Градски транспорт - София
01.08.2010, 04:59:54 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Подкрепете класическото метро в третия му диаметър!

Home   Help Search Calendar Members Login Register  
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 26
  Print  
Author Topic: Пътни проекти  (Read 30489 times)
borosport
VIP
Нямам спирка

Hate users!!!

304771719
View Profile Email
« Reply #320 on: 18.11.2008, 23:52:31 »

Веднага отговарям. Вторият линк съдържа таблици със стари данни и няма никъде картинките, които качих аз. Има една обща и годините са различни, в началото на мандата оптимистите са били повече ;)
 Виж за първият линк си прав. Има я презентацията с няколко слайда по-малко и същите картинки. Този линк съм го пропуснал. Затова ти се извинявам и си връщам думите, но само за това. Относно тенденциозното ти по принцип отношение и една буква няма да върна!
 Колкото до LG аз към него никога не съм имал различно отношение или нещо повече. Моите уважения към него. Проблеми имам само и единствено с теб. Ако някъде съм го засегнал нека каже ще му се извиня.
LG_
Строител
Moderator
Нямам спирка

for a better infrastructure

354966774
View Profile WWW Email
« Reply #321 on: 19.11.2008, 10:21:07 »

rebelheartous, стига моля те с детинщините. Тука не сме за да се сърдиме един на друг, а да коментираме проблемите на града, макар и само любителски
borosport
VIP
Нямам спирка

Hate users!!!

304771719
View Profile Email
« Reply #322 on: 19.11.2008, 19:48:13 »

И понеже е време да се изтрие оффтопика, който направихме искам още нещо да добавя специално към rebelheartous. За да не става излишно бърборене просто ако имаш проблем с някой мой пост най-лесно е да натиснеш бутона за report или да съобщиш на модератор. Така лесно ще се избегне излишното обяснение. И много те моля просто да отбягваш моите постове след като ти пречат. Аз лично нямам желание да контактувам с теб по какъвто и да е начин. Благодаря предварително. Моля само модераторите и админите да оставят мнението ми да постои малко за да се уверя, че rebelheartous го е прочел и после нека изтрият всичките мнения от моето с картинките включително за да не пречат на никого :)
rebelheartous
Запален по ГТ

161516830
View Profile
« Reply #323 on: 20.11.2008, 02:09:44 »

Останал си с погрешно впечатление. Нямам никакво по-специално отношение към теб! Ако се върнеш на упрека ми, ще видиш, че е напълно резонен и не съм влагал "чувства". Мисля, че сам се увери, че таблиците ги е имало по-назад. Това е.

Не виждам защо да те игнорирам. Никога не съм го правил с който и да било в друг форум. Едва ли сега ще е първият път. Виж обаче ти имаш намерение да ме отбягваш. Не те виня, решението е твое ;)

Сега може Дифиан да позабърше лайната ни + табличките, които се повтарят, както се уверихме.
borosport
VIP
Нямам спирка

Hate users!!!

304771719
View Profile Email
« Reply #324 on: 20.11.2008, 15:42:24 »

Ясно, вече може да се изтрие всичко, изписано в последните 5 дни.
ozzy
VIP
Нямам спирка

View Profile Email
« Reply #325 on: 20.11.2008, 21:46:19 »

Мисля, че ще е грешка да се изтрият схемите, тъй като същите ги няма по-назад в темата. Предишните са по-стари, от 2006г.
LG_
Строител
Moderator
Нямам спирка

for a better infrastructure

354966774
View Profile WWW Email
« Reply #326 on: 20.01.2009, 13:33:55 »

Ето че повече от година се измина от управленито на града ни от Бойко Борисов и неговата ГЕРБ. Главен приоритет в управлението му беше развитието на инфраструктурата и свързаното с това решение на проблема с трафика.
Иска ми се да обобщим обещаното и изпълненото. На няколко пъти в общественото пространство от един или друг от „висшето” общинско управление се подхвърляха различни по форма и съдържание списъци с обекти. Но аз ще се спра на този от предизборната програма. И така:

Това което беше обещано да се свърши през изминалата 2008 в предизборната си програма с която ГЕРБ практически спечели местните избори през септември 2007.

Всички позиции изброени по-долу са обявени с начало на строителство 2008, кое   обаче отговаря напълно на истината ще обобщим сега, (някой oт обектите са почнали доста по-рано).

I.   ИЗГРАЖДАНЕ НА ЧАСТИ ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА И ГЛАВНИТЕ ВХОДНО – ИЗХОДНИ АРТЕРИИ. Това са участъците, които за да се изпълнят е необходим добър диалог между Община и Правителство, който при сегашните дадености е трудно осъществим.

Позиция 1.1. Софийски околовръстен път – реконструкция на участъка,  от Бояна до Симеоново 4.7 км.  Това бе най-коментирания от нас участък. Началото на строителството му се прехвърляше от година на година. Като главен проблем при него се сочеше отчуждаването на имотите по протежението му и множеството „временни“ обекти. Това до започването му. Разбира се, оказа се че проблемите са доста повече – липса на адекватна канализация в обхвата на обекта, необходимост от локални платна, препроектиране на пътен възел „Драгалевци“ и др. Слава Богу стигна се строителството: Първа копка направиха през ноември 2006, но същинските строителни работи стартираха март-април 2007. Обекта трябваше да приключи за 20 месеца или май 2008, но действително ще приключи година по-късно. Дай Боже нещата да не се протакат още повече.

Позиция 1.2.
Софийски околовръстен път – реконструкция на участъка,  от Симеоново до Младост.  Този обект според обещаното трябваше да тръгне тази година. Всъщност, това, което се знае за него е следното: Приемане на Общия комуникационен план на през 2006 година. След това на в началото на 2007 година се появи информация че гръцката компания „Йоанис Кустас“, която иска да строи мол в района на разклона за Бистрица е била склонна да финансира 50% от строителството на 2.7 километровия участък. Но сега с тази финансова криза ситуацията със сигурност ще изглежда друго яче. Отчуждени ли са териториите за трасето и въобще докъде са стигнли нещата с този подучастък в продължение на година и половина така и не е станало ясно. Една от последните информации е че март-април ще се обяви търг за изпълнител.

Позиция 1.7. Софийски околовръстен път – реконструкция на участъка,  от строящия се пътен възел Люлин  до кръстовището с бул. Европа. – Според обещаното този участък трябваше вече да се строи! Абсолютно никаква информация не се е появявала за него.

II.   ИЗГРАЖДАНЕ НА ОСНОВНИ ГРАДСКИ АРТЕРИИ
/ново строителство на улици и пробиви/. Изпълнението на тази точка от обещанията би гарантирало осезаемо облекчение на трафика, чрез построяването на нови  булеварди и разширението на съществуващи такива. Какво обеща ГЕРБ:

Позиция 2.2. Изграждане на нова улица в Младост 2 - Кириян-Ляпчев - нищо

Позиция 2.4.
Бул. „Универсиада” – свързване на съществуващата отсечка от булеварда в Дружба 2 до възел Горубляне на Цариградско шосе. С тази връзка би се постигнало по-скоро локално подобрение на транспортното обслужване в района на Дружба 2. Всъщност строителството на този участък е тясно свързано със строителството на трамвайното трасе на 20-ката до Царигрдаско за което също имаме тема. Но и тука нищо.

Позиция 2.6. Пробив на бул. „Данаил Николаев“ до Централна гара. Проектът ни е много добре познат. На него сме отделили и специална тема. Но както Софиански, така и Борисов всяка година тържествено го обещават за догодина на година вече 5 години.
Официалната причината за застоя е отчуждителни проблеми.

Позиция 2.9.
Пробив на бул. Пенчо Славейков от бул „Цар Борис III” до бул. „Сливница”.  И за него си имаме отделна тема. Това е вторият пробив, който аналогично на първия трябва да облекчи значително трафика, този път в западната част на града. Март месец 2008 беше одобрен подробния транспортно-комуникационнен план. Като се предвижда тунелно преминаване на Пенчо Славейков под бул. „Цар Борис III” Строителството според предизборната програма трявбаше да започне тази година. Но и той се отлага, само че засега само за втора година. Първо кметът говореше за 2007 после 2008. Липса на пари или проблеми с отчуждаването са причините – не е съвсем ясно.
Явно липсата на качествени специалисти в Общината си казва думата

III.   РЕКОНСТРУКЦИЯ И РАЗШИРЕНИЕ НА ОСНОВНИ ГРАДСКИ АРТЕРИИ 

Позиция 3.1. Реконструкция на улица Опълченска от бул. „А. Стамболжиски“ до бул. „Сливница“ – сагата също е коментирана. Както е известно двата участъка от Мария Луиза до Сливница и от Руски паметник до Ал. Стамболийски ги направи Софиански. Този обект фигурираше и в предизборните обещания при избирането на ББ за кмет през 2005 за 2006, след това и 2007. И съответно беше включен и в програмата за изборите през 2007. Надежда имаше че през 2008 ще започнат поне частта от Стамболийски до Т.Александров, защото поне там са свършили отчуждителните процедури. Но не стана.

Позиция 3.2. Реконструкция на бул. „Т. Каблешков“ от бул.“Цар Борис III“ до бул. „България“ – едно кръгло нищо

Позиция 3.3. Реконструкция ------ Стрелбище

Позиция 3.4. Реконструкция на бул. „Т. Каблешков“ от бул. „България“ до бул „Черни връх“ – най-тежкото наследство от управлението на Мафиански започва все по-отчетливо да си проличава. Отчуждителните процедури за бивши общински имоти раздадени на свои хора и на такива незащитени от Общината от реституцията сега спират всеки жизненоважен проект. Парите които бяха заделени в бюджета за 2008 на СО за този участък бяха пренасочени към метрото именно защото строителството не може да започне заради незавършили отчуждителни процедури.

Позиция 3.5. Реконструкция на ул. „Монтевиедо“ от Софийски околовръстен път до бул.Обиколна (Линкълн). - нищо

Позиция 3.7. Реконструкция на бул. „Ломско шосе“ от пътен възел надлез „Надежда“ до ул. „Обеля“  Разбира се че тука нищо не е направено и по-добре – тази година, живот и здраве, започва строителството на МД-II под булеварда по открит способ.
(оттука може да си правим изводи за професионализма на тези, писали предизборните обещания)

Позиция 3.12. Реконструкция на ул. „Добринова скала“от строящия се пътен възел „Люлин“ до бул. „Панчо Владигеров“ в ж.к. „Люлин“.  Taзи връзка е тясно свързана с изграждащата се АМ Люлин – нищо

Позиция 3.18. Реконструкция на ул. „Суходолска“ от Софийски околовръстен път до ул. „Западна” в кв. Красна Поляна – ни се е чуло ни се е видяло нещо.

IV.   РЕКОНСТРУКЦИЯ НА КРЪСТОВИЩА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРОПУСКАТЕЛНАТА ИМ СПОСОБНОСТ – То щяха да са леки метални конструкции то щяха да са чудеса. Необходимо ли е да ги коментираме. Само ще ги изброя:

1. Кръстовище между СОП и бул. „Цар Борис III“
2. Кръстовище между бул  „Цариградско шосе” и ул. „Димитър Пешев“ (светофара на Горубляне). Там не само че не направиха нищо подобно на пътен възел, ами и сложиха нов светофар пред парка Врана.
3. Кръстовище на две нива при Шел-а в Младост.
4. Кръстовище на две нива при Драган Цанков и алея Яворов.
5. Кръстовище на две нива при бул България и Акад. Гешов.
6. Кръстовище при бул. „Черни връх” и бул „Евлоги Георгиев”
7. Кръстовище на бул „Г. М. Димитров” при Следствието - направено

Ето и извадка от предизборната програма, където са видни позициите:
с лилаво са улиците предвидени за 2008
с жълто за 2009
със зелено 2010
със синьо 2011
emo
VIP
Нямам спирка

Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ

View Profile
« Reply #327 on: 20.01.2009, 14:18:23 »

Доста добър анализ.
Аз бих добавил кръглите нули по отношение на трамвай до Дървеница, както и удължаването на трамваи до Цариградско шосе и Овча Купел 2.
Не знам дали беше заложено и алтернативно трамвайно трасе до Обеля.
Repcho
Administrator
Нямам спирка

154903152
View Profile WWW Email
« Reply #328 on: 20.01.2009, 14:46:15 »

имайки предвид и че Околовръстното изцяло се финансира от държавата, за обектите на общината - НИЩО  :fan:
zlatin
Маниак

View Profile
« Reply #329 on: 23.01.2009, 10:51:55 »

Какъв срам. За няколко години управление Бойко Борис го кара само на обещания. При това някои от тези обещания са с конкретни срокове, които изобщо не се изпълняват. Има толкова много проблеми в София, освен посочените, аз веднага се сещам освен за всичко изброено в предходните постове със схемата, трамваите до Студетски град и Овча купел, Централна гара и кварталът около нея, Женският пазар, нужна е нова концепция за Цар Освободител - да се реши какво ще се прави с площад Ал. Невски, терена до Руската черква, пл. Александър Първи, мястото на Мавзолея, пл. Славейков...
Jorr
Запален по ГТ

View Profile
« Reply #330 on: 23.01.2009, 12:25:40 »

Ето и извадка от предизборната програма, където са видни позициите:
с лилаво са улиците предвидени за 2008
с жълто за 2009
със зелено 2010
със синьо 2011

Браво за анализа! Бях намислил навремето да правя същото, понеже програмата на Бойко беше меко казано научна фантастика, но сега не е при мен файлът (аз бях запазил следизборната програма, но като гледам все тая).

Искам да отбележа и че редица обекти означени за 2009 са също на този етап вече невъзможни, дори и цяла София да се хване да работи по тях, най-малкото заради бюрокрация. Тук включвам най-вече "Северна скоростна тангента", по която поне доколкото аз знам, също даже не е почвано да се пипа нещо
Repcho
Administrator
Нямам спирка

154903152
View Profile WWW Email
« Reply #331 on: 23.01.2009, 12:29:18 »

Бюджетът на СО за 2009 е 984 млн. лева, от приватизация през 2008 са влезли 120 млн. лева, които не са били заложени като приход, демек свежи пари за инвестиране, какво е направено с тези пари всички виждаме
Jorr
Запален по ГТ

View Profile
« Reply #332 on: 05.02.2009, 16:57:49 »

http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=666914

Някой може би ще иска да иде на това обсъждане
blagun
Moderator
Нямам спирка

View Profile Email
« Reply #333 on: 05.02.2009, 20:35:16 »

Миналата година бях на подобно обсъждане за нашия квартал (Дианабад) и мина абсолютно формално. Районният кмет и проектантите на ПУП посрещаха на нож и най-малките предложения за изменения. Никаква конструктивност не се получи - само отбиване на номера по някакъв закон или постановление...
ozzy
VIP
Нямам спирка

View Profile Email
« Reply #334 on: 06.02.2009, 03:37:47 »

Миналата година бях на подобно обсъждане за нашия квартал (Дианабад) и мина абсолютно формално. Районният кмет и проектантите на ПУП посрещаха на нож и най-малките предложения за изменения. Никаква конструктивност не се получи - само отбиване на номера по някакъв закон или постановление...
За Младост обаче не е било толкова формално...
zlatin
Маниак

View Profile
« Reply #335 on: 06.02.2009, 15:56:22 »

Да, защото не нормално да си мислиш, че ако имаш апартамент там, това моментално ти дава някакви права над паркинга до блока, градината до съседния блок, булеварда пред блока и т.н., както повечето мислят. Нормално е да се строи в жилищните комплески, къде другаде, в полето ли? Да не говором, че в Дианабад има толкова много място за това.
Ryan
Ryan_105
Запален по ГТ

View Profile WWW
« Reply #336 on: 06.02.2009, 16:16:40 »

... Да не говором, че в Дианабад има толкова много място за това.
Това вече не е вярно - всички места поне от моята страна на Дианабад са запълнени - теренът с/у Лукойл има вече построен блок, зад 105 СОУ се построи преди година/две доста масивен нов блок, построиха се няколко блока (4 или 5) при спирката на А94, 88 и 102 при 11ОУ. Аз лично не виждам къде повече може да се строи тук  ;)
zlatin
Маниак

View Profile
« Reply #337 on: 06.02.2009, 16:36:39 »

... Да не говором, че в Дианабад има толкова много място за това.
Това вече не е вярно - всички места поне от моята страна на Дианабад са запълнени - теренът с/у Лукойл има вече построен блок, зад 105 СОУ се построи преди година/две доста масивен нов блок, построиха се няколко блока (4 или 5) при спирката на А94, 88 и 102 при 11ОУ. Аз лично не виждам къде повече може да се строи тук  ;)

Не го знам квартала по имената на училищата, в частта между басейна и високите блокове, т.е. между басейна и следващата спирка на 94 в посока Стдентски град, до построениете 2 блока, има място, въобще отвори новия план и ще видиш. А аз дадох пример само. За Младост важи с още по-голяма сила, там би трябвало да се предвидят поне 50 000 нови жилища. До 2030 година София ще има нужда, както пише в плана, от 300 000 нови жилища.
blagun
Moderator
Нямам спирка

View Profile Email
« Reply #338 on: 06.02.2009, 18:08:16 »

Да, защото не нормално да си мислиш, че ако имаш апартамент там, това моментално ти дава някакви права над паркинга до блока, градината до съседния блок, булеварда пред блока и т.н., както повечето мислят. Нормално е да се строи в жилищните комплески, къде другаде, в полето ли? Да не говором, че в Дианабад има толкова много място за това.
На паркинга ВЪВ вътрешния двор на нашия блок, на парцел, за идеални части от който имам нотариален акт, имам неоспорими права. Но не е там работата.

Теоретически, ако разчетем всички блокове по на 20 метра един от друг (нормативното отстояние) - тогава има място. Така става, когато се работи на парче. Логиката е ясна - собственикът на УПИ 1234-VІІ (примерен номер) го продава за 8-етажна кооперация. Но собственикът на съседния УПИ 1234-VІІІ не може да се примири, че на неговия парцел има детска площадка и прави всичко необходимо да се добере до т.нар. "частична промяна на ПУП". Резултат - местата с нови постройки са невероятно нагъчкани - Стрелбище (около здравната каса), Лозенец - между Арсеналски и Японския, Младост-2 (Св.Киприан) и т.н. Подобен начин би бил оправдан в Токио, Сингапур или Хонконг, където земята е кът. Но Софийското поле е над 70% незастроено, така че подобно сгъстяване не е най-доброто решение. Така че е нормално да се строи в полето (Малинова долина, Кръстова вада, Манастирски ливади,...), а не да се сгъстяват жилищните квартали.

Конкретно за Дианабад. Визираната от теб зона между жп линията и Пимен Зографски рано или късно ще се промени. За там претенции не се чуха. Малко е труден теренът, защото има дере. Но кметът планира китайски стени по всички главни улици - Г.М.Димитров, Н.Габровски, Драган Цанков. Покрай Г.М.-то се построиха ред 8-етажни блокове (до бензиностанцията Шел). Предишният вариант на ПУП беше пред тях да има черква и нискоетажно строителство (клиника), а зад черквата - градина към хълмчето - междинната спирка на А88. Сега там са треснати цял ред от 8-етажни блокове, а черквата е шитната под претекст, че не са извадили някакъв документ. Всички тези блокове ще са с магазини, а отпред няма място за паркиране. Което означава, че при евентуалното им построяване Г.М.-то ще стане с по една проходима лента в посока - нещо крайно недостатъчно за ІІ южен ринг, част от който трябва да стане. Както междувпрочем вече е новият булевард Сахаров Онкологията-Младост в района на МС Въртопо и на пазара в Младост-1, както и Н.Габровски.
zlatin
Маниак

View Profile
« Reply #339 on: 07.02.2009, 21:08:21 »

Теоретически, ако разчетем всички блокове по на 20 метра един от друг (нормативното отстояние) - тогава има място. Така става, когато се работи на парче. Логиката е ясна - собственикът на УПИ 1234-VІІ (примерен номер) го продава за 8-етажна кооперация. Но собственикът на съседния УПИ 1234-VІІІ не може да се примири, че на неговия парцел има детска площадка и прави всичко необходимо да се добере до т.нар. "частична промяна на ПУП". Резултат - местата с нови постройки са невероятно нагъчкани - Стрелбище (около здравната каса), Лозенец - между Арсеналски и Японския, Младост-2 (Св.Киприан) и т.н. Подобен начин би бил оправдан в Токио, Сингапур или Хонконг, където земята е кът. Но Софийското поле е над 70% незастроено, така че подобно сгъстяване не е най-доброто решение. Така че е нормално да се строи в полето (Малинова долина, Кръстова вада, Манастирски ливади,...), а не да се сгъстяват жилищните квартали.

Усеща се едно неразбиране на устройственото и вещното право от твоя страна. Но не искам да занимавам тук аудиторията с тези въпроси, ако приявяваш интерес, както и някой друг също, мога да ви препоръчам книгата на акад. Л. Василев Българско вещно право София 1995, както и на проф. Владимир Петров Устройство на територията София 2001.

А сега по въпросът - нормално е да се уплътняват квартали от типа на Младост или Дианабад, защотото са вложени много пари за скъпи инфрасруктурни обекти, напр. метро, което има голям превозен капацитет и щом вече са дадени пари за него, добре е този капацитет да се използва максимално, а така създадените удобства ще бъдат достъпни до повече хора, които ще пътуват 10, а не 30 минути до работа. Уплътняването на южните квартали се налага, на второ място, заради по-добрите показатели по отношение на чистота на въздуха и благоустроеност. Освен това, те са и по-близо до Витоша.
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 26
  Print