Author Topic: Re: Телевизия  (Read 98 times)

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
Re: Телевизия
« on: 19.11.2023, 22:02:52 »
Откъс от филма "Приземяване", 1985 г. Така беше. Всеки от моето поколение е участвал в такива мероприятия и се вижда колко смислено, красиво и полезно е било. Даже песните са същите и помня втората от тях. Тогава се цупехме и се чудехме защо ни строяват и ни карат да репетираме, обаче сега като го гледам, ми е готино и красиво, приятно. Знаейки какво е нивото днес.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Re: Телевизия
« Reply #1 on: 20.11.2023, 08:24:52 »
Мноого полезно!
Празни магазини и пълни салони с деца, повтарящи заучени текстове имитиращи прекрасен живот. И както се вижда някои са повярвали.
Това не пречеше на големите да те срещнат навън и да ти вземат стотинките.
Разбира се бандитчетата, които поради липса на творческо вдъхновение у себе си, го черпеха от другите.
Някъде по това време Билчен придоби артистичното име Биляна, а Яшар стана Янко.
Украйна, победа!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #2 on: 20.11.2023, 10:28:56 »
Да, придобиха тези имена и знаеш ли защо? Това беше наказателна мярка в отговор на терористичните турски атентати. Буново нещо говори ли ти? И не само то. И беше по същото време.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3 on: 20.11.2023, 10:55:02 »
Това не е вярно. Терористичните актове са следствие от преименуването и други рестрикции спрямо турското малцинство, а не обратното...

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4 on: 20.11.2023, 11:06:44 »
Да, придобиха тези имена и знаеш ли защо? Това беше наказателна мярка в отговор на терористичните турски атентати. Буново нещо говори ли ти? И не само то. И беше по същото време.

Ако сред масови мероприятия, концерти и веселие ти сложат немско име като наказателна мярка, че не спазваш задължителните мерки срещу  Ковид ще е оправдано?!
Дори да си прав, общество което наказва група невинни, трябва да бъде възхвалявано ли?
И понеже част от наказаните в моя пример са деца във втори клас - това как се връзва с пеещите деца от щастливото детство?
Или май някои са били щастливи за сметка на останалите и им липсва това?!
България беше едно военно поделение и като във всяко такова има някакъв ред и дисциплина! Грозното е, че със задна дата се опитвате да предадете на редниците  на казармата-държава чувство за щастие и кеф! Такива не е имало по начина по който би си го представил някой, който не е живял тогава.
Да децата много често са били по-щастливи. Например щото са успели да се вредят в магазина и да му купят нови дрехи, донесли са Кока Кола концентрат от авера на татко в завода за безалкохолни напитки и си се сетил в михалковска газирана вода да си сипваш от сиропа и имаш домашна кола. Може и да са били по-щастливи, че са намерили батерии за играчката от миналата Нова Година!
Повярвай ми - на тоя метод и сомалийчетата са по-добре от нашите!
« Last Edit: 20.11.2023, 11:18:44 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #5 on: 20.11.2023, 11:47:27 »
Сега в Германия е същото, само че с обратен знак. Мургавелячетата тормозят малцинството германчета в класовете. И остават безнаказани. Но ако германче тормози натътрузило се мургавелче, то веднага е расист...
Локдауни имаше винаги като наближи Коледа, но никога, когато беше Рамазан...
Забраняваха протестите за демокрация, биеха с палки и струпваха водопръскачки. Но на протестите на араби и турци, полицаите само гледат, не смеят с пръст да пипнат вилнеещите изверги, защото такава е агендата.

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 20.11.2023, 11:52:11 »
Свободен си да напуснеш и да намериш по-добро място за живот. Чувал съм че в подмосковието не правят такива зулуми и народът благоденства...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #7 on: 20.11.2023, 15:59:03 »
С напускане проблемите не се решават. С бягство не се решават. Не може да оставим червено-зелената върхушка да продължава да руши държавата. Онзи ден Германия загуби от Турция на чужд терен в Берлин с 2-3, т.е. през турска публика у дома си... Това е симптоматично.
Иначе и в моя клас имаше едно турче, на което в 3 клас му смениха името. Беше Хаели, после стана Артур, но това не се прие, било американско и накрая стана Алексей. В интерес на истината това беше най-голямото диване в целия клас, с най-лошата дисциплина. А видимо и хигиена, имаше краста, и понеже аз стоях до него на един чин, ме преглеждаха да не би и аз да съм прихванал, но аз нямах за щастие.
За децата онези години бяха много по-полезни за тяхното израстване и формиране като личности с определени качества на примерност, дисциплина, ученолюбие. Това днес го няма, 22 годишни дънгалаци ги питат, на колко години щяха да са сега, ако се бяха родили преди 10 г., и те не могат да отговорят.
И преди имаше диванета, но бяха малцинство, единични случаи. От Туркменистан в 5 клас дойде едно момиче, не знаеше посоките по география, изпитват го, питат го накъде е север, накъде е юг, то се куми и не знае. Имаше само двойки. Но беше дошло от Туркменистан. Там мюсюлманите явно още тогава са я карали през просото.
Имахме и русначета, израстнали в Русия, и също от смесени бракове, те бяха най-умните и най-примерните винаги. По-голям потенциал си имаха децата, израстнали в Русия.
Който беше слаб ученик, го пращаха на занималня, занимаваха го с конструктивни неща, вместо да се шляе по улиците. Водеха ни на зъболекар, почти всяко училище си имаше, грижеха се за нас. В 8 клас една се опита да избяга и не се яви при зъболекаря, после я търсиха и я заведоха насила. Сега никой не му пука, дали детето ти ходи с развалени зъби, което може да има негативно отражение за цял живот, ако занемариш постоянни зъби. Никой нищо не учи. Даже на 30 години станали, студенти последен курс един познат ми рИве, обажда ми се и ми се оплаква, трябвало да изнасят открит урок в училище, как щях да се справи. Нали има преподавател, учебници, да е учил досега. Те не са научени да учат. 30 годишен дънгалак, стигнал до последен курс за висше, се вайка как щял да купува учебник по география за 6 клас, за да потготвя урок, много пари било. За дискотека обаче има нали? Това са им приоритетите. И аз като бях учител 2007 г., ми викаха, че нямат пари за учебник, обаче всеки имаше телефон...

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 20.11.2023, 16:17:26 »
АзГ в действие, половин екран тирада и булмачи и накрая мюсюлманите лоши, Русия велика. Пълни врели-некипели, имам чувството че някакъв бот ги дращи тия тъпотии и само ако му спрат тока ще миряса.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #9 on: 20.11.2023, 16:17:47 »
Ако ти харесват тоталитарните режими и централното планиране отгоре, все още има такива държави - Куба, КНДР. Може нивото на образование да е високо, но липсата на основни стоки и продукти е потресаваща.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 20.11.2023, 16:20:30 »
- Куба, КНДР. Може нивото на образование да е високо,

Това също е една илюзия. Нивото на образование тогава не беше високо и със сигурност в момента е по-добро, особено в Германия където нашият герой се подвизава и иска да подкопава основите на демокрацията.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #11 on: 20.11.2023, 16:31:34 »
В България нивото на образование не е по-добро - същото си е! Просто тогава родителите казваха:
"учи мама за да не работиш" и то действаше, барабар с психическия тормоз на училище. А сега същите млади учители - вече пред пенсия си я карат както са си мечтали тогава - без да им пука!
Освен това подхода към децата е от изключително значение!
Преди месец дават на детето тест по География с въпроса - кой океан се намира западно от Южна Америка. И нашата писала Атлантическия.
Викам и:
Хайде сега да помислим, още повече, че се изживяваш като любителка на Япония и че гледаш за държавите.
Какво е НАТО? И тя вика:
Организация на Северно-атлантическия договор (с малко помощ го казва).
Е викам и: Като знаеш, че в НАТО са САЩ и Канада и по-голямата част от Европа - значи Северния Атлантически океан е между САЩ и Европа. Следователно е източно от Северна Америка и Западно от Европа. Тогава кой Окен остава да е от другата стана на Америка? Вика; Тихия!
Викам ами Тихия разбира се. И щом питат за Южна Америка - значи остава да е южния тихи океан. Или Южен Пасифик.
И викам любимата ти Япония нали се намира точно там и е Западно от Америка и източно от Азия. Нали е на изгряващото слънце!
И и казвам: Нали Пърл Харбър е на Хавай и него са нападнали Японците?!
Т.е. няма как да стане без да се измисля ориентир на децата.
Украйна, победа!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #12 on: 20.11.2023, 16:44:26 »
А, ето каза го! Сега на западняците им дават да се тъпчат и да консумират, паралелно прекарвайки всички сто пъти по-заробващи планове, с дигиталната валута, еко-рестрикциите за опазване на климата, вАксите и т.н. Дават им да консумират все още, за да си мълчат и да не протестират. Но ако им дращеха стомасите от глад като през 1989, щяха да бутнат строя на сатанистката агенда. Сега си траят и набиват, докато един ден се събудят оковани в робски вериги. И този ден се приближава все повече. Тогава ще е късно да се събудят. Да не каже някой, че не е имало група хора, които сме ги предупредили...

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #13 on: 20.11.2023, 16:54:46 »
Няма гаранция за нищо на тоя свят! Днес си свободен - утре си роб! Единствено непримиримостта в защита на човешкия живот може да е ориентир и фар в черното море. 
Т.е. тези , които пет пари не дават за човешкия живот - утре може и да са наядени, в други ден може и да са гладни - но е сигурно, че ще са нещастни и в двете състояния щото не могат да заместят загубения близък.
Или пък могат?! А?
Едно хладилниче и една тоалетна чиния? Пък нека глупците на Запад се чудят как да си прережат вените от много компютри, телевизори, телефони и др!.
Едно хладилниче си прави човека в Дагестан друго тесто!
Украйна, победа!