Author Topic: в.з. Ярема  (Read 42055 times)

sisill

• Guest
в.з. Ярема
« on: 17.05.2008, 12:28:39 »
Здравейте,
Мислите ли, че има шанс маршрута на автобуси 98 и 69 да се удължи до в.з. Ярема, ако не всички то поне по 3 автобуса от 2те линии.
Мисля да си купувам имот там и липсата на редовен транспорт ме притеснява. Видях в този форум, че преди години е имало автобус който ходи до в.з. Ярема, а сега хората които живеят там постоянно се увеличават.
Ще съм благодарна за мненията ви.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
в.з. Ярема
« Reply #1 on: 17.05.2008, 12:43:08 »
Ами А270 беше неефективен, затова го орязаха. Явно хората си ползват личните автомобили или автобусите за Ярлово, ето разписанието им тук.

А има ли постоянно живеещи хора там или всички са виладжии?
« Last Edit: 17.05.2008, 12:51:24 by blagun »

sisill

• Guest
в.з. Ярема
« Reply #2 on: 17.05.2008, 14:19:30 »
Quote from: blagun
Ами А270 беше неефективен, затова го орязаха. Явно хората си ползват личните автомобили или автобусите за Ярлово, ето разписанието им тук.

А има ли постоянно живеещи хора там или всички са виладжии?

Има постоянно живеещи и постоянно броя им се увеличава. Строят се нови къщи които се продават по 350 000 Евро, започнало е прокарване на телефон и интернет.

Аз съм далеч от мисълта за линия специално до там, но се надявам да има шанс поне на тези 2 автобуса да им се удължи маршрута и то не на всички коли...

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
в.з. Ярема
« Reply #3 on: 17.05.2008, 15:47:11 »
Интернет си имаме отдавна, но те съветвам да си вземеш някаква кола и да си бръмчиш с нея. И е добре да помислиш за зимата.  С удължаването на маршрута на 69 работата не седи добре. Вилната зона е към община Самоков. Има хора които живеят постоянно дори семейства с деца, има проблеми с ел. захранването през зимата и по време на бури. Иначе е разкошно място.
The Grand Tour

sisill

• Guest
в.з. Ярема
« Reply #4 on: 17.05.2008, 17:17:20 »
Quote from: tauri
Интернет си имаме отдавна, но те съветвам да си вземеш някаква кола и да си бръмчиш с нея. И е добре да помислиш за зимата.  С удължаването на маршрута на 69 работата не седи добре. Вилната зона е към община Самоков. Има хора които живеят постоянно дори семейства с деца, има проблеми с ел. захранването през зимата и по време на бури. Иначе е разкошно място.

Да знам че е разкошно място затова искам да живея там.
То за колата ясно, мен ме притеснява децата как ще ходят на училище след време, макар че има доста време до тогава. Надявам се след години примерно 5,6 да стане възможен редовния транспорт от Ярема до София.
Но реших да разпитам сега, че ако има някаква сериозна пречка, каквато май ще се окаже че Ярема е в община Самоков, да почна проучване, че като знам колко бавно стават нещата в нашата родина...
И благодаря за информацията за тока ще предвидя нещо за такива ситуации.

sisill

• Guest
в.з. Ярема
« Reply #5 on: 27.06.2008, 12:34:36 »
Здравейте,
Преди 3 седмици пътувах с кола за Ярема и качихме 1 възрастна двойка до там. По пътя те ни казаха че градски транспорт до Ярема може да се пусне ако се направи обръщало и се сложи спирка. Мястото на обръщалото е определено до Детската Градина мисля че Питър Пан се казваше, това е точно преди табелата за община Самоков.
Ако някой е чул нещо подобно или има повече информация по въпроса моля да сподели.

Благодаря предварително на всички отговорили.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
в.з. Ярема
« Reply #6 on: 27.06.2008, 19:28:22 »
Преди години имаше такъв - А270

Закриха поради нерентабилност.

aaliah

• Guest
Re: в.з. Ярема
« Reply #7 on: 03.05.2009, 19:44:35 »
Аз имам вила вув в.з.Ярема..и малко ме съмнява,че ще може да се направи обръщало точно на детската градина "Питър Пан".Според мен там мястото е малко и няма да има възможност.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 14.04.2010, 21:33:27 »
Много стара темичка и не знам някой дали го интересува, но да си кажа мнението, че голем смех ме напуши от последното предложение :D Докато имаше А270 той въртеше на чешмата, която вероятно е нещо като неосъществен център на ВЗ, но поне има достатъчно площ. А сега си представям А98 да върти пред Питър Пан зимата и една довозваща шейна със северни елени до самата ВЗ  :D

п.п.: горе долу така стоят нещата и с евентуално обръщало пред ханчето (там поне има място) и също е преди табелата за Община Самоков, дето вече я няма (табелката), щот мангалите първо свалиха табелите, а сега са почнали и мантинелите в посока Ковачевци...
« Last Edit: 14.04.2010, 21:37:10 by giorev »
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 03.06.2010, 21:15:58 »
Разписание на единствения превоз за Ярема, Ярлово, Поповяне, Ковачевци, Белчин баня и Клисура. Последната маршрутка в събота и неделя е отрязана. Явно пешеходните туристи в южната зона на Витоша съвсем ги няма, а виладжиите са моторизирани... Това отговаря на въпроса, дали има смисъл да се възстанови или продължи автобусът до Ярема
« Last Edit: 03.06.2010, 21:17:29 by blagun »

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 03.06.2010, 22:05:14 »
Благуне, тази маршрутка не е особено ефективна, тъй като пътува чак до Клисура и обяснимо защо линее, а колкото повече я орязват и смаляват (в пряк смисъл) колите по нея, толкова става по непривлекателна. Преди 10-ина години, когато от София до Ярлово се движеха 11М4 в събота сутрин от Дървеница тръгваха по 2 автобуса претъпкани с правостоящи. Години наред обаче се вземаха неефективни решения и хората спряха да разчитат на обществен транспорт. Аз имам една идея, но трябва малко финансиране, определени познания и много време, за да я осъществя.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Транспорт до околовитошките села
« Reply #11 on: 11.06.2010, 02:35:46 »
Малко разширявам обхвата на тази тема, за да споделя информация за по-малко популярни отправни точки към Витоша. Според мен южната част на планината неоснователно се подценява: там е много спокойно, откриват се панорами към Рила, Верила, Осогово, Вискяр и другите планини от югозапада.
За съжаление транспортът от София дотам не винаги е удобен.

За Ярема и Ярлово споменах в предния пост.

До Чуйпетлово и Боснек се стига само от автогарата в Перник. От Перник автобусите тръгват в 7:40, 13:30 и 17:30, от Чуйпетлово - в 9:15, 15:00 и 19:00

Маршрутките за Кладница и Рударци тръгват на всеки кръгъл час от Министерство на земеделието. Обратната маршрутка тръгва от Кладница също на кръгъл час, последен курс - 19:00 часа.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 09.11.2010, 13:15:16 »
Продължавам темата със снимки на разписанието на маршрутките от Министерство на земеделието до Рударци и Кладница:

Offline SILENT

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #13 on: 09.11.2010, 14:48:49 »
А как стои въпроса с градския транспорт до Ярлово? Зная, че има някакъв автобус, но не зная нито номера му ,нито разписанието.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 09.11.2010, 14:56:35 »
Имаше преди линия на гараж Земляне до там, не се водеше към градските, но беше на градския транспорт, за съжаление вече има само някакви гадни маршрутки. Нямам идея за разписанието тия май нямат нито сайт нито нищо. Трябваше да си остане на градския, те са най-сериозният превозвач съм се убедил-имат си добра база, сайт, разписания всичко.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 09.11.2010, 15:22:10 »
А как стои въпроса с градския транспорт до Ярлово? Зная, че има някакъв автобус, но не зная нито номера му ,нито разписанието.
Виж отговор #9 малко по-нагоре.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 23.08.2013, 16:34:42 »
Спешно се опитвам да разбера разписанието на рейсчетата за Ярлово/Клисура. Утре искам да ида до Цари Мали Град в Белчин. Звънях на Нов Пламък - те вече не пътували по тази линия. Не мога да разбера кой превозвач я е взел и откъде тръгва. Друг вариант е обиколка през Самоков, ама е с прекачване.
По рейс и по жена не се тича!

Online viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #17 on: 23.08.2013, 16:50:11 »
Рейсът е за Самоков. Тръгва от автогара Юг. Звънни на гарата. Ще те остави на разклона за селото - оттам - 2,5 километра пеша до селото и крепостта.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 23.08.2013, 17:19:36 »
Друг вариант няма ли? Аз съм лесен, ама жена ми абсурд да върви 2.5 километра пеша. Крепостта е лесна - с кабелната железница.
По рейс и по жена не се тича!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #19 on: 23.08.2013, 17:56:53 »
Би трябвало да има някаква маршрутка, питай на автогарата.