Имам няколко чудения относно бившия ски влек Конярника.
По стълбовете има четири комплекта ролки, което би трябвало да означава, че е имало два контура (а горната станция е с две макари и има две будки от всяка страна на трасето, в които може би са стояли служителите, които са обслужвали всеки контур). Така ли е било или става дума за някаква по-интересна технология? Приятелката ми има доста любопитно предположение - единият контур е бил със седалки за туристите, а другият с куки за скиорите, т.е. комбинация между лифт и влек, което сигурно не е било така, но всъщност звучи като много добра идея.
Другото нещо, което ми е любопитно - като гледам долната станция:

бих предположил, че машинното отделение е било там, където съм отбелязал с червен кръг. Частта, която съм отбелязал със жълто изглежда като каса или друго подобно, което обслужва хората (заведение, ски гардероб или нещо подобно).
Обаче, ако погледнем стълбовете и бетонните фундаменти на първия стълб (който липсва по някаква причина):

и мислено продължим траекторията на някогашните въжета, се вижда, че те би трябвало да излизат от частта, която съм отбелязал с жълто на първата снимка, което е много странно...
Може ли някой да разкаже каква точно е била структурата на това съоръжение.
Благодаря!