Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ozzy

Pages: [1] 2 3 ... 553
1
Все си мислех, че печатите ги слагат само на дизеловите. Нали метановите нямат норми?

2
Вчера и днес попадам на два различни Ман-а по 310 и карат все с отворени прозорци и изключен климатик,въпреки че си е доста топло тия дни.

3
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 13.07.2018, 13:48:20 »
Да, това отзад е зала Христо Ботев.

4
Разни / Re: Футбол
« on: 12.07.2018, 10:45:42 »
Исторически успех на хърватите! За пръв път балкански отбор да стигне финал на световното :)
Реално до 60-та минута хърватите нищо не играха, но след това англичаните започнаха да грешат доста в защита и изпуснаха мача. Само мога да си представя каква лудница е било в Загреб снощи :fan:

5
Освен това има и достатъчно пенсионери, ученици и студенти, които са свободни през седмицата, когато планината не е толкова претъпкана с хора. Мисля, че поне 2 курса сутрин и вечер на 63 и 66 в делнични дни не са излишни като за начало.

6
Леко отклонение от темата, но вижте в Загреб какви ограничители на скоростта поставят. Масово са от първия тип - гумени, трапецовидни. Ако си карат точно в лентата, автобусите почти не ги усещат, докато с кола се налага да намалиш. По-рядко има от втория тип - асфалт.

У нас взеха да слагат и в провинцията повдигнати пътеки на доста места, лошото е, че не се спазват никакви стандарти. Една част от тях не са маркирани изобщо и в тъмното се получават неприятни изненади, ако не познаваш района.  :/

7
Майка ми го беше забелязала това още преди 6-7 месеца. Мисля, че се получава така заради курсовете на някои влакове от Витоша до БПС, както и заради включването на влаковете от депото до Летище София.

8
Между другото, на нощните автобуси вече се съобщават повечето спирки.

9
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 345 (G)/Conecto (G)
« on: 04.07.2018, 18:21:24 »
3307 със самоделни дъждобрани над всички врати:

10
Според мен е излишно всяка станция да се обявява на английски, достатъчно е, че по схемите са написани. Важно е основните станции да се обявяват на английски. Добра практика от Германия е да се обявяват и връзките с наземния транспорт, които се правят на станциите.

11
Автобуси / Re: Чавдар В1420
« on: 19.06.2018, 12:09:50 »
Видео от транспортирането на Аквариума до София:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=4XG98HLnQCA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4XG98HLnQCA</a>

Отново благодарим на всички, които помогнаха това да се осъществи!

Сега се борим с времето да направим частична подмяна на някои износени елементи по салона и да му ремонтираме светлините, за да може да премине ГТП и регистрация в КАТ. Това трябва да се случи до края на месеца. Ако имате желание да ни подкрепите - това може да направите чрез дарение на http://trolleybus.bgtransport.org/donate/

12
Този автобус ще се движи по маршрута на ретро тролеите, който е планиран или ще се движи по друг маршрут?
Не е обвързан с определен маршрут, като го ремонтираме, може да се движи навсякъде. При тролеите е по-трудно, тъй като сме зависими изцяло от контактната мрежа.

13
Купихме го, но инициативата съвсем не е приключила. Прибирането до София няма да е леко, а за да добие оригинален вид и да може да вози пътници, има още доста работа по него. Хубавото е, че почти няма липси по него, оказа се даже, че му работят копчетата за заявяване на спирка - като цъкнеш копчето и при шофьора светва на коя врата има за слизане.

14
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 03.06.2018, 13:51:11 »
За велосипедите е добре, че има площадка. Но по-добрият вариант е да има стойки за велосипеди отпред и отзад на автобуса.

15
Вчера автобусът успешно беше закаран в гаража на Пътнически превози Сливен, където ще го видят на канал. Ще се сменят изгнилите маркучи, въздушни възглавници и др. и ще се подготви за пътя до София. По всяка вероятност придвижването до София ще стане на 12ти юни, да се надяваме то да е безаварийно. Предстои да уточним и маршрута.
Може да видите три видеота от вчерашното придвижване от ЗММ Сливен до Пътнически превози на страницата на Сдружението във фейсбук.

16
Инициативата е изцяло доброволна, не задължаваме никого да дарява пари. В случай, че за някого кампанията е досадна и безсмислена, моля да пропуска и да не чете настоящата тема!

Спонсори не се намират лесно, а първата стъпка към намирането им е автобусът да е собственост на сдружението. За възстановяването му в оригинален вид със сигурност ще търсим средства и материали от различни фирми. Ще разчитаме и на доброволчески труд при реставрирането, примерно на салона на автобуса.
Относно държавните институции - имаме уверението от страна на Автото, че ще може да съхраняваме автобуса в някой от гаражите, предстои да се уточни в кой точно. Да се надяваме, че някой ден ще имаме собствен терен с покрив, където да ги съхраняваме при по-добри условия.

17
Вчера привечер към 19ч. станах свидетел на интересна ситуация, на кръстовището на бул. Панчо Владигеров и Царица Йоана в Люлин. Чаках да пресека и забелязах, че светофарът задържа доста дълго зелено за направо по Царица Йоана (посока Люлин 3) и ляв завой. Даже левият светна червено и след буквално 2 секунди пак зелено. Усетих се, че явно НСО приближават и действително след около 2 минути премина някаква сръбска делегация. След тях обаче светофарът продължи да си свети зелено около 3-4 минути, без да преминава никой. Много шофьори и пешеходци, вкл. и 1125 по 111, решиха, че светофарът се е развалил, и всеки взе да минава на червено, както му падне. Това замалко не доведе до инциденти. Добре, че в някакъв момент фазите все пак се нормализираха.

18
Предполагам, че преди реконструкцията през жп линиите се е минавало с жп прелез, и това също е бавило доста трафика.

19
Доколкото знам, при строежа на пътния възел са бутнали някаква четириетажна кооперация. Чудя се тя къде точно се е намирала?

20
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 14.05.2018, 13:18:18 »
Даже и лебед(и) е имало. Сега в тази мръсотия в София май няма никакъв шанс нещо да се завъди.
След като напълниха отново езерото с патиците в Борисовата, отново има патици. По езерата в Южния около Перловската също има патици.

Pages: [1] 2 3 ... 553