Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - IKAR

Pages: [1] 2 3 ... 214
1
Извинявайте за глупавия въпрос, но в Германия все още ли качването в автобусите е само през първата врата, съответно шофьорът следи кой има билет и кой няма? И в двуетажните берлински с три врати, както и в двойносъчленените хамбургски Ванхолове ли е така? В другите европейски страни - Великобритания, Франция, Бенелюкс, Скандинавия, Швейцария, Австрия, Чехия, Унгария, Хърватско същото ли е? После ще споделя защо питам.

2
Разбрах, ще го имам предвид. Но се вижда, че и при снимки с разширение .jpgми се получава същото?

3
Други градове / Re: Пазарджик
« on: Yesterday at 08:54:10 »
Ами вижте колко "начесто" минават тролеите и ще ви стане ясно накъде отива работата. Враца и Хасково са същата цигания....

4
Други градове / Re: Благоевград
« on: 09.08.2022, 01:13:52 »
Ами преди 25 години тролейбусната мрежа беше почти изградена.....Имаше и тролеи втора ръка откъде да се вземат - Шкоди от Чехия бол....Ама направиха глупотевините с "екологично чистия" метан. То се знаеше, че рано или късно метанът ще поскъпне много, да не говорим, че частите за метановите автобуси са адски скъпи и бързо износващи се, понеже при горенето се развива много по-висока температура в сравнение с нафтата.
Отделно в София, Варна и в Бургас се опариха яко с Тедомите, отдавна нито един не се движи. Сега в Джумаята ще "спретнат" едни разписания бетер селски линии като в Габрово, още повече хора ще се накачорят по колите и така ще си остане во веки веков....Да не говорим, че от 30 години всичко освен Струмско, Еленово и част от Ален Мак е тотално оставено без транспорт, а далеч не всички живеят в тези комплекси.

5
Мите, може ли администраторите да проверите защо отскоро става такъв буламач със снимките? Нищо не се е променило в начина на качване...

6
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 08.08.2022, 20:11:06 »
Бул. Левски ли беше "новия" булевард, проектиран и построен от шишивите фирми, който при всеки по-сериозен дъжд става на плавателен канал?

7
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 08.08.2022, 15:16:34 »
И аз все питам същото, понеже седем години работех по Набуко, преди да замина за Канада. Как трябваше, ОВОС, комисия по земеделски земи, ПУП, виза за проектиране, технически проект, работен проект, разрешение за строеж, акт 16, а Бат Бойко ударно построи "турски" поток. Сега нашите управници ако имаха топки, щяха да спрат транзита на руски газ за Сърбия и Унгария, да видите как Путлер ще клекне, а ние ще получим награда от ЕС. Може примерно по-бързо да ни приемат в Шенген....

8
И при мен от известно време не се виждат директно, след като ги прикача. Трябва да се свалят, за да се видят. А много от вас не можете и да ги отваряте.... Не знам каква е причината.....Преди нямаше проблем, от около месец и нещо взе да става така...Да няма нещо с размера на файловете, малки ли са, не знам какво....

9
Това не знам къде е.

10
Специално към Добрич с влака има поне 5-6 села, през които мара-шутката от Варна не минава.

11
Фирмен ключодържател с ключове от Икарус.

12
Автобуси / Re: Ikarus 280
« on: 05.08.2022, 20:34:17 »
А според мен да се искат 1000 долара за снимката е още по-нечестно. Иначе този рейс го бракуваха 99та година, не доживя смяна на двигателя, беше голяма трошка.

13
Латвия на ДАП-а в Стражица. Имаше си ги и по автостопанствата.

14
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 04.08.2022, 16:47:37 »
Българските пародии на трамваи са по-хубаво от краставиците. Боже Мили....

15
Такива табели с черни надписи и празен син правоъгълник почнаха да се появяват към края на 80те. Виждал съм София - Правец, и по тази линия бяха само 11М4. Рейса на снимките вече са го обезобразили с кръглите фарове, това беше масово по ДАП-овете.

16
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 03.08.2022, 17:33:51 »
Точно пък тоя главорез и катил Рамзан Кадиров да се цитира е пълно безумие. Знам, че Труд и 24 часа са си жълти газети от 25 години, ама чак толкова да им е паднало нивото.....В Лвов има улица Джохар Дудаев, който руската КГБ+джийска пропаганда наричаше терорист, а забравяше да спомене, че в действителност е съветски генерал от войната в Афганистан......А Просия винаги в историята е подкрепяла сърбите, ама винаги, и винаги в ущърб на България, заради панславизма....Коминтерна взема активно участие в помакедончването на пиринския край и ако Джугашвили, и Тито не бяха развалили калимерата, Лъчезар щеше да се роди македонец/сърбославянин. Същото се отнася и за мене, дори в комунистическата военна книжка на дядо ми пише националност "македонец", имали са дори "македонски" паспорти.

17
Въпреки това има автобуси за Гърция, които неофициално винаги спират в Сандански, понеже много хора, и гърци, и българи, пътуват оттам за Гърция и не може да отиват в Благоевград, за да се качат. Дори на автогарата има листче с разписанието им. Преди години ходих на Света Гора с автобус на Ивкони за Солун и Пирея, който спря и взе хора от дупнишката автогара.

18
За да не обират пътниците на вътрешните линии.

19
АПИ ще обжалва заповедите на екотерориста Сандов, издадени в последния ден на поста му, касаещи лот 3.2.

20
В този случай цитираните от чичо ти Благо тиквеници има вероятност да кажат, че влаковете не може да обслужват вътрешни пътници. С такова обяснение преди години се оправдаваха гръцките кретении, а в действителност проверките си бяха на Кулата, не във влака. Отделно написах официално запитване до Гранична полиция, отговориха ми, че те нямат такова изискване, да не говорим, че вече бяхме в ЕС.

Pages: [1] 2 3 ... 214