Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Снощи 1301 или 1306-42
2
Автобуси / Re: Higer KLQ6125GEV3 (5001-5015, 5031-5060)
« Last post by HST on Today at 13:29:43 »
Градският транспорт в София вози с мразовити електробуси


"Спаси София" измери 5,5 градуса в мотриса по линия 60 в "Овча купел"
26 Ян. 20221 582

 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Електробуси по линия 60, минаващи през „Овча купел“, извършват курсове без включено парно и в тях пътниците зъзнат. За това алармира Борис Бонев, общински съветник от гражданската организация „Спаси София“. Той се включи във „Фейсбук“ наживо от едно от превозните средства, в което измери температура от 5,5 градуса. „Причината е, че парното в този електробус не работи. А не работи, защото електробусна линия 60 се обслужва от мотриси, чиято батерия според шофьори в депата не им стига да завъртят пълен курс с включено парно", коментира общинският съветник.

По думите на Борис Бонев проблемът се дължи на няколко основни причини, първата от които е популизмът. „В София бяха изхарчени десетки милиони левове за закупуване на електробуси, които очевидно не са подходящи за условията на града. Те не могат да обслужват адекватно пътниците и не им осигуряват необходимия комфорт“, смята Бонев. „Второто нещо е, че след като бяха закупени тези автобуси, не беше изградена инфраструктурата за тях. В кв. „Овча купел“ липсва зарядна станция. За да пести своята батерия, този автобус, а и не само, просто не включва парното”, допълни общинският съветник.

„Излиза, че гордостта на Фандъкова и ГЕРБ - китайските електробуси, струващи 2 пъти повече от немски газови автобуси, не могат да издържат една обиколка с включено отопление, защото батерията им се изчерпва. Често батерията свършва и по средата на линията, пътниците остават без транспорт и се извиква авариен камион да тегли, което генерира още разходи и неудобства. Ето до какво водят лошото управление, популизмът и корупцията. Хайде стига вече грешка след грешка, провал след провал. Можем и заслужаваме много повече и заедно ще го направим!“, обобщават от „Спаси София“ във „Фейсбук“.

От Столична община отговориха чрез ефира на БНТ, че става дума за изолиран случай с електробус по линия 60, чието парно не работи. Според шефа на общинското предприятие „Столичен електротранспорт“ инж. Евгений Ганчев причината за дискомфорта била, че батериите на превозните средства били пригодени да возят без зареждане по 20 километра, докато дължината на въпросната линия била около 25 километра. Ганчев добави, че проблемът щял да бъде решен с изграждането на станция за зареждане на батерии в „Овча купел“. Това щяло да се случи в рамките на 2 месеца. "Не говорим за непуснато парно. Частично парното може да бъде намалено поради задръстване или много ниски температури. В една от линиите, поради твърде ниските температури и поради дължината на линията, е възможно да са били по-ниски, отколкото в останалите превозни средства", заяви Ганчев. По думите му всички електробуси са снабдени с модерни климатични системи. "Трябва да издържа с пуснато парно 20 километра. Настроено е нормалната температура в превозните средства да бъде 20-26 градуса. Ежедневно се прави профилактика на електробусите. Зареждат се на крайни станции, на Централна гара", допълни той.


Пс: Изолиран случай било... Друг път!
Колегите си мръзнат като кучета...
3
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6А5 (4140-4195)
« Last post by 04Boris22 on Today at 12:53:19 »
В момента 4131 дърпа 4150 към Искър. По-късно ще кача снимка :)
4
3301 без реклами. На 404 е сега.
5
Автобуси / Re: Higer KLQ6125GEV3 (5001-5015, 5031-5060)
« Last post by V.Peichev on Today at 11:44:22 »
2 л/час е сериозен разход, освен това отоплението на Икарусите е потенциално пожароопасно. :rolleyes:
6
Разни / Re: Коронавирус
« Last post by bdz43r on Today at 11:37:54 »
Протестите в повечето германски градове ги забраниха. Абсолютна диктатура си е.
Видял си ти диктатура.... При диктатурата протестите не просто са забранени, а ако нарушиш забраната, те застрелват.
7
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« Last post by ozzy on Today at 11:35:45 »
Миграцията може да спре почти напълно, само ако има тоталитарен режим, който да затвори границите и да стреля на месо.
Няма проблем хората да мигрират. Въпросът е и нашата държава да е привлекателна за живеене и правене на бизнес. Реално условията у нас не са чак толкова зле. И има достатъчно украинци, молдованци, не само бесарабски българи, които идват у нас. И да не мислите, че всички обикновени македонци ни мразят? Това далеч не е така.
Примерно в една Германия, която се дава за пример, също има емигранти, които отиват да живеят в САЩ например. Но на тяхно място идват други - дали ще са от източните провинции, бившия СССР, Румъния, Унгария - това са страни с немско малцинство.
8
Контрольорите са примитивни многоклетъчни хищни организми на ниско ниво на еволюционно развитие. Когато Бог давал акъл военните били на маневри, полицаите - в акция, надзирателите - по постовете, контрольорите - на хайка за гратисчии. :)
9
Ясно, благодаря!

А потвърдено ли е, че от лятото ще се вкара в сила новата схема или има шанс още да си отлежава, докато я вкарат най-сетне?
10
Автобуси / Re: Higer KLQ6125GEV3 (5001-5015, 5031-5060)
« Last post by tauri on Today at 10:54:31 »
Проблемът с парното на Икарусите е бил разхода на нафта - 2л/час друг проблем не е имало.
Pages: [1] 2 3 ... 10