Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Трамваи / Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« Last post by 01Milen09 on Today at 02:11:49 »
 :angel:Зависи какво му се е запалило, може група да е гръмнала, тогава 3005 и 3016 изгърмяха на 25.11
2
Трамваи / Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« Last post by AGENT 006 on Today at 01:34:01 »
Това е огненият дух на пляката, която се беше запалила до него януари 2008 г., явно го е обсебил.  :D
3
Трамваи / Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« Last post by Mammoth on Today at 01:06:35 »
3011 днес е на линия, както и предните дни. Не му се случва за първи път да се запали, така че…
4
Имат и вариант да пуснат електробус 5ТБ от Младост 2 през Серафим Сливенски до Авиация със зареждане на тех парк.

Дори не е необходимо след направата на новия пробив да ходят до Площад на авиацията! Могат да зареждат и в Младост! Това съм го предложил по-назад в темата, но тогава не предполагах, че се подготвя такава връзка на локалното с централното платна.
5
Трябва да се обмисли цялостна нова концепция там. Аз примерно не мога да разбера защо велоалеята върви по тротоара на „Нансен“ покрай входа на подземния паркинг под НДК, вместо да се качва горе на площада и там да има разклон, един път през моста друг покрай бар Национал и тук да има велорампа за слизащи към „Пенчо Славейков“. По този начин велосипедистите се отдалечават от автомобилния път, което естествено е от огромна полза за безопасността, а каквото и да се бръщолеви централизирано, че не е добра идея велосипедистите да се мешат с пешеходците на пл. „България“, каквото и да се говори или да не се говори те са там всеки ден. Също така не смятам, че има особена нужда от този тротоар покрай входа на подземния паркинг. Защо цялата тази разхищавана в момента ширина покрай локалното платно там, не се ползва, за да се изнесе косото паркиране там, пешеходците горе през площада, велосипедистите също и двупосочен „Нансен“ без тази бавна и абсурдна врътка на 7 покрай кино „Одеон“. И без това „Гоце Делчев“ няма връзка с площад „Македония“, „Александър Стамболийски“ или Съдебната палата, но и връзката, която я има с вътрешния ринг е абсурдна, от една страна 8, която едва си проправя път през вечните задръствания и опасни пешеходни пътеки около ВМА, от друга страна 7, която сякаш умишлено е направена бавна и съсипана. От оптимизиране на ТБ 7 в района на НДК косвено ще спечели и „Люлин“.
6
Щом е толкова важно тези ВИП особи да могат да паркират да се премахне косото паркиране от тази страна и да се направи успоредно от другата! Така може от страната на сградите да има велолента, БУС лента, две активни посока България и една за паркиране! Между БУС лентата и активните противопосочни задължително трябва да има физически ограничители.
7
Ако се махне косото паркиране всичко ще си дойде на мястото, но има явно някакви важни персони на този булевард които са си уредили това да не се случи. Не е нормално централни булеварди в града да се използват за паркинги по този начин, без косо паркиране ще се вдигне и средната скорост по булеварда, ще може да се чисти нормално, ще има място и за BUS лента, и за нормална велоалея. Преди да се случи това няма никакъв смисъл да се чудим как да сместим всичко, това са безсмилени упражнения, а централно на улицата да го слагаме е още по-безумна идея.
8
Трамваи / Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« Last post by Ilian on Yesterday at 23:54:34 »
2048 вчера мина като "служебен" през 5-те кьошета.
3011 се е запалил на 25.11 вечерта някъде в Лозенец. Оттогава не съм го виждал.
9
Железопътен транспорт / Re: БДЖ - обща тема
« Last post by Ivo on Yesterday at 23:45:29 »
Конкретно този състав 3621 тръгва рано сутрин от Перник и отива до Бургас. Там само го изтеглят, за да извадят локомотива, връщат обратно и пътува вече като БВ 3624.

Мисля че са 2 различни състава, а ползват същия локомотив. На Слънчев бряг е същия състав. Като падна оня ден големия сняг се връщах от Бургас към София с този влак , 3621 беше закъснял а състава на 3624 си беше композиран, но чакахме машината от 3621.

Не мога да разбера от утре, от новото разписание дали не са разменили съставите на Слънчев бряг и 3621. Слънчев бряг го дават с купейни вагони, за 3621 не пише нищо но само предположение че може би ще е със 63-ки. И логично донякъде, защото пътува с час и малко по-бързо да е с по-хубавия състав. Ако някой ги види тия дни ще е интересно да сподели.
10
Нормално е при прогноза за снеговалеж, да имат готовност. Друг е въпроса дали ще са на точките или ще се включат директно в почистването.
Pages: [1] 2 3 ... 10