Някъде ми попадна анонс, че ще работят тази събота и неделя (27-28 август) заради Деня на туризма в България, но на сайта им няма подобно нещо засега.
На мен не ми е ясно как фирма, която не получава 90% от годината никакви приходи от активите си, няма клиенти и няма оборот си плаща заплатите и данъците? Откъде имат пари да си изпълняват задълженията по приватизационния договор?
Храни ги ски сезонът. Сигурно повечето от персонала без пазачите и някаква минимална поддръжка са на срочни договори както по хотелите и кръчмите на морето. Даже да не са приватизирани, а построени от нулата лифтовете, схемата няма да е много различна.
С цената от 1.60 лв за билетчето на А66 (ако се дупчи изобщо) няма никакъв шанс Симеоновски лифт или Бай Кръстю да е икономически изгоден. Иначе през ски сезона като се продават ски карти, като се дават под наем площи за чайни, капанчета - далаверата върви. Макар че Цеко затвори лифтовете и през зимата по едно време - тогава явно се е хранил от Банско.
Винаги съм се чудил защо не електрифицират кабинките, за да имат осветление. По този начин хващат нощните ски - доста хора биха ходили всяка вечер, ако не е досадното въртене на 12 км завои нагоре и още толкова - надолу посред зимна вечер.