Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - V.Peichev

Pages: [1] 2 3 ... 217
1
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: Today at 15:44:00 »
14 не е подходяща линия за електробуси - маршрутът е прекалено дълъг особено посока Автостанция Изток,  пътните настилките са в лошо състояние освен Ботевградско Шосе и Владимир Вазов, има много индийци гратисчии и/или вандали.  :help: След края на концесията на Карат е най-добре да отделят някой и друг MAN SL232. :rolleyes: Също линията е крайградска и минава в промишлени зони, съответно намаляването на замърсяването ще е нищожно. :rolleyes:

2
Нощна трамвайна линия е свързана с по-високи разходи от автобусна - трябва да се подготвят вагони, да се плаща извънреден труд на обслужващ персонал, да се търси време за извършване на текущо обслужване и т.н. и ако се обслужва от по-големи вагони от единични T6A2/T4D-C неизбежно ще са полупразни.  :rolleyes: Специално линя по Цар Борис III, през Македония, Алабин и Мария Луиза минава в идеалния център и не обикаля, но разходите са прекалено големи. :rolleyes:

3
Идеи / Re: А 314
« on: Yesterday at 17:39:44 »
По-смислено е да се подсили 314 - в момента е на около 14-16 минути в пик. :rolleyes:

4
Примерно в Краков услугата спирка по желание се таксува 500 злоти около 230лв. :) В Прага - 3000 крони, което е приблизително същата сума. :)

5
Бутоните спирка по желание са необходими, но ползването им трябва да се регистрира чрез запомнящо устройство евентуално съчетано с видеонаблюдение съответно да се плаща за използването им. Примерно в БДЖ такава услуга се таксува 100лв. :rolleyes:

6
Автобусите без проблем могат да минават през идеалния център без да изискват специализирана инфраструктура, също маршрутите могат да са гъвкави. Четири маршрута са недостатъчни за добро покритие,  нужни са шест или седем. :rolleyes: Примерно тролейбус от Люлин до Младост със заобикаляне през НДК или Сточна Гара ще пътува поне 65 минути в едната посока, при това ще обслужва само западния и северния край на Младост 1 и евентуално в бъдеще западния на Младост 2, за сравнение автобус минаващ пряко по Цар Освободител и Тодор Александров може да обслужва поне три части на комплекса при по-малко времепътуване. :rolleyes: Линкълн е частично затворен, но автобус по Зеленика и Линкълн покрива по-голямата част от Овча Купел, където има високо строителство и висока плътност на застрояване съответно по-сериозни пътникопотоци. :rolleyes: В бъдеще може да се свържат Линкълн и Пашев и така нощният автобус да стига до НБУ. :rolleyes:

7
Тролейбус от Младост до Люлин има малко покритие в първия квартал, минава встрани от идеалния център и е прекалено обиколен с доста голямо времепътуване. :rolleyes: Такъв от Левски до Бъкстон също ще е прекалено обиколен и с доста голямо времепътуване. Подобни недостатъци има и предложеният ТМ9. :rolleyes: Като цяло трамвайната и тролейбусната мрежа в София са с малко покритие и обиколни трасета и не са особено ефективни за нощен транспорт. :rolleyes:

8
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 16.03.2018, 18:06:36 »
Партиите са възстановени преди девети септември - имало е легална опозиция, няколко дни преди преврата е съставено правителство на БЗНС Врабча и Демократическа Партия. :)

9
По принцип T6A2(SF) са разчетени да работят с безмоторни ремаркета и би трябвало да няма проблеми със спирачното усилие, но каквото и да е приспособление няма да издържи скачване/разкачване десетки пъти за едно денонощие и неизбежно ще дефектира бързо.  :help: Не са без значение и рискът за ватманите и загубата на време - със скачване/разкачване на Журналист времепътуването до МС Левски ще е над 5 минути, вероятно 7-8 при положение, че с бавно ходене се взема за под 10 минути.  :help: Съответно само особено трудно подвижни хора биха ползвали подобен трамвай. :help:

10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 16.03.2018, 15:34:43 »
Александър II създава революционна обстановка с недомислените си реформи - не взема никакви мерки за устрояване на освободените селяни, много хора остават без нищо и/или с огромни задължения и това довежда до революционна обстановка с безредици и атентати. :rolleyes: Синът му се опитва да подобри положението, но не взема достатъчно решителни мерки - едва след събитията 1905г. са опростени плащанията на селяни, които вече са платили цени над пазарните за земята. Николай е слаб политик и не прави нищо за намаляване на тежестите от войната върху обикновените хора, икономиката изпада в рецесия и се създава революционна обстановка. Също така войната е била безмислена за Русия - нямали са шанс да получат контрол над проливите. :rolleyes: Също е допуснал репресии над заслужили пианисти професионалисти, удостоени с високото звание "Горький пропойца". :rolleyes: Едва Ленин премахва репресиите срещу пианистите. :rolleyes: Руските царе са допуснали репресии срещу Мусоргски, Чигорин, Саврасов, Репин и т.н. заради постиженията им в пианизма. :rolleyes:

11
Не е оправдано заради една спирка да се правят сложни и рискови маневри и да се скачват и разкачат мотриси.  :rolleyes: Времепътуването от Журналист до МС Левски със загубеното време за маневри и скачване/разкачване ще се окаже приблизително колкото това за ходене пеша. :rolleyes: Да не говорим, че сцепките се повреждат от често скачване/разкачване и няма да издържат дълго. :rolleyes:

12
При връщане на ТМ6 до Лозенец е нормално ТМ1 да е с поне пет коли - дублажът няма да е толкова сериозен. :rolleyes:

13
Спокойно може да се пусне ТМ10-А между Журналист и Хладилника - заместващ автобус по Баучер и Хемус е твърде обиколен и виси в блокадите от Семинарията към Хемус, НДК, по Левски и Евлоги Георгиев. За линия до МС Левски няма подходящи пенделни мотриси, а и разстоянието от Журналист до Хладилника е около 500 метра - съвсем нормална пешеходна достъпност. ТМ10-А може да е с курс около 35 минути двупосочно с почивката на ватмана съответно с три вагона през деня може да се поддържа интервал около 12 минути, през нощта с два - около 18. За линията могат спокойно да се отделят 5-6 единични T6A2(SF) от обслужващите в момента ТМ10 за да има оперативен резерв докато трае ремонта, резервите могат да стоят до оградата на Семинарията. :rolleyes: При 5-6 заделени вагона надали ще се наложи да се транспортира повреден до депото, докато трае ремонтът. :rolleyes:

14
Автобуси / Re: BMC Belde 220/250-SLF
« on: 16.03.2018, 10:47:02 »
При последните ми пътувания миналото лято O405 неведнъж едвам потегляха с много зор и ръмжене. :rolleyes: Амортизирани са и им е изтекъл ресурсът - за 101 стават, но 100 в делник пик има по-сериозен пътникопоток, тъй като е основната обслужваща линия в Северна Промишлена Зона и има реален риск да не успеят да потеглят въобще. :rolleyes:

15
Няма нищо странно - все пак участниците в курсовете ще возят хора след завършването им. :rolleyes: Без средно образование няма как да се получи втора квалификационна група по електробезопасност, която е задължителна за водачите в електротранспорта. :rolleyes:

16
Тролейбуси / Re: Škoda 9TR
« on: 14.03.2018, 10:15:49 »
От 1965г. пусково-спирачните съпротивления са изнесени на покрива с цел по-добро охлаждане от насрещния въздушен поток при движение и избягване на попадане на вода при мокро време съответно по-добра противопожарна и електробезопасност. :)

17
Вероятно са пропуснали да сменят нормата за 294 след промяната на маршрута - до Площад на Авиацията висеше в блокадата по Г.М.Димитров и съответно се изразходваше сериозно количество гориво.  :rolleyes: По новия маршрут няма блокади и би трябвало да намалят нормата. :rolleyes:

18
Тогава тролеят ще виси в блокади и се обезмисля при наличие на обособено трамвайно трасе. :rolleyes:

19
Съвместяване на трамвайно и тролейбусно трасе е доста сложно особено в тунел - трябват отделни контактни мрежи със съответните изолатори, носещи елементи и т.н. :rolleyes: Не изглежда оправдано, по-добре би било да се възстанови ТМ6 без излишни разходи. :rolleyes: Виждал съм пакетно придвижване по 94, веднъж на Евлоги Георгиев срещу СГСАГ дори пакет от пет автобуса около 18:40. :rolleyes:

20
А94 виси в блокади между Семинарията и СУ, съответно обслужването от него не е чак толкова добро. :rolleyes: А102 също виси в блокадата от Семинарията до Хемус. :rolleyes: Определено е нужна допълнителна връзка по обособено трамвайно трасе без блокади. :rolleyes: Електробус по Арсеналски, през Петте Кьошета и оттам към Централна Гара не би бил пълноценен заместник на трамвая, тъй като има сравнително ниска пропускателна способност и неизбежно ще виси в блокадите между Хемус и Петте Кьошета. :rolleyes:

Pages: [1] 2 3 ... 217