Author Topic: Доставка на 22 броя чисто нови тролейбуса за Бургас  (Read 46596 times)

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
И в София не са по VIN номерата. Това си е някакво бургаско извращение!  :neznam:
Открай време номерациите на тролеите в Бургас са си петцифрени - още откакто са докарали ЗиУ-тата - те са били 15ххх, както и Берните, Волвата са 16ххх, а Шкодите - 13ххх. Това е по-скоро тукашна традиция и за мен номерациите им са доста по-интересни от на всички останали градове. :)
« Last Edit: 15.06.2014, 14:25:58 by $h@IdEr »

Offline stoian_dimi

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Някой наясно ли е дали в проекта са заложени средства за подмяна на насочващите стрелки с автоматични, или досадното намаляване на скоростта при преминаването ще продължи? Даже ми се струва, че това триъгълно окачване на мрежата е причина за бавната скорост на тролеите въобще. Хм наскоро пътувах до Букурещ и ми направи впечатление, че завоите по контактната  мрежа са изградени с някакви гумени държачи и тролеите не намаляваха скорост при преминаването на по - остри завои.

Offline Nadhob

• Напредващ
    • View Profile
Ако в Шкода ги произведат подред  - може и да са с поредна номерация. Но може и да не са - защото в същото време се произвеждат и за Варна и Стара Загора.

Note that there is VIN of Solaris (SUU241160EB013339) and not of Skoda! These begin with TM9.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Note that there is VIN of Solaris (SUU241160EB013339) and not of Skoda! These begin with TM9.
I guess this means that the Skodas in Burgas are actually using the Solaris' VIN numbers?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
I guess this means that the Skodas in Burgas are actually using the Solaris' VIN numbers?
Мдам, и аз това се канех да ви пиша, но Надхоб ме е изпреварил! ;) За съжаление и на снимките на Номер 20 от Пилзен не са снимали листа с двата VIN-а, за да имаме идея как вървят. И докато може да се предвиди горе-долу, какво се случва в завода в Пилзен, кой знае каква е последователността на продукцията в Болешово, от където бълват над 1000 превозни средства на година.  :help: Като цяло тази номерация е малоумно и с 5-те числа за инвентарен номер... И в армията вероятно не са толкова стриктни и конспиративни... ;)
« Last Edit: 16.06.2014, 00:48:37 by difian »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
The discussion in English was moved HERE! ;)
« Last Edit: 16.06.2014, 11:09:14 by difian »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Още 4 Шкоди са вече тук. На обяд ги видях на гарата, все още неразтоварени. Вероятно те ще бъдат с номера от 13344 до 13347 включително.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
От 1 юли по бургаските улици ще пътуват само новите говорещи тролейбуси

До края на месеца всички стари тролейбуси ще бъдат спрени от движение и от 1 юли по бургаските улици ще пътуват само чисто новите от марка Шкода/Соларис. Те са говорещи и съобщават с глас на пътниците полезна информация. В момента приключва процедура, след която с говорещи устройства ще бъдат оборудвани и всички автобуси в обществения транспорт.
До края на месеца всички стари тролейбуси ще бъдат спрени от движение и от 1 юли по бургаските улици ще пътуват само чисто новите от марка Шкода/Соларис. Те са говорещи и съобщават с глас на пътниците полезна информация. В момента приключва процедура, след която с говорещи устройства ще бъдат оборудвани и всички автобуси в обществения транспорт.

В момента в движение са 5 нови тролейбуса. Днес на железопътната гара разтоварват още 4. До края на месеца те ще станат общо 15 и ще могат да обслужват линиите без помощта на старите. Последните 7 ще дойдат наесен, за да станат общо 22.

Община Бургас осигури тролейбусите по проект “Прилагане на мерки за подобряване  качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен”,  Договор за предоставяне на БФП DIR-51315001-C004, финансиран по процедура за директно предоставяне на  безвъзмездна финансова помощ BG161PO005/13/1.50/01/35 - “Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез осигуряване на екологични превозни средства на градския транспорт”, Приоритетна ос 1 на Оперативна програма “Околна среда 2007 - 2013 г.”.
Източник

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
Странно ми е обаче, че първата беше 13339, после имаше 13341, 13343, а сега изведнъж чааак на 13524, толкова далече от 133**.

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
Че какво странно има, щом тези 5 цифри дублират последните 5 от VIN-а на шасито. Никой не е казал, че ще са поредни.
Според мен идеална номерация би била от 01 до 22 както в някои западни държави, обаче тук не се харесва да почва с нула, така че и от 101 до 122 да са пак е нещо изглеждащо по-добре отколкото 5 незначещи нищо цифри на VIN-а.

Ето и данните за първия, които и на предни страници ги имаше де :)
Инв. № 13339    
VIN на Solaris: SUU241160EB013339
« Last Edit: 20.06.2014, 07:02:48 by nasko84 »

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Ами аз ви казах, че няма да имат никаква поредност щом използват VIN. Просто в Соларис не ги произвеждат поредни. Там се произвеждат и други каросерии.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
Прочетох в по-горните постове и видях, че последните 5 цифри от VIN-a са номерата на тролеите, моля извинете ме, не се бях усетил. Надявам се да не вземете да ми се карате.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Прочетох в по-горните постове и видях, че последните 5 цифри от VIN-a са номерата на тролеите, моля извинете ме, не се бях усетил. Надявам се да не вземете да ми се карате.
Никой на никого не се кара, затова са темите, да се изясняват неясните детайли.
Иначе като цяло, като гледам колко разбъркани станаха инв. номерата на тия Шкоди точно поради факта, че се използват номерата на каросериите, които не се произвеждат наведнъж за един град и съответно не са с поредни номера, по-добре да бяха си сложили собствени такива, както направиха във Варна и Плевен, нещо от рода на 17ххх, каквито бях предположил, че ще бъдат, още преди да регистрират първата Шкода. :/

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
На мен обаче отначало ми се стори, че нарочно избраха номерата да са по-малки от тези на Берните и Волвата поради това че са соло, но май излиза, че няма връзка с това, а по-скоро обляга на съответсването на VIN-a. При номерата на Волвата и Берните имаше ли съответстване с VIN-a ?

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
В гаража да разтоварени поне 4 нови Шкоди, толкова успях да видя от буренаците. От снимка във Фейсбук се вижда, че са 6 на брой, което ще рече, че общо 15 Шкоди ще са в движение до 1 юли - повече от обещаните 12.
« Last Edit: 25.06.2014, 02:26:12 by $h@IdEr »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
В експлоатация влязоха още 3 нови Шкоди - 13526 и 13527 по Т1 и 13346 по Т2.

Edit: Излиза, че даже ще подранят с доставките на Шкодите, понеже прогнозираните 12 бройки за пролетта/лятото вече се движат, даже се чака още 3 бройки да бъдат пуснати в движение скоро. Тоест вече няма да има нужда от намеса на стари тролеи по лините, поне при сегашния интервал от 15 мин.
« Last Edit: 27.06.2014, 23:08:57 by $h@IdEr »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Още една невиждана до момента Шкода тръгна вчера (01.07) по Т2 - 13345.
« Last Edit: 02.07.2014, 00:13:01 by $h@IdEr »

Online bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Още три трябва да пристигнат утре - 14, 15 и 16. Към момента са на път за Карлово.
14 с VIN SUU241160EB013525
16 c VIN SUU241160EB013529

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
^Е, пристигнаха. Още са без инвентарни номера, но ги видях в 13:05 по "Тодор Грудов" да се движат в комплект към депото. Предните табла изписваха "За депо", а задните - пак по някаква причина показваха изображението с учениците, с което уж се обозначава ПС, превозващо организирана група деца :neznam:
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email