 20.03.2018, 15:44:00 »
14 не е подходяща линия за електробуси - маршрутът е прекалено дълъг особено посока Автостанция Изток,  пътните настилките са в лошо състояние освен Ботевградско Шосе и Владимир Вазов, има много индийци гратисчии и/или вандали.  :help: След края на концесията на Карат е най-добре да отделят някой и друг MAN SL232. :rolleyes: Също линията е крайградска и минава в промишлени зони, съответно намаляването на замърсяването ще е нищожно. :rolleyes:

15
Нощна трамвайна линия е свързана с по-високи разходи от автобусна - трябва да се подготвят вагони, да се плаща извънреден труд на обслужващ персонал, да се търси време за извършване на текущо обслужване и т.н. и ако се обслужва от по-големи вагони от единични T6A2/T4D-C неизбежно ще са полупразни.  :rolleyes: Специално линя по Цар Борис III, през Македония, Алабин и Мария Луиза минава в идеалния център и не обикаля, но разходите са прекалено големи. :rolleyes:

16
Идеи / Re: А 314
« on: 19.03.2018, 17:39:44 »
По-смислено е да се подсили 314 - в момента е на около 14-16 минути в пик. :rolleyes:

17
Примерно в Краков услугата спирка по желание се таксува 500 злоти около 230лв. :) В Прага - 3000 крони, което е приблизително същата сума. :)

18
Бутоните спирка по желание са необходими, но ползването им трябва да се регистрира чрез запомнящо устройство евентуално съчетано с видеонаблюдение съответно да се плаща за използването им. Примерно в БДЖ такава услуга се таксува 100лв. :rolleyes:

19
Автобусите без проблем могат да минават през идеалния център без да изискват специализирана инфраструктура, също маршрутите могат да са гъвкави. Четири маршрута са недостатъчни за добро покритие,  нужни са шест или седем. :rolleyes: Примерно тролейбус от Люлин до Младост със заобикаляне през НДК или Сточна Гара ще пътува поне 65 минути в едната посока, при това ще обслужва само западния и северния край на Младост 1 и евентуално в бъдеще западния на Младост 2, за сравнение автобус минаващ пряко по Цар Освободител и Тодор Александров може да обслужва поне три части на комплекса при по-малко времепътуване. :rolleyes: Линкълн е частично затворен, но автобус по Зеленика и Линкълн покрива по-голямата част от Овча Купел, където има високо строителство и висока плътност на застрояване съответно по-сериозни пътникопотоци. :rolleyes: В бъдеще може да се свържат Линкълн и Пашев и така нощният автобус да стига до НБУ. :rolleyes:

20
Тролейбус от Младост до Люлин има малко покритие в първия квартал, минава встрани от идеалния център и е прекалено обиколен с доста голямо времепътуване. :rolleyes: Такъв от Левски до Бъкстон също ще е прекалено обиколен и с доста голямо времепътуване. Подобни недостатъци има и предложеният ТМ9. :rolleyes: Като цяло трамвайната и тролейбусната мрежа в София са с малко покритие и обиколни трасета и не са особено ефективни за нощен транспорт. :rolleyes:

Pages: [1] 2 3 ... 218