Author Topic: Тролейбусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 476604 times)

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
13525 вчера е бил с неработещо странично табло, информацията е от todorow_211.

Offline GANZ

• Наистина съм луд
    • View Profile
Днес монтираха разделителната стрелка, която ще разделя маршрутите на двете линии на влизане в "Меден рудник". Мрежа за завиване към комплекса още няма, но затова пък вече на тролеите ще им се налага да свикват да намалят. На 13340 преди няма половин час успяха дори да му се откачат прътовете на това място.
И не само разделителна, ще се монтира събирателна, където Т2 и Т1 ще продължават от М.Рудник към Бриколажа и центъра, както и кръстачка с мрежата идваща от селото.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
По тази причина поне от седмица е изключено захранването в този участък, та от "Чаталджа"  до спирка бл.410 разстоянието се изминава на дизел.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
По тази причина поне от седмица е изключено захранването в този участък, та от "Чаталджа"  до спирка бл.410 разстоянието се изминава на дизел.

Само докато се работи. После го пускат. Дори днес не видях изобщо да минават на дизел.

Иначе е ясно, че ще се слагат и останалите нови съоръжения, но мисълта ми е, че сякаш малко избързват с тази стрелка - бездруго пътуването с тролей е достатъчно мудно и тегаво, че допълнително да се намаля скоростта.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Тегаво и мудно е в участъците, където пътната настилка е ужасна, та се налага да се кара с не повече от 30. Но където условията го позволяват тролеите се движат с добра скорост.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline GANZ

• Наистина съм луд
    • View Profile
Вчера (3.07), реших да се поразходя по трасето на бъдещия маршрут на Т2 през комплекса. Навсякъде крепежните елементи са подменени с нови, мрежата ми се стори,че е е опъната добре. Много ще бъде интересно, когато тролея тръгне от там, но не ми е ясно как ще се справи с този пътникопоток, който в момента използва минаващия от там 211. Прилагам и няколко снимки, с които ще ви покажа за какво говоря:

Offline SlaFF

• Запален по ГТ
    • View Profile
Мрежата в комплекса не е ли вече доста амортизирана, за да се пускат тролеи по нея?  :neznam: Все пак доста години по нея нищо не се е движело...

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Подменени са жиците и елементите, ако не се лъжа, голяма част от нея беше свалена нацяло, така че там със сигурност е нова.

Sent from my iPod touch 6G using Tapatalk

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Вчера сутринта между спирката на "Зарари Стоянов" и първата спирка на Комлука в посока центъра нямаше ток по мрежата, поради което тролеите минаваха и в двете посоки с дизеловите генератори.

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Много хубаво, че както при нас във Варна, така и при вас в Бургас ще почне използването по предназначение на една изоставена мрежа. Само че, любопитно ми е, как е решен въпросът с това място. Има ли сложени стрелки и възможност да се влезе в обръщач? От това, което се вижда на Стрийт Вю, няма как да стане този номер без движение на агрегат. Разглеждал съм наоколо и знам, че левият завой малко по-нагоре е към депото. Да не би там да е предвидено да обръщат тролейбусите? :rolleyes:
едит: Също знае ли се кога ще започне обслужването по новата стара мрежа?
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
Много хубаво, че както при нас във Варна, така и при вас в Бургас ще почне използването по предназначение на една изоставена мрежа. Само че, любопитно ми е, как е решен въпросът с това място. Има ли сложени стрелки и възможност да се влезе в обръщач? От това, което се вижда на Стрийт Вю, няма как да стане този номер без движение на агрегат. Разглеждал съм наоколо и знам, че левият завой малко по-нагоре е към депото. Да не би там да е предвидено да обръщат тролейбусите? :rolleyes:
едит: Също знае ли се кога ще започне обслужването по новата стара мрежа?
Снимките вече не са актуални. На това място сега е построена нова начална спирка и ново обръщало. Снимки може да видиш по-назад в темата за интегриран градски транспорт.

Offline GANZ

• Наистина съм луд
    • View Profile
Като на новата начална спирка е изградена контактна мрежа, заедно със съоръжения, които позволяват на тролеите да се движат в двете направления, както по стария маршрут през селото, така и през комплекса, откъдето ще минава Т2 с новата транспортна схема.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Направи ми впечатление сгъстяването на разсписанието на двете ТБ линии, което е добре, с оглед факта, че тролеите де факто са единствената алтернатива на живущите в зона А на Меден Рудник. Освен това ми се стори, че шрифта, с който се изписва маршрута на двете линии е пипан. Сега надписите са удебелени, както е при автобусите.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Освен това ми се стори, че шрифта, с който се изписва маршрута на двете линии е пипан. Сега надписите са удебелени, както е при автобусите.
100 % ти се е сторило, че таблата им са пипани, защото по Шкодите абсолютно нищо не е пипано.
Ще приложа и снимка от днес, за да видите, че няма никаква разлика от преди. :)

Offline GANZ

• Наистина съм луд
    • View Profile
Защо тролеите паркират при автобусите?

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Това е паркингът към терминал "Меден РУдник" пред блок 478 предназначен за возилата, чиито шофьори ползват "голямата" 20 минутна почивка по график.

Offline GANZ

• Наистина съм луд
    • View Profile
Тази снимка се появи в софийския раздел за тролеите. viktoric спомена,че са били за Бургас, но схемата пропаднала и са с неясна съдба. Някой знае ли нещо повече по въпроса?  :blink:

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Слухове могат да бъдат поне два вида – в едните да има някакъв достоверен елемент, но поради нещо си не са станали; другите – измишльотини отвсякъде! Няма да определям към кой са, само ще Ви припомня, че досега гордостта беше, наред с другото, че целият подвижен състав е чисто нов (Тедомите най- стари, но пък не втора ръка)! Ели пък тролейбусите! Ще Ви припомня също, че обществените поръчки за доставки и на други рейсове, разни миди или микро и сега са в ход. Поне аз ми е трудно вече да ги следя! И изведнъж употребявани тролейбуси за ГТ – помислете малко, – та това е равносилно на отричане на всичкото направено досега в тази област. За вярване ли е, че управляващите биха си го позволили, при положение че непрекъснато се хвалят в сътворените чудеса!
Действително, когато купиха само 22 бр. тр. Солариси, в ''ББ'' са знаели че няма да стигнат, трябвали са поне още 8, за разчетите на новата схема. Но се говори, че тях никой не ги е питал какво им трябва. Според мене по този начин са ''родени'' тези слухове, и някой е почнал някъде да си ги съчинява. Вероятно с такава тезата е предполагал, че тук самото предприятие ще си ги достави. Но засега поне е ясно, че през глава на общината, не биха могли да сторят нещо подобно. А именно по този начин се крие голямото противоречие, ако е можело да бъде вярно, с това за което споменах горе!
« Last Edit: 08.01.2017, 17:19:34 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 344034812
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
Подкрепям zirka. Звучи като партенка. Да не говорим, че са втора употреба, а една община като Бургас ми се струва доста наивно да тръгне на купува подобни бангии.