Инфраструктура > Пътна инфраструктура

Паркиране

(1/112) > >>

conecto:
Наскоро станах свидетел на една грозна сцена между служител от "Паркинги и гаражи" (или както се казва в момента) и шофьор на лек автомобил. Та, въпросният шофьор беше спрял на бул. Мадрид пред един магазин, на аварийни мигачи, в колата свиреше музика  и двигателят работеше. Веднага се залепи един "паяк" и служителят тръгна да "закопчава" колата. В този момент шофьора излезе от магазина (беше едро момченце) и нарита служителя в главата, както се беше навел да закача колата. Полицаят, който беше с паяка не посмя да се намеси, защото не беше особено едър. Сами се сещате как приключи всичко- колата си замина по живо, по здраво, паяка също.
Искам да питам какво мислите за паяците- дали наистина вършат някаква работа, или е поредната форма на рекет над гражданите. В случая, който описах според мен шофьорът имаше право да се ядоса, все пак двигателят работеше, а наоколо имаше достатъчно неправилно паркирани коли,  за да вдигат неговата. Естествено, физическото насилие не го одобрявам, но понякога правят големи мизерии... Това поставя и въпроса дали има достатъчно места за паркиране в центъра на София и доколко те са по джоба на хората (от 1.50 до 2 лева за час).
Има и случаи, в които въпросните камиончета правят много по-голям проблем за движението, отколкото паркираният неправилно автомобил. Наскоро имаше случай, при който шофьор натискайки клаксона по адрес на паяка, задръстил улицата, беше изял боя от служител на въпросната фирма (те също са агресивни).
И нормално ли е в един паяк да се возят трима души, какво толкова правят, достатъчен е според мен един полицай и шофьор. Но явно фирмата печели много добре, през два дни въпросните камионетки минават през автомивката на "Шел" в Хаджи Димитър...

blagun:
Използването на паяците в София е уникум! Най-напред - никъде по света, в никой град няма такова масово поставяне на знаци - табелка с паяк. Около 80% от табелките са пресилени - заскобяването би било далеч по-ефективно финансово, защото за времето на товарене на една кола могат да се поставят поне 15-20 сколи.

Второ, паяците никога не се ползват за евакуация от разрешено за паркиране място, само защото е просрочено времето на талона. Тук отново скобата или даже заснимане плюс бележка за глоба е далеч по-евтино и финансово по-ефективно.

Трето, избирателността, коя кола да се отнесе е не това, коя най-много пречи на движението, а разстоянието и от наказателния паркинг, местоположението.

Примери за безсмислено използване на паяците:
1. На глухите улички около Софийска митница, кой знае защо декорирани със забрана за паркиране, паяците кръжат постоянно.  Отнесените коли не пречат никому, но наказателният паркинг е наблизо.

2. На пл.Св.Ал.Невски има служебен паркинг на общината, също старателно прочистван от паяците. Отново паркираните коли не пречат никому.

3. На ъгъла на Раковска и Московска, на жълтите павета паяци прочистват синята зона, която е предназначена за паркиране - повод - просрочка с няколко минути.

Нормално е паяците да се използват само в следните случаи:
- когато паркираното возило преди на движението - примерно - по Патриарх Евтимий
- когато е преградило изход към гараж, служебно място или място за инвалид.

Repcho:
паяците са напълно ненужни в размера в който ги ползват в София- ако има кола която пречи на пожарна,движение,тротоар и т.н- да вдигат но да вдигат да речем от паркинга пред Радисън,НДК и т.н. само защото си просрочил времето е глупост-нека се въведе методика-за всеки час над това което си платил да плащаш по двойна тарифа или нещо подобно, но коли които не пречат не трябва да се вдигат. А за арогантността на тия от Паркинги и гаражи имам личен опит- минава 1 паяк по Графа (в забранения участък) и ние с 1 приятел им викаме " Върни колата бе,крадец,върни колата" и оня как се разпсува, направо направи шоуто

tiristor:
Паяците са най-глупавото нещо, което общината успя да измисли. Навсякъде по света се таксуват с билети и според времето се плаща. Не знам, но може ли да съдим Паркинги и гаражи за покушение над движимо имущество, т.е. колата, ако пожелаем? Иначе скоро бях свидетел как паякът захвана един пикап на ул. Вашингтон, и какво стана, как стана, една от щипките се разкачи и колата се стовари на асфалта и резултатът бе разбит фар, калник, броня и ляво огледало. Не знам, но за такова нещо би трябвало да има съдебно дело.

difian:
Аз пък искам да ви попитам спомняте ли си онези паркинг часовници,които имаше на Дондуков пред сегашното KFC или на другата пресечка при Pizza Hut?Имало ли ги е още някъде?Сега там май още си стоят пилоните им.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version