Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: [1] 2 3 ... 195
1
Проблемът е, че трамваИте се трошат и като стане това, няма как да ги ремонтират. Няма как да стоят половин година едни трамваи изолирани в тази отсечка.

2
Може и да са намислили да го връщат за да покажат, че няма пътници.

3
По-скоро да минава по Любляна, Никола Петков и Монтевидео. Така ще се покрие на до 10 мин. пеша целия Овча купел, старата му част, Карпузица и Княжево в по-близките до оковръстното части.

4
Много хубаво звучи, ама като гледам колко съоръжения (мостове и тунели) има, не знам дали за по-малко от 5 г. ще го направят.

5
Наистина София има нужда от повече пешеходни зони и по-широки тротоари на много от улиците. В центъра е трудно да се разтъпчеш навън в обедната си почивка дори.

6
Сложили са саксии, но не е ясно до колко ще спират джигитите, особено по тъмно.

7
Актуална информация / Re: Наряди
« on: 02.03.2018, 10:33:18 »
Както знаем, в градския ни транспорт е важно да се усвои бюджета, да се изпълни пробега и да няма преразход на гориво. Пътниците са на заден план.

Някой има ли представа дали е различен като времетраене курса на 304 сега?

8
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 28.02.2018, 12:01:21 »
Ами не знам преди дали си минавал от там или не си гледал, но азпочти  всяка вечер се прибирах по Алабин през последните 10 години и мога да ти кажа, че постоянно имаше паркирали коли по Алабин след Княз Борис, както и около павильоните при спирката. Можеше редовно да се видят как няколко трамвая са се наредили и не могат да минат, защото колоната от автомобили преминва през релсите за да заобикаля паркиралите коли и те трябва да ги изчакват да се махнат. В момента се преминава доста по-бързо и безпроблемно.

9
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 28.02.2018, 11:10:53 »
За мен е и непонятно защо при положение че една глоба е мин. 50лв (не знам колко е за спиране на релсите) няма никакво желание да се измислят начини за глобяване. Дори ако иде там един патрул и глобява по 5 коли на час (макар че може и много повече, ама на не ги презорваме), това са 250 лв. Дори и двама да не платят - 150 лв. Разходите по заплати и кола да речем са 30 лв, а другото си е чиста печалба за държавата. Ако по Константин Величков и на Овча купел има ограничители, това може да спести по 1 кола на линия само по 11. Резултатите по Алабин например са повече от добри.

10
Много е зле положението на спирките. На местата, където са почистени, е изринато само малко. Подстъпите към спирките от свтофари, подлези и пешеходни пътели не са пипнати, на пътноъо платно пред спирката - също. Включително и на възлово място като Орлов мост не е почистено от подлеза до спирката, както и някои от изходите на подлезите.

11
Еми те карат с всесезони гуми и на това време няма как да не закъсват.

12
Quote
Катастрофа между автобус и трамвай №5 е станала на бул. „Цар Борис III“, няма пострадали, но се натрупа закъснение в движението на трамваите. Това каза за Агенция „Фокус“ Лъчезар Пеков – ръководител отдел „Организация, координация, контрол и безопасност на обществения транспорт“ към Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Инцидентът е станал към 6.00 часа. Автобусът се е движел за включване и е пътувал за гараж. Щетите са само материални.
„В участъка се натрупа по-голямо закъснение. Трамваите там закъсняха доста – с около 40 минути. В момента вече този интервал е избит и максималното закъснение е около 15-20 минути, то е за линиите 4, 5 и 11“, коментира още Лъчезар Пеков.
http://focus-news.net/news/2018/02/26/2492892/lachezar-pekov-tsgm-katastrofa-mezhdu-avtobus-i-tramvay-5-e-stanala-na-bul-tsar-boris-iii-nyama-postradali-no-se-natrupa-zakasnenie-v-dvizhenieto-na-tramvaite.html

13
На горнобански път 1501 е ударен странично по средата, вероятно от трамвай. Не знам дали е бил по 111 или е отивал по друга линия, но се е движел в посока Младост и в момента строи паркиран на светофара в насрещното. Забравих да го снимам, но той е и причината за голямото задръстване като се идва от Младост.

14
Днес е брутално навън - много трафик, боксуващи коли и задръстване навсякъде. Не може да се очаква редовен транспорт и да се мрънка. Днес ще е така и вероятно навсякъде по света ще е така при подобен валеж и вятър. В интернет може да се види и трафикът, и кога ще дойде някое превозно средство и съответно да се тръгне пеша или да се избере алтернативен маршрут.

15
Може би наистина идея с обща спирка като пл. Батенберг, където автобусите да спират под 45 градуса спрямо тротоара с определена секция за всеки ще е много удобна. Така няма да има объркване и след това всички ще се изнизват по ред и дори няма да има нужда от маневри като връщане назад. Мястото позволява да се тръгне и в двете посоки, а няма проблем да се забрани паркирането между 23:00 и 6:00, защото там няма жилищни сгради.

16
Ако намалят времето по 5 с 1-2 минути, ще се вдигнат на стачка и ще са много единни, ама за това че нямат нормални условия на труд, нищо не се прави. А тия синдикати дето им се плаща част от запалтата за какво са? Не е ли точно тяхна работа? И колко би струвало да се направят нормални тоалетни на всички крайни спирки на фона на целия персонал и разходите по подвижния състав? После защо няма персонал - повечето си траят и подмазват, а голяма част от нормалните хора със самоуважение като видят че няма как да се преборят си заминават. И това си е наистина въпрос на манталитет и далеч не само при ватманите.

17
Жената ме събуди стресната, но беше слабо и не ме впечатли. Далеч от класата на пернишкото :)

18
БМЦ на 74, но не видях номера.

19
Не знам какво сте гледали в новината, но там пише, че билетът ще е 2 лева и картите няма да важат, а не 4 лева.
Обаче от написаното се вижда, че не се изключва вариант да има добавки към картите, за да можеш да ползваш и нощния транспорт.
Quote
обновено преди 16 минути
Коригирали са текста между моя и твоя пост. Пишеше 4 лв. като го пуснах.

20
От общината обсъждали нова наредба за градксия транспорт, от което по интересното е:
- че се планира отпадане на билета за багаж
- билета за нощен транспорт да е 2 лв. и да не важат карти (автора е коригирал статията, първоначално пишеше 4 лв.)
- акта за нередовен пътник става 50 вместо 200 лв.

http://dnes.dir.bg/news/sofia-gradski-transport-stolichna-obshtina-naredba-sos-tzgm-26904801?nt=13

Pages: [1] 2 3 ... 195