Author Topic: Иде Великден...  (Read 4365 times)

toshliak

• Guest
Иде Великден...
« on: 14.04.2006, 22:03:10 »
Скоро е Великден и всеки знае какво става един два дена преди празника и един ден след него по улиците на нашия град. И в градския транспорт могат да се забележат такива закъснения, че просто да ти стане лошо докато се прибереш или стигнеш до там, където искаш... На какво ли не съм бил свидетел миналата година по Великден, че и предишни години! 8 автобуса по линия 111 един след друг, ама буквално един след друг - все едно влак гледам - невероятна гледка... Ами какво ще кажете за 6 автобуса по линия 88?!!!!! Пак един след друг, изпреварвайки се кой да мине най отпред - още по невероятна гледка!!! Но едно от най тежките неща беше 4 автобуса по линия 413, при условие че в този часови интелвал бяха 5!!! Демек 80% от автобусите по линията бяха на едно място... И още много, много подобни... Всеки един от нас е ставал свидетел на такива неща около празниците.

Мисля, че е време за някакви промени! Вие какво ще кажете? Идеята ми е по празниците(например Великден - петък, събота, неделя и понеделник) транспорта да се обяви за безплатен, нещо като промоция! Така голям процент от хората, използващи личните си автомобили, по един в кола, биха предпочели масовия транспорт, защото ще е безплатен! Задръстванията ще намалеят и разписанията ще се спазват по-лесно! Единственото, което трябва да се направи е да се увеличи броя на колите, за да може да се поеме по-големия пътникопоток! Увеличението трябва да е с от 30 до 70% повече коли по линиите в зависимост от натовареността на самата линия!

Какво ще кажете за тази идея? А дали може да се направи нещо друго по повод този проблем???

Не съм сигурен дали тука трябваше да пусна темата, ама няма друг раздел "идеи"! Има само тука - в "маршрути"! Ако съм объркал, моля преместете я!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Иде Великден...
« Reply #1 on: 14.04.2006, 23:06:43 »
Quote from: toshliak
Какво ще кажете за тази идея? А дали може да се направи нещо друго по повод този проблем???
...
По този въпрос пиши в другия форум,защото този си е само между нас, но като знам как действат там за Коледа може и да се осъществи нещо.Иначе конкретно мнение нямам, защото поне до сега не ми е правило впечатление да има такива задръствания по празниците(аз доколкото разбрах това е проблема за струпването на автобуси).По тъпите празници всеки не се ли изнася на някъде на тежки софри и подобни обичайни простотии.

toshliak

• Guest
Иде Великден...
« Reply #2 on: 15.04.2006, 00:07:50 »
Quote from: difian
По този въпрос пиши в другия форум,защото този си е само между нас, но като знам как действат там за Коледа може и да се осъществи нещо.Иначе конкретно мнение нямам, защото поне до сега не ми е правило впечатление да има такива задръствания по празниците(аз доколкото разбрах това е проблема за струпването на автобуси).По тъпите празници всеки не се ли изнася на някъде на тежки софри и подобни обичайни простотии.
Аз точно за това я пуснах темата тук, за дискусия просто!

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Иде Великден...
« Reply #3 on: 17.04.2006, 17:07:55 »
На Коледа ставаха ПТП на кажи-речи всеки 10 минути в София, но мисля че на Великден няма да е чак толкова страшно. Все пак по Коледа всичко живо излиза за покупки

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Иде Великден...
« Reply #4 on: 17.04.2006, 18:36:03 »
Според мен всички основни линии, които водят към центъра и особено към Александър Невски трябва да бъдат с увеличен брой коли. Визирам най-вече тролей 9, който се тъпче така все едно, че е час пик и то не за час-два, а за целия ден

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Иде Великден...
« Reply #5 on: 18.04.2006, 14:30:32 »
Еми и аз пътувам в тролей 9 и бих казал че рядко е пълен.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София