Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - handstake

Pages: [1] 2 3 ... 54
1
4110 e пострадал леко отзад, след удар с автомобил ->  http://ekcarevec.com/view.php?id=5815

Quote
Инцидент с автобус от градския транспорт и лек автомобил на булевард „България“, заради хлъзгавата пътна настилка. Тази сутрин около 10:30 часа на спирката до Регионалната дирекция по горите кола, управлявана от мъж с жена и дете в нея, не успяла да спре и се ударила в задната част на автобуса.
Около 20 души пътували в автобуса, няма пострадали. По думите на пътниците 9-ката точно потегляла от спирката, когато станал инцидентът с автомобила.
Според собственичката на автомобила нито шофьорът на автобуса, нито те имат вина за случилото се.
Шофьорът на автобуса отказа коментар. Приблизително половин час след инцидента пътниците се качиха в друг автобус, за да продължат.

П.С. Попаднах на още един инцидент с участници от градския транспорт.

2
И кое и е страхотното?
Поредната общинска далавера с избран уж по-добър превозвач.
Новината е добра за използващите услугата. Какво предлага в момента ЯТ? Дърти, смрадливи, неподдържани със 17 стъпала автобуси, които возят за 1 лв :angry:

3
Време беше да ги вземе най-накрая някой тези Ириси. Все пак е грехота сравнително нови автобуси в прилично състояние да събират прах. До последно обаче се надявах да цъфнат в Бургас и някой ден даже да стана титуляр на някой от тях  :crazy:


Аз пък очаквах алексите търпеливо да изчакат цената им да падне до 20 000 лв и да ги вземат, но уви.  :D

4
Една доста добра новина - от "Надежда" са взели автобусите Irisbus Crossway LE, с които Пламен Атанасов обслужваше линия 13. Всичките са произведени след 06.2010 г., с двигатели Евро 5, по-нова модификация от тези на "Алекс". Вероятно до дни ще ги пуснат, след стандартните технически огледи.
Ето и кой по-точно ще им се радва.  :P

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/5248-2016-12-23-10-01-13.html

Quote
Фирма „Надежда” ще изпълнява градските и линии, обслужвани досега от „Янтра транспорт”. Изпълнението на превоза ще бъде с по-нови автобуси и на по-ниска цена. Градският билет ще бъде 0,70 лв. До сега се таксуваше на 1.00 лв. Картите, издадени от стария превозвач до края на годината, ще важат и при фирма „Надежда”. На хората, ползващи обществения транспорт ще предложим по-нови автобуси, климатизирани и с отопление. Част от тях са оборудвани и за хора с увреждания. Възможно е да имаме някакви пропуски в началото, защото започваме нещо ново, затова и молим гражданите да проявят разбиране и търпение. Ще се постараем за максимално кратко време да влезем в ритъм, коментира собственикът на фирмата Надежда Христова.

Новият превозвач се ангажира и с разпространение на автобусното разписание по спирките.

5
Страхотна новина за железничарския град.  :P

Quote
Фирма „Надежда” ще обслужва градските линии на „Янтра транспорт”

Фирма „Надежда” ще изпълнява градските и линии, обслужвани досега от „Янтра транспорт”. Изпълнението на превоза ще бъде с по-нови автобуси и на по-ниска цена. Градският билет ще бъде 0,70 лв. До сега се таксуваше на 1.00 лв. Картите, издадени от стария превозвач до края на годината, ще важат и при фирма „Надежда”. На хората, ползващи обществения транспорт ще предложим по-нови автобуси, климатизирани и с отопление. Част от тях са оборудвани и за хора с увреждания. Възможно е да имаме някакви пропуски в началото, защото започваме нещо ново, затова и молим гражданите да проявят разбиране и търпение. Ще се постараем за максимално кратко време да влезем в ритъм, коментира собственикът на фирмата Надежда Христова.

Новият превозвач се ангажира и с разпространение на автобусното разписание по спирките.


6
Браво на алексите, сериозни са!  :D
Днес се прибирах със 77. Беше 8415, на когото не му се отваря едното крило на задните врати, което създава доста неудобства.
Вчера пък автобуса по линия 7 е тругнал с 5 мин. по-рано на първия си курс (в 8:00 от Присово) и е оставил няколко души.  :angry:

7
Много интересно се получи днес, т.к. титуляра на линия 7 не можа да влезе в 12:30 да изпълни обедния си курс и вместо това пратиха бусчето от 12, което в 13:00 тръгна от Присово, а всъщност по това време (по-точно след 5 мин.) бъде на автогарата. Шофьора определено бързаше много, но въпреки всичко 3 пак си мина пред нас. По всичко личеше, че пътници в градската част нещеше да вози. Още преди съда табелата на буса вече беше махната и отстрани изглеждахме като един специализиран превоз. На спирката на съда така и не спря, просто отби 10на метра преди нея до оградата и хората слязоха там. Иначе по 77 е отново 7057.
Липсваше и 8415 (сигурно вече пътува към някои вторични..  :D ). На негово място беше ван хула, който върви по 70, а там - бус.

8
Тъй като напоследък нямам много възможност да ползвам градския транспорт не съм и писал, но вчера забелязах някои интересни работи. За да стигна до Търново изпозлвах линия номер 7, която свързва селото ми с града. Много удобен за много хора се оказва курсът в 12:30 (за другите нямам наблюдение). Автобучето пристигна с 9-10 души, а на обратно натовари още 4. Там, кадето маршрута му се присича с този на линия 3 обаче явно нашия не трябва да бута и да пуска 3та напред. Така и стана, но до едно време. На съда 3 жени решиха да ползват 7, като вариянт за стигане до АГЗ, което забави тръгването от спирката, т.к. шофьора сам дава билетите на пътниците.  Пътувайки към АГЗ се разминахме  с 0955 по линия 1, който мислех, че е влязал само за курс, докато неоплана зареди. Докато стоях на качица титулярния неоплан мина без табели, идвайки от метанстанцията, но не се пое останалите курсове на 1. От извествно време "Алекс ОК" са предприели и практика автобусите от 6 и 77 да се сменят, като този който прави курсовете на 6 до обяд, прави следобедните на 77 и обратното. Автобусите заложени там са 5401 и 8415. За втория самия аз не съм сигурен, че ще изкара много... трака, лопа, тресе се, мотора издава много странен звук За същия автобус във фейсбук страницата на градски транспорт Велико ТЪрново някакъв пич беше споделил следното мнение:
 
Quote
Aвтобус с диференциaл от воденични кaмъни, и може би имa и някой полуздрaв тaмпон нa зaдното окaчвaне, всеки ден вози децaтa ми. Нa който му липсвa aдренaлин - дa се повози.
Ето и снимката, която е приложил Христофлор Белев.


9
Снощи пътувах с автобус, на "Алекс ОК" по линия 77,  за да стигна до града. Когато извадих 5 лева шофьора ми се начумери и започнах да ровя за стотинки. Както и да е. Пиша това не за да критикувам него, а управителя на фирмата. Та да продължа с изказването. Ходих къде ходих, прибрах се. Днес по обяд си отварям портофейла и виждам, че личната ми карта, както и дебитната ми такава липсват... Започнах да звъня навсякаде кадето ходих, но нищо... Стана вечер и ми дойде на на ум, че може да е паднала в автобуса. Реших, че ако се е случило нещо такова след като се е прибрал шофьора вероятно я е оставил в офиса при началника. Звъннах му аз, беше 21:20, но вместо да получа информация по въпроса си ме нахока едно хубаво и каза да му звънна утре в работно време. :angry: Поне можеше да каже дали знае нещо от човещина... До тук с лошите работи за фирмата, защото там работят и свестни хора. Писах на една тяхна кондукторка (Елена Паламарова), която от известно време имам в приятели в социалната мрежа. За 10 минути проблема ми беше решен. Посочих ѝ кой е шофьорът, а тя веднага му се обади и ми каза, че нещата ми са при него. Написа ми също и курсовете, които ще кара утре, за да отида и да си ги взема. Използвам поста за да благодаря на всички които помогнаха и не помогнаха!  :P

10
За сега не. Всичките му возила стоят в гаража и хващат прах ;р
Според мен той сега ще търси контакт с "Надежда" или сам ще се опита да отмъкне линия 5, тъй като както вече казах алексите я заебаха, както го пише по книгите. От 3 дни там нов автобус не се е мяркал.

11
Смятам, че е редно да отбележим, че от вчера линиите 6,13 и 30, както и тази до Килифарево вече се обслужват от "Алекс ОК". Този път няма да се изказвам остро срещу тях, защото от известно време в града се движи 4944, който ми е един от любимите автобуси в момента, както и ново докаран неоплан н4416. Освен това днес видях и бяла сетра, с 2 двукрилни врати,  може би 98/99 година. Този път не се изложиха. Всъщност не се изложиха при линии 20 и 13, които се движат с общо 6 коли на плаващо разписание, като пристигналата 20-ка почива 10 минути и тръгва като 13 :D Да видим кой ли ден шофьора ще тръгне към ВТУ вместо Царевец или обратното  :D Пълна заебавка направиха на линия 5, като я оставиха само с дараци НЛ 202 и О405, но смятам, че скоро ще бъдат наказани за това и така е редно! Дано възможно най-скоро ги оставят с 2-та пакета към Бузлуджа и всички да са доволни.

12
Велико Търново / Re: Снимки
« on: 26.06.2014, 17:53:30 »
Снимка на Моника Георгиева, кондуктор на "Акекс ОК"... моето любимо автобусче - 4944


13
Още вчера алекса поправиха грешката си от онзи ден и вместо новия ВАН пуснаха 0866 за първия курс на 77. Днес това обаче не се случи и отново наблюдавах явлението bus.rar  :eek:

14
"Най-добрите в бранша" започнаха новата седмица с псувни на централната спирка в Присово от бесни пътници, които не знаеха как ще стигнат до работното си място (по линия 77). От първия до сегашния курс се движи новопридобития зелен куб, който остави не малко пътници на центъра, не знам какво се е случило и на следващата спирка. Историята се повтаря и на курса в 13:30, а съм сигурен и сега в 17:30, когато дори О405 е тесен след като автобуса спре на кооп. пазар. Същите караха с 0235 по 8  :neznam:

15
Дали това не означава, че са пратили 2159, 8557 и/или 1699 в Балкана?  :crazy:
2159 е в Полски Тръмбеш, където кара ученици. Там миналата седмица бе 8415.
1699 e в Севлиево.

16
2159 по 14, 8557 по 77 днес.
В Церова Кория видях горнооряховското 77 с изпълнител на курса - единия от градските крафтъри на рускинията.

17
Quote

Новия МАН не успях да го видя, но затова пък видях жив и здрав 4944  :eek: :eek: :eek: Явно катастрофата с Бовата на "Ивкони" от миналата година не е била толкова сериозна, колкото е изглеждала.

Направо ме хвърли в тъча с това изречение... как, защо, кога... Аз предполагах, че алексите са му взели някой лев от застраховката и с парите са купили новите кошници..  :D Радвам се, че са го спасили това автобусче, защото на мен лично мноооого ми допада. Дано след като приключат тези глупави ремонти на жп линията да се върне обратно в Търново!

18
Новият ман на АЛКС ОК вече е на линия, но преди да сте се зачудили защо не сте го видели да уточня, че го видях в Трявна, където в момента кара линии на БДЖ заради някакви ремонти отново. :fan:
Ванчето и вчера и онзи ден беше по 33. Днес сутринта го засякох на 02-ра мин на авт. Юг, посока център, което ме кара да мисля, че е бил 70  :P.

19
Правилно предполагаш за 0866. Видях го в следобедните часове да се насочва към изхода на града (може би към терем). Манът пък, за който се бе чуло, че е регистриран вече е и с лепенки "АЛЕКС ОК" и изписан сайт, разбира се.

Днес по 77 се включи 8557, 8415 все още е в Севлиево.

20
Втори ден по 77 е 8954, с който линията изглежда още по-градска, ако мога да се изразя така  :D :rolleyes:

По информация на потребител на страницата за ГТ ВТ във фейса днес Алексите са регистрирали автобус. Предполагам, че става дума за МАН-на, който постнах преди две седмици в другата тема. А дано да го видим на линия утре и а дано да изкара цял ден. А дано, ама надали !!!  :P :D

Pages: [1] 2 3 ... 54