Author Topic: Автобусен транспорт - Стара Загора  (Read 230380 times)

Offline georgi_L

• Запален по ГТ
  • Изработвам модели на ГТ.
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Наистина това е лудост и трябва да бъдат подведени под отговорност хората, които са отговорни за тази простотия. Та това са 15 автобуса спрени. Тези автобуси са с всички нужни екстри и изисквания, които са необходими за един съвременен автобус. Чисто престъпление да седят и да се разпадат. Като са излишни нека ги прехвърлят в друг град, където ще се ползват, то и тролеите сигурно се движат наполовина от наличните тролейбуси. За град като Русе би било вариант да вземат ненужните тролейбуси за да обновят парка си. Отделно за автобусите както казаха във Варна е най-добре да бъдат дадени ако искат и в София, но не и да се подиграват с нова техника!

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
  • Skoda 9TrHT28 № 06 (1993-2015)
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 123123133
    • View Profile
    • Email
От тролеите дали има и 10 Читави изобщо е Чудо...

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Май май един репортаж от Господарите и проверка от прокуратура и европейската комисия ще им се отрази отрезвително на старозагорци. То е ясно, че не им бяха нужни нито толкова електрички, нито каквито и да било още автобуси и тролейбуси. Тук си става въпрос за чисто тенденциозни злоупотреби. 10 годишни автобуси Евро 6 със всички необходими екстри никъде няма да оставят на произвола на съдбата. Да не говорим, че не са зъхвърлени от вчера, т.е. нямали са и 10 години...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Старозагорският кмет е сред любимците на тиквата, така че спокойно, няма причина да му се случи нещо…  :help:

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Може програмата да свършва с гаранцията. И реално да неможе да си купят по-скъпите части ако  са им необходими. Автото и електрото в София може да се размърдат и да ги приберат.
The Grand Tour

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Това се е случило на онзи паркинг в Железник, където домуват "ненужните"...
Вандали потрошиха автобуси и тролей в Стара Загора

https://www.infoz.bg/region/stara-zagora/12840-vandali-potroshiha-avtobusi-i-trolei-v-stara-zagora

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
От поне месец забелязвам , че по Тролейбусните линии се движат и автобуси и тролеи та и някой друг иризар (3545 или 3550 )...Явно отново няма достатъчно изправни тролеи или просто има шофьори които са писани с тролеи но си излизат с електробус...

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Направи ми впечатление , че всички автобуси които не се движат са изтеглени от паркинга на Железник и там седи само 1045

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
Надявам се все пак да си останат в града и да бъдат оправени. Соларисите са по-надеждни от електричките, които продължават да имат проблеми с издръжливостта на смяна. Някои смени просто няма как да бъдат карани с електрички, не им стига заряда. Да не говорим за проблемите им с отопление/охлаждане в салона. Соларисите със сигурност са необходими, поне според мен.
« Last Edit: 17.08.2025, 02:29:39 by gt_stz »
За закупуването на повече съчленени автобуси за Стара Загора!

Offline Foreigner037

• Напредващ
    • View Profile
Да не се окаже че се накупиха едни машини по недоказала се във времето технология без да е направен анализ как това ще се поддържа следгаранционно. За градове с изградена ККМ ума ми не го побира защо не се вложиха пари да се разшири, вместо да се купуват електрички.

Offline bg

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Направи ми впечатление , че всички автобуси които не се движат са изтеглени от паркинга на Железник и там седи само 1045
       1045 е счупен, пише че е ударен от мълния и няма един прът

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Скоро по улиците на Стара Загора...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Тези графити въобще смятат ли да ги чистят после?!  :eek:

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Според мен ще го оставят така и ще се търкаля докато не им скимне или ще изкара няколко дена така и ще го чистят месец - два...Поне е по - хубаво от това...

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
КОЛЕДНО ИЗРИСУВАНИЯ АВТОБУС

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
 Извлечение от Официалният пътеводител на Министерството на транспорта и съобщенията, в сила от 31 май 1959г. : автобусните линии в Стара Загора към 31 май 1959г.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Надявам се все пак да си останат в града и да бъдат оправени. Соларисите са по-надеждни от електричките, които продължават да имат проблеми с издръжливостта на смяна. Някои смени просто няма как да бъдат карани с електрички, не им стига заряда. Да не говорим за проблемите им с отопление/охлаждане в салона. Соларисите със сигурност са необходими, поне според мен.

А не е ли по-разумно да се променят смените вместо да се кара по старите процедури? Например вместо една кола която работи 16 часа да работят 2 по 8?

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
Доколкото знам, дори и някои осем часови смени е трудно да бъдат изпълнени от електричка, поради това, че в даден наряд има само селски курсове.
За закупуването на повече съчленени автобуси за Стара Загора!

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
"Ама е екологично!"  :crazy: :crazy: :crazy: :stena:

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Важното е да вървят и вместо тролеи ...3545 и 3550 редовно са на 2,26,36...Уж щяха да пращат соларисите по селските линии и в отдалечените квартали , че да може в града да са само иризарите , ама само на думи...