Прочетох статията в Уикипедия за електричките серия 32 и останах учуден, че от тях са били доставени цели 79 броя. Не 10 или 20 като мотрисите Дезиро, а цели 79. Чудно ми е за какво са им били на БДЖ толкова много при изобилието на локомотиви Шкода и вагони серия 47? Повечето от тях са били бракувани през 90-те. Другото което се чудя е как толкова много бройки са станали ненужни, че днес живи има само 12 като от тях се движат 9? Инциденти с тях почти няма. Има само една изгоряла. Като дете все още бяха доста разпространени и ги помня предимно по линиите Стара Загора - Пловдив и Карлово - Зимница. Състоянието им тогава им беше добро, но когато идваше влака се надявах да не дойде такава, защото вратите им се отварят автоматично и мен ме беше страх да не би когато дойде гарата да не се отвори вратата. Днес обаче те са страшно неподдържани и занемарени и приличат на подвижни гробници. Поне да се возиш в такава се оказа не е толкова лошо. Аз от любопитство исках да се повозя на такава и през 2023 се возих. Бяха я пуснали по някаква причина по линията Горна Оряховица - Стара Загора. Мога да кажа да, че имат добра возия.