Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - difian

Pages: [1] 2 3 ... 779
1
Може ТРАМС СОФИЯ да е помолил водача да обърне там, за да му стане интересна снимката... ;)

2
Контролните органи в момента насилствено са навряни по храстите да клечати да просят по 20-50 лв. за фарове, колан или телефон, така ли да разбирам? Иначе храбрите курсисти от симеоново още при избора на тази достойна и значима професия, мечтаят за по-смели и смислени дела!? Но от клечане по храсти и кафенета не им остава време за сериозните работи!?


Ние сме си самобитни, със силен дух, душевност и психология. Три години даже е дълъг срок. При пиянство, за една вечер настроение, емоции и психическо състояние се изменя на няколко пъти, как може дс бъде отчетено това през три години? Това са си три реколти изпит концентрат....

3
Справедливият съд ще ги възстанови на работа, ще им се изплатят пълни заплати за срока на отстраняването, плюс евентуални неустойки за уронване на престижа. Предаването за скрап на останките от 2047 няма да покрие разходите за адвокати дори на първа инстанция....

4
Да резюмираме предложението ти: Нормалните хора ще са си нормални хора, джигитите ще отърват формалността да им се трупат глоби, които обикновено така или иначе не плащат...  :eek: Останалото, както написа по-горе е въпрос "на късмет/за щастие"...  :rolleyes:

Поне си последователен. Привърженик си да няма ГТП, защото само се дават едни 50 лв. (вече). Няма нужда от психотестове, и без да си квалифициран специалист, си личи менталното развитие на редица "професионални" водачи, пък всички са ги "минали". Вместо за рушвети за купувсне на книжки, запазване на нарушения и т.н., редно е тези пари да остават в джоба на отрудените водачи....

5
Кой изобщо ползва колани в междуградските автобуси?  ;)
За щастие, няма сериозно пострадали  :fan:
Разумният би ползвал... ;)

6
Не ползвахте ли задължителните колани, или в автобуса липсваха такива!?  :eek: :neznam:

7
След сходно набиване на спирачки поради изкочил пред ТБ 9 автомобил, жена, лекар с дългогодишна практика, пада и си удря главата. Била е в кома, а сега е с частична парализа на половината тяло. А изкачащите, в повечето случаи даже не разбират, какво са направили и как е могло да го предотвратят...

8
Автобуси / Re: Mercedes Intouro E/ME (1301-1315)
« on: 12.08.2022, 13:37:32 »
Има и low entry автобуси, които комбинират нископодова предна част с повече праьно пространство и четири седалки на ред  с тясна пътека и висок под за пътуващите по дълго. Има ги и триосни до 15 метра..  Но далаверста за София е била с тези автобуси, и хилядите бордове от директори, секретарки и синдикалисти така управляват оперативно подопечните им дружества, че доста често виждаме тези автобуси по изцяло градски линии в час пик!  :help:

9
Какво толкова возят, че им трябва къс триосен? Или е изпаднал отнякъде и са прежалили разходите по един допълнителен мост?

10
Пловдив / Re: Новини
« on: 10.08.2022, 11:01:04 »
Ама има кой да му се върже на това... И да беше вярно, това си е проблем на превозвача и е редно той да си покрие риска/щетите.... Наблюдаваме едно и също некоректно отношение в цяла България - повишиха се цените и им стана доста нерентабилно да работят по старите цени, и започнаха с цирковите номера. Макар, че има голям шанс фирмите сами да са си писали юридически неиздържани проекто-договори преди "търговете" и да няма полезни механизми за справяне със ситуацията.

Но без значение какъв е клинетът - частен или публичен, търговският иск би трябвало да е за сметка на предоставящият стоката/услугата. Или ксъо е общо, защо да не си разиграваме коня?

11
Други градове / Re: Пазарджик
« on: 10.08.2022, 10:53:42 »
Прилича на създаване на прикрита общинска фирма - де юре частна (с всичко, произхождащо от това), де факто ще си е прикрита общинска. Така ще си спестят много главоболия, изисквания, процедури съгласно ЗОП и всичко ще става много по-лесно.
Точно така, видяхме инжинеринга и инхаус поръчките как работят в огромния мащаб без последствия, на дребно ще бачка още по-добре и без толкова значим интерес. А има един израз - "капка по капка, вир става", та и от малкото откраднато си се забогатява...

Но както казваш самия ти, българите сме си добре, приспособили сме си се към кочинката, живеем, колкото живеем и те така... :)

12
В Русе по същия проект ще има корабче, чудно там докъде са...

13
Тази година маркировката е много зле навсякъде. Но ги разбирам СО, с тези милиарди в бюджета, за кое по-напред....  :help:

14
Сега си обяснявам, защо преди поввче от две седмици маркировката беше остъргана...

15
Бил е окръжен център по комунистическо време.... А след Освобождението и в началото на миналия век също е имало с какво да се похвали на европейско ниво като архитектура и култура!

16
Да не говорим за пътищата - ако лошото им състояние се присъжда като причина за ПТП, застрахователите отдавна да са спукали от обезщетения АПИ и общините.
С Пасата ми така се случи - тотал щета заради разбит корпус на скоростната кутия от изхвърчало парче асфалт от дилатационна фуга. Застрахователят ме обезщети на 50% от застрахователната стойност след над година забавяне, а после имаха наглостта да ме призоват като свидетел в дело срещу АПИ, да си възстановят сумата...

17
А тук какво искаш да ни покажеш?
Че автобусЪТ си има много добри титуляри и не са като някои други екземпляри от модела. Автобуса ЪТ е гледан, и се пази, а не като останалите - всеки ден го карат различни и след време автобусЪТ на какво ще заприлича -на обор. Каквито са станали голяма част от конектотата. И то, защото карат и заминават, знаейки, че утре ще са с друг. А така като ти е зачислен и си го гледаш, чистиш и пазиш, защото всеки иска да му е приятно.
И като всеки иска да му е приятно, защо не пазят!? Противоречиш си! Защо се пази сано титулярното, а не всичко!?  :rolleyes:

И пиши по-грамотно, следващи подобни мнения за цялостна редакция директно ще ги изтривам!

18
Нали има обявена обществена поръчка за оборудването, някой да им достави "иновацията"... Досега супер научно и визионерски са изобретили само нови врати... ;)

19
Трамваи / Re: PESA Swing 122NaSF/120Na (2301-2338)
« on: 04.08.2022, 11:28:55 »
Поне осигуряват регулярни доставки на нови за заместване/части на старите!  :rolleyes:

След като осем години не им стигнаха да отстранят всеизвестни конструктивни дефекти по калпавата си продукция, малко ми е трудно това да го приема като жест на внимание от тяхна страна...
Имам предвид жеста на внимание от страна на управляващото мнозинство в СО към нас от толкова години и не само относно трамваите, които ТЕ ни закупуват... :)

20
Трамваи / Re: PESA Swing 122NaSF/120Na (2301-2338)
« on: 02.08.2022, 20:54:19 »
Поне осигуряват регулярни доставки на нови за заместване/части на старите!  :rolleyes:

Pages: [1] 2 3 ... 779