Author Topic: Автобусен транспорт - Стара Загора  (Read 155969 times)

Offline Batman

• Напредващ
    • View Profile
Да, спрямо Евро 6ците, които сигурно не са им сменяни филтрите за изгорели газове откакто са купени, със сигурност са доста по-екологични! :crazy:

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Нагаждат се по условията за кандидатстване. Ако има изискване и кметът на общината да е ерген, ще го разведат… Европейските политики, и транслирането им в програми и конкретни мерки не е съвършено. Често се правят нерентабилни и глупави неща. Има средства за усвояване и начин да се усвоят, без значение от реалните необходимости и ефективност от всичко.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак. Не могат да поддържат обикновени дизелови автобуси, а се тикат за водородни. Висбаден се отказаха от 10-те си водородни автобуса след само година експлоатация казвайки, че "наличието на две задвижващи технологии в нашата сервизна база е твърде голямо предизвиквателство" и вместо това купуват 36 дизелови автобуса. Но съм сигурен, че старозагорските механици са много над германските си колеги и някакви си горивни клетки няма да им се опрат. Тъкмо като дойдат водородните ще заменят някой и друг Иризар, на който му е дошло времето.
« Last Edit: 27.07.2023, 23:23:30 by Sofia »

Offline Batman

• Напредващ
    • View Profile
Снощи, като минавах случайно покрай 140, който спираше на Алана, отстрани до първа врата долу вдясно има едно като високоговорител, и може и да ми се е сторило, че гласовото се чуваше и от там. Не смятам, че съм го чул отвътре, тъй като гласа беше доста ясен и идваше отблизо. Някой ставал ли е свидетел на подобно нещо?

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Има масово автобуси с такъв високоговорител - или е там, или по-често отгоре над първата врата. Целта е при спиране на спирка да казва "Маршрут номер едикойси в посока еди къде си." в помощ на хората, които не виждат. Но става и за друго - може да се превключва към микрофона - за да съобщи шофьора, че е за гараж или да напсува някой друг шофьор, който примерно го е засякъл или му е отнел предимството.
По рейс и по жена не се тича!

Offline Batman

• Напредващ
    • View Profile
Да де, ама аз до сега поне не съм чувал на нашите автобуси да работят тези високоговорители, затова исках да видя дали някой знае за какво става въпрос или просто съм чул грешно

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
Аз съм ги чувал и на тролеите. Не ми е правело скоро впечатление, но аз още преди години го забелязах.
За закупуването на повече съчленени автобуси за Стара Загора!

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ето на тази снимка се вижда такъв високоговорител.
По рейс и по жена не се тича!

Offline Batman

• Напредващ
    • View Profile
На 141 не му работи челната табела, а се движеше по 36 и хората се чудят какво става.