|
Hakkinen
|
 |
« Reply #1980 on: 17.07.2010, 15:10:33 » |
|
Любимият ни Пламен Атанасов влезе и във вестниците с простоиите си. Явно обучава и синовете си..
Не ескалира война за пътници.това е само,простотията на Месаря.А,и който закъдето е тръгнал него автобус си хваща.Пламен винаги си е бил такъв,и винаги си го е правил това.Аз,лично съм бил свидетел,как той се кара с шофьор на АЛЕКС ОК,по движещ се по линия 50.За него,само неговите автобуси,трябва да са винаги пълни,и само те да режат в разписанието другите.Това не е война за пътници,а простотия и наглост.А,и някой в общината следи ли за точното изпълнение,на разписанията?Контрола е нулев.
Съгласен съм с теб, проблемът е, че никой не държи сметка на Месаря. Единственият превозвач, който прави каквото си иска с разписанията - закъснения, пропуснати курсове, като закъснее друг автобус с 1-2 минути вдига олелия до небесата, неговите като закъсняват с 10 минути понякога, всичко е наред и други са му виновн. Често срещано явление е следната гледка - автобус на Пламен Атанасов - Месаря по линия 13 да е на Съдебната палата в посока Бузлуджа, а 20-ката на Алекс ОК да е една спирка назад. Но за него всичко е разрешено явно. Но то е нормално да вдига патардия той, все пак тук ясно си важи поговорката "Крадецът вика Дръжте крадеца!" Бих искала да попитам, кой автобус трябва да хвана от ЖП гарата до ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Корпус 4. (ако може да ми кажете от коя страна на спирката трябва да чакам на гарата , от тази, на която има поставена спирка или от другата (която е за корпуса на ВТУ)) Благодаря предварително!
N5 хващаш, от спирката, на която няма модул/спирконавес. Разписание - на всяка 20-а, 40-а и 00-а минута от часа, между 6:20 и 21:40. После обратно със същия автобус - разписание - през 20 минути, от 6:05 до 21:25. N13 и N70 ходят до Ректората и 5-и корпус, и те са вариант, но трябва да слезеш на МОБАЛ и оттам пеш са около 10 минути, така че най-сигурно с петицата.
|
|
|
|
handstake
|
 |
« Reply #1981 on: 23.07.2010, 00:01:34 » |
|
Снимки: www.gtvt.1gb.bg Концесионният договор за автобусните спирки във Велико Търново може да бъде развален, стана ясно на днешното заседание на общинския съвет. Причината за това е, че фирмата "Медиа контакт" не спазва графика за демонтиране и подмяна на спирките. Общинската администрация ще преразгледа договора си с фирмата, както и какви биха били правните и икономически последици за общината при прекратяването му, заяви кметът Румен Рашев. В общината са постъпили множество сигнали и оплаквания от граждани за липсата на заслони на спирките в града. Според договора между община Велико Търново и "Медиа контакт" до края на 2009 година е трябвало да бъдат монтирани 115 нови съоръжения, а фирмата е поставила едва 40. На днешното заседание общинският съветник от ГЕРБ Димитър Захариев отправи питане към кмета Румен Рашев какви мерки ще бъдат предприети към фирмата, след като не изпълнява поетите ангажименти. Захариев допълни, че на една от спирките в квартал "Чолаковци" заслонът е демонтиран преди повече от 30 месеца, а нов не е поставен. Кметът Румен Рашев заяви, че общината е изпратила няколко писма до фирмата, но не е получила отговор.
|
|
|
|
ari_91
|
 |
« Reply #1982 on: 23.07.2010, 10:43:14 » |
|
Общината разваля договора за концесия на спирките  /Хората от Чолаковци все още чакат старата спирка да бъде сменена. сн. Христо ПАВЛОВ/ Община В. Търново ще развали концесията за спирките. Това стана ясно по време на вчерашното заседание на местния парламент. Поводът бе питане на общинския съветник от ГЕРБ Димитър Захариев дали се спазват ангажиментите, поети от концесионера “Медиа контакт” ЕООД. По силата на договора фирмата трябваше да разположи 115 нови спиркови заслона, и то още преди година. От тях налице са едва 40. От 30 месеца е демонтирана спирката в кв. Чолаковци, а нова няма. Подобна е ситуацията на много места в града. Хората недоволстват и от нефункционалността на съоръженията, които не осигуряват нито сянка, нито реален заслон при дъжд. Кметът д-р Румен Рашев съобщи, че е възложил на своите специалисти да изготвят анализ на възможностите за прекратяване на договора за концесия. Изпращани са множество писма, последното от девети юли т.г., с настояване “Медиаконтакт” да изпълни поетите ангажименти, но резултат липсва. Спирките на В. Търново бяха дадени на концесия на “Медиаконтакт” през 2006 г. с договор за 25 години. Фирмата трябваше да вложи малко над 1 млн. лв. в изработване на нови спирки за градския транспорт. Срещу подмяната и поддръжката на съоръженията фирмата получи правото да печели от тях, като ги предлага като рекламни площи. Според договора плащането на концесионно възнаграждение в местната хазна ще започне през 2021 г. Фани МАЗДРАШКА Информацията е взета от в. "Янтра Днес"
|
|
|
|
handstake
|
 |
« Reply #1983 on: 24.07.2010, 20:32:12 » |
|
Шест дена след пускането на ПВ "Качица", линия №30 липсва, докога ? /Един от последните автобуси вървял по линия №30. Снимка - Hakkinen/ Шест дена след отварянето на ПВ „Качица”, автобуси по линия №30 все още не вървят. Жителите на кв. Зона „Б” питат докога ще бъде така ???? В последните дни получихме десетки писма от живущите в кв. Зона „Б” с въпроса кога най-сетне ще тръгне линия №30, и кога ще започне да бъде редовна линия. В момента кв. Зона „Б” няма никаква връзка с Централна жп. гара и ВТУ, жителите са принудени да отиват на най-близка спирка, през която минават автобуси по тези направления. До отварянето на ПВ Качица автобуси по линия №30 не се движеха, защото маршрута се дублираше на 100% с този на линия №13 и пътникопотока беше снижен по минимум, но сега ПВ „Качица” е отворен, а все още липсват автобуси по 30-та. Най-удобно за живущите в кв. Зона „Б” е автобусите по линия №30 да вървят на 30 мин., целодневно, по този начин ще има на интервал от 15 мин.между автобусите за и към квартала, но това зависи единствено и само от Община Велико Търново и дали ще стане остава само да чакаме на този етап. [/center] Източник: www.gtvt.1gb.bg
|
|
|
|
amoto
|
 |
« Reply #1984 on: 25.07.2010, 11:42:44 » |
|
/Един от последните автобуси вървял по линия №30. Снимка - Hakkinen/
Шест дена след отварянето на ПВ „Качица”, автобуси по линия №30 все още не вървят. Жителите на кв. Зона „Б” питат докога ще бъде така ???? В последните дни получихме десетки писма от живущите в кв. Зона „Б” с въпроса кога най-сетне ще тръгне линия №30, и кога ще започне да бъде редовна линия. В момента кв. Зона „Б” няма никаква връзка с Централна жп. гара и ВТУ, жителите са принудени да отиват на най-близка спирка, през която минават автобуси по тези направления. До отварянето на ПВ Качица автобуси по линия №30 не се движеха, защото маршрута се дублираше на 100% с този на линия №13 и пътникопотока беше снижен по минимум, но сега ПВ „Качица” е отворен, а все още липсват автобуси по 30-та. Най-удобно за живущите в кв. Зона „Б” е автобусите по линия №30 да вървят на 30 мин., целодневно, по този начин ще има на интервал от 15 мин.между автобусите за и към квартала, но това зависи единствено и само от Община Велико Търново и дали ще стане остава само да чакаме на този етап. [/center]
Източник: www.gtvt.1gb.bg
Че за кво му е на Пламенчо,да кара 30?Той нали си знае,че е безнаказан от общината.И,си прави,каквото си иска.За него,е по-важно да стои пред съда,и да следи кой как се движи,отколкото да си кара 30-та.Каде е, Г.Маринова да види кво става?Или пък някой от общината?
|
|
|
|
тролей №164 линия 2
|
 |
« Reply #1985 on: 26.07.2010, 11:24:31 » |
|
Ето такъв е горе-долу проектът. Ул. "Георги Измирлиев" предстои да бъде разширена в частта и срещу РИОСВ и трасето ще минава край бензиностанция ЕКО. От другата страна неизползваемата и приличаща на бунище част от двора на МОБАЛ ще бъде оформена като отсечка, където ще мине другата част от трасето. При положение, че Общината и държавата са акционери в МОБАЛ, не виждам трудности за отчуждаването на една малка част от двора. Аз пък не мога да разбера в какво се състои проблемът тролеи да минават през Качица направо си мисля защо наляха толкова пари в нещо което после не се използва  Вместо да се чудят през кой двор и през коя тревна площ да минава трасето да вземат да направят един обход (някой беше дал тук такава идея преди време) през Майка България вместо по Бачо Киро. А дори няма да е зле да се пусне км и линия до площад Царевец дето обръща 40 но тва ми е ясно че ще се случи евентуално след толкова години колкото е номера на споменатия автобус. А в болничния двор да почистят и засадят дървета ще стане чудесно ама... "умните" глави в общината толкова могат да измислят.
|
|
|
|
naster1
|
 |
« Reply #1986 on: 26.07.2010, 11:50:51 » |
|
И на мен ми е чудно защо тролеите не могат да минават по кръговите на Качица? Старото трасе нали минава точно през подобно кръгово срещу ДАП?
|
|
|
|
freepigeon
|
 |
« Reply #1987 on: 26.07.2010, 12:08:48 » |
|
В момента единствената причина тролеи да не минават през прословутата Качица в че не са им изградили належащата инфраструктура.Абсурдно е да се твърди че тролеи през кръгово (каквото и да било то) не могат да минават.Истина е че скоростта им ще бъде по малка,но все пак кръгово и тролей не са две взаимно изключващи се понятия
|
|
|
|
xЗm
|
 |
« Reply #1988 on: 26.07.2010, 12:41:05 » |
|
В момента единствената причина тролеи да не минават през прословутата Качица в че не са им изградили належащата инфраструктура.Абсурдно е да се твърди че тролеи през кръгово (каквото и да било то) не могат да минават.Истина е че скоростта им ще бъде по малка,но все пак кръгово и тролей не са две взаимно изключващи се понятия 
Примери в София: пам. Васил Левски, Руски паметник, Сточна гара, 4-ти км...
|
|
|
|
Hakkinen
|
 |
« Reply #1989 on: 26.07.2010, 19:00:34 » |
|
Становището на Общината е, че тролеи през Качица не могат да вървят, защото оттам минава републикански път. Това им е оправданието, колкото и безумно да звучи.
|
|
|
|
blagun
|
 |
« Reply #1990 on: 26.07.2010, 20:52:54 » |
|
В случая се постави каруцата пред коня. ПВ Качица трябваше да се проектира така, че МГТ (в т.ч. тролеите) да го ползват безпрепятствено и без да намаляват пропуксвателната способност. Но това не се случи и сега целия МГТ ще го пригаждаме към пътния възел, вместо обратното. Няма да ме учуди решение да не се движат съчленени автобуси през възела.
Колкото до другите формални поводи: в Русе 100% от тролейните линии минават през едно и също кръгово движение. А по отсечката републикански път №5: Княжево-Горнобански път в София се движат трамваи 5 и 19.
|
|
|
|
тролей №164 линия 2
|
 |
« Reply #1991 on: 03.08.2010, 15:13:39 » |
|
Ето ви една добра новина най-сетне(дано наистина да се сбъдне) http://varna.dir.bg/2010/08/03/news6842693.html ще кажете ама то се отнася за Варна... аз пък бих ви приканил хем да оцените факта, че има напредък в развитието на еко-, на зеления транспорт най-сетне, хем да си пожелаем и в Търново да има такива работи пък и в другите градове...
|
|
|
|
Marti
|
 |
« Reply #1992 on: 03.08.2010, 17:17:01 » |
|
Ето ви една добра новина най-сетне(дано наистина да се сбъдне) http://varna.dir.bg/2010/08/03/news6842693.html ще кажете ама то се отнася за Варна... аз пък бих ви приканил хем да оцените факта, че има напредък в развитието на еко-, на зеления транспорт най-сетне, хем да си пожелаем и в Търново да има такива работи пък и в другите градове...
Адресът не работи.
|
|
|
|
nasko84
|
 |
« Reply #1993 on: 03.08.2010, 17:49:05 » |
|
при мен работи  Тролеят пак ще се движи между „Аспарухово” и спирка „Почивка”
”Градски транспорт” ще възкресява тролей №86 03 август 2010 / News.dir.bg „Градски транспорт” ще прави опити да възобнови тролейбусната линия №86. Тролеят би могъл да обслужва маршрут между „Аспарухово” и спирка „Почивка”. От общинското дружество се обърнали с искане за средства към постоянната комисия „Транспорт” към Общинския съвет, съобщи "Позвънете". Впечатление прави, че от фирмата изрично посочват, че за да се реализира идеята ще трябват нови или употребявани тролеи. Те обаче не упоменават нито колко ще са необходими, нито каква би била приблизителната им стойност.
По предвижданото трасе имало съществуващи 44 стълба. За ремонта им, както и на самата контактна мрежа трябвало да се намерят 425 658 лв. Средствата са част от общо 1,12 млн. лв., нужни на дружеството за цялостен ремонт на контактната мрежа на тролеите в града. Тези пари са непосилни за общинския бюджет в условията на тежка финансова криза, коментира председателят на комисията по транспорт и съветник от партия „Отечество” Красимир Маринов. Той добави, че дружеството предлага още да бъде променен маршрутът на тролейбусна линия №88 - от “Аспарухово” към “Владиславово”.
Идеите са добри, тъй като трябва да се търси решение на въпроса с транспорта към южните части на Варна, подчерта Маринов. Въпреки това той остана твърд в решението си да не натоварва допълнително бюджета на общината. Колегите му го подкрепиха и не допуснаха корекция в парите за транспорт, които възлизат на 9,1 млн. лв. но наистина по-рано явно сайта им не беше наред и не се показваше и при мен;)
|
|
|
|
Tony
|
 |
« Reply #1994 on: 03.08.2010, 22:00:20 » |
|
Maхнете интервала от края на линка.
|
|
|
|
amoto
|
 |
« Reply #1995 on: 26.08.2010, 21:05:56 » |
|
Два месеца без заплати в АЛЕКС ОК.Най голямата транспортна фирма АЛЕКС ОК,не е давала още заплатите на персонала си за месец Юни още.Текучеството на работници е голямо.Какво качествено обслужване чакаме тогава?
|
|
|
|
Stahlgewitter
|
 |
« Reply #1996 on: 26.08.2010, 21:42:01 » |
|
Спокойно,има къде къде по-стрташно.Юнион ивкони не са давали заплати от 2008.
|
|
|
|
amoto
|
 |
« Reply #1997 on: 26.08.2010, 22:35:23 » |
|
Да знам.И там текучеството е страшно голямо.Ама за АЛЕКСА не е истина.Ебават им майката от каране,и пари никакви.
|
|
|
|
Hakkinen
|
 |
« Reply #1998 on: 26.08.2010, 23:13:04 » |
|
Да знам.И там текучеството е страшно голямо.Ама за АЛЕКСА не е истина.Ебават им майката от каране,и пари никакви.
Аз не мога да разбера Сашо Нанков защо се оставя на Месаря. Ми онзи като кара своите да закъсняват и да минават под носа на Алекс ОК, при това по линиите към най-големия квартал, Нанков има ресурс и възможност да отвърне. А той търпи и единствената градска линия на Месаря, понеже той другата така и не я изпълнява, удря минимум две от линиите на Алекс - №20 към Бузлуджа и №70 към ВТУ. И това е така вече 9 месеца почти. Ми как няма да трупа загуби..
|
|
|
|
amoto
|
 |
« Reply #1999 on: 27.08.2010, 21:05:41 » |
|
Аз не мога да разбера Сашо Нанков защо се оставя на Месаря. Ми онзи като кара своите да закъсняват и да минават под носа на Алекс ОК, при това по линиите към най-големия квартал, Нанков има ресурс и възможност да отвърне. А той търпи и единствената градска линия на Месаря, понеже той другата така и не я изпълнява, удря минимум две от линиите на Алекс - №20 към Бузлуджа и №70 към ВТУ. И това е така вече 9 месеца почти. Ми как няма да трупа загуби..
Отговорът е много прост.Нанков неиска да се кара с Пламен/Месара/.Шофьорите на АЛЕКС ОК,са инструктирани,да не се разправят с него или с шофьорите му.За всеки влак си има пътници.
|
|
|
|