Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Iskar

Pages: [1] 2 3 ... 15
1
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 21.03.2018, 07:20:58 »
Не може ли след като няма кирилица вътрешните табла да се включат и да показват някаква информация само от цифри? Например актуалната дата и час?

Не, не може защото тези табла използват специфични ИБИС телеграми, за които ние нямаме устройство.

2
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 19.03.2018, 20:38:50 »
При тези трамваи, оповестяването е от новия GPS(таблета) и той се сбърква. Това е. Иначе гласовеите бази съм ги правил аз, там всичко си е като хората, но когато андроида прегрее... става миш-маш.

3
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 18.03.2018, 16:18:45 »
На Т4Д-М дори да беше качена кирилица(което не стана естествено), те нямаше да работят, тъй като и тамошната система използва специфични телеграми. Освен това, главният ИБИС модул на Т4Д-М също е свален при продажбата на трамваите. Има едно решение за "Краставиците", което обаче трябваше да се вземе още в началото, но тогава лайт-мотивът беше "Пари няма". Не, че сега би било друго.

4
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 18.03.2018, 11:18:19 »
Съобщаването на спирките зависи от работата на новия GPS, на последните 8 трамвая не съм сигурен дали е правено обаче гласово.

Вътрешните дисплеи работят със специфичен тип ИБИС телеграми, за които няма устройства в България. Освен това, трябва всички вътрешни табла да се програмират с кириличен шрифт, което може да се направи, но не в България, а в една специализирана фирма, която все още поддържа "АЕГ/Брозе" системи.


5
По принцип се разглежда "Ютонг" като основно превозно средство за нощните линии, още повече, че 18хх са само и единствено в АП Земляне. А иначе, работата на ИБИС техника е да обнови абсолютно всичко, т.е. всяко превозно средство за има пълния набор от линии за всички гаражи.

6
На "Песа", табелите са "СИМС"(Полски от същия град, където се строят трамваите). Гаранционната им политика е шантава, трябва да се изпрати старата табела и те да върнат друга. Така, че най-вероятно, когато спре за по-дълго ще се реши проблема. Като цяло, "СИМС" имат много проблеми, не само при нас, ами и в родината им. Слабички са.

7
18хх имат видеонаблюдение.

8
Идеята на общината, линиите да бъдат с латинско N си има причина и тя е, че така се приравняваме към международната практика, което ще е полезно за чуждите гости на София. Аз подкрепям идеята на общината.

9
Задната я оправих. Имам една странична при мен със щети все едно е преживяла атака с електромагнитно оръжие.

10
И при мен има една тотал щета от 9072 мисля, че е. Не става за нищо, не знам какво я е поразило, но всичкитe LED контролери са заминали. От "Горба" по темата писаха, че е възможен проблем с алтернатора и "пикове" по НВИ.

11
Яркостта се определя от фотодиод, който подава информация към LED контролерите на всяка пита. Това не е свързано с гореописаната повреда, а е съвсем отделна повреда, която може да се дължи на повреден фотодиод или замърсен. Когато е тъмно, интензитета на осветеност се намалява, когато табелата е подложена обаче на директно огряване от слънцето например, тогава фотодиода дава команда на LED контролерите за 100% интензитет, за да се вижда изписаното на нея.

12
Описания проблем засяга само една табела. Alpha-slave е контролер за управление на LED или флип-дот питите в едно табло. Той приема команди по Alpha-bus шина от управляващото устройство, което може да бъде мастер или компютър. При "Карат-С" са компютри Topform-CU1-DRTA3.

Описания проблем с неработещи различни табели специално за "Карат-С" има много забавна предистория. Значи, фирмата има два типа оборудване - автобуси с предна(линия+дестинация), странична(линия+дестинация) и задна(линия), както и автобуси с предна(линия+дестинация), странична голяма(дестинация), странична малка(линия) и задна(линия). Тоест, имаме автобуси с 3 и автобуси с 4 табла. Респективно имаме две бази данни за всяка конфигурация. Но когато диагностика им обърка картите и сложи карта за 3 табели на автобус с 4, то програмирането ще е за 3 табели и едната, обикновено странична малка(линия) няма да работи. Или ще показва глупости на страничната голяма(дестинация).

13
Alfa-slave :devil: 185 Евро за брой от "Горба".

14
 :arrow: 669 - ІІ-ра странична и задна електронни табели не работят. Това е поредната "краставица", при която този проблем се проявява. През лятото, първият трамвай с този проблем беше 685 и тогава след задълбочен анализ, установих, че причината е прекъсване на интерфейсната шина в геленговите връзки. Явно, това ще се окаже хроничен дефект при тези вагони, който най-вероятно се е проявявал и в Базел. Имаше една краставица, която още с идването си, имаше този проблем и набързо се наложи да се тегли кабел.

15
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6B5(4101-4137)
« on: 13.02.2018, 22:34:35 »
На основен ремонт няма да му направят нищо на напева.

Може пък да им дойде на акъл, че дроселите трябва да се импрегнират от време на време.

16
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 13.02.2018, 12:21:36 »
А ще имат ли уредби за гласово оповестяване? Или ще се надяваме тук да проработи "новият софтуеър", какъвто имат в Ютонгите, Базелските и Т6А5? Ето пример какво става като нещо се монтира у нас.

Предполагам, че ще са оборудвани само с усилвател, към който да се включи гласовото на новия GPS, както е при дизеловите "Ютонг"-и. Принципно в темата за табели описах, че имам готова концепция за цялостна нова система, която може да работи с всякакъв вид табели. И си има всичко. Но е неудобна на някого.

17
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 13.02.2018, 07:50:30 »
Всеки автобус може да бъде поръчан със всякакви системи, но това е прекалено сложно за някои хора...

Не е точно така. Китайците имат своя политика по отношение на оборудването на автобусите и традиционно пробутват своя система за информация на пътниците, което като цяло е недодялана. Много по-удачен би бил варианта, автобусите да се произведат с окабеляване, а системата да се монтира в България и да е от реномиран европейски производител, иначе рискуваме дежа-вю...

18
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 12.02.2018, 19:49:14 »
Вече и официално 20 електрически Yutong  :arrow: Решение за избор на изпълнител

Честито... :help: С това можем да забравим за читава информационна система на тези автобуси.

19
Други градове / Re: Други градове
« on: 12.02.2018, 12:23:48 »
Тези виенски манове са на паркинг край автогарата в Свищов, доставени са през миналата седмица. Вероятността да са за превозвач в Свищов клони към 0%. Засега ги няма и в гаражите на великотърновските превозвачи.

P.S. Снимката е информативна и е на ari_91.

Обновена информация от 2.11: Автобусите вече са станали шест, всички са съчленени.

Разбра ли се кой е щастливеца, закупил тези красоти?

20
Напротив, разбрал си много точно! Да, има цялостно решение за унифицирана ИБИС система дори с възможност за трафик-контрол, радио стрелки и прочее допълнителни опции. Но, тук нещата някои хора не искат да се случат. Ако Зам. кмета е заинтересован, готови сме да му демонстрираме "на крак" в кабинета тази система.

Pages: [1] 2 3 ... 15